Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2021. I. 05.
Személyes adatok
Ambrus Árpád
név Ambrus Árpád
intézmény neve
doktori iskola
DE Kerpely Kálmán Doktori Iskola (oktató)
DE Juhász-Nagy Pál Doktori Iskola (oktató)
MATE Élelmiszertudományi Doktori Iskola (oktató)
DE Táplálkozás- és Élelmiszertudományi Doktori Iskola (oktató)
Elérhetőségek
telefonszám +36 1 226-3790
mobiltelefon száma +36 30 935-2432
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 1980
fokozat tudományága kémiai tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve MTA
tudományos fokozat, cím CSc
fokozat megszerzésének éve 1980
fokozat tudományága
fokozatot kiadó intézmény neve MTA
tudományos fokozat, cím Habilitáció
fokozat megszerzésének éve 2006
fokozat tudományága élelmiszertudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Debreceni Egyetem
Jelenlegi munkahelyek
2012 - Nemzeti Élelmiszerlánc Biztonsági Hivatal (további intézmény)
tudományos tanácsadó
2012 - Nemzeti Élelmiszerlánc Biztonsági Hivatal (további intézmény)
további (nyugdíjas)
2006 - Magyar Élelmiszer-biztonsági Hivatal (további intézmény)
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 7
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 6
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
Farkas Zsuzsa PhD 2018  ÉDI
Horváth Zsuzsanna PhD 2018  ÉDI
(50%) Kötelesné Suszter Gabriella PhD 2017  JPDI
Szenczi-Cseh Júlia PhD 2017  ÉDI
Zentai Andrea PhD 2016  ÉDI
(50%) Perihan Yolci PhD 2012  

  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Szermaradék mintavételi, vizsgálati módszerek, véletlen hiba becslése, eredmények statisztikai értékelése. Fogyasztók expozíciója. Mintavételi eljárások. Vizsgálati rendszerek ellenőrzése.
jelenlegi kutatásainak tudományága kémiai tudományok
élelmiszertudományok
Közlemények
2020

Miklós Gabriella, Angeli Cserne, Ambrus Árpád, Nagy Attila, Kardos Valéria, Zentai Andrea, Kerekes Kata, Farkas Zsuzsa, Jóźwiak Ákos, Bartók Tibor: Detection of Aflatoxins in Different Matrices and Food-Chain Positions, FRONTIERS IN MICROBIOLOGY 11: DOI 10.3389/fmicb.2020.01916
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2020

Ambrus Árpád, Kerekes Kata, Szemánné-Dobrik Henriet, Domák Zsuzsanna, Ambrus Árpád: Sources of Random Variation of Pesticide Residue Analytical Results, JOURNAL OF AOAC INTERNATIONAL 9: p. 1.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2020

Pócsi István, Giacometti Federica, Ambrus Árpád, Logrieco Antonio F.: Editorial: Aspergillus-Derived Mycotoxins in the Feed and Food Chain, FRONTIERS IN MICROBIOLOGY 11: pp. 1-4.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2019

Tadeo Jose L., Tadeo José L., Ambrus Árpád: Analysis of Pesticides in Food and Environmental Samples, CRC Press
dokumentum típusa: Könyv/Szakkönyv
nyelv: angol
2018

Omeroglu Perihan Yolci, Ambrus Arpad, Boyacioglu Dilek: Uncertainty of pesticide residue concentration determined from ordinary and weighted linear regression curve, FOOD ADDITIVES AND CONTAMINANTS PART A - CHEMISTRY ANALYSIS CONTROL EXPOSURE AND RISK ASSESSMENT 35: (7) pp. 1324-1339.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2018

Ambrus Á., Horváth Z., Szenczi-Cseh J., Szabó I.J.: Factors affecting the quantitative uncertainty of the estimated short-term intake. Part I—Calculation methods, JOURNAL OF ENVIRONMENTAL SCIENCE AND HEALTH PART B-PESTICIDES FOOD CONTAMINANTS AND AGRICULTURAL WASTES 53: (6) pp. 394-403.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2017

Szenczi-Cseh J, Horváth Zs, Ambrus Á: Validation of a food quantification picture book and portion sizes estimation applying perception and memory methods, INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCES AND NUTRITION 68: (8) pp. 960-972.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
2017

Kötelesné Suszter Gabriella, Ambrus Árpád: Testing the efficiency of extraction of incurred residues from soil with optimized multi-residue method, JOURNAL OF ENVIRONMENTAL SCIENCE AND HEALTH PART B-PESTICIDES FOOD CONTAMINANTS AND AGRICULTURAL WASTES 52: (8) pp. 547-556.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2017

Ambrus Árpád, Kamirán Áron Hamow, Kötelesné Suszter Gabriella, Németh Anikó, Solymosné Majzik Etelka: Az analitikai standard oldatok pontossága és a névleges koncentrációjuk bizonytalansága = Accuracy of analytical standard solutions and the uncertainty in their nominal concentrations, ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK 63: (1) pp. 1398-1421.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: Angol, Magyar
2016

Árpád Ambrus, Anikó Németh, Gabriella Suszter, Kamirán Á Hamow, Etelka Solymosné Majzik: Testing the accuracy of standard solutions used for quantitative determination of pesticide residues, In: 11th European Conference on Pesticide Residue Workshop, (2016) pp. ---.
dokumentum típusa:
nyelv: angol
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
88
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
103
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
4
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
4 
külföldön megjelent, figyelembe vehető tudományos közleményei:
77
hazai kiadású, figyelembe vehető idegen nyelvű közleményei:
6
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
1053
Akkreditációs szempontból jelentős egyéb információk
7 évig vezettem a 'FAO-IAEA Training and reference Centre for Food and Pesticide Control' továbbképzési programját. A program részeként közel 150 résztvevővel rendeztünk 4-6 hetes intenzív továbbképzést, és fogatunk több mint 50 ösztöndíjast. A továbbképzési programok kidolgozása és vezetése volt az egyik kiemelt feladatom.


2021. V. 01.
ODT online ülés
Az ODT következő, online ülésére 2021. május 21-én 10.00 órakor kerül sor.

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )