Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2024. I. 15.
Személyes adatok
Abrankó László
név Abrankó László
intézmény neve
doktori iskola
BME Oláh György Doktori Iskola (Kémia és Vegyészmérnöki tudományok) (oktató)
(tudományági) Habilitációs Bizottság és Doktori Tanács (teljes jogú külső tag)
MATE Élelmiszertudományi Doktori Iskola (törzstag)
Doktori Iskola Tanácsa
doktori képzéssel kapcsolatos munkájának megoszlása MATE Élelmiszertudományi Doktori Iskola 100%
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
MAB minősítés
a törzstagság feltételeinek megfelel
(2019. VI. 28.)
Elérhetőségek
telefonszám +36 1 350-7164
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2006
fokozat tudományága élelmiszertudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Budapesti Corvinus Egyetem
tudományos fokozat, cím Habilitáció
fokozat megszerzésének éve 2011
fokozat tudományága élelmiszertudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Budapesti Corvinus Egyetem
Jelenlegi munkahelyek
2016 - Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
egyetemi tanár
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 6
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 4
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
Tormási Judit PhD 2023  ÉDI
Nagy Ádám PhD 2016  ÉDI
(50%) Szalóki-Dorkó Lilla PhD 2016  ÉDI
Szilvássy Blanka PhD 2014  ÉDI-BCE
(50%) Balogh Emőke PhD 2011  ÉDI-BCE
(50%) RAK GÁBOR PÉTER PhD 2011  ÉDI-BCE
(50%) Engel Rita PhD 2010  ÉDI-BCE

jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
Barasa Mercy Mukite (PhD) (2026/08)  ÉDI
Bilkei Fanni (PhD) (2026/01)  ÉDI
(50%) Jakab Ivett (PhD) (2024/08)  ÉDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Tápanyagok emésztése során bekövetkező változások vizsgálata. Bioaktív élelmiszeralkotók táplálkozás-élettani hatásának megismerése.
jelenlegi kutatásainak tudományága kémiai tudományok
élelmiszertudományok
Közlemények
2023

Tormási Judit, Abrankó László: Lipid digestibility of sour cream and its analogue during in vitro digestion simulation and co‐consumption with cooked pasta, INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2023

Tormási Judit, Abrankó László: Impact of Grape Seed Powder and Black Tea Brew on Lipid Digestion—An In Vitro Co-Digestion Study with Real Foods, NUTRIENTS 15: (10) 2395
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
URL 
2022

Zin Moh Moh, Nagy Katalin, Bánvölgyi Szilvia, Abrankó László, Nath Arijit: Effect of microwave pretreatment on the extraction of antioxidant‐rich red color betacyanin, phenolic, and flavonoid from the crown of Cylindra‐type beetroot ( Beta vulgaris L.), JOURNAL OF FOOD PROCESS ENGINEERING 45: (12) e14175
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 3
nyelv: angol
URL 
2021

Yanwen Low Dorrain, Micheau Pierre, Mikael Koistinen Ville, Hanhineva Kati, Abrankó László, Rodriguez-Mateos Ana, Bento da Silva Andreia, van Poucke Christof, Almeida Conceição, Andres-Lacueva Cristina, Rai Dilip K., Capanoglu Esra, Tomás Barberán Francisco A., Mattivi Fulvio, Schmidt Gesine, Gürdeniz Gözde, Valentová Kateřina, Bresciani Letizia, Petrásková Lucie, Ove Dragsted Lars, Philo Mark, Ulaszewska Marynka, Mena Pedro, González-Domínguez Raúl, Garcia-Villalba Rocío, Kamiloglu Senem, de Pascual-Teresa Sonia, Durand Stéphanie, Wiczkowski Wieslaw, Rosário Bronze Maria, Stanstrup Jan, Manach Claudine: Data sharing in PredRet for accurate prediction of retention time: application to plant food bioactive compounds, FOOD CHEMISTRY 357: 129757
dokumentum típusa:
független idéző közlemények száma: 6
nyelv: angol
URL 
2021

Tormási Judit, Abrankó László: Assessment of Fatty Acid-Specific Lipolysis by In Vitro Digestion and GC-FID, NUTRIENTS 13: (11) p. 3889.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 11
nyelv: angol
URL 
2018

Villa-Rodriguez JA, Kerimi A, Abranko L, Tumova S, Ford L, Blackburn RS, Rayner C, Williamson G: Acute metabolic actions of the major polyphenols in chamomile: An in vitro mechanistic study on their potential to attenuate postprandial hyperglycaemia, SCIENTIFIC REPORTS 8: (1) 5471
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 49
nyelv: angol
URL 
2018

Mayta-Apaza AC, Pottgen E, De Bodt J, Papp N, Marasini D, Howard L, Abranko L, Van de Wiele T, Lee S-O, Carbonero F: Impact of tart cherries polyphenols on the human gut microbiota and phenolic metabolites in vitro and in vivo, JOURNAL OF NUTRITIONAL BIOCHEMISTRY 59: pp. 160-172.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 67
nyelv: angol
URL 
2017

László Abrankó, Michael N Clifford: An unambiguous nomenclature for the acyl-quinic acids commonly known as chlorogenic acids, JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY 65: (18) pp. 3602-3608.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 38
nyelv: angol
URL 
2011

László Abrankó, Juan F. García-Reyes, Antonio Molina-Diaz: In-source fragmentation and accurate mass analysis of multiclass flavonoid conjugates by electrospray ionization-time-of-flight mass spectrometry, JOURNAL OF MASS SPECTROMETRY 46: (5) pp. 478-488.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 60
nyelv: angol
URL 
2010

Jaitz L, Siegl K, Eder R, Rak G, Abranko L, Koellensperger G, Hann S: LC-MS/MS analysis of phenols for classification of red wine according to geographic origin, grape variety and vintage, FOOD CHEMISTRY 122: (1) pp. 366-372.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 134
nyelv: angol
URL 
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:369 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
189
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
186
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
1
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
3 
külföldön megjelent, figyelembe vehető tudományos közleményei:
94
hazai kiadású, figyelembe vehető idegen nyelvű közleményei:
42
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
1182
Akkreditációs szempontból jelentős egyéb információk
OTKA K 135294: Élelmiszer-alkotók biológiai hozzáférhetőségének vizsgálata in vitro emésztésszimulációs modellben. MTA Bolyai János Ösztöndíj 2018-2021

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )