Login
 Forum
 
by institution by research field by name by date by doctoral school  
Search for PhD defense according to doctoral school
name of institution
doctoral school
identification number of the doctoral school
defenses sorted by date




 
Doctoral defenses of Doctoral School of Food Sciences

name of doctoral candidate

thesis supervisor

co-supervisor

date of defense

title of thesis

date of decision of DS
Lien Nguyen Le PhuongGéza HitkaTamás Zsom2017-05-12 10:00:00Extending the storability of melon2017-06-01
Szabolcs VillangóGyörgy PástiZsolt Zsófi2015-06-25 14:00:00A fenolos érettség vizsgálata Syrah szőlőfajtán2015-10-21
Júlia Hegyi-KalóAndrea PomáziKálmán Zoltán Váczy2022-06-27 09:30:00A Botrytis cinerea által okozott nemesrothadásos folyamatok vizsgálata2022-10-06
Tekla IzsóGyula KaszaLászló Somogyi2021-01-14 10:00:00TEJFÖL – IMITÁTUMOK MINŐSÉGÉNEK FOGYASZTÓI ÉSZLELÉSE A TERMÉKEK ÉLELMISZER- ÉS TÁPLÁLKOZÁSTUDOMÁNYI ÉRTÉKELÉSÉNEK ÖSSZEHASONLÍTÁSÁBAN2021-03-11
Mohannad Mohammad Jadee' AlOudatAndrea LugasiLivia Simonné Sarkadi2023-12-04 13:00:00NUTRITIONAL GASTRONOMY IN FOCUS: READY-TO-EAT MEALS, NUTRITIONAL VALUE AND CONSUMER ATTITUDES2023-12-07
Csilla FarkasQuang Nguyen DucJudit Rezessyné Szabó2019-11-20 14:00:00BÚZAKORPA ÉS PAPÍRHULLADÉKOK BIOETANOL CÉLÚ HASZNOSÍTÁSÁNAK MODELLEZÉSE2019-12-06
DÓRA MÁRTAAnna MarázRådström Peter2012-02-06 10:00:00Molecular Monitoring of Meat Spoiling Pseudomonas Species and Analysis of Staphylococcal Enterotoxin Expression and Formation2012-03-06
Barbara CsehiLászló FriedrichHuszár Klára Pásztorné2019-11-13 10:00:00NAGY HIDROSZTATIKUS NYOMÁSKEZELÉS HATÁSA ÁLLATI EREDETŰ TERMÉKEK FEHÉRJESZERKEZETI ÉS FIZIKO-KÉMIAI TULAJDONSÁGAIRA2019-12-06
Petra HavasJudit Rezessyné SzabóQuang Nguyen Duc2015-02-25 11:30:00Kereskedelmi forgalomban kapható probiotikus baktériumok galaktozidáz enzimeinek tanulmányozása2015-03-18
Gabriella StyevkóÁgoston HoschkeQuang Nguyen Duc2015-09-15 11:00:00Reverz hidrolízis és transzglikoziláció tanulmányozása oligoszacharidok szintézisére2015-10-21
Emna AyariLászló FriedrichCsaba Németh2023-03-01 13:00:00„USE OF MINIMAL PROCESSING TECHNOLOGIES IN EXTENDING SHELF-LIFE OF EGG PRODUCTS”2023-03-02
Karina Ilona HidasIldikó Nyulasné ZekeCsaba Németh2023-02-15 13:00:00A fagyasztás hatásai a tojáslevek minőségi jellemzőire2023-03-02
Adrienn Vargáné TóthLászló FriedrichCsaba Németh2020-02-14 10:00:00TOJÁSLEVEK ELTARTHATÓSÁGÁNAK NÖVELÉSE KOMBINÁLT KÍMÉLETES TARTÓSÍTÁSI ELJÁRÁSOK ALKALMAZÁSÁVAL2020-03-10
Teng CaoZoltán KovácsArijit Nath2023-12-04 09:15:00CONTINUOUS AND CYCLIC PRODUCTION OF GALACTO-OLIGOSACCHARIDES BY ULTRAFILTRATION-ASSISTED ENZYME MEMBRANE REACTORS2023-12-07
Ágnes Gizella Gortva-VajdaGyula KaszaCsilla Mohácsiné Farkas2021-05-28 13:00:00ÉLELMISZER EREDETŰ SZALMONELLÓZISOK TÁRSADALMI KÖLTSÉGE MAGYARORSZÁGON2021-06-03
Judit Tarekné TilistyákMariann Juhászné RománEndre Máthé2013-10-01 13:30:00„Takarmányok kémiai és mikrobiológiai vizsgálata, valamint olajmag préslisztek felhasználása élelmiszerfejlesztéshez”2013-12-03
Lilla Szalóki-DorkóLászló AbrankóMónika Máté2016-09-05 11:00:00Fekete bodza színanyagok átfogó analitikai vizsgálata élelmiszertechnológiai eljárások során2016-10-06
GABRIELLA HELLNERLászló PoppeAnna Maráz2011-09-27 14:30:00Application of lipolytic enzymes of microbial origin as biocatalysts2011-10-04
Dániel KorenBeáta Hegyesné VecseriGabriella Kun-Farkas2021-10-26 13:00:00Study of health promoting components throughout the malting and brewing process2021-12-03
Linh Ta PhuongErika BujnaSzilárd Kun2022-02-03 10:00:00Evaluation of different microencapsulation techniques for improving the functional effectiveness of probiotic-containing foods2022-03-03
Evelin Dénesné VárvölgyiJózsef FelföldiZoltán Kovács2016-12-14 14:00:00Módszerfejleztés a kávépörkölés nyomon követésére és a kávéban esetlegesen előforduló árpa detektálására2017-02-23
Gábor RáczGyula VataiZoltán Kovács2015-05-28 15:00:00Membrán és ozmotikus desztilláció élelmiszeripari és környezetvédelmi vonatkozásai2015-06-17
Melinda PázmándiAnna MarázZoltán Kovács2021-04-08 09:00:00SAVÓ PERMEÁTUM ENZIMES ÉS MIKROBIOLÓGIAI KONVERZIÓJA HOZZÁADOTT ÉRTÉKET KÉPVISELŐ TERMÉKEK ELŐÁLLÍTÁSA CÉLJÁBÓL2021-04-29
János SoósIldikó MagyarZoltán Kovács2019-11-18 13:00:00ELEKTRONIKUS NYELV ALKALMAZÁSA BOROK MINŐSÉGI PARAMÉTEREINEK BECSLÉSÉRE2019-12-06
Dániel SzöllősiJózsef FelföldiZoltán Kovács2016-02-05 11:00:00ÍZ - KÖLCSÖNHATÁSOK ELEMZÉSE ELEKTRONIKUS NYELVVEL2016-02-25
Krisztina Zita AlbertGyula VataiAndrás Koris2018-06-21 10:00:00ÉLELMISZERIPARI EMULZIÓK MEMBRÁNTECHNIKAI DISZPERGÁLÁSSAL TÖRTÉNŐ ELŐÁLLÍTÁSÁNAK VIZSGÁLATA2018-10-04
Marcell László TóthGyula VataiAndrás Koris2022-11-29 10:00:00Gluténmentes lisztkeverék fejlesztése és a végtermék vizsgálata a fogyasztói szempontok figyelembevételével2022-12-08
Attila CsighyArijit NathAndrás Koris2022-07-18 09:00:00Bioaktív peptidek előállítása tejfehérje-koncentrátumból membránszűrés, enzimes hidrolízis és mikrobiális fermentáció kombinált alkalmazásával2022-10-06
Igor GáspárGyula VataiAndrás Koris2017-02-06 11:00:00Membránműveletek anyagátadásának intenzifikálása az élelmiszeriparban és a környezetvédelemben statikus keverő alkalmazásával2017-02-23
Lívia DarnayLászló FriedrichKálmánné Koncz2017-02-17 11:00:00Mikrobiális transzglutamináz alkalmazhatósága tej- és húsipari termékeknél2017-06-01
Zsuzsanna BoriHussein DaoodAttila Kiss2016-09-29 10:00:00HPLC és GC-MS módszerek fejlesztése a paradicsomban és a fűszerpaprikában előforduló karotinoidok és aromaanyagok meghatározására2016-12-08
Helga Szabóné TimaCsilla Mohácsiné FarkasGabriella Kiskó2019-01-07 10:00:00FUSARIUM MIKOTOXIN SZENNYEZETTSÉG ALAKULÁSA MAGYARORSZÁGON KÜLÖNÖS TEKINTETTEL A KLÍMAVÁLTOZÁSRA2019-02-28
Tekla EngelhardtCsilla Mohácsiné FarkasGabriella Kiskó2016-07-07 10:00:00Interactions between Listeria spp. and lactic acid bacteria producing antilisterial bacteriocins2016-10-06
Ahmad MouwakehCsilla Mohácsiné FarkasGabriella Kiskó2018-08-29 10:00:00THE ANTIMICROBIAL AND RESISTANCE MODIFYING ACTIVITIES OF NIGELLA SATIVA OIL2018-10-04
Endrit HasaniIstván DalmadiGyörgy Kenesei2023-07-25 09:00:00Effect of one step and two step sous vide treatments on quality and storage stability of chicken breast2023-08-25
Anna KissZoltán Károly LaknerGyula Kasza2021-09-20 14:00:00The socio-economic burden of obesity, some ways and impasses of its prevention/ Az elhízás társadalmi terhe és az elhízás prevenciójának lehetőségei2021-10-08
Adrienn BerkicsCsilla Mohácsiné FarkasÁkos Józwiak2021-05-21 13:30:00ÉLELMISZERLÁNC-BIZTONSÁGI KOCKÁZATELEMZÉSI RENDSZEREK KIDOLGOZÁSA2021-06-03
Dalma Geréné RadványiPéter FodorZsuzsanna Jókainé Szatura2016-11-17 10:30:00Gombatermesztésben előforduló kártékony penészek korai kimutatása illékony másodlagos anyagcseretermékekkel2016-12-08
Eszter Borbála BothMihály DernovicsZsuzsanna Jókainé Szatura2021-04-21 14:00:00COMPREHENSIVE SELENIUM SPECIATION OF A SELENIUM ACCUMULATOR PLANT, CARDAMINE VIOLIFOLIA2021-04-29
Szilárd KunJudit Rezessyné SzabóÁgoston Hoschke2008-12-02 14:30:00Nem tejalapú probiotikus élelmiszerek előállítási lehetőségeinek megalapozása2008-12-09
Minh Tuan PhamQuang Nguyen DucÁgoston Hoschke2021-12-01 14:00:00PRODUCTION AND QUALITY ANALYSIS OF SOME SPIRITS FROM FRUITS2022-03-03
Attila Gábor KovácsQuang Nguyen DucÁgoston Hoschke2018-03-12 14:30:00Körtegyümölcs alkoholos fermentációja és párlatja aromaprofiljának tanulmányozása2018-06-04
VIRÁG SÁGI-KISSPéter FodorKároly Héberger2012-07-25 14:00:00Gyümölcsök penészes romlásának előrejelzése2012-10-02
Ha Vi Vu NgocQuang Nguyen DucVijay Kumar Gupta2023-05-30 11:00:00DEVELOPMENT OF MICROBIAL CONSORTIUM FOR BIOLOGICAL PRETREATMENT OF LIGNOCELLULOSIC RAW MATERIALS2023-06-06
John-Lewis Zinia ZaukuuZoltán KovácsZoltán Gillay2021-05-17 15:00:00APPLICATION OF ELECTRONIC TONGUE AND NEAR INFRARED SPECTROSCOPY TO DETECT ADULTERATION OF SOME FOODS WITH ECONOMIC VALUE2021-06-03
Eszter Luca BenesMarietta FodorAttila Gere2023-06-21 10:00:00Egyes snackek, illetve zöld- és pörkölt kávé roncsolásmentes analitikai, valamint érzékszervi vizsgálata2023-07-06
Zoltán GillayAndrás FeketeDavid Funk B.2010-05-11 14:00:00Dielektromos nedvességmérők kalibrációátvitelét befolyásoló tényezők2010-06-08
Ildikó Csilla ZekeCsaba BallaLászló Friedrich2015-05-20 10:00:00Fagyasztott élelmiszer-emulziók stabilitásának vizsgálata2015-06-17
Khabat Noori HusseinIstván DalmadiLászló Friedrich2021-02-09 14:00:00THE USE OF BIOACTIVE COMPOUNDS AND HIGH HYDROSTATIC PRESSURE IN CHICKEN MEAT PRESERVATION2021-03-11
Tamás SzigediMihály DernovicsMarietta Fodor2014-04-08 10:30:00Módszerfejlesztés Fourier-transzformációs közeli infravörös technika (FT-NIR) alkalmazási körének kibővítése élelmiszeripari mintákon2014-06-11
Anita Bajusz-RáczKároly HébergerMarietta Fodor2017-02-10 10:00:00Kemometria és FT-NIR spektroszkópia alkalmazása az élelmiszeranalitikában2017-02-23
Viktória ParragJózsef FelföldiFerenc Firtha2020-12-16 15:00:00TERMÉNYEK HIBÁINAK DETEKTÁLÁSA, MINŐSÉGI PARAMÉTEREK JELLEMZÉSE OPTIKAI MÓDSZEREK ALKALMAZÁSÁVAL2021-03-11
Lajos Dénes DénesLászló BaranyaiJózsef Felföldi2018-09-17 10:00:00LÉZER DIFFÚZ REFLEXIÓS MÓDSZER TERMÉNYEK ÁLLAPOTJELLEMZÉSÉRE2018-10-04
Bíborka Zsuzsanna GillayDavid Funk B.József Felföldi2013-05-08 14:00:00„Szemestermények nedvességtartalmának és dielektromos jellemzőinek összefüggése”2013-06-04
TIMEA IGNÁTSchmilovitch Ze'evJózsef Felföldi2012-05-21 14:00:00Non-destructive methods for determination of quality attributes of bell peppers2012-06-05
László FriedrichCsaba BallaJózsef Felföldi2008-04-28 10:00:00Ultrahang alkalmazása húskészítmények minősítésében és gyártástechnológiájában2008-06-10
Botond SurányiCsilla Mohácsiné FarkasTekla Engelhardt2023-05-18 14:00:00Characterization of the microbiota of irrigation water used in vegetable farming applying MALDI-TOF MS2023-06-06
EMESE NAGYMÁTÉPéter FodorMihály Dernovics2009-02-03 10:00:00Vitaminnal dúsított sörök előállítása és tanulmányozása2009-02-10
Márta ÜvegesPéter FodorMihály Dernovics2009-07-01 11:30:00Az izotóparány mérés alkalmazásának lehetőségei a módosulat-analitikában és az élelmiszereredet vizsgálata során2009-10-06
Edit DeákÉva Stefanovitsné BányaiMihály Dernovics2014-12-01 13:00:00Adalékolási eljárással végrehajtott LC-ESI-MS vizsgálatok kifejlesztése és kritikai értékelése2014-12-17
Thi Mai Anh TranQuang Nguyen DucMai Dam Sao2019-09-02 11:00:00NARINGINASE FROM PROBIOTIC BACTERIA AND ITS APPLICATION IN PRODUCTION OF PROBIOTIC CITRUS JUICES2019-10-03
Hoang Duy TruongQuang Nguyen DucMai Dam Sao2021-04-08 14:00:00DEVELOPMENT OF HYDROGEL BIO-ANODE WITH IMMOBILIZED CELLS FOR IMPROVEMENT OF PERFORMANCE OF MICROBIAL FUEL CELLS2021-04-29
Bao Toan NguyenQuang Nguyen DucErika Bujna2022-01-19 10:00:00PRODUCTION OF PROBIOTIC TROPICAL FRUIT JUICES BY FERMENTATION WITH PROBIOTIC BACTERIA2022-03-03
Weizhe SunQuang Nguyen DucErika Bujna2023-05-31 13:00:00MICROENCAPSULATION OF PROBIOTIC LACTIC ACID BACTERIUM LACTIPLANTIBACILLUS PLANTARUM 299v STRAIN AND APPLICATION POTENTIAL2023-06-06
Zsanett BodorZoltán KovácsCsilla Benedek2022-08-24 11:00:00Application of classical and correlative analytical methods for authentication of honey2022-10-06
Zoltán FüstösAnna MarázÁgnes Belák2017-01-27 11:00:00Étkezési paprika (Capsicum annuum L. var. Grossum) tenyészthető endofita baktériumainak biodiverzitása és kolonizációjuk modellezése2017-02-23
Olívia CsernusJudit BecznerJózsef Baranyi2014-05-16 10:00:00Romlást okozó, potenciálisan toxinképző penészgomba fajok növekedésének modellezése a hőmérséklet és a vízaktivitás függvényében2014-06-11
Anna JánosityGabriella KiskóJózsef Baranyi2023-05-19 12:00:00Evaluation of the efflux mediated resistance-modulating effect of carvacrol in Escherichia coli using predictive microbiology methods2023-06-06
István KertészJózsef FelföldiLászló Baranyai2021-11-24 15:00:00Mathematical Modelling of Food Quality Parameters Based on Multivariate and Spectral Data2022-03-03
Hanieh AmaniLászló BaranyaiKatalin Badakné Kerti2024-03-28 13:00:00RAPID QUALITY ASSESSMENT OF BAKERY PRODUCTS USING MACHINE VISION
GÁBOR PÉTER RAKPéter FodorLászló Abrankó2011-05-05 13:00:00Polifenolok és származékaik feltérképezése hármas-kvadrupol tömegspektrometriás módszerrel2011-06-07
Rita EngelÉva Stefanovitsné BányaiLászló Abrankó2010-03-23 13:30:00Analitikai módszerfejlesztés funkcionális élelmiszerek vízben oldódó vitamintartalmának vizsgálatára2010-06-08
Emőke BaloghÉva Stefanovitsné BányaiLászló Abrankó2011-04-01 11:00:00Antioxidáns kapacitás meghatározása, és ennek kialakításában szerepet játszó vegyületek vizsgálata bogyós gyümölcsök esetében2011-06-07
ANDREA TACZMANNÉ BRÜCKNERCsilla Mohácsiné Farkas2005-06-20 10:00:00GYÜMÖLCSÖK ÉS ZÖLDSÉGEK ROMLÁSÁT OKOZÓ PENICILLIUM EXPANSUM GÁTLÁSA ÉLESZTŐGOMBÁKKAL2005-10-04
KRISZTINA TAKÁCSÉva Gelencsér2008-12-16 10:00:00Főbb gabona allergének immunanalitikai kimutatása2009-02-10
Zsuzsanna MednyánszkyMária Amtmann2013-06-25 10:00:00AROMAANYAGOK ÖSSZEHASONLÍTÓ VIZSGÁLATA FAJTAAZONOSÍTÁS CÉLJÁBÓL2013-10-30
Ádám NagyLászló Abrankó2016-05-19 11:00:00Kajszigyümölcsök (Prunus armeniaca L.) polifenol készletének átfogó tömegspektrometriás feltérképezése2016-10-06
Vuong Nguyen DucQuang Nguyen Duc2017-09-14 14:30:00IMMOBILIZATION AND CHARACTERIZATION OF ENZYME FOR PRODUCTION OF LACTULOSE-BASED OLIGOSACCHARIDES2017-12-07
Csilla VénCsaba Balla2011-03-08 09:00:00A marhahús érésének vizsgálata, az érlelési technológia fejlesztése2011-06-07
Blanka SzilvássyLászló Abrankó2014-09-09 11:00:00Élelmi növények polifenol készletének vizsgálata tömegspektrometriás módszerekkel2014-10-15
Gabriella UjhelyiÉva Gelencsér2009-07-03 10:00:00Szójatartalmú élelmiszerekben előforduló glifozát toleráns szója szennyezés és a szervezetbe kerülés kockázatának vizsgálata PCR módszerrel2009-10-06
Ákos RibárszkiMónika Máté2022-08-29 10:00:00ACEROLA ÉS ASZKORBINSAV HATÁSA NAGYÜZEMI, ASZEPTIKUSAN ELŐÁLLÍTOTT ALMA-ÉS MEGGYLÉ MINŐSÉGÉRE TÁROLÁS SORÁN2022-10-06
GÉZA HITKACsaba Balla2011-09-21 14:00:00Kajszi szabályozott légterű tárolástechnológiájának fejlesztése2011-10-04
ESZTER KÁLMÁNNÉ TUBOLYJózsef Farkas2009-10-06 14:00:00Nagy hidrosztatikus nyomású technológia alkalmazásának hatásai néhány élelmiszer mikrobiológiai állapotára és más minőségjellemzőire2009-12-08
Teréz BaloghJudit Kosáry2005-05-11 10:00:00Néhány hidroláz, az alfa- és béta-glükozidáz, valamint a pektin-metil-észteráz élelmiszeripari alkalmazhatóságának vizsgálata2005-06-07
Erzsébet Keppelné BognárLászló Somogyi2020-11-26 10:30:00MCPD- és glicidil-észterek képződésének vizsgálata magolajok finomítási és konyhatechnikai hőkezelései során2020-12-10
Xianguo HuErika Békássyné Molnár2002-05-03 10:00:00Olaj-víz emulzió szétválasztása környezetvédelmi céllal2002-06-24
ÉVA HAJNALGábor Kollár2008-01-21 14:00:00Élelmiszerlogisztikai folyamatok optimalizálása2008-02-11
Edina Szandra NagyGábor Péter2015-09-23 10:00:00Élelmiszerromlást okozó Yarrowia-csoport biodiverzitása különböző élelmiszerekben2015-10-21
Ferenc FirthaJózsef Felföldi2008-09-12 10:00:00Trikromatikus és hiperspektrális képfeldolgozási módszerek élelmiszerek és termények vizsgálatára2008-10-07
Anikó Lampertné MereteiAndrás Fekete2012-11-20 10:00:00Módszer kenyérbélzet állományjellemzőinek meghatározására2012-12-04
Attila SzöllősiQuang Nguyen Duc2015-12-01 10:00:00Mikrobiális üzemanyagcella teljesítményének növelése2015-12-16
Marietta FodorPéter Fodor2004-09-01 11:00:00CIRKÓNIUM-ASZKORBÁT HATÁSA A BÚZA CSÍRANÖVÉNY KÉMIAI ÉS BIOKÉMIAI PARAMÉTEREIRE2004-10-06
Fatjona FejzullahuSzilárd Kun2024-05-22 10:00:00CONTROLLED FERMENTATION STRATEGIES TO ENHANCE THE AROMA PROFILE OF FRUIT SPIRITS
György PástiMiklós Kállay2003-07-07 10:30:00Kékszőlő - feldolgozási technológiák elemzése a minőségi vörösborkészítés függvényében2003-09-22
Margit KorbászJudit Beczner2010-10-05 14:00:00A fűszerpaprika élelmiszerbiztonsága mikrobiológiai szempontból2010-10-05
Szilvia PintérJudit Beczner2014-05-19 09:00:00Ökológiai és integrált gazdálkodással termesztett csonthéjas és almatermésű gyümölcsök mikrobiológiai és kémiai analízise2014-06-11
Zsuzsanna BeneIldikó Magyar2004-06-23 10:00:00Aszúbogyók élesztő- és penészbiotájának tanulmányozása Tokaj-hegyalján2004-09-01
Beatrix Szabó-NótinMónika Máté2016-09-06 10:00:00Almatörköly, mint természetes állománykialakító alkalmazási lehetőségei gyümölcstermékekben2016-10-06
Zsuzsa FarkasÁrpád Ambrus2017-12-11 14:00:00MINTAVÉTELI ELJÁRÁSOK OPTIMALIZÁLÁSA A TERMÉKMEGFELELŐSÉG ELLENŐRZÉSÉRE ÉLELMISZEREKBEN ELŐFORDULÓ NÖVÉNYVÉDŐSZERMARADÉK-HATÁRÉRTÉKEK FIGYELEMBEVÉTELÉVEL2018-02-22


2024. IV. 17.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2024. június 14-én, pénteken 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 2.2358 ( 2017. X. 31. )