Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
ARCHÍV OLDAL
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2022. I. 25.
Személyes adatok
név Kovács Mónika
intézmény neve
doktori iskola
MATE Élelmiszertudományi Doktori Iskola (témavezető)
doktori képzéssel kapcsolatos munkájának megoszlása MATE Élelmiszertudományi Doktori Iskola 100%
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
Elérhetőségek
telefonszám +36 1 305-7360
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2009
fokozat tudományága élelmiszertudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Budapesti Corvinus Egyetem
Jelenlegi munkahelyek
2004 - Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
egyetemi oktató
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
(50%) Da Costa Arruda Giseli Cristina (PhD) (2025/08)  ÉDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület mikrobiális genetika, molekuláris biológia, enzim termelés és jellemzés, mikrobiális biokontroll, élelmiszer és környezeti biotechnológia
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
környezettudományok
Közlemények
2020

Pázmándi Melinda, Kovács Zoltán, Balga Edina, Kovács Mónika, Maráz Anna: Production of high‐purity galacto‐oligosaccharides by depleting glucose and lactose from galacto‐oligosaccharide syrup with yeasts, YEAST yea.3507
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2019

Mondal S., Berihun M., Kovacs M., Vatai G., Koris A.: Partial refinement of fungal chitinase (Beauveria bassiana) with multistage membrane filtration, ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 48: (3) pp. 277-287.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
URL 
2018

Arijit Nath, Ádám Szabó, Krisztina Albert, Attila Csighy, Gyula Vatai, Igor Gáspár, Ildikó Bíró, Renáta Gerencsér-Berta, Ildikó Galambos, Gabriella Kiskó, Mónika Kovács, Andras Koris: Thermal water effluent recycles using ultrafiltration membrane-based technology – Process development and techno-economical analysis, In: V. Soós Ernő Nemzetközi Tudományos Konferencia Víz- és szennyvízkezelés az iparban, (2018) CD-ROM/Nath
dokumentum típusa:
nyelv: angol
2018

Szűcs Kata Dorina, Kovács Mónika, Stefanovits-Bányai Éva: Antibacterial effects of unifloral honeys and propolis in the context of their antioxidant capacity and colour, In: Tünde, Alapi; István, Ilisz (szerk.) Proceedings of the 24th International Symposium on Analytical and Environmental Problems, Szegedi Tudományegyetem (2018) p. 48.
dokumentum típusa: Könyvrészlet/Konferenciaközlemény
nyelv: angol
2017

Angyal Viola Zsuzsanna, Kovács Mónika, Stefanovitsné Bányai Éva: Homoktövis (Hippophae rhamnoides L.) antioxidáns kapacitásának és antibakteriális hatásának vizsgálata, In: Fodor, Marietta; Bodor, Péter (szerk.) ITT - Ifjú Tehetségek Találkozója, Szent István Egyetem, Budai Karok (volt KÉE) (2017) pp. 72-75.
dokumentum típusa: Könyvrészlet/Konferenciaközlemény
nyelv: magyar
2015

Čanak I, Berkics A, Bajcsi N, Kovács M, Belák Á, Teparić R, Maráz A, Mrša V: Purification and characterization of a novel cold-active lipase from the yeast Candida zeylanoides, JOURNAL OF MOLECULAR MICROBIOLOGY AND BIOTECHNOLOGY 25: (6) pp. 403-411.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 3
nyelv: angol
URL 
2014

Belák Á, Héher B, Füstös Z, Kovács M, Maráz A: Endophytic bacteria from Capsicum annuum var. grossum cultivars and their inhibitory effects on Listeria monocytogenes, ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 43: (Suppl. 1) pp. 9-20.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2013

Anna Maráz, Mónika Kovács: Food Spoilage by Cold-Adapted Yeasts, In: Piearo, Buzzini; Rosa, Margesin (szerk.) Cold-Adapted Yeasts, Springer Science+Business Media (2013) pp. 497-532.
dokumentum típusa: Könyvrészlet/Könyvfejezet
nyelv: angol
2011

Belák Á, Kovács M, Hermann Zs, Holczmann Á N, Márta D, Cenič Stojakovič S, Bajcsi N, Maráz A: Molecular analysis of poultry meat spoiling microbiota and heterogeneity of their proteolytic and lipolytic enzyme activities, ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 40: (Suppl.) pp. 3-22.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 6
nyelv: angol
URL 
2008

Kovács Mónika, Stuparevič I., Mrša V., Maráz Anna: Characterization of Ccw7p cell wall proteins and the encoding genes of Saccharomyces cerevisiae wine yeast strains, FEMS YEAST RESEARCH 8: (7) pp. 1115-1126.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 11
nyelv: angol
URL 
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:21 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
60
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
63
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
1 
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
54

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )