Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2023. I. 13.
Személyes adatok
Zalán Zsolt
név Zalán Zsolt
intézmény neve
doktori iskola
MATE Élelmiszertudományi Doktori Iskola (témavezető)
doktori képzéssel kapcsolatos munkájának megoszlása MATE Élelmiszertudományi Doktori Iskola 100%
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2008
fokozat tudományága élelmiszertudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Budapesti Corvinus Egyetem
Jelenlegi munkahelyek
2021 - Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
egyetemi kutató
2002 - Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ - Élelmiszer-tudományi Kutatóintézet (további intézmény)
további (tudományos főmunkatárs)
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 1
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 1
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
Perjéssy Judit PhD 2023  ÉDI

jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
(50%) El hathat Chaimae (PhD) (2026/08)  ÉDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Tejsavas fermentáció kutatása, a Lactobacillus törzsek szerepének, alkalmazhatóságának, antimikrobiális aktivitásának, metabolit és bakteriocin termelésének vizsgálata.
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
Közlemények
2023

Baráti-Deák Bernadett, Da Costa Arruda Giseli Cristina, Perjéssy Judit, Klupács Adél, Zalán Zsolt, Mohácsi-Farkas Csilla, Belák Ágnes: Inhibition of Foodborne Pathogenic Bacteria by Excreted Metabolites of Serratia marcescens Strains Isolated from a Dairy-Producing Environment, MICROORGANISMS 11: (2) p. 403.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
URL 
2023

Yue Yusen, Wang Zhirong, Zhong Tao, Guo Meiling, Huang Luhan, Yang Lili, Kan Jianquan, Zalan Zsolt, Hegyi Ferenc, Takacs Krisztina, Du Muying: Antifungal mechanisms of volatile organic compounds produced by Pseudomonas fluorescens ZX as biological fumigants against Botrytis cinerea, MICROBIOLOGICAL RESEARCH 267: 127253
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2022

Wang Z., Zhong T., Chen X., Xiang X., Du M., Zalán Z., Kan J.: Multiple pre-harvest applications of antagonist Pseudomonas fluorescens ZX induce resistance against blue and green molds in postharvest citrus fruit, LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY 155: 112922
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2022

Wang Zhirong, Chen Xuhui, Guo Zehang, Feng Xiya, Huang Pimiao, Du Muying, Zalan Zsolt, Kan Jianquan: Distribution and natural variation of free, esterified, glycosylated, and insoluble-bound phenolic compounds in brocade orange (Citrus sinensis L. Osbeck) peel, FOOD RESEARCH INTERNATIONAL 153: 110958
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 3
nyelv: angol
URL 
2021

Perjéssy Judit, Hegyi Ferenc, Nagy-Gasztonyi Magdolna, Zalán Zsolt: Effect of the lactic acid fermentation by probiotic strains on the sour cherry juice and its bioactive compounds, FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY INTERNATIONAL 108201322110180
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
URL 
2019

Judit Perjéssy, Ferenc Hegyi, Magdolna Nagy-Gasztonyi, Rita Tömösközi-Farkas, Mária Berki, Zsolt Zalán: Development of lactic acid fermented, probiotic sour cherry juice and the effect of storage on product, In: Zsomné, Muha Viktória; Márki, Edit; Baranyai, László (szerk.) BiosysFoodEng 2019 - Proceedings, Szent István University (2019) p. 1.
dokumentum típusa:
nyelv: angol
2016

Zalán Zsolt, Hegyi Ferenc, Halász Anna: Fermented Red Beet Juice, In: Yiu, Hin Hui; E, Özgül Evranuz (szerk.) Handbook of Vegetable Preservation and Processing, CRC Press - Taylor and Francis Group (2016) pp. 729-740.
dokumentum típusa: Könyvrészlet/Könyvfejezet
nyelv: angol
2011

Zalan Z, Hudacek J, Toth-Markus M, Husova E, Solichova K, Hegyi F, Plockova M, Chumchalova J, Halasz A: Sensorically and antimicrobially active metabolite production of Lactobacillus strains on Jerusalem artichoke juice, JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE 91: (4) pp. 672-679.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 13
nyelv: angol
URL 
2010

Zalan Z, Hudacek J, Stetina J, Chumchalova J, Halasz A: Production of organic acids by Lactobacillus strains in three different media, EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY 230: (3) pp. 395-404.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 83
nyelv: angol
URL 
2004

Barath A, Halasz A, Nemeth E, Zalan Z: Selection of LAB strains for fermented red beet juice production, EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY 218: (2) pp. 184-187.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 13
nyelv: angol
URL 
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:114 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
76
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
74
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
2 
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
423

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )