Login
 Forum
 
 
Personal data sheet
 Print preview
VALIDITY EXPIRED
This page was not yet approved.
Personal data
name Anna Szabó
name of institution
doctoral school
MATE Doctoral School of Horticultural Sciences (Supervisor)
the share of work in the different doctoral schools. MATE Doctoral School of Horticultural Sciences 100%
Academic title
scientific degree, title Ph.D.
year degree was obtained 2017
discipline to which degree belongs plant breeding and botany
institution granting the degree Corvinus University of Budapest
Employment
2012 - Hungarian University of Agriculture and Life Sciences, Gödöllő
university professor or researcher
Thesis topic supervisor
number of doctoral students supervised until now 0
number of students who fulfilled course requirements 0
students who obtained their degrees:
present PhD students:
(50%) Ruth Wambui Mwangi (PhD) (2026/08)  DSHS
Research
research area Mushroom cultivation technologies. Cultivation technology of leafy vegetables and legumes. Nurtitive value of vegetable species.
research field in which current research is conducted plant breeding and botany
Publications
2022

Nyitrainé Sárdy Diána Ágnes, Németh Erzsébet Krisztina, Matolcsi Réka, Szabó A., Varga Zsuzsanna: The Effect of the Double Reasoned Maturation (DMR) Method on the Chemical Composition of the Juice and Wine of the Bianca Grape Cultivar, HORTICULTURAE 8: (2) 97
type of document: Journal paper/Article
language: English
URL 
2022

Kellner N., Antal E., Szabó A., Matolcsi R.: The effect of black rot on grape berry composition, ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 51: (1) pp. 126-133.
type of document: Journal paper/Article
number of independent citations: 1
language: English
URL 
2022

Szabó Anna, Pecze Máté: Az édesburgonya termesztésével és lombtrágyázásával kapcsolatos tapasztalatok, AGROFÓRUM - A NÖVÉNYTERMESZTŐK ÉS NÖVÉNYVÉDŐK HAVILAPJA 33: (2) pp. 166-168.
type of document: Journal paper/Article
language: Hungarian
2022

Varga Máté, Szabó Anna: Optimális szedésidő és ammónium nitrát trágyázás hatásának vizsgálata termés mennyiségre és minőségre a rebarbara állományban, KERTGAZDASÁG (1998) 54: (1-2) pp. 41-50.
type of document: Journal paper/Article
language: Hungarian
2022

Szabó Anna, Varga Máté: Rebarbaratermesztési kísérlet tapasztalatai, AGROFÓRUM - A NÖVÉNYTERMESZTŐK ÉS NÖVÉNYVÉDŐK HAVILAPJA 33: (1) pp. 34-36.
type of document: Journal paper/Article
language: Hungarian
2021

Szabó Anna, Márton Krisztián István: A méteres bab szabadföldi termesztésével és hajtatásával kapcsolatos tapasztalatok, AGROFÓRUM - A NÖVÉNYTERMESZTŐK ÉS NÖVÉNYVÉDŐK HAVILAPJA 32: (8) pp. 118-120.
type of document: Journal paper/Article
language: Hungarian
2019

Szabó Anna: Conjoint-analízis alkalmazása megnövelt D-vitamin-tartalmú fehér csiperkegomba-termékek fogyasztói optimalizálásában = Using conjoint analysis for the consumer optimization of champignon products with enhanced vitamin D content, ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK 65: (2) pp. 2486-2502.
type of document: Journal paper/Article
language: Hungarian
2017

Geösel András, Kecskeméti Sándor, Szabó Anna, Kuti Kamilla, Szarvas József, Hatvani Lóránt, Kredics László: A csiperkegomba termesztésében fellépő újabb kórokozók jellemzése = Characterisation of novel pathogens in white button mushroom cultivation, MIKOLÓGIAI KÖZLEMÉNYEK-CLUSIANA 56: (1) pp. 20-22.
type of document:
language: Hungarian
2016

Szabó A, Geösel A, Kókai Z, Orbán Cs, Töreki Kristóf, Szőke Andrea: Antioxidant activity as indicator of UV radiation and other abiotic stress factors on Agaricus bisporus (Lange/Imbach) and Sedum Hybridum (L.), ACTA UNIVERSITATIS SAPIENTIAE ALIMENTARIA 9: (1) pp. 90-100.
type of document: Journal paper/Article
number of independent citations: 2
language: English
URL 
2012

Szabó A., Gyepes A., Nagy Á., Abrankó L., Gyorfi J.: The effect of UVB radiation on the vitamin D 2 content of white and cream type button mushrooms (Agaricus bisporus LANGE/IMBACH) and oyster mushroom (Pleurotus ostreatus (JACQ.) P. KUMM), ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 41: (Suppl. 1.) pp. 187-196.
type of document: Journal paper/Article
language: English
URL 
Number of independent citations to these publications:
Scientometric data
list of publications and citations
number of scientific publications that meet accreditation criteria:
45
number of scientific publications:
46
monographs and professional books:
0
monographs/books in which chapters/sections were contributed:
0 
number of independent citations to scientific publications and creative works:
16


2024. IV. 17.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2024. június 14-én, pénteken 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 2.2358 ( 2017. X. 31. )