Bejelentkezés
 Fórum
 
intézményenként tudományáganként név szerint dátum szerint doktori iskolánként  
Doktori védések lekérdezése doktori iskolánként
intézmény neve
doktori iskola
keresett doktori iskola azonosítója
időpont szerint




 
Élelmiszertudományi Doktori Iskola doktori védései

doktorjelölt neve

témavezető

társ témavezető

védés időpontja

értekezés címe

cím odaítélése /döntés dátuma
EMEKANDOKO ALPHONSESáray Tamás2011-05-04 13:00:00Az eltarthatóság növelése étkezési paradicsomnál és korai burgonyánál2011-06-07
Szabó P. BalázsFekete András2009-07-10 10:00:00Módszerek búza szemkeménységének meghatározására2009-10-06
Polgár LászlóFodor Péter2014-09-09 15:00:00Növényvédő szerek és azok bomlástermékeinek vizsgálata élelmiszerekben HPLC-(ESI+)MS technikákkal2014-10-15
Palotás PéterFriedrich László2020-11-24 14:00:00Halászati termékek eltarthatóságának növelése komplex, kíméletes feldolgozás technológiával2020-12-10
BICZÓ-KABAI VERONIKAFekete András2011-11-16 10:30:00Kakaóvaj-egyenértékű növényi zsírok és a tárolási körülmények hatása csokoládé modellrendszerek reológiai és érzékszervi jellemzőire2011-11-29
Nádaskiné Szakmár KatalinReichart Olivér2009-11-03 10:00:00Redox-potenciál mérésen alapuló gyors mikrobiológiai módszer validálása és ipari alkalmazhatóságának vizsgálata2009-12-08
Egressy-Molnár OrsolyaDernovics Mihály2015-03-12 10:00:00Development of LC-MS methods for the analyses of selenium species of natural and synthetic origin2015-03-18
Csima GyörgyVozáry Eszter2015-09-22 13:00:00Zselatin alapú édesipari termék reológiájának jellemzése2015-10-21
Vass AndreaDernovics Mihály2017-11-02 13:00:00Peszticid analitikai eljárások fejlesztése2017-12-07
Salamon BertoldDalmadi István2021-09-10 09:00:00Kombinált kíméletes technológiák sorrendjének hatása szamócapürékre2021-10-08
Mayer ÁgnesHoschke Ágoston2004-07-01 10:00:00Bifidobaktériumok izolálása, azonosítása, fiziológiai, biokémiai és funkcionális jellemzésük2004-10-06
Szekér KrisztinaBeczner Judit2008-03-05 11:00:00Tejsavbaktériumok és élelmiszer-eredetű romlás- és kórokozó baktériumok versengő kölcsönhatása élelmiszer mátrixban, élő és élettelen felszíneken2008-06-10
Csurka TamásPásztorné Huszár Klára2023-01-25 09:00:00Állati eredetű vér élelmiszeripari alkalmazhatóságának vizsgálata2023-03-02
FOGARASSY ESZTER KAROLINABékássyné Molnár Erika2012-04-12 10:00:00Komplex membrántechnikai alkalmazás és modellezés kajszibaracklé feldolgozására2012-06-05
Abrankó LászlóFodor Péter2006-10-30 11:00:00Nagyhatékonyságú mintabeviteli technikák fejlesztése az elemanalitikában2006-11-28
Galambos IldikóBékássyné Molnár Erika2006-06-27 10:00:00KÚTVIZEK HUMINSAV- ÉS ARZÉNMENTESÍTÉSE2006-10-03
Fogarasi Attila LeventeHegyesné Vecseri Beáta2018-09-03 14:00:00BIO ALAKOR SÖR ELŐÁLLÍTÁSA ÉS EGÉSZSÉGVÉDŐ KOMPONENSEINEK VIZSGÁLATA2018-10-04
Stefáka ZsoltFodor Péter2003-07-03 10:00:00Nagyhatékonyságú mintabeviteli módszerek alkalmazási lehetőségei a speciációs analitikában2003-09-22
SOMOGYI LÁSZLÓBadakné Kerti Katalin2008-09-18 14:00:00Aktív anyagok szerepe rozmaring ízesítésű napraforgó olajban2008-10-07
Román AndrásVatai Gyula2011-03-03 10:00:00Tejsavó nano- és diaszűrésének vizsgálata2011-03-08
NÉMEDI ERZSÉBETGelencsér Éva2009-05-19 09:00:00Molekuláris biológiai módszerek fejlesztése gluténmentesség ellenőrzésére2009-06-09
Rohonczy KataMohácsiné Farkas Csilla2014-05-27 10:00:00Patogén mikroorganizmusok kimutatására szolgáló gyors módszerek összehasonlító vizsgálata2014-06-11
Szőke BarnaKállay Miklós2016-09-20 10:00:00A Pinot fajtakör szőlő és borászati technológiai vizsgálata2016-10-06
ZSARNÓCZAY GABRIELLAIncze Kálmán2011-09-13 13:00:00Nitritmennyiségek hatásának vizsgálata húskészítményekben2011-10-04
Magyarné Horváth KingaFarkas József2009-08-26 10:00:00Műszeres gyorsmódszerek alkalmazása sertéshús minőségváltozásának jellemzésére2009-10-06
Bujna ErikaRezessyné Szabó Judit2014-11-25 10:00:00Mikrobiális fitáz enzim előállítása és jellemzése2014-12-17
Kiss JuditSassné Kiss Ágnes2007-11-21 09:00:00Tokaji aszú borok eredetvizsgálata szőlők és borok amin- és sav-összetétele alapján2007-12-11
VETŐNÉ KISZTER ANDREA KLÁRASchusterné Gajzágó Ildikó2011-12-19 10:00:00Rádiófrekvenciás hőkezelési technológia kidolgozása csípősségmentes mustármagliszt (Sinapis alba L.) előállítására2012-03-06
Rektor AttilaVatai Gyula2009-12-03 10:30:00Tejsavó és szőlőmust feldolgozása komplex membrántechnikai eljárásokkal2009-12-08
KOVÁCS ZOLTÁNFekete András2012-11-15 09:30:00Módszer elektronikus nyelvvel végzett méréseknél fellépő zavaró hatások csökkentésére2012-12-04
Dernovics MihályFodor Péter2003-09-18 13:00:00Mintaelőkészítési módszerek kidolgozása és referencia anyagok előállítása módosulatanalitikai célokra2003-09-22
Losó ViktorSipos László2015-11-25 10:00:00Gyorsfagyasztott csemegekukorica termékek komplex értékelése2015-12-16
Nyirő-Fekete BrigittaMohácsiné Farkas Csilla2018-05-16 10:00:00Immunszupressált egyének élelmiszerválasztékának bővítése besugárzással2018-06-04
Rentsendavaa ChagnaadorjMáté Mónika2021-09-13 13:00:00PHYTOCHEMICAL INVESTIGATIONS ON SEA BUCKTHORN JUICE ENRICHED WITH POMAC2021-10-08
NYITRAINÉ SÁRDY DIÁNAKállay Miklós2005-03-30 10:30:00Bioborok összetételének vizsgálata2005-06-07
TAKÁCS KRISZTINAGelencsér Éva2008-12-16 10:00:00Főbb gabona allergének immunanalitikai kimutatása2009-02-10
Nagy ÁdámAbrankó László2016-05-19 11:00:00Kajszigyümölcsök (Prunus armeniaca L.) polifenol készletének átfogó tömegspektrometriás feltérképezése2016-10-06
Száraz LeonóraBeczner Judit2003-11-21 12:30:00MÓDSZERFEJLESZTÉS BIODEGRADÁLHATÓNAK JELÖLT CSOMAGOLÓANYAGOK BIOLÓGIAI BONTHATÓSÁGÁNAK VIZSGÁLATÁRA2003-12-03
Ujhelyi GabriellaGelencsér Éva2009-07-03 10:00:00Szójatartalmú élelmiszerekben előforduló glifozát toleráns szója szennyezés és a szervezetbe kerülés kockázatának vizsgálata PCR módszerrel2009-10-06
Szilvássy BlankaAbrankó László2014-09-09 11:00:00Élelmi növények polifenol készletének vizsgálata tömegspektrometriás módszerekkel2014-10-15
Fejzullahu FatjonaKun Szilárd2024-05-22 10:00:00CONTROLLED FERMENTATION STRATEGIES TO ENHANCE THE AROMA PROFILE OF FRUIT SPIRITS
Kőszegi LászlónéBékássyné Molnár Erika2020-05-28 14:00:00A NAGY CSALÁN (URTICA DIOICA L.) EXTRAKTUMAINAK ÉS BIOAKTÍV KOMPONENSEINEK VIZSGÁLATA2020-07-10
KOZÁK ÁRONVatai Gyula2011-10-05 15:30:00Bogyós gyümölcslevek kíméletes sűrítésének vizsgálata2011-11-29
KÁLMÁNNÉ TUBOLY ESZTERFarkas József2009-10-06 14:00:00Nagy hidrosztatikus nyomású technológia alkalmazásának hatásai néhány élelmiszer mikrobiológiai állapotára és más minőségjellemzőire2009-12-08
Nagy Edina SzandraPéter Gábor2015-09-23 10:00:00Élelmiszerromlást okozó Yarrowia-csoport biodiverzitása különböző élelmiszerekben2015-10-21
Szenczi-Cseh JúliaAmbrus Árpád2017-10-16 10:00:00A FOGYASZTÓK NÖVÉNYVÉDŐSZER-MARADÉK EXPOZÍCIÓJA BIZONYTALANSÁGÁT BEFOLYÁSOLÓ TÉNYEZŐK2017-12-07
Kerekes KataAmbrus Árpád2021-06-23 14:30:00A magyar fogyasztók aflatoxin M1 expozíciójának determinisztikus és probabilisztikus modellezése a tej és tejtermékek szennyezettsége alapján2021-07-07
Kasperné Szél ZsuzsannaKorány Kornél2006-09-05 10:00:00A selyemkóróméz kémiai jellemzői és összehasonlítása az akácmézzel2006-10-03
HAJNAL ÉVAKollár Gábor2008-01-21 14:00:00Élelmiszerlogisztikai folyamatok optimalizálása2008-02-11
NÉMETH CSABABalla Csaba2012-02-28 14:00:00Tojáslevek kis hőmérsékletű kezelése2012-03-06
Balogh TerézKosáry Judit2005-05-11 10:00:00Néhány hidroláz, az alfa- és béta-glükozidáz, valamint a pektin-metil-észteráz élelmiszeripari alkalmazhatóságának vizsgálata2005-06-07
Kaszab TímeaFekete András2013-03-06 11:00:00Sárgarépa (Daucus carota subsp. sativus) fizikai jellemzőinek és ízének változása nem ideális tárolás során2013-06-04
Fodor MariettaFodor Péter2004-09-01 11:00:00CIRKÓNIUM-ASZKORBÁT HATÁSA A BÚZA CSÍRANÖVÉNY KÉMIAI ÉS BIOKÉMIAI PARAMÉTEREIRE2004-10-06
Szöllősi AttilaNguyen Duc Quang2015-12-01 10:00:00Mikrobiális üzemanyagcella teljesítményének növelése2015-12-16
SIMONICS TIBORMaráz Anna2005-02-25 14:00:00A Schizosaccharomyces pombe kénmetabolizmusának fiziológiai és molekuláris biológiai vizsgálata2005-06-07
Firtha FerencFelföldi József2008-09-12 10:00:00Trikromatikus és hiperspektrális képfeldolgozási módszerek élelmiszerek és termények vizsgálatára2008-10-07
VAS-VINCZE IVETTAVatai Gyula2011-02-07 10:00:00Integrált membránműveletek alkalmazása egészséges félkész termékek előállításában2011-03-08
Pintér SzilviaBeczner Judit2014-05-19 09:00:00Ökológiai és integrált gazdálkodással termesztett csonthéjas és almatermésű gyümölcsök mikrobiológiai és kémiai analízise2014-06-11
Szabó-Nótin BeatrixMáté Mónika2016-09-06 10:00:00Almatörköly, mint természetes állománykialakító alkalmazási lehetőségei gyümölcstermékekben2016-10-06
Vas-Guld ZsuzsannaNyitrainé Sárdy Diána2020-12-10 13:00:00VÖRÖSBOROK FAHORDÓS ÉRLELÉSÉNEK HATÁSA A POLIFENOL ÖSSZETÉTELÉRE ÉS AZ ÉRZÉKSZERVI MINŐSÉGRE2021-03-11
Kmellár BélaFodor Péter2011-09-05 14:00:00Multikomponenses növényvédőszer-maradék meghatározás lehetőségei élelmiszerekből tömegspektrometriás módszerekkel2011-10-04
Belák ÁgnesMaráz Anna2009-08-13 10:00:00Élelmiszer-biztonsági szempontból jelentős baktériumok kimutatása, PCR alapú molekuláris azonosítása és tipizálása2009-10-06
Hegyi FerencHalász Anna2014-11-17 14:00:00Laktobacilluszok vizsgálata továbbfejlesztett kolorimetriás módszerrel2014-12-17
Kanyóné Rácz KingaKállay Miklós2017-01-25 11:00:00A szőlő terméskorlátozásának hatásvizsgálata a borok minőségére2017-02-23
Kosztik JuditBatáné Vidács Ildikó2021-05-03 09:00:00Egzotikus állatokból izolált tejsavbaktériumok azonosítása és jellemzése biotechnológiai hasznosíthatóság szempontjából2021-06-03
SCHÄFFER RICHÁRDFodor Péter2007-10-29 13:00:00CSATOLT TECHNIKÁK FEJLESZTÉSE ÉS ALKALMAZÁSA ARZÉNMÓDOSULATOK MEGHATÁROZÁSÁRA2007-12-11
SZEDLJAK ILDIKÓKosáry Judit2011-11-18 09:31:00Dohány eredetű nyersanyagok minőségének és felhasználhatóságának biokémiai és mikrobiológiai jellemzése2011-11-29
Amtmann MáriaSzabó S. András2009-11-20 11:00:00Különleges fajtamézek botanikai eredetének és illó komponenseinek összefüggése2009-12-08
Bánszky LucaMaráz Anna2004-12-15 10:30:00Kén-anyagcserében sérült szelenát rezisztens Schizosaccharomyces pombe mutánsok előállítása és vizsgálata2005-02-22
Majerné Baranyi KrisztinaAdányiné Kisbocskói Nóra2015-11-17 14:00:00Immunszenzor fejlesztése élelmiszer- és környezetanalitikai felhasználásra2015-12-16
NGUYEN DUC QUANGHoschke Ágoston2003-04-15 14:00:00Studies on some carbohydrolases with nutrition potential2003-06-09
Zsomné Muha ViktóriaFelföldi József2008-03-27 10:00:00Dinamikus módszerek kertészeti termékek jellemzésére2008-06-10
Tompa OrsolyaLakner Zoltán Károly2023-03-01 09:30:00Sustainable Diet Optimization and Analysis Applied on the Hungarian Dietary Patterns - Fenntartható táplálkozás elemzése és optimalizálása magyar táplálkozási mintázatok alapján2023-03-02
Varga ZsuzsannaJuhászné Román Mariann2007-05-11 13:00:00Fermentált tejkészítmények előállításának lehetőségei tejcukorérzékeny és galaktozémiás betegek számára2007-06-12
Tormási JuditAbrankó László2023-06-22 10:00:00Effects of foods containing lipase inhibitory bioactive substances on trigliceryde lipolysis and protein digestibility2023-07-06
Katona RóbertStefánka Zsolt2013-09-30 10:30:00ICP-MS alkalmazása különböző típusú minták eredetmeghatározásához2013-12-03
Hegyesné Vecseri BeátaHoschke Ágoston2005-04-21 11:00:00Az ásványi anyag tartalom tanulmányozása a sörgyártás műveleti lépései során2005-06-07
Gere AttilaSipos László2016-04-15 10:00:00Módszerfejlesztés a preferencia-térképezésben2016-06-06
Horváth ZsuzsannaAmbrus Árpád2018-12-05 14:00:00MODELL A KOCKÁZAT ALAPÚ NÖVÉNYVÉDŐSZER-MARADÉK MONITORING PROGRAMOK TERVEZÉSÉHEZ2018-12-07
Nyitrai Ákos GáborSipos László2022-05-20 15:00:00Pszichofizikai válaszok integrálása élelmiszerek érzékszervi minősítési rendszereibe2022-06-02
Vasdinyei RitaDeák Tibor2005-02-08 10:00:00Hazai tejtermékekből származó élesztőgombák jellemzése hagyományos és molekuláris módszerekkel2005-02-22
ZALÁN ZSOLTHalász Anna2008-12-03 09:00:00Tejsavbaktériumok szelektálása romlást okozó élesztők szaporodásának gátlására2008-12-09
Soós AnitaSomogyi László2014-09-05 11:00:00Növényi eredetű zsiradékok hatása az állati eredetű zsírok fizikai tulajdonságaira2014-10-15
Visy AnnaFriedrich László2024-05-21 10:00:00Aktív ultrahang alkalmazása húsok pácolási technológiájában
Rapi SándorFodor Péter2017-05-18 14:00:00Bioaktív peptidek analitikai meghatározása2017-06-01
Ágoston RékaMohácsiné Farkas Csilla2009-09-03 10:00:00Understanding stress adaptive response in Listeria monocytogenes2009-10-06
Fogliano VincenzoSimonné Sarkadi Livia2015-01-30 09:00:00Maillard reaction products: occurence, mitigation strategies and their physiological relevance2015-06-17
Nguyen Duc VuongNguyen Duc Quang2017-09-14 14:30:00IMMOBILIZATION AND CHARACTERIZATION OF ENZYME FOR PRODUCTION OF LACTULOSE-BASED OLIGOSACCHARIDES2017-12-07
Ipolyi IldikóFodor Péter2003-08-25 10:00:00Gyakorlati megoldások a speciációs analitika minőségének biztosítására2003-09-22
Zsom TamásBalla Csaba2007-11-26 14:30:00Étkezési paprika minőségváltozása a szedés utáni időszak alatt2007-12-11
Penksza PéterHermánné Juhász Réka2022-11-24 11:00:00XILO-OLIGOSZACHARIDOK TECHNOFUNKCIONÁLIS TULAJDONSÁGAI2022-12-08
KÁKONYI ILDIKÓMaráz Anna2012-02-08 10:00:00Élesztőgomba sejtek nehézfém bioszorpciója és alkalmazásuk a szennyvíztisztítás hatékonyságának növelésére2012-03-06
Hartyáni PiroskaCserhalmi Zsuzsanna2012-11-21 10:00:00Pulzáló elektromos térerő és nagy hidrosztatikai nyomás alkalmazása gyümölcslevek kíméletes tartósítására2012-12-04
Erdélyi BalázsHoschke Ágoston2005-04-28 11:00:00Aril- és aralkil-metil ketonok sztereoszelektív redukciója élesztőkkel2005-06-07
Németh AnikóDernovics Mihály2015-11-27 14:00:00Application of hyphenated analytical techniques in the investigation of selenium speciation of different plants2015-12-16
REZESSYNÉ SZABÓ JUDITHoschke Ágoston2003-11-27 14:00:00Thermomyces lanuginosus eredetű -galaktozidáz enzim előállítása és jellemzése2003-12-03
Pásztorné Huszár KláraFarkas József2008-09-11 10:00:00PROTEIN CHANGES OF VARIOUS TYPES OF MILK AS AFFECTED BY HIGH HYDROSTATIC PRESSURE PROCESSING2008-10-07
TAKÁCS LÁSZLÓVatai Gyula2010-12-02 14:00:00A membránszeparáció szerepe borok alkoholcsökkentésében és ipari alkoholok dehidratációjában2010-12-07
Kovács MónikaMaráz Anna2009-01-13 11:00:00Hártyaképző borélesztők fiziológiai, biokémiai és molekuláris biológiai jellemzése2009-02-10
Perjéssy JuditZalán Zsolt2023-11-20 10:00:00Probiotikus Lactobacillus törzzsel tejsavasan fermentált, növényi alapú levek fejlesztése2023-12-07

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )