Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2024. I. 22.
Személyes adatok
név Horváthné Szanics Enikő
intézmény neve
doktori iskola
MATE Élelmiszertudományi Doktori Iskola (oktató)
doktori képzéssel kapcsolatos munkájának megoszlása MATE Élelmiszertudományi Doktori Iskola 100%
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2007
fokozat tudományága élelmiszertudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Budapesti Corvinus Egyetem
Jelenlegi munkahelyek
2002 - Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
további (tudományos főmunkatárs)
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
Kutatás
kutatási terület Fehérje-alapú élelmiszer-biztonsági vizsgálatok ( elválasztástechnika, tisztítás)
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
Közlemények
2023

Tömösköziné Farkas Rita, Berki Mária, Lengyelné Kónya Éva, Adányiné Kisbocskói Nóra, Horváthné Szanics Enikő: Rovarok aminosav- és kitin-tartalom vizsgálata, In: Magyar, Kémikusok Egyesülete; Nemzeti, konferencia ( 4. ) ( 2023 ) ( Eger ) (szerk.) MKE 4. Nemzeti Konferencia 2023, Magyar Kémikusok Egyesülete (MKE) (2023) p. 47.
dokumentum típusa: Könyvrészlet/Konferenciaközlemény
nyelv: magyar
2020

Horváth-Szanics E., Perjéssy J., Klupács A., Takács K., Nagy A., Koppány-Szabó E., Hegyi F., Németh-Szerdahelyi E., Du M. Y., Wang Z. R., Kan J. Q., Zalán Zs.: Study of Chitinase and Chitinolytic Activity of Lactobacillus Strains, ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 49: (2) pp. 214-224.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 7
nyelv: angol
URL 
2019

Jánosi Anna, Horváth-Szanics Enikő, Nagy András, Némethné Szerdahelyi Emőke, Szabó Erika, Takács Krisztina: Bioaktív molekulákra alapozott kutatások a NAIK ÉKI-ben, MAGYAR KÉMIKUSOK LAPJA 74: (1) pp. 9-12.
dokumentum típusa:
nyelv: magyar
URL 
2019

TAKÁCS K., SZABÓ E. E., HORVÁTH-SZANICS E., KNEZEVIC N., TOLNAY A., SZŰCS V.: Ensuring food safety and satisfaction for the celiac patients, In: M., Beatriz P.P. Oliveira; Joana, S. Amaral; Manuel, A. Coimbra (szerk.) Book of Abstracts of the XX EuroFoodChem Congress, Sociedade Portuguesa de Química (2019) p. 270.
dokumentum típusa:
nyelv: angol
2019

Zalán Zsolt, Perjéssy Judit, Hegyi Ferenc, Horváthné Szanics Enikő, Takács Krisztina, Nagy András, Klupács Adél, Koppányné Szabó Erika, Wang Zhirong, Wang Kaituo, Du Muying, Kan Jianquan: Application of Lactobacillus strains for post-harvest biopreservation of fruit and vegetables, In: Zsomné, Muha Viktória; Márki, Edit; Baranyai, László (szerk.) BiosysFoodEng 2019 - Proceedings, Szent István University (2019) E360
dokumentum típusa:
nyelv: angol
2009

Bona L, Adanyi N, Farkas R, Szanics E, Szabo E, Hajos G, Pecsvaradi A, Acs E: VARIATION IN CROP NUTRIENT ACCUMULATION: SELENIUM CONTENT OF WHEAT AND TRITICALE GRAINS, ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 38: (1) pp. 9-15.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 2
nyelv: angol
URL 
2008

K Hill, E Horváth-Szanics, Gy Hajós, É Kiss: Surface and interfacial properties of water soluble wheat proteins, COLLOIDS AND SURFACES A : PHYSICOCHEMICAL AND ENGINEERING ASPECTS 319: (1-3) pp. 180-187.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 45
nyelv: angol
URL 
2007

Halasz A, Horvath-Szanics E, Nagy-Gasztonyi M, Pauk J, Hajos G: Changes in total- and alpha-amylase activities and wheat germ agglutinin content in wide-range herbicide resistant wheat lines, CEREAL RESEARCH COMMUNICATIONS 35: (3) pp. 1405-1413.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2006

Horvath-Szanics E, Szabo Z, Janaky T, Pauk J, Hajos G: Proteomics as an emergent tool for identification of stress-induced proteins in control and genetically modified wheat lines, CHROMATOGRAPHIA 63: (Suppl. 13) pp. S143-S147.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 21
nyelv: angol
URL 
2004

Szanics E, Hajós Gy, B Devreese, J Van Beeumen: Identification of heat shock proteins from bacteria by electrophoretic separation and LC/MS/MS technique, ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 33: (4) pp. 397-403.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:75 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
28
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
28
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
0 
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
75

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )