Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2023. IX. 13.
Személyes adatok
Kállay Miklós
név Kállay Miklós
intézmény neve
doktori iskola
MATE Kertészettudományi Doktori Iskola (témakiíró)
MATE Élelmiszertudományi Doktori Iskola (oktató)
doktori képzéssel kapcsolatos munkájának megoszlása MATE Kertészettudományi Doktori Iskola 20%
MATE Élelmiszertudományi Doktori Iskola 80%
Elérhetőségek
telefonszám +36 1 305-7375
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 1991
fokozat tudományága élelmiszertudományok
fokozatot kiadó intézmény neve MTA
tudományos fokozat, cím CSc
fokozat megszerzésének éve 1995
fokozat tudományága élelmiszertudományok
fokozatot kiadó intézmény neve MTA
Jelenlegi munkahelyek
2016 - Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
professor emeritus
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 12
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 3
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
Kanyóné Rácz Kinga PhD 2017  ÉDI
Szőke Barna PhD 2016  ÉDI
Balga Irina PhD 2015  ÉDI-BCE
LESKÓ ANNAMÁRIA PhD 2011  ÉDI-BCE
Gál Lajos PhD 2006  ÉDI-BCE
Nyitrainé Sárdy Diána PhD 2005  ÉDI-BCE
Pásti György PhD 2003  ÉDI-BCE
Nyúlné Pühra Beáta PhD 2002  ÉDI
Lőrincz György PhD 1998  ÉDI

abszolutóriumot szerzett:
Sásková Beáta (PhD) 2014/08  ÉDI
Bálint Martin Kornél (PhD) 2013/08  ÉDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Borászati technológia és borászati kémia
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
Közlemények
2023

Antal Eszter, Dr. Kállay Miklós, Varga Zsuzsanna, Nyitrainé Sárdy Diána: Glikolok a borban, különös tekintettel a Botrytis cinerea tevékenységére, BORÁSZATI FÜZETEK 33: (1) pp. 36-40.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: magyar
2023

Antal Eszter, Nyitrainé Sárdy Diána, Kállay Miklós: A TOKAJI „ASZÚSZEM”, ILLETVE A TOKAJI BORKÜLÖNLEGESSÉGEK Β-D-GLÜKÁN KONCENTRÁCIÓJA. ELSŐ MÉRÉSI EREDMÉNYEK A BOTRITISZES BOROK ÖSSZEHASONLÍTÁSÁRA, BORÁSZATI FÜZETEK 33: (2) pp. 31-35.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: magyar
2023

Antal Eszter, Kállay Miklós, Varga Zsuzsanna, Nyitrai-Sárdy Diána: Effect of Botrytis cinerea Activity on Glycol Composition and Concentration in Wines, FERMENTATION 9: (5) 493
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2019

Guld Zs., Rácz A., Tima H., Kállay M., Nyitrainé Sárdy D.: Effects of aging in oak barrels on the trans-resveratrol and anthocyanin concentration of red wines from Hungary, ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 48: (3) pp. 349-357.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 16
nyelv: angol
URL 
2019

Zsuzsanna Bene, Miklós Kállay, Borbála Oláhné Horváth, Diána Nyitrai-Sárdy: Comparison of selected phenolic components of white qvevri wines, MITTEILUNGEN KLOSTERNEUBURG 69: (2) pp. 76-82.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 14
nyelv: angol
2018

Kállay Miklós, Kanczler András, Nyitrainé Sárdy Diána, Sólyom-Leskó Annamária: Első adatok a Purcsin szőlőfajta borának kémiai összetételéről, BORÁSZATI FÜZETEK 2018: (6) pp. 28-31.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: magyar
2018

Bene Zsuzsanna, Kállay Miklós: Tokaji aszúbogyók és tokaji borkülönlegességek penicillintartalmának vizsgálata, In: Berkő, Péter; Szabó-Tóth, Kinga; Patkó, Gyula (szerk.) Te mit tettél hozzá?, MTA Miskolci Területi Bizottsága (2018) pp. 94-96.
dokumentum típusa: Könyvrészlet/Szaktanulmány
nyelv: magyar
2017

Gyöngyi Németh, Zoltán Molnár, Péter Podmaniczky, Diána Nyitrainé Sárdy, Miklós Kállay, Attila Dunai, László Kocsis: TRANS-RESVERATROL CONTENT IN GRAPE CANE AND ROOT OF DIFFERENT SCION-ROOTSTOCK COMBINATIONS, MITTEILUNGEN KLOSTERNEUBURG 67: (4) pp. 256-264.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 13
nyelv: angol
2014

Magyar Ildikó, Nyitrai-Sárdy Diána, Leskó Annamária, Pomázi Andrea, Kállay Miklós: Anaerobic organic acid metabolism of Candida zemplinina in comparison with Saccharomyces wine yeasts, INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY 178: pp. 1-6.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 38
nyelv: angol
URL 
2012

G.R. Scollary, Pásti György, Kállay Miklós, J. Blackman, A.C. Clark: Astringency response of red wines: Potential role of molecular assembly, TRENDS IN FOOD SCIENCE & TECHNOLOGY 27: (1) pp. 25-36.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 55
nyelv: angol
URL 
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:136 
Tudománymetriai adatok
Saját közlemény- és idézőlista Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
194
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
188
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
3
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
3 
műszaki és/vagy művészeti alkotásainak száma:
0
külföldön megjelent, figyelembe vehető tudományos közleményei:
21
hazai kiadású, figyelembe vehető idegen nyelvű közleményei:
55
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
314

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )