Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
ARCHÍV OLDAL
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2018. VII. 30.
Személyes adatok
név Zentai Andrea
intézmény neve
doktori iskola
MATE Élelmiszertudományi Doktori Iskola (oktató)
DE Táplálkozás- és Élelmiszertudományi Doktori Iskola (oktató)
MATE Állattenyésztési tudományok Doktori Iskola (témavezető)
doktori képzéssel kapcsolatos munkájának megoszlása MATE Élelmiszertudományi Doktori Iskola 100%
Elérhetőségek
drótpostacím ZentaiAnebih.gov.hu
telefonszám +36 70 903-0606
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2016
fokozat tudományága élelmiszertudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Szent István Egyetem
Jelenlegi munkahelyek
2008 - Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (további intézmény)
további (élelmiszer-biztonsági koordinátor)
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
(50%) Schieszl Tamás (PhD) (2025/01)  ÁTDI-MATE
Kutatás
kutatási terület élelmiszer-biztonság
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
Közlemények
2016

Zentai Andrea, J Szabó István, Kerekes Kata, Ambrus Arpád: Risk assessment of the cumulative acute exposure of Hungarian population to organophosphorus pesticide residues with regard to consumers of plant based foods, FOOD AND CHEMICAL TOXICOLOGY 89: pp. 67-72.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 9
nyelv: angol
URL 
2015

Zentai A, Kerekes K, Szabó I, Ambrus Á: Refining customer exposure due to pesticide residues - Part 1, ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK 61: (3) pp. 680-719.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: magyar
2015

Zentai A, Kerekes K, Szabó I, Ambrus Á: Refining customer exposure due to pesticide residues – Part 2, ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK 61: (4) pp. 800-847.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: magyar
2014

Horváth Z, Sali J, Zentai A, Dorogházi E, Farkas Z, Kerekes K, Ambrus A: Limitations in the determination of maximum residue limits and highest residues of pesticides: Part I, JOURNAL OF ENVIRONMENTAL SCIENCE AND HEALTH PART B-PESTICIDES FOOD CONTAMINANTS AND AGRICULTURAL WASTES 49: (3) pp. 143-152.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
URL 
2014

Frecskáné Csáki Katalin, Szerleticsné Túri Mária, Zentai Andrea, Mészáros László, Prisztóka Renáta, Sali Judit, Szeitzné Szabó Mária: Aszpartám édesítőszer élelmiszerekből származó bevitelének becslése és a kockázatértékelése, ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK 60: (4) pp. 345-359.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: magyar
2014

Frecskáné Csáki Katalin, Szerleticsné Túri Mária, Zentai Andrea, Mészáros László, Prisztóka Renáta, Sali Judit, Szeitzné Szabó Mária: Aszpartám édesítőszer élelmiszerekből származó bevitelének becslése és a kockázat értékelése = Estimation of the aspartame intake coming from foods and its risk assessment, ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK 60: (4) pp. 344-360.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
2013

Zentai A, Sali J, Szabó IJ, Szeitzne-Szabo M, Ambrus A, Vasarhelyi A: Factors affecting the estimated probabilistic acute dietary exposure to captan from apple consumption, FOOD ADDITIVES AND CONTAMINANTS PART A - CHEMISTRY ANALYSIS CONTROL EXPOSURE AND RISK ASSESSMENT 30: (5) pp. 833-842.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2012

Zentai A, Sali J, Szeitzné-Szabó M, Szabó IJ, Ambrus Á: Exposure of consumers to morphine from poppy seeds in Hungary, FOOD ADDITIVES AND CONTAMINANTS PART A - CHEMISTRY ANALYSIS CONTROL EXPOSURE AND RISK ASSESSMENT 29: (3) pp. 403-414.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 2
nyelv: angol
URL 
2011

Ambrus Á, Szeitzne-Szabó M, Zentai A, Sali J, Szabó IJ: Exposure of consumers to deoxynivalenol from consumption of white bread in Hungary, FOOD ADDITIVES AND CONTAMINANTS PART A - CHEMISTRY ANALYSIS CONTROL EXPOSURE AND RISK ASSESSMENT 28: (2) pp. 209-217.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
URL 
2011

Ambrus A, Zentai A, Sali J, Ficzere I: Hidden contributors to uncertainty and accuracy of results of residue analysis, ACCREDITATION AND QUALITY ASSURANCE 16: (1) pp. 3-11.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 4
nyelv: angol
URL 
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:17 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
22
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
25
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
 
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
127
Témavezetés
témavezető Ambrus Árpád
vezetés módja egyéni
fokozat PhD
a képzés kezdete 2010
abszolutóriumot szerzett (év, hónap) 2013/08
a fokozatszerzés éve 2016
diszertáció az értekezés tézisei (magyar)az értekezés tézisei (angol nyelven)az értekezés
a védés adatai védés

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )