Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2023. VII. 06.
Személyes adatok
Nikfardjam Martin
név Nikfardjam Martin
intézmény neve
doktori iskola
PTE Biológiai és Sportbiológiai Doktori Iskola (témavezető)
doktori képzéssel kapcsolatos munkájának megoszlása PTE Biológiai és Sportbiológiai Doktori Iskola 100%
Elérhetőségek
telefonszám +49 7134 504-170
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2001
fokozat tudományága élelmiszertudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Giesseni Egyetem - Németország
Jelenlegi munkahelyek
2006 - Szölészeti és Borászati Kutatóintézet Weinsberg - Németország
további (laborvezetö)
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 3
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 2
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
(50%) Gaál Krisztián (PhD) (2025/08)  BDI-PTE
Kutatás
kutatási terület borászati kémia
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
Közlemények
2022

Pour Nikfardjam Martin, Schäfer Leonie, Schips Carsten, Farr Theresa, Endres Alexandra, Hirn Stefan, Hofmann Dirk: Ethyl carbamate and aroma compounds in distilled spirits from different stone fruits, MITTEILUNGEN KLOSTERNEUBURG 72: (1) pp. 37-50.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
2022

Gehlken Jana, Pour Nikfardjam Martin, Zörb Christian: Determination of aroma compounds in grape mash under conditions of tasting by on-line near-infrared spectroscopy, EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY 248: (9) pp. 2325-2337.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2021

Gehlken J., Pour Nikfardjam M., Kleb M., Zörb C.: Near-infrared spectroscopy in process control and quality management of fruits and wine, JOURNAL OF APPLIED BOTANY AND FOOD QUALITY-ANGEWANDTE BOTANIK 94: (1) pp. 26-38.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk
nyelv: angol
URL 
2021

Pour Nikfardjam M., Kunz L.: Einfluss von Eisen und Kupfer auf die Entstehung von Acetyltetrahydropyridin (ATHP) und 2-Acetylpyridin (2-AP) in Wein, MITTEILUNGEN KLOSTERNEUBURG 71: (1) pp. 28-36.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: német
2018

Nikfardjam Martin Pour: Einfluss von Düngergaben auf den Gehalt an α-Amino-Stickstoff und Nitrat sowie das Aromaprofil in Erdbeeren, MITTEILUNGEN KLOSTERNEUBURG 68: (1) pp. 11-26.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
2017

Dietrich H., Pour Nikfardjam M.: Influence of Phenolic Compounds and Tannins on Wine-Related Microorganisms, In: Biology of Microorganisms on Grapes, in Must and in Wine, Springer International Publishing (2017) pp. 421-454.
dokumentum típusa: Könyvrészlet/Könyvfejezet
nyelv: angol
URL 
2015

Porep J. U., Mattes A., Nikfardjam M. S. P., Kammerer D. R., Carle R.: Implementation of an on-line near infrared/visible (NIR/VIS) spectrometer for rapid quality assessment of grapes upon receival at wineries, AUSTRALIAN JOURNAL OF GRAPE AND WINE RESEARCH 21: (1) pp. 69-79.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
2015

Porep J. U., Mrugala S., Nikfardjam M. S. P., Carle R.: Online determination of ergosterol in naturally contaminated grape mashes under industrial conditions at wineries, FOOD AND BIOPROCESS TECHNOLOGY 8: (7) pp. 1455-1464.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
2013

Künzler L., Pour Nikfardjam M.: [Investigations into the formation of 2-acetylpyridine and the mousy off-flavor in wine], MITTEILUNGEN KLOSTERNEUBURG 63: (4) pp. 187-198.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
2007

Avar P, Nikfardjam MPS, Kunsági-Máté S, Montskó G, Szabó Z, Böddi K, Ohmacht R, Márk L: Investigation of phenolic components of Hungarian wines, INTERNATIONAL JOURNAL OF MOLECULAR SCIENCES 8: (10) pp. 1028-1038.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 19
nyelv: angol
URL 
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:19 
Tudománymetriai adatok
Saját közlemény- és idézőlista Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
51
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
52
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
3 
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
363

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )