Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2024. V. 16.
Személyes adatok
Antal Tamás
név Antal Tamás
intézmény neve
doktori iskola
DE Kerpely Kálmán Doktori Iskola (témavezető)
doktori képzéssel kapcsolatos munkájának megoszlása DE Kerpely Kálmán Doktori Iskola 100%
Elérhetőségek
telefonszám +36 42 599-400/2488
saját honlap
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2010
fokozat tudományága növénytermesztési és kertészeti tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Debreceni Egyetem
tudományos fokozat, cím Habilitáció
fokozat megszerzésének éve 2018
fokozat tudományága növénytermesztési és kertészeti tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Debreceni Egyetem
Jelenlegi munkahelyek
2022 - Debreceni Egyetem
egyetemi oktató
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 0.5
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 0
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
(50%) Nagy János (PhD) (2026/08)  KKDI-DE
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Növényi anyagok szárítása, szárítási eljárások kombinálása, hő-és anyagátadás modellezése, szemes termény szárítók energetikája. Logisztikai folyamatok vizsgálata.
jelenlegi kutatásainak tudományága agrárműszaki tudományok
élelmiszertudományok
Közlemények
2024

Antal Tamás: The effect of refrigeration and room temperature storage conditions on the physico-chemical characteristics of hybrid and freeze-dried blueberries, JOURNAL OF AGRICULTURE AND FOOD RESEARCH 16: 101083
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
Teljes szöveg 
2023

Antal Tamás: A szárított fodormenta tárolási tapasztalatai, JELENKORI TÁRSADALMI ÉS GAZDASÁGI FOLYAMATOK 18: (Különszám) pp. 17-28.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: magyar
2023

Antal T.: Effect of combined drying on the physical properties and bioactive components of ‘Jonathan’ apple (Malus domestica L.), ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 52: (4) pp. 538-549.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
URL 
2023

Antal T.: Influence of two-stage drying methods on the physical properties and drying characteristics of sweet potato slices, FOOD RESEARCH 7: (5) pp. 61-77.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2022

Antal Tamás, Tóth Csilla: A SZÁRÍTÁSI MÓDSZEREK HATÁSA A SÁRGARÉPA MIKROSZERKEZETÉRE ÉS AZ ALAKVÁLTOZÁSÁRA, In: Bujdosó, Zoltán (szerk.) XVIII. Nemzetközi Tudományos Napok [18th International Scientific Days] : A „zöld megállapodás” – Kihívások és lehetőségek [The 'Green Deal' – Challenges and Opportunities] : Előadások és poszterek összefoglalói [Summaries of Presentations and Posters], Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Károly Róbert Campus (2022) pp. 20-20.
dokumentum típusa:
nyelv: Angol, Magyar
Teljes szöveg 
2021

Antal Tamás: A homoktövisbogyók kombinált vízelvonása és a szárítási kinetika vékonyrétegű modellezése, In: Tóth, Csilla (szerk.) ŐSHONOS- ÉS TÁJFAJTÁK – ÖKOTERMÉKEK – EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS – VIDÉKFEJLESZTÉS Minőségi élelmiszerek – Egészséges környezet – Fenntartható vidéki gazdálkodás, Nyíregyházi Egyetem, Műszaki és Agrártudományi Intézet (2021) pp. 181-192.
dokumentum típusa: Könyvrészlet/Szaktanulmány
nyelv: Angol, Magyar
2021

Antal Tamás: Effect of different drying techniques on the drying time and energy of blueberry, ANALECTA TECHNICA SZEGEDINENSIA 15: (1) pp. 23-30.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 3
nyelv: angol
URL 
2019

Kerekes Benedek, Antal Tamás: Felújított Bábolna típusú szemestermény-szárító hőtechnikai vizsgálatának eredményei, JELENKORI TÁRSADALMI ÉS GAZDASÁGI FOLYAMATOK 14: (2) pp. 47-57.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: magyar
2019

Kerekes B., Antal T., Kovács Z.: Effect of Various Drying Methods on the Volatile Oil Composition of Basil Leaves, HUNGARIAN AGRICULTURAL ENGINEERING 35: pp. 39-44.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 3
nyelv: angol
URL 
2018

Antal Tamás, Nánási József, Docsa Krisztián: Veszteségvizsgálat az Unilever Magyarország Kft. nyírbátori gyárában, LOGISZTIKAI TRENDEK ÉS LEGJOBB GYAKORLATOK 4: (1) pp. 43-48.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: magyar
URL 
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
220
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
222
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
3
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
 
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
503

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )