Login
 Forum
 
by institution by research field by name by date by doctoral school  
Search for PhD defense according to doctoral school
name of institution
doctoral school
identification number of the doctoral school
defenses sorted by date




 
Doctoral defenses of Wittmann Antal Crop-, Animal- and Food Sciences Multidisciplinary Doctoral School

name of doctoral candidate

thesis supervisor

co-supervisor

date of defense

title of thesis

date of decision of DS
Károly PálffyVince ÖrdögLajos Vörös2011-05-20 11:30:00Az ultraibolya sugárzás hatása mikroalgák szaporodására, pigmentösszetételére és hormontartalmára2011-06-06
Anikó VáriAntal TenkTibor Veszeli2012-05-25 11:00:00Munkaerő foglalkoztatás tendenciáinak vizsgálata szarvasmarha telepeken2012-06-13
Tamás KolejaniszGyula PinkeAndrás Vér2022-11-18 11:30:00Az ürömlevelű parlagfű (Ambrosia artemisiifolia L.) térfoglalását befolyásoló ökológiai és agrotechnikai tényezők az osztrák-magyar határ térségében2022-12-09
Orsolya VidaBorisz EgriTamás Tóth2021-08-31 10:30:00A glicerinkiegészítés vizsgálata szoptató kocák takarmányozásában2021-09-16
Richárd MárkusImre TellTamás Tóth2011-12-15 10:00:00A vágósertés-előállítás gazdasági hatékonyságának javítása szántóföldi növények energetikai célra történő feldolgozása során keletkező melléktermékek hasznosításával2012-06-13
Tamás TóthJános SchmidtTamás Tóth2022-04-04 12:00:00A treonin előállítás melléktermékének felhasználása a tejelő tehenek takarmányozásában2022-06-16
Bálint AmbrusAnikó Éva NyékiGergely Teschner2023-09-05 11:00:00Adatgyűjtési technológiák fejlesztése a precíziós növénytermesztésnél, különös tekintettel a magajáró berendezésekre2023-09-08
Klaudia SzalaiÁgnes Bali PappKároly Tempfli2019-06-06 11:00:00Néhány anyagcserében kulcsszerepet játszó gén DNS polimorfizmus és génexpressziós mintázatának vizsgálata baromfi fajokban2019-09-18
Phuong Thieu Ngoc LanKatalin Kovácsné GaálIstván Szalay2019-01-17 11:30:00Studies of rare Hungarian and Vietnamese poultry breeds with special regard to partridge coloured hungarian chicken and its crossbreds in continental and tropical climates2019-03-12
Ildikó Kéri-SchmidthofferPéter CsontosAnna Skribanek2021-06-07 14:00:00A szárazságstressz biológiai hátterének vizsgálata sörárpa fajtákban és vonalakban2021-09-16
Zsanett SebesyAntal TenkTamás Sántha2014-12-12 10:30:00Fogyasztói szokások- és vállalati marketingstratégiák a funkcionális tejtermékek piacán2015-01-08
Orsolya RéderPál SzakálLajos Salamon2010-12-06 10:30:00Az őszi búza réz-mikroelem kezelésének gazdasági vizsgálata2010-12-13
Katalin Erzsébet NagyGyula PinkePéter Reisinger2017-12-18 12:00:00Szegetális élőhelyek gyomvegetációjának vizsgálata Maros megye területén2018-01-29
Eduard GubóPál SzakálJudit Plutzer2022-12-02 10:30:00Ösztrogénhatású anyagok felhalmozódásának vizsgálata tejelő szarvasmarha hígtrágyával kezelt talajokon és ezeken a területeken termesztett kukorica (Zea mays L.) és olaszperje (Lolium multiflorum L.) különböző fenofázisaiban2022-12-09
Tamás SzakálRenátó KalocsaiJudit Plutzer2021-06-11 13:30:00A réz-tetramin-komplex és a réz-aminnal ioncserélt szintetizált zeolit lombtrágyaként történő alkalmazása az őszi búzában (Triticum aestivum L.) hatása annak beltartalmi paramétereire2021-09-16
Eszter Forró-RózsaPál SzakálZsuzsanna Pecze2019-01-29 10:30:00Precíziós talaj- és növény-vizsgálatokon alapuló réz, cink lombtrágyázási rendszer kifejlesztése őszi búzában (Triticum aestivum L.)2019-03-12
Zsófia Nóra FábriLászló VargaPéter Nagy2018-05-11 11:30:00Különböző endogén és exogén tényezők hatása a nyers tevetej (Camelus dromedarius) főbb beltartalmi összetevőire2018-09-24
Babett GreffJenő SzigetiÁgnes Nagy2021-08-30 11:00:00Extrahált gyógynövényi hulladékok komposztálhatóságának vizsgálata2021-09-16
Szabina KatonaVince ÖrdögZoltán Molnár2021-05-06 13:30:00A Mosonmagyaróvári Algagyűjtemény (MACC) korábban alaktani szempontból Chlamydomonas (Chlorophyta, Chlamydomonadaceae) nemzetségbe sorolt törzseinek taxonómiai újraértékelése molekuláris adatok felhasználásával, és egyes Chlamydomonas törzsek extracelluláris poliszacharid (EPS) termelésének jellemzése2021-09-16
Nándor HorváthVince ÖrdögZoltán Molnár2021-05-06 09:30:00A Mosonmagyaróvári Algagyűjtemény (MACC) korábban Anabaena cianobaktérium nemzetségbe sorolt törzseinek molekuláris taxonómiai jellemzése2021-09-16
István VirágMiklós NeményiGábor Milics2014-12-17 10:30:00A precíziós mezőgazdaság elemeinek fejlesztése, különös tekintettel a fuzárium kártétel spektroszkópiai detektálására és a kemikáliák kijuttatásának folyamatvezérlésére2015-01-08
Erzsébet Emília GajdócsiÁgnes Bali PappZoltán Macháty2014-02-28 13:00:00Szaporodásbiológiához köthető gének elemzése különböző sertés fajtákban2014-06-11
István Mihály KulmányGábor MilicsBarna Kovács2022-12-05 10:30:00Kukorica termesztése során keletkező üvegházhatású gázok nyomon követése, különös tekintettel a szén-dioxid-kibocsátásra2022-12-09
Mátyás CsibaMiklós NeményiAttila József Kovács2010-06-04 09:00:00Mérési módszerek fejlesztése precíziós növénytermesztési technológiáknál2010-06-14
Norbert SmukGábor MilicsAttila József Kovács2018-02-27 10:30:00A precíziós növénytermesztési módszerek elemzése2018-03-14
Tamás ÁdámszkiPéter ReisingerTamás Kőmíves2015-04-20 11:00:00Imidazolinon toleráns őszi káposztarepce hibridek integrált gyomszabályozásának vizsgálata2015-06-16
Beatrix SikZsolt AjtonyViktória Kapcsándi2021-09-10 10:30:00Rozmaringsav-tartalmú gyógynövénykivonatok előállítása és táplálékkiegészítőként, valamint funkcionális élelmiszerként való felhasználása2021-09-16
Viktória Margit VonaAttila József KovácsRenátó Kalocsai2021-12-14 10:30:00COMPARISON OF PHOSPHORUS, MAGNESIUM AND ZINC DETERMINATION METHODS ON HUNGARIAN SOILS2022-01-19
Zsolt GicziPál SzakálRenátó Kalocsai2021-01-21 14:00:00Levéltrágyaként alkalmazott réz-komplex vegyület hatása őszi búza (Triticum aestivum L.) hozamára és beltartalmi mutatóira2021-03-17
Georgina KisFrigyes NagyKároly ifj. Kacz2014-06-13 11:00:00Az Észak-alföldi Régió mezőgazdasági vállalkozásainak stratégia típusai2014-07-03
Lamnganbi MutumZoltán MolnárTibor Janda2023-08-31 11:00:00Microalgae as growth promotors (biostimulants) in Triticum aestivum L2023-09-08
Jenő VargaPál BenedekJózsef Iváncsics2013-05-22 11:30:00Körteültetvények terméshozásának szabályozása metszéssel és irányított méhmegporzással2013-06-12
Viktória KapcsándiMiklós NeményiErika Hanczné Lakatos2015-10-27 11:00:00Mikrohullámú kezelés hatása a Saccharomyces cerevisiae élettevékenységére, a szőlőmust erjedésére és a cellulózbontás folyamatára2015-12-16
Mihály ZakarGábor Keszthelyi-SzabóErika Hanczné Lakatos2023-01-27 10:30:00Tejipari szennyvizek tisztíthatóságának vizsgálata nagyhatékonyságú oxidációs eljárások és membránszűrés alkalmazásával2023-03-03
Jácint Notterpek T.Vince ÖrdögIstván Gergely2024-01-30 11:00:00Biostimuláns mikroalgák alkalmazása az őszi káposztarepce (Brassica napus L.) növekedésének és fejlődésének a befolyásolására2024-03-01
Georgina TakácsVince ÖrdögIstván Gergely2024-02-15 11:00:00Mikroalga kezelések hatása az őszi búza (Triticum aestivum L.) termésére és vízhiány stressz tűrésére2024-03-01
Endre József KovácsÁgnes Bali PappAndrás Gáspárdy2019-03-06 12:30:00A cikta juh korszerű populációgenetikai vizsgálata2019-03-12
Melinda AriLászló GulyásAndrás Gáspárdy2017-09-11 14:30:00Az ikerellés és a fontosabb szaporodási és termelési mutatók holstein-fríz állományokban2017-09-19
Imre Tibor TolnerMiklós NeményiLászló Fenyvesi2019-07-03 10:30:00Kinematikai szimulációk, mérések egy modell csöves algatermesztő berendezésben2019-09-18
Ágnes TóthJenő SzigetiHedvig Fébel2011-06-28 11:30:00Rádiófrekvencián alapuló egyedazonosítási módszer alkalmazhatóságának vizsgálata különböző baromfifajokban2011-07-07
Zsolt DomonkosPéter ReisingerAnikó Farkas2018-12-17 11:00:00Az ürömlevelű parlagfű (Ambrosia artemisiifolia L.) elterjedésének vizsgálata a Csallóközben és Szigetközben2019-03-12
Ágnes SzerencsiMiklós NeményiTibor Érsek2011-11-22 11:30:00A mikrohullám hatása a pékélesztőre (Saccharomyces cerevisiaere)2011-12-12
Gergely TeschnerAntal TenkRózsa Csatai2014-06-02 10:00:00Tejtermelő vállalkozások menedzsment-információs rendszereinek jelenlegi és továbbfejlesztési lehetőségei2014-06-11
Renáta Tihanyi-KovácsBalázs ÁsványiPéter Böröcz2023-05-08 10:30:00Az ellátási láncok fizikai igénybevételének hatása a palackozott természetes ásványvizek mikrobiológiai minőségére2023-09-08
Petra SzücsJenő SzigetiBalázs Ásványi2015-12-11 10:00:00Élelmiszerek mikrobiológiai stabilitásának növelése kíméletes hőkezeléssel (sous-vide technológia)2015-12-16
Judit MolnárLászló VargaBalázs Ásványi2019-12-07 11:00:00Élesztőtörzsek sejttömeg produkciójának és fermentációs aktivitásának befolyásolása növényi szubsztrátokkal2020-03-10
Katalin VajdaJenő SzigetiBalázs Ásványi2015-12-11 12:00:00A sous-vide cook&chill élelmiszertartósítási rendszer mikrobiológiai minőségének javítása2015-12-16
Zsófia Sipos-KozmaJenő SzigetiBalázs Ásványi2010-02-23 11:30:00Kacsamáj készítmények hőkezelésének optimalizálása2010-05-17
Márton SzücsFerenc SzabóIstván Anton2020-11-05 10:00:00A hazai limousin húsmarhaállomány genetikai elemzése2020-12-08
Katalin VéghAntal Tenk2007-12-20 11:00:00A szlovákiai húsipar és a vállalati stratégia vizsgálata2008-02-27
Friderika Mikéné HegedűsMiklós Neményi2006-08-29 14:30:00A fuzzy logika és a neurális hálók alkalmazása a precíziós növénytermelés adatbázisának értékelésében2006-08-31
Attila LőrinczMiklós Neményi2004-05-06 16:30:00Élelmezési célú biológiai anyagok ultrahangos besugárzásának élelmiszerfizikai és mikrobiológiai vonatkozásai2004-06-10
Ildikó KendiImre Tell2014-02-14 11:00:00A versenyképességet meghatározó tényezők makro- és mikroszintű vizsgálata a magyar és dán tejgazdaságban2014-06-11
Viktor József VojnichÁkos Máthé2014-12-08 11:00:00Az indián dohány (Lobelia inflata L.) produkciójának vizsgálata, különös tekintettel a növény hazai termeszthetőségére2015-01-08
László FarkasJenő Szigeti2001-05-04 11:00:00Félszárazáruk mikrobiológiai stabilitásának és érzékszervi tulajdonságainak vizsgálata starterkultúrák és cukoradalékok felhasználásával2001-06-05
Erika LakatosMiklós Neményi2006-08-29 10:30:00Folyékony élelmiszerek kezelése, különös tekintettel a mikrohullám tejre gyakorolt hatására2006-08-31
Sándor RemseiIstván Szabó2005-02-22 13:00:00A magyar baromfihús - termékek exportpiaci lehetőségei2005-06-10
István KirálySándor Faragó2010-02-04 14:00:00Magyarországi őzállományok orr-garatbagócs-fertőzöttségéről és a parazita biológiájának sajátosságairól2010-05-17
Ernő GyimesMiklós Neményi2004-05-10 14:30:00Összefüggés-vizsgálatok búzafajták (Triticum aestivum) szemtermésének agrofizikai tulajdonságai között2004-06-10
Tamás KovácsGéza Kuroli2012-03-27 10:30:00A pattanóbogarak (Agriotes spp.) és a drótférgek előrejelzése precíziós módszerekkel2012-06-13
Szilvia TóásóAntal Tenk2006-08-29 12:00:00EU-konform hízott libamáj előállítás hazai megoldásának ökonómiai kérdései2006-08-31
Csaba BódiTamás Sántha2010-10-06 14:00:00Ökológiai eredetű állati termékek beszerzésének és értékesítésének marketing aspektusai2010-12-06
Eszter MolnárLászló Szathmári2011-10-20 11:00:00Fehér busából és afrikai harcsából készült filé és haltermékek minőségi elemzése2011-12-12
Judit KáldiFrigyes Nagy2008-07-14 10:00:00A mezőgazdaság nyilvántartási rendszere és fejlesztési lehetőségei2008-09-04
Endre BirkásAntal Tenk2004-02-18 11:00:00Magyarország piacvezető-pozíciója megőrzésének lehetőségei és feltételei a világ libamáj piacán2004-03-10
András VérJános Cser2013-06-03 14:30:00A magyar és osztrák mezőgazdasági tanácsadó rendszer - Farm Advisory System - összehasonlító vizsgálata és értékelése2013-06-12
Brigitta Makkosné PetzÁgnes Bali Papp2007-07-03 14:00:00Mélyhűtött sperma termékenyítőképességének becslése in vitro körülmények között2007-09-04
László Gulyás2002-11-20 13:00:00A nyers tej szomatikus sejtszámát befolyásoló néhány biológiai és környezeti tényező vizsgálata2003-03-24
János GyőrváriJenő Szigeti2020-01-30 11:00:00Egyes magyarországi élelmiszer-kategóriák jelölésének elemzése2020-03-10
Gábor RéczeyLajos Salamon2007-08-30 11:30:00A biomassza energetikai hasznosításának lehetősége és a vidékfejlesztésre gyakorolt hatása az Európai Unió támogatási rendszerének tükrében2007-09-04
Anett NémethAntal Tenk2005-08-30 11:30:00A hazai tyúktojás termelés és brojler előállítás az Európai Uniós állatvédelmi normák tükrében2005-09-01
Zoltán GergáczEndre Szűcs2009-05-08 11:00:00A tejelő tehenek kondícióváltozásának, tejtermelésének és termékenységének összefüggései2009-05-11
Anita JuhászJános Schmidt2002-12-16 11:00:00A vakbélírtás hatása pecsenyecsibék N-forgalmára, valamint a fehérje és az aminosavak látszólagos és tényleges emészthetőségének alakulására2003-03-24
Attila RibácsJános Schmidt2005-05-27 11:00:00Növényolajipari melléktermékekből előállított védett zsír (Ca-szappan) felhasználása a kérődzők takarmányozásában2005-06-10
Judit SüleLászló Varga2016-07-06 11:00:00Tejsavbaktériumok és bifidobaktériumok élősejt-számának szelektív meghatározására szolgáló módszerek összehasonlító értékelése és alkalmazása savanyú tejtermékek mikrobiológiai minőségének ellenőrzésé2016-09-20
Sándor KalmárLajos Salamon2010-06-04 11:30:00A precíziós növénytermelés üzemgazdasági összefüggései2010-06-14
Péter KovácsJános Schmidt2011-04-28 14:00:00A biodízel gyártás során keletkező glicerin takarmányozási célú felhasználása a hízósertéseknél2011-06-06
Fruzsina FöldesMátyás Goda2008-04-24 14:00:00Ökológiai állattartás helye, szerepe és lehetőségei Magyarországon, különös tekintettel a Nyugat-dunántúli Régióra2008-05-21
Anita Miklósné VargaAntal Tenk2004-07-29 11:00:00Sertéshús-minősítés és minőség Magyarországon az EU csatlakozás időszakában2005-02-24
András KünstlerLóránt Király2012-11-30 11:30:00Egyes növényi rezisztenciaformák biokémiai és molekuláris biológiai mechanizmusának feltárása2012-12-13
András SzentirmayFrigyes Nagy2006-12-19 11:30:00Integrált baromfiipari vállalkozások az Európai Unió piacán2007-06-08
László VargaJenő Szigeti2000-05-25 11:00:00Effect of a Cyanobacterial Biomass enriched with Trace Elements on Thermophilic Dairy Starter Cultures2000-06-05
Réka AlbertLóránt Király2019-07-02 11:00:00A szuperoxid-szabadgyök szerepe tünetmentes növényi betegségrezisztenciákban2019-09-18
Szabina NémethLászló Gulyás2011-12-05 11:30:00Szelekciós és biotechnikai módszerek alkalmazásának lehetőségei a kecsketenyésztés gazdaságossága érdekében2011-12-12
ESZTER ZSÉDELYJános Schmidt2008-10-08 11:00:00ÁLLATI EREDETŰ ÉLELMISZEREK N-3 ZSÍRSAVTARTALMÁNAK NÖVELÉSE, OXIDÁCIÓS STABILITÁSÁNAK JAVÍTÁSA TAKARMÁNYOZÁSSAL2008-12-08
Viliam NagyMiklós Neményi2004-04-29 11:00:00Termőhely specifikus növénytermesztés hidrológiai alapjai, különös tekintettel Csallóközre és Szigetközre2004-06-10
Jenő KáldyLászló Szathmári2014-02-07 11:00:00Heterózishatás vizsgálata szicsege (Acipenser ruthenus L. x. Acipenser baeri B.) kezdeti fejlődése során2014-06-11
Liza BártfaiZsolt Ajtony2014-11-28 10:30:00Az E-vitamin hatása a terhesség kimenetelére2015-01-08
László RózsaJános Schmidt2000-06-16 09:00:00Hazai takarmányaink ólomszennyezettségének, valamint az ólom kérődzőkre gyakorolt hatásának vizsgálata2000-08-31
Noémi Ásványi-MolnárLászló Varga2009-03-20 10:30:00Funkcionális hatású tejtermék előállítása Spirulina (Arthrospira platensis) felhasználásával2009-05-11
László SzathmáriAntal Tenk2003-06-12 11:00:00A magyar halászati ágazat gazdasági elemzése a Hortobágyi Halgazdasági Rt. példáján2003-10-30
Kálmán TóthGyula Pinke2015-12-10 11:00:00A mák (Papaver somniferum) gyomnövényzete, és integrált gyomszabályozása2015-12-16
István GyulaiKároly Kacz2009-06-09 10:30:00A precíziós mezőgazdaság segítése távérzékelt adatokkal2009-06-22
János TenkeJános Tossenberger2023-11-22 11:00:00A takarmányok lizin/energia arányának hatása az aminosavak ileális emészthetőségére és a N-retencióra különböző genotípusú sertések hizlalása során2023-12-01
Judit HegyiLajos Salamon2005-06-03 11:00:00A Nyugat-dunántúli szarvasmarhatartó üzemek méretének változása és tendenciái2005-06-10
Orsolya SáfárKatalin Kovácsné Gaál2006-05-09 11:00:00A magnézium-adagolás hatása a tyúkok termelési tulajdonságaira2006-06-12
Attila TanaiJános Schmidt2010-09-01 10:30:00A brojlerhús és a tojás konjugált linolsav tartalmának növelése takarmányozással2010-12-06
Éva PogányAntal Tenk2011-07-01 11:30:00Az EU-csatlakozás hatása a tej- és sertéshústermelés jövedelmezőségére a Nyugat-dunántúli Régió gazdaságaiban2011-07-07
Judit VinczeAntal Tenk2008-06-06 11:00:00AZ ÉSZAK - MAGYARORSZÁGI RÉGIÓ GYEPRE ALAPOZOTT ÁLLATTENYÉSZTÉSÉNEK FEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEI ÉS IRÁNYAI2008-06-18
Tamás AbonyiAntal Tenk2003-06-25 10:00:00A higiéniai management hatása a sertéshústermelés eredményességére2003-10-30


2024. IV. 17.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2024. június 14-én, pénteken 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 2.2358 ( 2017. X. 31. )