Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
ARCHÍV OLDAL
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2022. III. 07.
Személyes adatok
Csehi Barbara
név Csehi Barbara
intézmény neve
doktori iskola
MATE Élelmiszertudományi Doktori Iskola (témavezető)
doktori képzéssel kapcsolatos munkájának megoszlása MATE Élelmiszertudományi Doktori Iskola 100%
Elérhetőségek
telefonszám +36 1 305-7660
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2019
fokozat tudományága élelmiszertudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Szent István Egyetem
Jelenlegi munkahelyek
2017 - Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
további (egyetemi adjunktus)
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 0.5
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 0
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
(50%) Mourad Reem (PhD) (2024/08)  ÉDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület - a nagy hidrosztatikus nyomáskezelés (HHP) - állati és növényi eredetű élelmiszer fehérjék vizsgálata - elektroforetikus technikák
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
témakiírás Állati eredetű termékek HHP kezelés hatására bekövetkező fehérjeszerkezeti és technofunkciós tulajdonságainak változása
Közlemények
2020

Nath Arijit, Kailo Geremew Geidare, Mednyánszky Zsuzsanna, Kiskó Gabriella, Csehi Barbara, Pásztorné-Huszár Klára, Gerencsér-Berta Renáta, Galambos Ildikó, Pozsgai Emília, Bánvölgyi Szilvia, Vatai Gyula: Antioxidant and Antibacterial Peptides from Soybean Milk through Enzymatic- and Membrane-Based Technologies, BIOENGINEERING 7: (1) p. 5.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2020

Emőke Szerdahelyi, Barbara Csehi, Krisztina Takács, Eszter Korompai, András Nagy, Éva Gelencsér, László Ferenc Friedrich: Monitoring of imidazole dipeptides in meat products by capillary zone electrophoresis, CZECH JOURNAL OF FOOD SCIENCES 38: (1) pp. 36-42.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2017

Nath Arijit, Szécsi Gábor, Csehi Barbara, Mednyánszky Zsuzsa, Kiskó Gabriella, Bányai Éva, Dernovics Mihály, Koris András: Production of Hypoallergenic Antibacterial Peptides from Defatted Soybean Meal in Membrane Bioreactor: A Bioprocess Engineering Study with Comprehensive Product Characterization, FOOD TECHNOLOGY AND BIOTECHNOLOGY 55: (3) pp. 308-324.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 2
nyelv: angol
URL 
2017

G Jonas, B Csehi, P Palotas, A Toth, Gy Kenesei, K Pasztor-Huszar, L Friedrich: Combined effects of high hydrostatic pressure and sodium nitrite on color, water holding capacity and texture of frankfurter, JOURNAL OF PHYSICS-CONFERENCE SERIES 950: (4) 042006
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Konferenciaközlemény
nyelv: angol
URL 
2017

A Tóth, Cs Németh, P Palotás, J Surányi, I Zeke, B Csehi, L A Castillo, L Friedrich, Cs Balla: HHP treatment of liquid egg at 200-350 MPa, JOURNAL OF PHYSICS-CONFERENCE SERIES 950: (4) 042008
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Konferenciaközlemény
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
URL 
2016

Csehi B, Szerdahelyi E, Pásztor-Huszár K, Salamon B, Tóth A, Zeke I, Jónás G, Friedrich L: Changes of protein profiles in pork and beef meat caused by high hydrostatic pressure treatment, ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 45: (4) pp. 565-571.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
URL 
2016

Salamon B., Tóth A., Palotás P., Südi G., Csehi B., Németh Cs., Friedrich L.: Effect of high hydrostatic pressure (HHP) processing on organoleptic properties and shelf life of fish salad with mayonnaise, ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 45: (4) pp. 558-564.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 3
nyelv: angol
URL 
2016

A Tóth, Cs Németh, G Jónás, I Zeke, B Csehi, B Salamon, O Fehér, J Surányi, P Póti: Development of egg product's preservation in ∗ the last 25 years T = A tojáslétermékek tartósításának fejlődése az elmúlt 25 évben, MAGYAR ÁLLATORVOSOK LAPJA 138: (8) pp. 495-502.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: Angol, Magyar
2016

Szerdahelyi Emőke, Pósán Hajnalka, Csehi Barbara, Gelencsér Éva: Bakteriális eredetű hőtűrő proteázok gátlása tejben, ÉLELMISZER - TUDOMÁNY TECHNOLÓGIA LXX: (4) pp. 8-12.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: magyar
2015

Tóth Adrienn, Palotás Péter, Németh Csaba, Csehi Barbara, Louis Argüello Castillo, Friedrich László, Balla Csaba, Póti Péter: Increasing shelf life of fish through high hydrostatic pressure treatment, JOURNAL OF HYGIENIC ENGINEERING AND DESIGN 12: pp. 118-122.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
82
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
82
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
0 
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
72
Témavezetés
témavezető Friedrich László
társ témavezető Pásztorné Huszár Klára
vezetés módja társ
fokozat PhD
a képzés kezdete 2014
abszolutóriumot szerzett (év, hónap) 2017/08
a fokozatszerzés éve 2019
diszertáció az értekezés tézisei (magyar)az értekezés tézisei (angol nyelven)az értekezés
a védés adatai védés

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )