Bejelentkezés
 Fórum
 
intézményenként tudományáganként név szerint dátum szerint doktori iskolánként  
Doktori védések lekérdezése doktori iskolánként
intézmény neve
doktori iskola
keresett doktori iskola azonosítója
időpont szerint




 
Élelmiszertudományi Doktori Iskola doktori védései

doktorjelölt neve

témavezető

társ témavezető

védés időpontja

értekezés címe

cím odaítélése /döntés dátuma
Nguyen Le Phuong LienHitka GézaZsom Tamás2017-05-12 10:00:00Extending the storability of melon2017-06-01
Villangó SzabolcsPásti GyörgyZsófi Zsolt2015-06-25 14:00:00A fenolos érettség vizsgálata Syrah szőlőfajtán2015-10-21
Hegyi-Kaló JúliaPomázi AndreaVáczy Kálmán Zoltán2022-06-27 09:30:00A Botrytis cinerea által okozott nemesrothadásos folyamatok vizsgálata2022-10-06
Izsó TeklaKasza GyulaSomogyi László2021-01-14 10:00:00TEJFÖL – IMITÁTUMOK MINŐSÉGÉNEK FOGYASZTÓI ÉSZLELÉSE A TERMÉKEK ÉLELMISZER- ÉS TÁPLÁLKOZÁSTUDOMÁNYI ÉRTÉKELÉSÉNEK ÖSSZEHASONLÍTÁSÁBAN2021-03-11
AlOudat Mohannad Mohammad Jadee'Lugasi AndreaSimonné Sarkadi Livia2023-12-04 13:00:00NUTRITIONAL GASTRONOMY IN FOCUS: READY-TO-EAT MEALS, NUTRITIONAL VALUE AND CONSUMER ATTITUDES2023-12-07
Farkas CsillaNguyen Duc QuangRezessyné Szabó Judit2019-11-20 14:00:00BÚZAKORPA ÉS PAPÍRHULLADÉKOK BIOETANOL CÉLÚ HASZNOSÍTÁSÁNAK MODELLEZÉSE2019-12-06
MÁRTA DÓRAMaráz AnnaPeter Rådström2012-02-06 10:00:00Molecular Monitoring of Meat Spoiling Pseudomonas Species and Analysis of Staphylococcal Enterotoxin Expression and Formation2012-03-06
Csehi BarbaraFriedrich LászlóPásztorné Huszár Klára2019-11-13 10:00:00NAGY HIDROSZTATIKUS NYOMÁSKEZELÉS HATÁSA ÁLLATI EREDETŰ TERMÉKEK FEHÉRJESZERKEZETI ÉS FIZIKO-KÉMIAI TULAJDONSÁGAIRA2019-12-06
Styevkó GabriellaHoschke ÁgostonNguyen Duc Quang2015-09-15 11:00:00Reverz hidrolízis és transzglikoziláció tanulmányozása oligoszacharidok szintézisére2015-10-21
Havas PetraRezessyné Szabó JuditNguyen Duc Quang2015-02-25 11:30:00Kereskedelmi forgalomban kapható probiotikus baktériumok galaktozidáz enzimeinek tanulmányozása2015-03-18
Ayari EmnaFriedrich LászlóNémeth Csaba2023-03-01 13:00:00„USE OF MINIMAL PROCESSING TECHNOLOGIES IN EXTENDING SHELF-LIFE OF EGG PRODUCTS”2023-03-02
Hidas Karina IlonaNyulasné Zeke IldikóNémeth Csaba2023-02-15 13:00:00A fagyasztás hatásai a tojáslevek minőségi jellemzőire2023-03-02
Vargáné Tóth AdriennFriedrich LászlóNémeth Csaba2020-02-14 10:00:00TOJÁSLEVEK ELTARTHATÓSÁGÁNAK NÖVELÉSE KOMBINÁLT KÍMÉLETES TARTÓSÍTÁSI ELJÁRÁSOK ALKALMAZÁSÁVAL2020-03-10
Cao TengKovács ZoltánNath Arijit2023-12-04 09:15:00CONTINUOUS AND CYCLIC PRODUCTION OF GALACTO-OLIGOSACCHARIDES BY ULTRAFILTRATION-ASSISTED ENZYME MEMBRANE REACTORS2023-12-07
Gortva-Vajda Ágnes GizellaKasza GyulaMohácsiné Farkas Csilla2021-05-28 13:00:00ÉLELMISZER EREDETŰ SZALMONELLÓZISOK TÁRSADALMI KÖLTSÉGE MAGYARORSZÁGON2021-06-03
Tarekné Tilistyák JuditJuhászné Román MariannMáthé Endre2013-10-01 13:30:00„Takarmányok kémiai és mikrobiológiai vizsgálata, valamint olajmag préslisztek felhasználása élelmiszerfejlesztéshez”2013-12-03
Szalóki-Dorkó LillaAbrankó LászlóMáté Mónika2016-09-05 11:00:00Fekete bodza színanyagok átfogó analitikai vizsgálata élelmiszertechnológiai eljárások során2016-10-06
HELLNER GABRIELLAPoppe LászlóMaráz Anna2011-09-27 14:30:00Application of lipolytic enzymes of microbial origin as biocatalysts2011-10-04
Koren DánielHegyesné Vecseri BeátaKun-Farkas Gabriella2021-10-26 13:00:00Study of health promoting components throughout the malting and brewing process2021-12-03
Ta Phuong LinhBujna ErikaKun Szilárd2022-02-03 10:00:00Evaluation of different microencapsulation techniques for improving the functional effectiveness of probiotic-containing foods2022-03-03
Rácz GáborVatai GyulaKovács Zoltán2015-05-28 15:00:00Membrán és ozmotikus desztilláció élelmiszeripari és környezetvédelmi vonatkozásai2015-06-17
Pázmándi MelindaMaráz AnnaKovács Zoltán2021-04-08 09:00:00SAVÓ PERMEÁTUM ENZIMES ÉS MIKROBIOLÓGIAI KONVERZIÓJA HOZZÁADOTT ÉRTÉKET KÉPVISELŐ TERMÉKEK ELŐÁLLÍTÁSA CÉLJÁBÓL2021-04-29
Soós JánosMagyar IldikóKovács Zoltán2019-11-18 13:00:00ELEKTRONIKUS NYELV ALKALMAZÁSA BOROK MINŐSÉGI PARAMÉTEREINEK BECSLÉSÉRE2019-12-06
Szöllősi DánielFelföldi JózsefKovács Zoltán2016-02-05 11:00:00ÍZ - KÖLCSÖNHATÁSOK ELEMZÉSE ELEKTRONIKUS NYELVVEL2016-02-25
Dénesné Várvölgyi EvelinFelföldi JózsefKovács Zoltán2016-12-14 14:00:00Módszerfejleztés a kávépörkölés nyomon követésére és a kávéban esetlegesen előforduló árpa detektálására2017-02-23
Tóth Marcell LászlóVatai GyulaKoris András2022-11-29 10:00:00Gluténmentes lisztkeverék fejlesztése és a végtermék vizsgálata a fogyasztói szempontok figyelembevételével2022-12-08
Csighy AttilaNath ArijitKoris András2022-07-18 09:00:00Bioaktív peptidek előállítása tejfehérje-koncentrátumból membránszűrés, enzimes hidrolízis és mikrobiális fermentáció kombinált alkalmazásával2022-10-06
Gáspár IgorVatai GyulaKoris András2017-02-06 11:00:00Membránműveletek anyagátadásának intenzifikálása az élelmiszeriparban és a környezetvédelemben statikus keverő alkalmazásával2017-02-23
Albert Krisztina ZitaVatai GyulaKoris András2018-06-21 10:00:00ÉLELMISZERIPARI EMULZIÓK MEMBRÁNTECHNIKAI DISZPERGÁLÁSSAL TÖRTÉNŐ ELŐÁLLÍTÁSÁNAK VIZSGÁLATA2018-10-04
Darnay LíviaFriedrich LászlóKoncz Kálmánné2017-02-17 11:00:00Mikrobiális transzglutamináz alkalmazhatósága tej- és húsipari termékeknél2017-06-01
Bori ZsuzsannaDaood HusseinKiss Attila2016-09-29 10:00:00HPLC és GC-MS módszerek fejlesztése a paradicsomban és a fűszerpaprikában előforduló karotinoidok és aromaanyagok meghatározására2016-12-08
Szabóné Tima HelgaMohácsiné Farkas CsillaKiskó Gabriella2019-01-07 10:00:00FUSARIUM MIKOTOXIN SZENNYEZETTSÉG ALAKULÁSA MAGYARORSZÁGON KÜLÖNÖS TEKINTETTEL A KLÍMAVÁLTOZÁSRA2019-02-28
Mouwakeh AhmadMohácsiné Farkas CsillaKiskó Gabriella2018-08-29 10:00:00THE ANTIMICROBIAL AND RESISTANCE MODIFYING ACTIVITIES OF NIGELLA SATIVA OIL2018-10-04
Engelhardt TeklaMohácsiné Farkas CsillaKiskó Gabriella2016-07-07 10:00:00Interactions between Listeria spp. and lactic acid bacteria producing antilisterial bacteriocins2016-10-06
Hasani EndritDalmadi IstvánKenesei György2023-07-25 09:00:00Effect of one step and two step sous vide treatments on quality and storage stability of chicken breast2023-08-25
Kiss AnnaLakner Zoltán KárolyKasza Gyula2021-09-20 14:00:00The socio-economic burden of obesity, some ways and impasses of its prevention/ Az elhízás társadalmi terhe és az elhízás prevenciójának lehetőségei2021-10-08
Berkics AdriennMohácsiné Farkas CsillaJózwiak Ákos2021-05-21 13:30:00ÉLELMISZERLÁNC-BIZTONSÁGI KOCKÁZATELEMZÉSI RENDSZEREK KIDOLGOZÁSA2021-06-03
Geréné Radványi DalmaFodor PéterJókainé Szatura Zsuzsanna2016-11-17 10:30:00Gombatermesztésben előforduló kártékony penészek korai kimutatása illékony másodlagos anyagcseretermékekkel2016-12-08
Both Eszter BorbálaDernovics MihályJókainé Szatura Zsuzsanna2021-04-21 14:00:00COMPREHENSIVE SELENIUM SPECIATION OF A SELENIUM ACCUMULATOR PLANT, CARDAMINE VIOLIFOLIA2021-04-29
Kun SzilárdRezessyné Szabó JuditHoschke Ágoston2008-12-02 14:30:00Nem tejalapú probiotikus élelmiszerek előállítási lehetőségeinek megalapozása2008-12-09
Pham Minh TuanNguyen Duc QuangHoschke Ágoston2021-12-01 14:00:00PRODUCTION AND QUALITY ANALYSIS OF SOME SPIRITS FROM FRUITS2022-03-03
Kovács Attila GáborNguyen Duc QuangHoschke Ágoston2018-03-12 14:30:00Körtegyümölcs alkoholos fermentációja és párlatja aromaprofiljának tanulmányozása2018-06-04
SÁGI-KISS VIRÁGFodor PéterHéberger Károly2012-07-25 14:00:00Gyümölcsök penészes romlásának előrejelzése2012-10-02
Vu Ngoc Ha ViNguyen Duc QuangGupta Vijay Kumar2023-05-30 11:00:00DEVELOPMENT OF MICROBIAL CONSORTIUM FOR BIOLOGICAL PRETREATMENT OF LIGNOCELLULOSIC RAW MATERIALS2023-06-06
Zaukuu John-Lewis ZiniaKovács ZoltánGillay Zoltán2021-05-17 15:00:00APPLICATION OF ELECTRONIC TONGUE AND NEAR INFRARED SPECTROSCOPY TO DETECT ADULTERATION OF SOME FOODS WITH ECONOMIC VALUE2021-06-03
Benes Eszter LucaFodor MariettaGere Attila2023-06-21 10:00:00Egyes snackek, illetve zöld- és pörkölt kávé roncsolásmentes analitikai, valamint érzékszervi vizsgálata2023-07-06
Gillay ZoltánFekete AndrásFunk B. David2010-05-11 14:00:00Dielektromos nedvességmérők kalibrációátvitelét befolyásoló tényezők2010-06-08
Hussein Khabat NooriDalmadi IstvánFriedrich László2021-02-09 14:00:00THE USE OF BIOACTIVE COMPOUNDS AND HIGH HYDROSTATIC PRESSURE IN CHICKEN MEAT PRESERVATION2021-03-11
Zeke Ildikó CsillaBalla CsabaFriedrich László2015-05-20 10:00:00Fagyasztott élelmiszer-emulziók stabilitásának vizsgálata2015-06-17
Bajusz-Rácz AnitaHéberger KárolyFodor Marietta2017-02-10 10:00:00Kemometria és FT-NIR spektroszkópia alkalmazása az élelmiszeranalitikában2017-02-23
Szigedi TamásDernovics MihályFodor Marietta2014-04-08 10:30:00Módszerfejlesztés Fourier-transzformációs közeli infravörös technika (FT-NIR) alkalmazási körének kibővítése élelmiszeripari mintákon2014-06-11
Parrag ViktóriaFelföldi JózsefFirtha Ferenc2020-12-16 15:00:00TERMÉNYEK HIBÁINAK DETEKTÁLÁSA, MINŐSÉGI PARAMÉTEREK JELLEMZÉSE OPTIKAI MÓDSZEREK ALKALMAZÁSÁVAL2021-03-11
Friedrich LászlóBalla CsabaFelföldi József2008-04-28 10:00:00Ultrahang alkalmazása húskészítmények minősítésében és gyártástechnológiájában2008-06-10
IGNÁT TIMEAZe'ev SchmilovitchFelföldi József2012-05-21 14:00:00Non-destructive methods for determination of quality attributes of bell peppers2012-06-05
Dénes Lajos DénesBaranyai LászlóFelföldi József2018-09-17 10:00:00LÉZER DIFFÚZ REFLEXIÓS MÓDSZER TERMÉNYEK ÁLLAPOTJELLEMZÉSÉRE2018-10-04
Gillay Bíborka ZsuzsannaFunk B. DavidFelföldi József2013-05-08 14:00:00„Szemestermények nedvességtartalmának és dielektromos jellemzőinek összefüggése”2013-06-04
Surányi BotondMohácsiné Farkas CsillaEngelhardt Tekla2023-05-18 14:00:00Characterization of the microbiota of irrigation water used in vegetable farming applying MALDI-TOF MS2023-06-06
Deák EditStefanovitsné Bányai ÉvaDernovics Mihály2014-12-01 13:00:00Adalékolási eljárással végrehajtott LC-ESI-MS vizsgálatok kifejlesztése és kritikai értékelése2014-12-17
NAGYMÁTÉ EMESEFodor PéterDernovics Mihály2009-02-03 10:00:00Vitaminnal dúsított sörök előállítása és tanulmányozása2009-02-10
Üveges MártaFodor PéterDernovics Mihály2009-07-01 11:30:00Az izotóparány mérés alkalmazásának lehetőségei a módosulat-analitikában és az élelmiszereredet vizsgálata során2009-10-06
Tran Thi Mai AnhNguyen Duc QuangDam Sao Mai2019-09-02 11:00:00NARINGINASE FROM PROBIOTIC BACTERIA AND ITS APPLICATION IN PRODUCTION OF PROBIOTIC CITRUS JUICES2019-10-03
Truong Hoang DuyNguyen Duc QuangDam Sao Mai2021-04-08 14:00:00DEVELOPMENT OF HYDROGEL BIO-ANODE WITH IMMOBILIZED CELLS FOR IMPROVEMENT OF PERFORMANCE OF MICROBIAL FUEL CELLS2021-04-29
Sun WeizheNguyen Duc QuangBujna Erika2023-05-31 13:00:00MICROENCAPSULATION OF PROBIOTIC LACTIC ACID BACTERIUM LACTIPLANTIBACILLUS PLANTARUM 299v STRAIN AND APPLICATION POTENTIAL2023-06-06
Nguyen Bao ToanNguyen Duc QuangBujna Erika2022-01-19 10:00:00PRODUCTION OF PROBIOTIC TROPICAL FRUIT JUICES BY FERMENTATION WITH PROBIOTIC BACTERIA2022-03-03
Bodor ZsanettKovács ZoltánBenedek Csilla2022-08-24 11:00:00Application of classical and correlative analytical methods for authentication of honey2022-10-06
Füstös ZoltánMaráz AnnaBelák Ágnes2017-01-27 11:00:00Étkezési paprika (Capsicum annuum L. var. Grossum) tenyészthető endofita baktériumainak biodiverzitása és kolonizációjuk modellezése2017-02-23
Csernus OlíviaBeczner JuditBaranyi József2014-05-16 10:00:00Romlást okozó, potenciálisan toxinképző penészgomba fajok növekedésének modellezése a hőmérséklet és a vízaktivitás függvényében2014-06-11
Jánosity AnnaKiskó GabriellaBaranyi József2023-05-19 12:00:00Evaluation of the efflux mediated resistance-modulating effect of carvacrol in Escherichia coli using predictive microbiology methods2023-06-06
Kertész IstvánFelföldi JózsefBaranyai László2021-11-24 15:00:00Mathematical Modelling of Food Quality Parameters Based on Multivariate and Spectral Data2022-03-03
Amani HaniehBaranyai LászlóBadakné Kerti Katalin2024-03-28 13:00:00RAPID QUALITY ASSESSMENT OF BAKERY PRODUCTS USING MACHINE VISION
Engel RitaStefanovitsné Bányai ÉvaAbrankó László2010-03-23 13:30:00Analitikai módszerfejlesztés funkcionális élelmiszerek vízben oldódó vitamintartalmának vizsgálatára2010-06-08
RAK GÁBOR PÉTERFodor PéterAbrankó László2011-05-05 13:00:00Polifenolok és származékaik feltérképezése hármas-kvadrupol tömegspektrometriás módszerrel2011-06-07
Balogh EmőkeStefanovitsné Bányai ÉvaAbrankó László2011-04-01 11:00:00Antioxidáns kapacitás meghatározása, és ennek kialakításában szerepet játszó vegyületek vizsgálata bogyós gyümölcsök esetében2011-06-07
Gergely SurdVatai Gyula2001-11-21 14:00:00Ivóvíz arzénmentesítése nanoszűréssel2002-01-29
Hegyi FerencHalász Anna2014-11-17 14:00:00Laktobacilluszok vizsgálata továbbfejlesztett kolorimetriás módszerrel2014-12-17
Kanyóné Rácz KingaKállay Miklós2017-01-25 11:00:00A szőlő terméskorlátozásának hatásvizsgálata a borok minőségére2017-02-23
Román AndrásVatai Gyula2011-03-03 10:00:00Tejsavó nano- és diaszűrésének vizsgálata2011-03-08
Baráti-Deák BernadettBelák Ágnes2023-12-12 10:00:00Élelmiszerekkel terjedő patogén baktériumok gátlása antagonista baktériumokkal2024-03-07
NAGY ANDRÁSGelencsér Éva2009-05-20 10:00:00Totális herbiciddel szemben toleráns transzgénikus búza (Triticum aestivum L.) élelmiszer-biztonsági kockázatainak vizsgálata2009-06-09
ZSARNÓCZAY GABRIELLAIncze Kálmán2011-09-13 13:00:00Nitritmennyiségek hatásának vizsgálata húskészítményekben2011-10-04
VETŐNÉ KISZTER ANDREA KLÁRASchusterné Gajzágó Ildikó2011-12-19 10:00:00Rádiófrekvenciás hőkezelési technológia kidolgozása csípősségmentes mustármagliszt (Sinapis alba L.) előállítására2012-03-06
Kenesei GyörgyDalmadi István2018-06-06 14:30:00Kíméletes hőkezelés és nagy hidrosztatikus nyomáskezelés kombinálásának hatása sertéshús egyes minőségjellemzőire2018-10-04
Dalmadi istvánFarkas József2009-09-04 14:00:00Hőkezeléssel és nagy hidrosztatikus nyomással pasztőrözött bogyósgyümölcs-pürék minőségjellemzőinek alakulása a tárolási hőmérséklet függvényében2009-10-06
Majerné Baranyi KrisztinaAdányiné Kisbocskói Nóra2015-11-17 14:00:00Immunszenzor fejlesztése élelmiszer- és környezetanalitikai felhasználásra2015-12-16
Gere AttilaSipos László2016-04-15 10:00:00Módszerfejlesztés a preferencia-térképezésben2016-06-06
NYITRAINÉ SÁRDY DIÁNAKállay Miklós2005-03-30 10:30:00Bioborok összetételének vizsgálata2005-06-07
Ribárszki ÁkosMáté Mónika2022-08-29 10:00:00ACEROLA ÉS ASZKORBINSAV HATÁSA NAGYÜZEMI, ASZEPTIKUSAN ELŐÁLLÍTOTT ALMA-ÉS MEGGYLÉ MINŐSÉGÉRE TÁROLÁS SORÁN2022-10-06
Jókainé Szatura ZsuzsannaFodor Péter2007-11-20 12:00:00A higanyspeciáció lehetőségei2007-12-11
KOVÁCS ZOLTÁNFekete András2012-11-15 09:30:00Módszer elektronikus nyelvvel végzett méréseknél fellépő zavaró hatások csökkentésére2012-12-04
Babinszki-Székely DóraMáté Mónika2019-03-29 10:00:00KÜLÖNBÖZŐ CÉKLAFAJTÁK BELTARTALMI PARAMÉTEREINEK ÉS SZÁRÍTÁS HATÁSÁRA BEKÖVETKEZŐ VÁLTOZÁSAINAK VIZSG2019-06-06
Varga ZsuzsannaJuhászné Román Mariann2007-05-11 13:00:00Fermentált tejkészítmények előállításának lehetőségei tejcukorérzékeny és galaktozémiás betegek számára2007-06-12
Varga ÁronKoris András2022-06-17 12:00:00Studying the Application of Membrane Separation Processes in the Brewing Industry2022-10-06
Gál LajosKállay Miklós2006-08-30 10:00:00AZ EGRI BIKAVÉR MINŐSÉGFEJLESZTÉSÉNEK LEHETŐSÉGEI2006-10-03
Soós AnitaSomogyi László2014-09-05 11:00:00Növényi eredetű zsiradékok hatása az állati eredetű zsírok fizikai tulajdonságaira2014-10-15
Száraz LeonóraBeczner Judit2003-11-21 12:30:00MÓDSZERFEJLESZTÉS BIODEGRADÁLHATÓNAK JELÖLT CSOMAGOLÓANYAGOK BIOLÓGIAI BONTHATÓSÁGÁNAK VIZSGÁLATÁRA2003-12-03
Hamdan SamerDaood Hussein2008-08-06 14:00:00Effect of supercritical carbon dioxide and sub-critical propane extraction of thyme and cardamom on chemical composition, antioxidant and microbial properties2008-10-07
Palotás PéterFriedrich László2020-11-24 14:00:00Halászati termékek eltarthatóságának növelése komplex, kíméletes feldolgozás technológiával2020-12-10
Fogliano VincenzoSimonné Sarkadi Livia2015-01-30 09:00:00Maillard reaction products: occurence, mitigation strategies and their physiological relevance2015-06-17
Rapi SándorFodor Péter2017-05-18 14:00:00Bioaktív peptidek analitikai meghatározása2017-06-01
Süle AndreaHoschke Ágoston2008-12-16 14:00:00Környezeti tényezők hatásának vizsgálata az árpában proteomikai módszerekkel2009-02-10


2024. IV. 17.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2024. június 14-én, pénteken 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )