Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
ARCHÍV OLDAL
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2020. IV. 01.
Személyes adatok
Turcsán Judit
név Turcsán Judit
születési év 1972
intézmény neve
doktori iskola
PTE Egészségtudományi Doktori Iskola (témavezető)
doktori képzéssel kapcsolatos munkájának megoszlása PTE Egészségtudományi Doktori Iskola 100%
Elérhetőségek
drótpostacím judit.turcsanetk.pte.hu
telefonszám +36 72 513-670/605
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2006
fokozat tudományága élelmiszertudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Nyugat-Magyarországi Egyetem
tudományos fokozat, cím Habilitáció
fokozat megszerzésének éve 2018
fokozat tudományága élelmiszertudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Széchenyi István Egyetem
Jelenlegi munkahelyek
2016 - Pécsi Tudományegyetem
egyetemi oktató
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
abszolutóriumot szerzett:
(50%) Far Gabriella (PhD) 2022/08  EDI-PTE
jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
Horváth Éva (PhD) (2025/08)  EDI-PTE
(50%) Patty Lívia (PhD) (2025/08)  EDI-PTE
Kutatás
kutatási terület Élelmiszertudományok, táplálkozástudomány
jelenlegi kutatásainak tudományága egészségtudományok
élelmiszertudományok
Közlemények
2020

Raposa László Bence, Doma Valentina, Turcsán Judit, Melczer Csaba, Varjas Tímea, Rozmann Nóra, Fullér Noémi, Pusztai Dorina, Károlyi Tímea, Oláh András: Élelmiszerekben felhasznált emulgeálószerek (E471) hatásának vizsgálata a gyulladásos folyamatokban szerepet játszó gének (ALOX12, ALOX5, PTGS2) expressziójára, ÚJ DIÉTA: A MAGYAR DIETETIKUSOK LAPJA (2001-) 29: (1) pp. 7-9.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: magyar
2019

Raposa L. Bence, Jurasek Júlia Vanda, Soltész Dorottya, Doma Valentina, Koczka Viktor, Kiss István, Turcsán Judit, Varjas Tímea: Élelmiszeriparban használt, mesterséges adalékanyagok molekuláris epidemiológiai és epigenetikai hatásai a metilációs mintázat kialakításáért felelős gének mRNS expressziójára, ÚJ DIÉTA: A MAGYAR DIETETIKUSOK LAPJA (2001-) 28: (1) pp. 22-26.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: magyar
2019

Raposa László Bence, Doma Valentina, Turcsán Judit, Oláh András, Varjas Tímea: ÉLELMISZEREKBEN FELHASZNÁLT EMULGEÁLÓSZEREK (E471) HATÁSÁNAK VIZSGÁLATA A GYULLADÁSOS FOLYAMATOKBAN SZEREPET JÁTSZÓ GÉNEK (ALOX12, ALOX5, PTGS2) EXPRESSZIÓJÁRA, In: Antal, Emese; Biró, Lajos; Gelencsér, Éva; Lugasi, Andrea; Rurik, Imre (szerk.) Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLIV. Vándorgyűlése programja és az előadások összefoglalói, Magyar Táplálkozástudományi Társaság (2019) p. 43.
dokumentum típusa:
nyelv: magyar
2016

Turcsán Judit, Botta-Dukát Mónika, Torcsán Zsolt: Borban az igazság - Borfogyasztás és vinoterápia, KITEKINTÉS - PERSPECTIVE: REVISTA DE STIINTA SI CULTURA 20: (21) pp. 170-175.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: magyar
2016

Siposné Hajdú Szilvia, Turcsán Judit, Turcsán Zsolt: .: A nemzeti iskolagyümölcs program hatása a gyermekek gyümölcsfogyasztási szokásaira, KITEKINTÉS - PERSPECTIVE: REVISTA DE STIINTA SI CULTURA 20: (21) pp. 141-146.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: Angol, Magyar
2012

Turcsán Judit: Élelmiszerszínezékek élettani hatásai, ÚJ DIÉTA: A MAGYAR DIETETIKUSOK LAPJA (2001-) 2: pp. 27-28.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk
nyelv: magyar
2003

Turcsán Zs, Varga L, Szigeti J, Turcsán J, Csurák I, Szalai M: Effects of electrical stunning frequency and voltage combinations on the presence of engorged blood vessels in goose liver, POULTRY SCIENCE 82: (11) pp. 1816-1819.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 20
nyelv: angol
URL 
2002

Turcsán Zsolt, Szigeti Jenő, Tenk Antal, Birkás Endre, Turcsán Judit: A magyar hízott libamáj ágazat helyzete és fejlesztésének lehetőségei a legújabb hazai és nemzetközi kutatási eredmények tükrében : irodalmi feldolgozás, ÁLLATTENYÉSZTÉS ÉS TAKARMÁNYOZÁS 51: (2) pp. 157-164.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk
nyelv: magyar
2001

Turcsán J, Varga L, Turcsán Zs, Szigeti J, Farkas L: Occurrence of anaerobic bacterial, clostridial, and Clostridium perfringens spores in raw goose livers from a poultry processing plant in Hungary, JOURNAL OF FOOD PROTECTION 64: (8) pp. 1252-1254.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 9
nyelv: angol
2001

Turcsán Zs, Szigeti J, Varga L, Farkas L, Birkás E, Turcsán J: The effects of electrical and controlled atmosphere stunning methods on meat and liver quality of geese, POULTRY SCIENCE 80: (11) pp. 1647-1651.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 26
nyelv: angol
URL 
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:55 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
51
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
56
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
 
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
70

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )