Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2022. VII. 05.
Személyes adatok
név Kotogán Alexandra
intézmény neve
doktori iskola
SzTE Biológia Doktori Iskola (oktató)
doktori képzéssel kapcsolatos munkájának megoszlása SzTE Biológia Doktori Iskola 100%
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2017
fokozat tudományága biológiai tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Szegedi Tudományegyetem
Jelenlegi munkahelyek
2017 - Szegedi Tudományegyetem
további (tudományos munkatárs)
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület fonalas gombák, hidroláz enzimek, lipáz, szintetikus reakciók, antioxidánsok, immobilizálási technikák
jelenlegi kutatásainak tudományága biológiai tudományok
Közlemények
2022

Kotogán Alexandra, Furka Zsófia Terézia, Kovács Tamás, Volford Bettina, Papp Dóra Anna, Varga Mónika, Huynh Thu, Szekeres András, Papp Tamás, Vágvölgyi Csaba, Mondal Keshab Chandra, Kerekes Erika Beáta, Takó Miklós: Hydrolysis of Edible Oils by Fungal Lipases: An Effective Tool to Produce Bioactive Extracts with Antioxidant and Antimicrobial Potential, FOODS 11: (12) 1711
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2021

Volford Bettina, Varga Mónika, Szekeres András, Kotogán Alexandra, Nagy Gábor, Vágvölgyi Csaba, Papp Tamás, Takó Miklós: β-Galactosidase-Producing Isolates in Mucoromycota: Screening, Enzyme Production, and Applications for Functional Oligosaccharide Synthesis, JOURNAL OF FUNGI 7: (3) 229
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 2
nyelv: angol
URL 
2020

Takó M, Zambrano C, Kotogán A, Kerekes EB, Papp T, Krisch J, Vágvölgyi Cs: Fermentative and enzyme-assisted production of phenolic antioxidants from plant residues, In: Thatoi, H; Das Mohapatra, PK; Mohapatra, S; Mondal, KC (szerk.) Microbial Fermentation and Enzyme Technology, CRC Press - Taylor and Francis Group (2020) pp. 175-193.
dokumentum típusa: Könyvrészlet/Könyvfejezet
nyelv: angol
URL 
2020

Takó M, Kerekes EB, Zambrano C, Kotogán A, Papp T, Krisch J, Vágvölgyi Cs: Plant Phenolics and Phenolic-Enriched Extracts as Antimicrobial Agents against Food-Contaminating Microorganisms, ANTIOXIDANTS 9: (2) 165
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk
független idéző közlemények száma: 80
nyelv: angol
URL 
2019

Zambrano C, Kerekes EB, Kotogán A, Papp T, Vágvölgyi C, Krisch J, Takó M: Antimicrobial activity of grape, apple and pitahaya residue extracts after carbohydrase treatment against food-related bacteria, LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY 100: pp. 416-425.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 19
nyelv: angol
URL 
2018

Zambrano C, Kotogán A, Bencsik O, Papp T, Vágvölgyi Cs, Mondal KC, Krisch J, Takó M: Mobilization of phenolic antioxidants from grape, apple and pitahaya residues via solid state fungal fermentation and carbohydrase treatment, LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY 89: pp. 457-465.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 31
nyelv: angol
URL 
2018

Kotogán A, Zambrano C, Kecskeméti A, Varga M, Szekeres A, Papp T, Vágvölgyi Cs, Takó M: An organic solvent-tolerant lipase with both hydrolytic and synthetic activities from the oleaginous fungus Mortierella echinosphaera, INTERNATIONAL JOURNAL OF MOLECULAR SCIENCES 19: (4) 1129
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 9
nyelv: angol
URL 
2017

Takó M, Kotogán A, Papp T, Kadaikunnan S, Alharbi NS, Vágvölgyi Cs: Purification and properties of extracellular lipases with transesterification activity and 1,3-regioselectivity from Rhizomucor miehei and Rhizopus oryzae, JOURNAL OF MICROBIOLOGY AND BIOTECHNOLOGY 27: (2) pp. 277-288.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 22
nyelv: angol
URL 
2016

Kotogán A, Kecskeméti A, Szekeres A, Papp T, Chandrasekaran M, Kadaikunnan S, Alharbi NS, Vágvölgyi C, Takó M: Characterization of transesterification reactions by Mucoromycotina lipases in non-aqueous media, JOURNAL OF MOLECULAR CATALYSIS B-ENZYMATIC 127: pp. 47-55.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 9
nyelv: angol
URL 
2014

Kotogán A, Németh B, Vágvölgyi Cs, Papp T, Takó M: Screening for extracellular lipase enzymes with transesterification capacity in Mucoromycotina strains, FOOD TECHNOLOGY AND BIOTECHNOLOGY 52: (1) pp. 73-82.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 33
nyelv: angol
URL 
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:205 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
59
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
59
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
0 
külföldön megjelent, figyelembe vehető tudományos közleményei:
25
hazai kiadású, figyelembe vehető idegen nyelvű közleményei:
32
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
226
Témavezetés
témavezető Papp Tamás
társ témavezető Takó Miklós
vezetés módja társ
fokozat PhD
a képzés kezdete 2012
az abszolutórium megszerzésének várható ideje (év, hónap) 2015/08
abszolutóriumot szerzett (év, hónap) 2015/08
a fokozatszerzés éve 2017
diszertáció az értekezés tézisei (magyar)az értekezés tézisei (angol nyelven)az értekezés
a védés adatai védés

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )