Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2022. IV. 26.
Személyes adatok
név Gubicskóné Kisbenedek Andrea
intézmény neve
doktori iskola
PTE Egészségtudományi Doktori Iskola (témavezető)
doktori képzéssel kapcsolatos munkájának megoszlása PTE Egészségtudományi Doktori Iskola 100%
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Pécsi Tudományegyetem
Elérhetőségek
drótpostacím andreaetk.pte.hu
telefonszám +36 72 535-980/37751
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2014
fokozat tudományága egészségtudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar
Jelenlegi munkahelyek
1997 - Pécsi Tudományegyetem
egyetemi oktató
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 0
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 0
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
abszolutóriumot szerzett:
Petrik Mária (PhD) 2023/01  EDI-PTE
jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
Pap Enikő Margit (PhD) (2027/08)  EDI-PTE
Wang Panqi (PhD) (2027/08)  EDI-PTE
Osgyáni-Balogh Gabriella (PhD) (2026/08)  EDI-PTE
(50%) Tisza Boglárka Bernadett (PhD) (2025/08)  EDI-PTE
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület A táplálkozási szokásokat befolyásoló tényezők vizsgálata. Az egyes élelmiszerek összetételének és azok szervezetre gyakorolt hatásainak vizsgálata.
jelenlegi kutatásainak tudományága egészségtudományok
Közlemények
2016

Gubicskóné Kisbenedek A, Breitenbach Z, Polyák É, Szekeresné Szabó Sz, Szabó Z, Raposa L B, Kovács R E, Csölle I, Márk L, Figler M: A mustármag analitikai vizsgálata, In: Szerk.: Betlehem J 25 év a táplálkozástudományban a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karán. Pécs: Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar (PTE ETK), 2016. pp. 36-44.
dokumentum típusa: Könyvrészlet/Szaktanulmány
nyelv: magyar
2016

Szabó Z, Erdélyi A, Gubicskóné Kisbenedek A, Ungár Tamás Lászlóné Polyák É, Szekeresné Szabó Sz, Kovács R, Raposa László B, Figler M: A növényi alapú étrendről, ORVOSI HETILAP 157: (47) pp. 1859-1865.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk
nyelv: magyar
DOI 
2016

Somogyi K, Gubicskóné Kisbenedek A, Figler M: A 2011-ben kiadott rendszeres étkeztetést biztosító, szervezett élelmezési ellátásra vonatkozó "OÉTI ajánlás" rendelet szintű megvalósításának létjogosultsága, különös tekintettel a 8 és 10 év közötti korosztályra, In: Szerk.: Betlehem J 25 év a táplálkozástudományban a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karán. Pécs: Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar (PTE ETK), 2016. pp. 143-149.
dokumentum típusa: Könyvrészlet/Szaktanulmány
nyelv: magyar
2015

Breitenbach Z, Dreiszker R, Szekeresné Szabó Sz, Polyák É, Gubicskóné Kisbenedek A, Makai A, Füge K, Figler M: KÖZÉPISKOLÁSOK FOLYADÉKFOGYASZTÁSÁNAK VIZSGÁLATA, ÚJ DIÉTA: A MAGYAR DIETETIKUSOK LAPJA (2001-) 24: (2-3) pp. 26-28.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: magyar
2015

Gubicskóné Kisbenedek A: Gabonafélék és termékeik, In: Szerk.: Melczer Cs Fitnesz - wellness és táplálkozás terápia elmélete és gyakorlata. Pécs: Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar (PTE ETK), 2015. pp. 159-179.
dokumentum típusa: Könyvrészlet/Szaktanulmány
nyelv: magyar
2015

Breitenbach Zita, Nagy Renáta, Szekeresné Szabó Szilvia, Szabó Zoltán, Csölle Ildikó, Gubicskóné Kisbenedek Andrea, Polyák Éva, Figler Mária: Gasztroezofageális refluxban szenvedő betegek táplálkozásának és életminőségének vizsgálata, ÚJ DIÉTA: A MAGYAR DIETETIKUSOK LAPJA (2001-) XXIV: (4) pp. 22-26.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: magyar
2014

Gubicskóné Kisbenedek A, Szabo Sz, Polyák É, Breitenbach Z, Bóna Á, Márk L, Figler M: Analysis of trans-resveratrol in Oilseeds by High-performance Liquid Cromatography, ACTA ALIMENTARIA 43: (3) pp. 459-464.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
Teljes szöveg 
2014

Soltész Dorottya, Raposa L. Bence, Gubicskóné Kisbenedek Andrea, Varjas Tímea: Élelmiszerekhez felhasznált tartósítószerek génexpresszió-modifikáló hatásának vizsgálata, ÚJ DIÉTA: A MAGYAR DIETETIKUSOK LAPJA (2001-) 23: (2-3) pp. 29-31.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: magyar
2013

Gubicskóné Kisbenedek A, Jámbor É, Polyák É, Márk L, Figler M: A mustármag fehérjetartalmának és a fehérje aminosav-összetételének vizsgálata, ÚJ DIÉTA: A MAGYAR DIETETIKUSOK LAPJA (2001-) 22: (4) pp. 23-25.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 2
nyelv: magyar
2008

Lelovics Zsuzsanna, Gubicskóné Kisbenedek Andrea: A funkcionális élelmiszerek., ÉLELMEZÉS márc.: (3) pp. 46-47.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk
nyelv: magyar
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
169
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
159
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
6 
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
100
Témavezetés
témavezető Figler Mária
vezetés módja egyéni
fokozat PhD
a képzés kezdete 2011
abszolutóriumot szerzett (év, hónap) 2012/01
a fokozatszerzés éve 2014
diszertáció az értekezés tézisei (magyar)az értekezés tézisei (angol nyelven)az értekezés
a védés adatai védés


2024. IV. 17.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2024. június 14-én, pénteken 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )