Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
ARCHÍV OLDAL
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2016. V. 09.
Személyes adatok
név Farkas László
intézmény neve
doktori iskola
SzE Wittmann Antal Növény-, Állat- és Élelmiszer-tudományi Multidiszciplináris Doktori Iskola (oktató)
doktori képzéssel kapcsolatos munkájának megoszlása SzE Wittmann Antal Növény-, Állat- és Élelmiszer-tudományi Multidiszciplináris Doktori Iskola 100%
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Széchenyi István Egyetem
Elérhetőségek
telefonszám +36 96 566-651
saját honlap
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2001
fokozat tudományága állattenyésztési tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Nyugat-Magyarországi Egyetem
Jelenlegi munkahelyek
1978 - Széchenyi István Egyetem
egyetemi oktató
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 1
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 1
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
Szalma István PhD 2020  SZE-WAMDI

  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület húsminősítés, pácolási folyamatok szabályozása, szárazáruféleségek érlelési folyamatai, magyaros fűszerezésű termékek előállítása és természetazonos aromák, színezékek hatásának vizsgálata
jelenlegi kutatásainak tudományága állattenyésztési tudományok
élelmiszertudományok
Közlemények
2006

Marosán Miklós, Török Viktor, Bálint Péter, Farkas László, Gál János: A vadhúst az elejtéstől a vadtároló hűtőig veszélyeztető tényezők elemzése, VADBIOLÓGIA 12: pp. 80-85.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
2004

Szalai M, Szigeti J, Farkas L, Varga L, Réti A, Zukál E: Effect of headspace CO2 concentration on shelf-life of cooked meat products, ACTA ALIMENTARIA 33: (2) pp. 141-155.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 3
nyelv: angol
2003

Szalai M, Márk I, Réti A, Szigeti J, Farkas L, Varga L: Szeletelt, hőkezelt húskészítmények színstabilitásának vizsgálata vákuumos és különböző gázösszetételű védőgázos csomagolási módoknál, ACTA AGRONOMICA ÓVÁRIENSIS: NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM MOSONMAGYARÓVÁRI MEZŐGAZDASÁG- ÉS ÉLELMISZERTUDOMÁNYI KAR KÖZLEMÉNYEI 45: (2) pp. 179-193.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: Magyar és angol
2003

Szalai M, Mák E, Réti A, Szigeti J, Farkas L, Varga L: Védőgázos csomagolású marinádozott csirkehús vizsgálata, különös tekintettel az érzékszervi tulajdonságokra, ACTA AGRONOMICA ÓVÁRIENSIS: NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM MOSONMAGYARÓVÁRI MEZŐGAZDASÁG- ÉS ÉLELMISZERTUDOMÁNYI KAR KÖZLEMÉNYEI 45: (1) pp. 69-76.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: Magyar és angol
2003

Szalai M, Koszonits R, Réti A, Szigeti J, Farkas L, Varga L: Nyers pulykahúsok védőgázos csomagolása (Modified atmosphere packaging of raw turkey meat products)., ACTA AGRONOMICA ÓVÁRIENSIS: NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM MOSONMAGYARÓVÁRI MEZŐGAZDASÁG- ÉS ÉLELMISZERTUDOMÁNYI KAR KÖZLEMÉNYEI 45: (1) pp. 77-84.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: magyar
2001

Turcsán J, Varga L, Turcsán Zs, Szigeti J, Farkas L: Occurrence of anaerobic bacterial, clostridial, and Clostridium perfringens spores in raw goose livers from a poultry processing plant in Hungary, JOURNAL OF FOOD PROTECTION 64: (8) pp. 1252-1254.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 8
nyelv: angol
2001

Turcsán Zs, Szigeti J, Varga L, Farkas L, Birkás E, Turcsán J: The effects of electrical and controlled atmosphere stunning methods on meat and liver quality of geese, POULTRY SCIENCE 80: (11) pp. 1647-1651.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 21
nyelv: angol
2001

Varga Anita, Tenk Antal, Farkas László: A beszállítók minősítése az élelmiszeripari minőségbiztosítási rendszerben, GAZDÁLKODÁS 44: (2) pp. 57-63.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: magyar
2000

Farkas L, Herpai Z, Szigeti J: Különböző starterkultúrák alkalmazásával gyártott nyers-fermentált szárazáruk aromaprofiljának változása az érlelés alatt., In: Szerk.: Kovácsné Gaál Katalin XXVIII. Óvári Tudományos Napok: Az élelmiszer-gazdaság fejlesztésének lehetőségei. Mosonmagyaróvár: NYME Mezőgazdaság- és Élelmiszertudoményi Kar, 2000. pp. 198-201.
dokumentum típusa: Könyvrészlet/Konferenciaközlemény
nyelv: magyar
2000

Farkas L, Szigeti J: Húsalapanyagok hatása a félszárazáruk minőségére., In: Szerk.: Kovácsné Gaál Katalin XXVIII. Óvári Tudományos Napok: Az élelmiszer-gazdaság fejlesztésének lehetőségei. Mosonmagyaróvár: NYME Mezőgazdaság- és Élelmiszertudoményi Kar, 2000. pp. 202-207.
dokumentum típusa: Könyvrészlet/Konferenciaközlemény
nyelv: magyar
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:33 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
15
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
16
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
2 
külföldön megjelent, figyelembe vehető tudományos közleményei:
2
hazai kiadású, figyelembe vehető idegen nyelvű közleményei:
4
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
33
Akkreditációs szempontból jelentős egyéb információk
Rektori Dicséret, 1995. NYME Kiváló oktatója, 2004.


2024. IV. 17.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2024. június 14-én, pénteken 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )