Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
ARCHÍV OLDAL
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2009. III. 05.
Személyes adatok
név Deák Tibor
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Budapesti Corvinus Egyetem
Elérhetőségek
drótpostacím tibor.deakuni-corvinus.hu
telefonszám +36 1 482-6360
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 1970
fokozat tudományága biológiai tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve MTA
tudományos fokozat, cím DSc
fokozat megszerzésének éve 1989
fokozat tudományága
fokozatot kiadó intézmény neve MTA
Jelenlegi munkahelyek
1967 - Budapesti Corvinus Egyetem (további intézmény)
1967 - Budapesti Corvinus Egyetem
professor emeritus
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 5
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 3
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
Bujdosó Gellért PhD 2002  ÉDI
Kalyani Mani PhD 1997  ÉDI
Vasdinyei Rita 2005  ÉDI-BCE

  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület élelmiszer-mikrobiológia; tejsavas erjedés; élesztőgombák ökológiája, biodiverzitása, rendszertana, azonosítása; élelmiszerromlás; gyors, automatizált, molekuláris vizsgáló módszerek
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
biológiai tudományok
Közlemények
2008

Deak Tibor: Ecology and biodiversity of yeasts with potential value in biotechnology, In: Yeast biotechnology: diversity and application (Satyanarayana T, kunze G, eds), pp. 152-168
dokumentum típusa: Könyvfejezet/Szaktanulmány
nyelv: angol
2007

Deak Tibor: Handbook of food spoilage yeasts 2nd ed., CRC Press, Boca Raton FL, 360 p.
dokumentum típusa: Könyv/Monográfia
nyelv: angol
2006

Deak Tibor: Environmental factors influencing yeasts, In: Biodiversity and ecophysiology of yeasts (Rosa CA, Peter G, eds), pp. 155-174
dokumentum típusa: Könyvfejezet/Szaktanulmány
nyelv: angol
2006

Deak Tibor: Candida and related genera In: Food spoilage microorganisms (Ed. Blackburn, C), Woodhead Publ., Cambridge UK, pp. 336-353
dokumentum típusa: Könyvfejezet/Szaktanulmány
nyelv: angol
2006

Deak Tibor: Safety and quality of fermented foods: new developments in biopreservation, OM- Corvinus, pp. 5-105
dokumentum típusa: Könyvfejezet/Monográfia fejezet
nyelv: angol
2004

Viljoen BC, Knox A, Beuchat LR, DEAK T, Malfeiro-Ferreira M, Hansen TK, Hugo A, Jakobsen M, Loureiro V, Lourens-HattinghA, Vasdinyei R: An interlaboratory evaluation of selective media for the detection and enumeration of yeasts from blue-veined cheese., Int. J. Food Microbiol. 94: 9-14., pp. 9-14
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 2.160
független idéző közlemények száma: 4
nyelv: angol
2004

Deak Tibor: Spoilage Yeasts. Chapter 5. In: Understanding and measuring the shelf-life of foods (Ed. R. Steele), Woodhead, Cambridge, pp. 91-110
dokumentum típusa: Könyvfejezet/Szaktanulmány
nyelv: angol
1995

Deak Tibor: Methods for the rapid detection and identification of yeasts in foods, Trends Food Science Technology vol. 6, pp. 287-292
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 2.430
független idéző közlemények száma: 20
nyelv: angol
1993

Deak Tibor: Simplified techniques for identifying foodborne yeasts, Int. J. Food Microbiol. vol. 19, pp. 15-26
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 2.160
független idéző közlemények száma: 23
nyelv: angol
1993

Deak T, Beuchat LR: Yeasts associated with fruit juice concentrates, J Food protection vol. 56, pp. 777-782
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 1.910
független idéző közlemények száma: 27
nyelv: angol
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:74 
Tudománymetriai adatok
Saját közlemény- és idézőlista A publikációs lista az MTMT-ben innen nem érhető el
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
59 
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
315 
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
11 
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
17 
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
1027 
Akkreditációs szempontból jelentős egyéb információk
Oktatói tevékenység: önálló Mikrobiológiai Tanszék megalapítója (1973), vezetője (-1993), dékán (1986-91), rektor (1993-96). Tudományos közélet: MÉTE elnök (1995-2000), MMT vez. tag (1985-), MTA Él.tud. Komplex Biz. elnök (1986-99); szerk. biz. tag: Int. J. Food Microbiol; FEMS Yeast Res., Board member: Int. Comm. Food Microbiol., Int.. Comm. Yeast. Főbb kitüntetések: Magister Optimus.Sigmund (MÉTE,1989), Manninger (MMT, 1991), diszdoktor (JATE 1996), METESZ dij (1999), Lovagkereszt (2005)

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )