Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2021. X. 01.
Személyes adatok
név Szigeti Jenő
intézmény neve
doktori iskola
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Széchenyi István Egyetem
MAB minősítés
a törzstagság feltételeinek megfelel
(2019. VI. 28.)
Elérhetőségek
telefonszám +36 96 566-633
saját honlap
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím CSc
fokozat megszerzésének éve 1994
fokozat tudományága állattenyésztési tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve MTA
Jelenlegi munkahelyek
2015 - Széchenyi István Egyetem
professor emeritus
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 13
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 11.5
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
(50%) Greff Babett PhD 2021  SZE-WAMDI
Győrvári János PhD 2020  SZE-WAMDI
(50%) Szücs Petra PhD 2015  WAMDI
(50%) Vajda Katalin PhD 2015  WAMDI
(50%) Tóth Ágnes PhD 2011  UIÁDI
(50%) Sipos-Kozma Zsófia PhD 2010  UIÁDI
Reisinger Katalin PhD 2007  UIÁDI
Ásványi Balázs PhD 2006  UIÁDI
Turcsán Judit PhD 2006  UIÁDI
Szalai Margit PhD 2004  UIÁDI
Farkas László PhD 2001  UIÁDI
Turcsán Zsolt PhD 2001  UIÁDI
Varga László PhD 2000  UIÁDI

témavezetettjei folyamatban lévő doktori cselekménnyel:
(50%) Tudós Zoltán PhD (2022/08)  SZE-WAMDI
abszolutóriumot szerzett:
Cserhidi Tamás (PhD) 2010/08  SZE-WAMDI
(50%) Hidvégi Hedvig (PhD) 2014/08  SZE-WAMDI
Tihanyi Kovács Renáta (PhD) 2004/08  SZE-WAMDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Libamáj minőségjavítás, funkcionális élelmiszer előállítás, élelmiszer biztonságnövelés, élelmiszer- és takarmánytartósítás, alga szinbiotikum, víziszárnyas ágazat fejl., mézsör és S.C.P. előállítás
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
állattenyésztési tudományok
Közlemények
2021

Greff B., Lakatos E., Szigeti J., Varga L.: Co-composting with herbal wastes: potential effects of essential oil residues on microbial pathogens during composting, CRITICAL REVIEWS IN ENVIRONMENTAL SCIENCE AND TECHNOLOGY 51: (5) pp. 457-511.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
URL 
2021

Greff B., Szigeti J., Varga Á., Lakatos E., Sáhó A., Varga L.: Effect of bacterial inoculation on co-composting of lavender (Lavandula angustifolia Mill.) waste and cattle manure, 3 BIOTECH 11: (6) 306
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2018

Győrvári J., Szigeti J., Varga L.: Labeling of food allergens on prepacked foods intended for final consumption in Hungary, JOURNAL OF AGROALIMENTARY PROCESSES AND TECHNOLOGIES 24: (2) pp. 63-68.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
Teljes szöveg 
2016

Régaiszné Vajda K, Halbritter AA, Szûcs P, Szigeti J, Ásványi B: Heat resistance of human pathogens in sous-vide products studied in model nutrition media, ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 45: (2) pp. 233-241.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2016

Varga L, Szigeti J: Use of ozone in the dairy industry: a review, INTERNATIONAL JOURNAL OF DAIRY TECHNOLOGY 69: (2) pp. 157-168.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk
független idéző közlemények száma: 78
nyelv: angol
URL 
2010

Sipos-Kozma Zs, Szigeti J, Ásványi B, Varga L: Heat resistance of Clostridium sordellii spores., ANAEROBE 16: (2) pp. 226-228.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 4
nyelv: angol
URL 
2007

Ajtony Zs, Bencs L, Haraszi R, Szigeti J, Szoboszlai N: Study on the simultaneous determination of some essential and toxic trace elements in honey by multi-element graphite furnace atomic absorption spectrometry, TALANTA 71: (2) pp. 683-690.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 75
nyelv: angol
URL 
2003

Győrik M, Herpai Z, Szécsényi I, Varga L, Szigeti J: Rapid and sensitive determination of phenol in honey by high-performance liquid chromatography with fluorescence detection, JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY 51: (18) pp. 5222-5225.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 21
nyelv: angol
URL 
2002

Varga L, Szigeti J, Kovács R, Földes T, Buti S: Influence of a Spirulina platensis biomass on the microflora of fermented ABT milks during storage, JOURNAL OF DAIRY SCIENCE 85: (5) pp. 1031-1038.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 113
nyelv: angol
URL 
2000

Földes T, Bánhegyi I, Herpai Z, Varga L, Szigeti J: Isolation of Bacillus strains from the rhizosphere of cereals and in vitro screening for antagonism against phytopathogenic, food-borne pathogenic and spoilage micro-organisms, JOURNAL OF APPLIED MICROBIOLOGY 89: (5) pp. 840-846.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 220
nyelv: angol
URL 
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:512 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
241
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
195
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
3 
külföldön megjelent, figyelembe vehető tudományos közleményei:
51
hazai kiadású, figyelembe vehető idegen nyelvű közleményei:
51
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
863
Akkreditációs szempontból jelentős egyéb információk
Miniszteri elismerő oklevél (1993) Pulay Gábor Emlékérem (2000) Magyar Felsőoktatásért Emlékplakett (2001) Pro Alimentis Hungariae (2009), MÉTE Mikrobiológiai, Biotechnológiai és Mikrobiológiai Szakosztály (elnök) European Society of Microalgal Biotechnology MTA Élelmiszerkémiai Bizottság MTA Általános Mikrobiológiai Bizottság EU Bizottság Tudományos Kutatás és Fejlesztés Szakértő (ny.sz. EE 1998 1A16885) Szent-Györgyi Albert díj (2015)

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )