Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
ARCHÍV OLDAL
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2022. I. 05.
Személyes adatok
név Nagy Edina Szandra
intézmény neve
doktori iskola
MATE Élelmiszertudományi Doktori Iskola (oktató)
doktori képzéssel kapcsolatos munkájának megoszlása MATE Élelmiszertudományi Doktori Iskola 100%
Elérhetőségek
telefonszám +36 1 305-7639
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2015
fokozat tudományága élelmiszertudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Budapesti Corvinus Egyetem
Jelenlegi munkahelyek
2019 - CCHBC (további intézmény)
további (Mikobiológus)
2014 - Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
további (egyetemi adjunktus)
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 0.5
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 0
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Yarrowia csoport (új törzsek, új fajok, biotechnológiai alkalmazhatóság), molekuláris biológia, üzemanyagcella, enzimek előállítása és jellemzése
jelenlegi kutatásainak tudományága biológiai tudományok
bio-, környezet- és vegyészmérnöki tudományok
Közlemények
2019

Péter Gábor, Nagy Edina Szandra, Dlauchy Dénes: Systematics, Diversity and Ecology of the Genus Yarrowia and the Methanol-Assimilating Yeasts, In: Sibirny, Andriy (szerk.) Non-conventional Yeasts: from Basic Research to Application, Springer International Publishing (2019) pp. 297-339.
dokumentum típusa: Könyvrészlet/Könyvfejezet
független idéző közlemények száma: 2
nyelv: angol
URL 
2019

Edina Szandra Nagy, Erika Bujna, Gizella Sipiczki, Csilla Farkas, Isabel Belo, Marlene Lopes, Adelaide Braga, Patrícia Ferreira, Quang Duc Nguyen: Enhancement of lipase production by Yarrowia divulgata, In: M., Beatriz; P.P., Oliveira; Joana, S. Amaral; Manuel, A. Coimbra (szerk.) Book of Abstracts of the XX EuroFoodChem Congress, (2019) p. 284.
dokumentum típusa:
nyelv: angol
2018

Edina Szandra Nagy, Erika Bujna, Gizella Sipiczki, Csilla Farkas, Isabel Belo, Marlene Lopes, Adelaide Braga, Daniela P Mesquita, Patrícia Ferreira, Quang Duc Nguyen: Optimization of lipase production by Yarrowia divulgata, In: István, Dalmadi; László, Baranyai; Quang, Duc Nguyen (szerk.) Third International Conference on Food Science and Technology, Szent István Egyetem, Élelmiszertudományi Kar (2018) p. -.
dokumentum típusa:
nyelv: angol
2017

Horváth Borbála, Vivien Kormos, Edina Nagy, Ildikó Magyar: Influence of the Osmotic Stress in Grape Must on the Growth Kinetics of Wine Related Strains of Starmerella bacillaris (syn. Candida zemplinina), ACTA MICROBIOLOGICA ET IMMUNOLOGICA HUNGARICA 64: (Suppl) p. 156.
dokumentum típusa:
nyelv: angol
2015

Nagy Edina Szandra: Reliability of microsatellite primed polimerase chain reaction fingerprinting for the differentation of food food spoilage yeast strains of the Yarrowia group, In: Szerk.: Engelhardt Tekla, Szerk.: Dalmadi István, Szerk.: Baranyai László, Szerk.: Mohácsi-Farkas Csilla Food Science Conference 2015 - Integration of science in food chain: Book of proceedings. Budapest: Corvinus University of Budapest, 2015. p. -. 1 p.
dokumentum típusa: Könyvrészlet/Konferenciaközlemény
nyelv: angol
2014

Nagy Edina, Dlauchy Denes, Medeiros Adriana O, Peter Gabor, Rosa Carlos A: Yarrowia porcina sp nov and Yarrowia bubula f.a. sp nov., two yeast species from meat and river sediment, ANTONIE VAN LEEUWENHOEK INTERNATIONAL JOURNAL OF GENERAL AND MOLECULAR MICROBIOLOGY 105: (4) pp. 697-707.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 4
nyelv: angol
DOI 
2014

Edina Szandra NAGY: Differentiation of food spoilage yeast strains of the Yarrowia group by microsatellite polymerase chain reaction fingerprinting, JOURNAL OF UNIVERSAL SCIENCE ONLINE 1: (1) pp. 6-11.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2014

Edina Szandra Nagy : Isolation and diversity of food spoilage Yarrowia yeast strains from meat, ACTA ALIMENTARIA HUNGARICA 43: pp. 101-106.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2013

Nagy E, Niss M, Dlauchy D, Arneborg N, Nielsen D S, Péter G: Yarrowia divulgata f.a., sp. nov., a yeast species from animal-related and marine sources, INTERNATIONAL JOURNAL OF SYSTEMATIC AND EVOLUTIONARY MICROBIOLOGY 63: (12) pp. 4818-4823.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 6
nyelv: angol
DOI 
2013

Nagy Edina Szandra: Isolation, identification and diversity of food spoilage Yarrowia yeast strains from different foods, In: Szerk.: Dalmadi I, Szerk.: Engelhardt T, Szerk.: Bogó-Tóth Zs, Szerk.: Baranyai L, Szerk.: Bús-Pap J, Szerk.: Mohácsi-Farkas Cs Food Science Conference 2013 - With research for the success of Darányi Program: Book of proceedings. Budapest: Budapesti Corvinus Egyetem, Élelmiszertudományi Kar, 2013. p. 254. 1 p.
dokumentum típusa: Könyvrészlet/Konferenciaközlemény
nyelv: angol
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:12 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
17
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
17
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
1 
külföldön megjelent, figyelembe vehető tudományos közleményei:
7
hazai kiadású, figyelembe vehető idegen nyelvű közleményei:
9
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
27

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )