Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2023. VII. 05.
Személyes adatok
Felföldi József
név Felföldi József
intézmény neve
doktori iskola
MATE Élelmiszertudományi Doktori Iskola (oktató)
doktori képzéssel kapcsolatos munkájának megoszlása MATE Élelmiszertudományi Doktori Iskola 100%
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
Elérhetőségek
telefonszám +36 1 482-6205
saját honlap
saját honlap (angol)
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 1997
fokozat tudományága agrárműszaki tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetem
Jelenlegi munkahelyek
1977 - Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
egyetemi tanár
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 6.5
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 5
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
(50%) Kertész István PhD 2022  ÉDI
(50%) Parrag Viktória PhD 2021  ÉDI
(50%) Dénes Lajos Dénes PhD 2018  ÉDI
(50%) Dénesné Várvölgyi Evelin PhD 2017  ÉDI
(50%) Szöllősi Dániel PhD 2016  ÉDI
(50%) Gillay Bíborka Zsuzsanna PhD 2013  ÉDI-BCE
(50%) Ignát Tímea PhD 2012  ÉDI
(50%) Friedrich László PhD 2008  ÉDI-BCE
Szepes Anett Ágnes PhD 2005  ÉDI
Firtha Ferenc 2008  ÉDI-BCE
(50%) Istella Sándor 2008  ÉDI
Zsomné Muha Viktória 2008  ÉDI-BCE
Vízhányó Tünde 2000  ÉDI

  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Módszerek fejlesztése és vizsgálata gyümölcs- és zöldségfélék keménységének roncsolásmentes mérésére. Gyümölcsök és zöldségfélék szín- és alakvizsgálata számítógépes látórendszerrel.
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
agrárműszaki tudományok
Közlemények
2021

Nagy David, Felfoldi Jozsef, Taczmanne Bruckner Andrea, Mohacsi-Farkas Csilla, Bodor Zsanett, Kertesz Istvan, Nemeth Csaba, Zsom-Muha Viktoria: Determining Sonication Effect on E. coli in Liquid Egg, Egg Yolk and Albumen and Inspecting Structural Property Changes by Near-Infrared Spectra, SENSORS 21: (2) 398
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2021

Kertész István, Zsom-Muha Viktória, András Rebeka, Horváth Ferenc, Németh Csaba, Felföldi József: Development of a Novel Acoustic Spectroscopy Method for Detection of Eggshell Cracks, MOLECULES 26: (15) p. 4693.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2021

Kertész István, Nagy Dávid, Baranyai László, Pásztor-Huszár Klára, Varsányi Kinga, Le Phuong Nguyen Lien, Felföldi József: Development of a Novel Ultrasonic Spectroscopy Method for Estimation of Viscosity Change during Milk Clotting, MOLECULES 26: (19) p. 5906.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2021

Nagy Dávid, Zsom-Muha Viktória, Németh Csaba, Felföldi József: Sonication effect on foam properties of egg white, PROGRESS IN AGRICULTURAL ENGINEERING SCIENCES 17: (S1) pp. 1-8.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2019

Farkas Csilla, Rezessy-Szabó Judit M., Gupta Vijai Kumar, Truong Duy H., Friedrich László, Felföldi József, Nguyen Quang D.: Microbial saccharification of wheat bran for bioethanol fermentation, JOURNAL OF CLEANER PRODUCTION 240: 118269
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 15
nyelv: angol
URL 
2014

Schmilovitch Z, Ignat T, Alchanatis V, Gatker J, Ostrovsky V, Felföldi J: Hyperspectral imaging of intact bell peppers, BIOSYSTEMS ENGINEERING 117: (C) pp. 83-93.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 29
nyelv: angol
URL 
2013

Ignat T, Schmilovitch Z, Feföldi J, Bernstein N, Steiner B, Egozi H, Hoffman A: Nonlinear methods for estimation of maturity stage, total chlorophyll, and carotenoid content in intact bell peppers, BIOSYSTEMS ENGINEERING 114: (4) pp. 414-425.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 30
nyelv: angol
URL 
2012

Ignat T, Schmilovitch Z, Fefoldi J, Steiner B, Alkalai-Tuvia S: Non-destructive measurement of ascorbic acid content in bell peppers by VIS-NIR and SWIR spectrometry, POSTHARVEST BIOLOGY AND TECHNOLOGY 74: pp. 91-99.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 30
nyelv: angol
URL 
2006

Gabriella Muskovics, József Felföldi, Etelka Kovács, Rita Perlaki, Tamás Kállay: Changes in physical properties during fruit ripening of Hungarian sweet cherry (Prunus avium L.) cultivars, POSTHARVEST BIOLOGY AND TECHNOLOGY 40: (1) pp. 56-63.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 35
nyelv: angol
URL 
2000

Tünde Vízhányó, József Felföldi: Enhancing colour differences in images of diseased mushrooms, COMPUTERS AND ELECTRONICS IN AGRICULTURE 26: (2) pp. 187-198.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 75
nyelv: angol
URL 
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:214 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
282
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
288
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
2
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
6 
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
506

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )