Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2023. III. 06.
Személyes adatok
Sárdi Éva
név Sárdi Éva
intézmény neve
doktori iskola
MATE Kertészettudományi Doktori Iskola (oktató)
Doktori Iskola Tanácsa (teljes jogú külső tag)
MATE Élelmiszertudományi Doktori Iskola (oktató)
doktori képzéssel kapcsolatos munkájának megoszlása MATE Kertészettudományi Doktori Iskola 100%
Elérhetőségek
telefonszám +36 1 482-6097
saját honlap
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím CSc
fokozat megszerzésének éve 1996
fokozat tudományága növénytermesztési és kertészeti tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve MTA
tudományos fokozat, cím DSc
fokozat megszerzésének éve 2006
fokozat tudományága növénytermesztési és kertészeti tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve MTA
Jelenlegi munkahelyek
2013 - nyugalmazott (további intézmény)
további (ny. tud. tanácsadó, c. egyetemi tanár)
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 7
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 3.5
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
Szügyi Sándor István PhD 2018  KeTDI
Szarka Eszter PhD 2008  KTDI-BCE

abszolutóriumot szerzett:
(50%) Magyar Gerda Gabriella (PhD) 2018/08  KeTDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület A növények stressz-ellenállóságában és a humán egészség-megőrzésében egyaránt szerepet játszó vegyületek, folyamatok kutatása. A transzmetilezési folyamatok szerepe. Vizsgálati módszerfejlesztés.
jelenlegi kutatásainak tudományága növénytermesztési és kertészeti tudományok
Közlemények
2022

Hagymási K., Szentmihályi K., May Z., Sárdi É, Fébel H., Kocsis I., Blázovics A.: Altered element homeostasis and transmethylation ability in short-term polyphenol rich supplementation in hyperlipidemic animal model, ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 51: (3) pp. 371-381.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2019

Blázovics A, Sárdi E: Wine Grapes (Vitis vinifera) and Wine-Based Food Supplements, In: Seyed, Mohammad Nabavi; Ana, Sanches Silva (szerk.) Nonvitamin and Nonmineral Nutritional Supplements, Elsevier Academic Press (2019) pp. 461-465.
dokumentum típusa: Könyvrészlet/Könyvfejezet
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
URL 
2018

Szügyi Sándor, Sárdi Éva: Health-affecting methyl-donor compounds in sour cherry (prunus cerasus l.) fruit parts in the fruit burgeoning stage, ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 47: (3) pp. 298-306.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2018

SZÜGYI SÁNDOR, SÁRDI ÉVA: Connection between the disease resistance of sour cherry genotypes and the carbohydrate content of the leaf and phloem tissues., HORTICULTURAL SCIENCE 45: (4) pp. 181-186.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2018

Blázovics A, Sárdi É: Methodological repertoire development to study the effect of dietary supplementation in cancer therapy, MICROCHEMICAL JOURNAL 136: pp. 121-127.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 3
nyelv: angol
URL 
2010

NEMESKÉRI E, SÁRDI É, REMENYIK J, KŐSZEGI B, NAGY P: Study of the defensive mechanism against drought in french bean (Phaseolus vulgaris) varieties, ACTA PHYSIOLOGIAE PLANTARUM 32: (6) pp. 1125-1134.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 35
nyelv: angol
URL 
2007

Váli L, Stefanovits Bányai É, Szentmihályi K, Fébel H, Sárdi É, Lugasi A, Kocsis I, Blázovics A: Liver protecting effects of table beet (Beta vulgaris var. rubra) during ischemia-reperfusion., NUTRITION 23: (2) pp. 172-178.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 97
nyelv: angol
URL 
2006

SÁRDI É, SZARKA E, CSILLÉRY G, SZARKA J: Biochemical examination of the General Defense System of plants by OPLC., JPC - JOURNAL OF PLANAR CHROMATOGRAPHY - MODERN TLC 19: (109) pp. 233-237.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 4
nyelv: angol
URL 
2005

Bozso Z, Ott PG, Szatmari A, Czelleng A, Varga G, Besenyei E, Sardi E, Banyai E, Klement Z: Early detection of bacterium-induced basal resistance in tobacco leaves with diaminobenzidine and dichlorofluorescein diacetate, JOURNAL OF PHYTOPATHOLOGY-PHYTOPATHOLOGISCHE ZEITSCHRIFT 153: (10) pp. 596-607.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 22
nyelv: angol
URL 
1994

Sárdi É, Tyihák E: Simple determination of formaldehyde in dimedone adduct form in biological samples by high performance liquid chromatography., BIOMEDICAL CHROMATOGRAPHY 8: (6) pp. 313-314.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 30
nyelv: angol
URL 
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:192 
Tudománymetriai adatok
Saját közlemény- és idézőlista Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
335
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
321
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
8 
külföldön megjelent, figyelembe vehető tudományos közleményei:
92
hazai kiadású, figyelembe vehető idegen nyelvű közleményei:
98
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
461
Akkreditációs szempontból jelentős egyéb információk
Kutatás: Rovarpor virágból inszekticid előállítása. A transz-metilezési folyamatok szerepe (görögdinnye-Fusarium, bab-Pseudomonas, paprika-Xanthomonas). Körténél, kajszinál, szőlőnél a fagy, babnál a szárazság, búzánál és árpánál a nehézfém-stressz hatása. Az egyedfejlődéshez kapcsolódó összefüggések (szénhidrátok, mobilizálható metil-csoportok, enzimaktivitás). A betegség-ellenállóságában és a humán prevencióban egyaránt szerepet játszó vegyületek, folyamatok.

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )