Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
ARCHÍV OLDAL
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2022. I. 18.
Személyes adatok
Vatai Gyula
név Vatai Gyula
intézmény neve
doktori iskola
MATE Élelmiszertudományi Doktori Iskola (törzstag emeritus)
doktori képzéssel kapcsolatos munkájának megoszlása MATE Élelmiszertudományi Doktori Iskola 100%
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
Elérhetőségek
drótpostacím Vatai.Gyulaetk.szie.hu
telefonszám +36 1 305-7115
mobiltelefon száma +36 30 630-4908
saját honlap
saját honlap (angol)
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím CSc
fokozat megszerzésének éve 1994
fokozat tudományága bio-, környezet- és vegyészmérnöki tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve MTA
tudományos fokozat, cím DSc
fokozat megszerzésének éve 2010
fokozat tudományága élelmiszertudományok
fokozatot kiadó intézmény neve MTA
Jelenlegi munkahelyek
1995 - Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
egyetemi tanár
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 13
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 11
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
(50%) Tóth Marcell László PhD 2022  ÉDI
(50%) Albert Krisztina Zita PhD 2018  ÉDI
(50%) Gáspár Igor PhD 2017  ÉDI
(50%) Rácz Gábor PhD 2015  ÉDI-BCE
Kozák Áron PhD 2011  ÉDI-BCE
Román András PhD 2011  ÉDI-BCE
Vas-Vincze Ivetta PhD 2011  ÉDI-BCE
Takács László PhD 2010  ÉDI-BCE
Rektor Attila PhD 2009  ÉDI-BCE
Koris András PhD 2008  ÉDI-BCE
Kiss István PhD 2007  ÉDI
Jesus Mora Molina PhD 2003  ÉDI-BCE
Gergely Surd PhD 2002  ÉDI-BCE
Ramadan Atra PhD 2000  ÉDI

jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
(50%) Mardjokic Ana (PhD) (2025/08)  ÉDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Bioreaktorok hidrodinamikája és anyagátadása, Membránszűrés, Pervaporáció és Membrán Kontaktorok (MD, OD) kisérleti vizsgálata, komplex membránszeparáció modellezése, anyagátadás intenzifikálása
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
agrárműszaki tudományok
Közlemények
2021

Yakdhane A., Labidi S., Chaabane D., Tolnay A., Nath A., Koris A., Vatai G.: Microencapsulation of flaxseed oil-state of art, PROCESSES 9: (2) pp. 1-16.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk
nyelv: angol
URL 
2020

Nath Arijit, Kailo Geremew Geidare, Mednyánszky Zsuzsanna, Kiskó Gabriella, Csehi Barbara, Pásztorné-Huszár Klára, Gerencsér-Berta Renáta, Galambos Ildikó, Pozsgai Emília, Bánvölgyi Szilvia, Vatai Gyula: Antioxidant and Antibacterial Peptides from Soybean Milk through Enzymatic- and Membrane-Based Technologies, BIOENGINEERING 7: (1) 5
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 4
nyelv: angol
URL 
2020

Csighy Attila, Nath Arijit, Vozáry Eszter, Koris András, Vatai Gyula: Investigating the Texture and Antioxidant Capacity of Papain and Trans-glutaminase Enzyme-treated Yogurt with Different Carbohydrates – Glucose, Sucrose and Maltodextrin, PERIODICA POLYTECHNICA-CHEMICAL ENGINEERING 2020: p. 1.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
URL 
2020

Nath Arijit, Eren Burak Atilla, Csighy Attila, Pásztorné-Huszár Klára, Kiskó Gabriella, Abrankó László, Tóth Attila, Szerdahelyi Emőke, Kovács Zoltán, Koris András, Vatai Gyula: Production of Liquid Milk Protein Concentrate with Antioxidant Capacity, Angiotensin Converting Enzyme Inhibitory Activity, Antibacterial Activity, and Hypoallergenic Property by Membrane Filtration and Enzymatic Modification of Proteins, PROCESSES 8: (7) p. 871.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
URL 
2018

Nath Arijit, Haktanirlar Gokce, Áron Varga, Máté András Molnár, Krisztina Albert, Ildikó Galambos, András Koris, Gyula Vatai: Biological Activities of Lactose-Derived Prebiotics and Symbiotic with Probiotics on Gastrointestinal System, MEDICINA-LITHUANIA 54: (2) pp. 1-28.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk
független idéző közlemények száma: 7
nyelv: angol
URL 
2010

Pap N Pongracz E, Jaakkola M, Tolonen T, Virtanen V, Turkki A, Horvath-Hovorka Z, Vatai G, Keiski R L: The effect of pre-treatment on the anthocyanin and flavonol content of black currant juice (Ribes nigrum L.) in concentration by reverse osmosis, JOURNAL OF FOOD ENGINEERING 98: (4) pp. 429-436.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 25
nyelv: angol
URL 
2009

András Román, Jianming Wang, József Csanádi, Cecilia Hodúr, Gyula Vatai: Partial demineralization and concentration of acid whey by nanofiltration combined with diafiltration, DESALINATION 241: (1-3) pp. 288-295.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 54
nyelv: angol
Scopus link 
2007

Takacs L, Vatai G, Korany K: Production of alcohol free wine by pervaporation, JOURNAL OF FOOD ENGINEERING 78: (1) pp. 118-125.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 62
nyelv: angol
URL 
2005

Atra R, Vatai G, Bekassy-Molnar E, Balint A: Investigation of ultra- and nanofiltration for utilization of whey protein and lactose, JOURNAL OF FOOD ENGINEERING 67: (3) pp. 325-332.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 167
nyelv: angol
URL 
2004

Rektor A, Vatai G: Membrane filtration of Mozzarella whey, DESALINATION 162: (1-3) pp. 279-286.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 76
nyelv: angol
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:397 
Tudománymetriai adatok
Saját közlemény- és idézőlista Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
543
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
533
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
4
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
10 
műszaki és/vagy művészeti alkotásainak száma:
0
külföldön megjelent, figyelembe vehető tudományos közleményei:
223
hazai kiadású, figyelembe vehető idegen nyelvű közleményei:
144
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
2013

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )