doktorjelölt neve | témavezető | társ témavezető | védés időpontja | értekezés címe | cím odaítélése
/döntés dátuma |
---|
|
|
|
|
|
|
Kőszegi Lászlóné | Békássyné Molnár Erika | | 2020-05-28 14:00:00 | A NAGY CSALÁN (URTICA DIOICA L.) EXTRAKTUMAINAK ÉS BIOAKTÍV KOMPONENSEINEK VIZSGÁLATA | 2020-07-10 |
Kosztik Judit | Batáné Vidács Ildikó | | 2021-05-03 09:00:00 | Egzotikus állatokból izolált tejsavbaktériumok azonosítása és jellemzése biotechnológiai hasznosíthatóság szempontjából | 2021-06-03 |
Kovács Attila Gábor | Nguyen Duc Quang | Hoschke Ágoston | 2018-03-12 14:30:00 | Körtegyümölcs alkoholos fermentációja és párlatja aromaprofiljának tanulmányozása | 2018-06-04 |
Kovács Mónika | Maráz Anna | | 2009-01-13 11:00:00 | Hártyaképző borélesztők fiziológiai, biokémiai és molekuláris biológiai jellemzése | 2009-02-10 |
KOVÁCS ZOLTÁN | Fekete András | | 2012-11-15 09:30:00 | Módszer elektronikus nyelvvel végzett méréseknél fellépő zavaró hatások csökkentésére | 2012-12-04 |
KOZÁK ÁRON | Vatai Gyula | | 2011-10-05 15:30:00 | Bogyós gyümölcslevek kíméletes sűrítésének vizsgálata | 2011-11-29 |
Kun Szilárd | Rezessyné Szabó Judit | Hoschke Ágoston | 2008-12-02 14:30:00 | Nem tejalapú probiotikus élelmiszerek előállítási lehetőségeinek megalapozása | 2008-12-09 |
Lampertné Meretei Anikó | Fekete András | | 2012-11-20 10:00:00 | Módszer kenyérbélzet állományjellemzőinek meghatározására | 2012-12-04 |
LESKÓ ANNAMÁRIA | Kállay Miklós | | 2011-11-15 11:00:00 | A tőketerhelés hatása a szőlőbogyó, a must és a bor összetevőire | 2011-11-29 |
Losó Viktor | Sipos László | | 2015-11-25 10:00:00 | Gyorsfagyasztott csemegekukorica termékek komplex értékelése | 2015-12-16 |
Maczó Anita | Gelencsér Éva | | 2015-11-03 14:00:00 | Bab eredetű alfa-amiláz enzim inhibitorok, mint biológiailag aktív fehérjék vizsgálata | 2015-12-16 |
Magyarné Horváth Kinga | Farkas József | | 2009-08-26 10:00:00 | Műszeres gyorsmódszerek alkalmazása sertéshús minőségváltozásának jellemzésére | 2009-10-06 |
Majerné Baranyi Krisztina | Adányiné Kisbocskói Nóra | | 2015-11-17 14:00:00 | Immunszenzor fejlesztése élelmiszer- és környezetanalitikai felhasználásra | 2015-12-16 |
MÁRTA DÓRA | Maráz Anna | Peter Rådström | 2012-02-06 10:00:00 | Molecular Monitoring of Meat Spoiling Pseudomonas Species and Analysis of Staphylococcal Enterotoxin Expression and Formation | 2012-03-06 |
Mayer Ágnes | Hoschke Ágoston | | 2004-07-01 10:00:00 | Bifidobaktériumok izolálása, azonosítása, fiziológiai, biokémiai és funkcionális jellemzésük | 2004-10-06 |
Mednyánszky Zsuzsanna | Amtmann Mária | | 2013-06-25 10:00:00 | AROMAANYAGOK ÖSSZEHASONLÍTÓ VIZSGÁLATA FAJTAAZONOSÍTÁS CÉLJÁBÓL | 2013-10-30 |
Mouwakeh Ahmad | Mohácsiné Farkas Csilla | Kiskó Gabriella | 2018-08-29 10:00:00 | THE ANTIMICROBIAL AND RESISTANCE MODIFYING ACTIVITIES OF NIGELLA SATIVA OIL | 2018-10-04 |
Nádaskiné Szakmár Katalin | Reichart Olivér | | 2009-11-03 10:00:00 | Redox-potenciál mérésen alapuló gyors mikrobiológiai módszer validálása és ipari alkalmazhatóságának vizsgálata | 2009-12-08 |
Nagy Ádám | Abrankó László | | 2016-05-19 11:00:00 | Kajszigyümölcsök (Prunus armeniaca L.) polifenol készletének átfogó tömegspektrometriás feltérképezése | 2016-10-06 |
NAGY ANDRÁS | Gelencsér Éva | | 2009-05-20 10:00:00 | Totális herbiciddel szemben toleráns transzgénikus búza (Triticum aestivum L.) élelmiszer-biztonsági kockázatainak vizsgálata | 2009-06-09 |
Nagy Edina Szandra | Péter Gábor | | 2015-09-23 10:00:00 | Élelmiszerromlást okozó Yarrowia-csoport biodiverzitása különböző élelmiszerekben | 2015-10-21 |
NAGYMÁTÉ EMESE | Fodor Péter | Dernovics Mihály | 2009-02-03 10:00:00 | Vitaminnal dúsított sörök előállítása és tanulmányozása | 2009-02-10 |
NÉMEDI ERZSÉBET | Gelencsér Éva | | 2009-05-19 09:00:00 | Molekuláris biológiai módszerek fejlesztése gluténmentesség ellenőrzésére | 2009-06-09 |
Németh Anikó | Dernovics Mihály | | 2015-11-27 14:00:00 | Application of hyphenated analytical techniques in the investigation of selenium speciation of different plants | 2015-12-16 |
NÉMETH CSABA | Balla Csaba | | 2012-02-28 14:00:00 | Tojáslevek kis hőmérsékletű kezelése | 2012-03-06 |
Némethné Szomor Katalin | Takács Mária | | 2009-11-19 11:30:00 | Hepatitisz vírusok molekuláris vizsgálata | 2009-12-08 |
Nguyen Bao Toan | Nguyen Duc Quang | Bujna Erika | 2022-01-19 10:00:00 | PRODUCTION OF PROBIOTIC TROPICAL FRUIT JUICES BY FERMENTATION WITH PROBIOTIC BACTERIA | 2022-03-03 |
NGUYEN DUC QUANG | Hoschke Ágoston | | 2003-04-15 14:00:00 | Studies on some carbohydrolases with nutrition potential | 2003-06-09 |
Nguyen Duc Vuong | Nguyen Duc Quang | | 2017-09-14 14:30:00 | IMMOBILIZATION AND CHARACTERIZATION OF ENZYME FOR PRODUCTION OF LACTULOSE-BASED OLIGOSACCHARIDES | 2017-12-07 |
Nguyen Le Phuong Lien | Hitka Géza | Zsom Tamás | 2017-05-12 10:00:00 | Extending the storability of melon | 2017-06-01 |
Nyirő-Fekete Brigitta | Mohácsiné Farkas Csilla | | 2018-05-16 10:00:00 | Immunszupressált egyének élelmiszerválasztékának bővítése besugárzással | 2018-06-04 |
Nyitrai Ákos Gábor | Sipos László | | 2022-05-20 15:00:00 | Pszichofizikai válaszok integrálása élelmiszerek érzékszervi minősítési rendszereibe | 2022-06-02 |
NYITRAINÉ SÁRDY DIÁNA | Kállay Miklós | | 2005-03-30 10:30:00 | Bioborok összetételének vizsgálata | 2005-06-07 |
Palotás Péter | Friedrich László | | 2020-11-24 14:00:00 | Halászati termékek eltarthatóságának növelése komplex, kíméletes feldolgozás technológiával | 2020-12-10 |
Pap Kata | Mohácsiné Farkas Csilla | | 2011-05-25 10:00:00 | Az élelmiszer mikrobiológia kiemelt szempontjai palackozott forrás- és ásványvíz gyártása során | 2011-06-07 |
Parrag Viktória | Felföldi József | Firtha Ferenc | 2020-12-16 15:00:00 | TERMÉNYEK HIBÁINAK DETEKTÁLÁSA, MINŐSÉGI PARAMÉTEREK JELLEMZÉSE OPTIKAI MÓDSZEREK ALKALMAZÁSÁVAL | 2021-03-11 |
Pásti György | Kállay Miklós | | 2003-07-07 10:30:00 | Kékszőlő - feldolgozási technológiák elemzése a minőségi vörösborkészítés függvényében | 2003-09-22 |
Pásztorné Huszár Klára | Farkas József | | 2008-09-11 10:00:00 | PROTEIN CHANGES OF VARIOUS TYPES OF MILK AS AFFECTED BY HIGH HYDROSTATIC PRESSURE PROCESSING | 2008-10-07 |
Pázmándi Melinda | Maráz Anna | Kovács Zoltán | 2021-04-08 09:00:00 | SAVÓ PERMEÁTUM ENZIMES ÉS MIKROBIOLÓGIAI KONVERZIÓJA HOZZÁADOTT ÉRTÉKET KÉPVISELŐ TERMÉKEK ELŐÁLLÍTÁSA CÉLJÁBÓL | 2021-04-29 |
Penksza Péter | Hermánné Juhász Réka | | 2022-11-24 11:00:00 | XILO-OLIGOSZACHARIDOK TECHNOFUNKCIONÁLIS TULAJDONSÁGAI | 2022-12-08 |
Perjéssy Judit | Zalán Zsolt | | 2023-11-20 10:00:00 | Probiotikus Lactobacillus törzzsel tejsavasan fermentált, növényi alapú levek fejlesztése | 2023-12-07 |
Pham Minh Tuan | Nguyen Duc Quang | Hoschke Ágoston | 2021-12-01 14:00:00 | PRODUCTION AND QUALITY ANALYSIS OF SOME SPIRITS FROM FRUITS | 2022-03-03 |
Pintér Szilvia | Beczner Judit | | 2014-05-19 09:00:00 | Ökológiai és integrált gazdálkodással termesztett csonthéjas és almatermésű gyümölcsök mikrobiológiai és kémiai analízise | 2014-06-11 |
Polgár László | Fodor Péter | | 2014-09-09 15:00:00 | Növényvédő szerek és azok bomlástermékeinek vizsgálata élelmiszerekben HPLC-(ESI+)MS technikákkal | 2014-10-15 |
Rácz Gábor | Vatai Gyula | Kovács Zoltán | 2015-05-28 15:00:00 | Membrán és ozmotikus desztilláció élelmiszeripari és környezetvédelmi vonatkozásai | 2015-06-17 |
Radva Dániel Ferenc | Kosáry Judit | | 2014-05-29 10:00:00 | Új, rögzített β-glükozidáz enzimkészítmény előállítása és élelmiszeripari felhasználhatóságának vizsgálata | 2014-06-11 |
RAK GÁBOR PÉTER | Fodor Péter | Abrankó László | 2011-05-05 13:00:00 | Polifenolok és származékaik feltérképezése hármas-kvadrupol tömegspektrometriás módszerrel | 2011-06-07 |
Rapi Sándor | Fodor Péter | | 2017-05-18 14:00:00 | Bioaktív peptidek analitikai meghatározása | 2017-06-01 |
Rektor Attila | Vatai Gyula | | 2009-12-03 10:30:00 | Tejsavó és szőlőmust feldolgozása komplex membrántechnikai eljárásokkal | 2009-12-08 |
Rentsendavaa Chagnaadorj | Máté Mónika | | 2021-09-13 13:00:00 | PHYTOCHEMICAL INVESTIGATIONS ON SEA BUCKTHORN JUICE ENRICHED WITH POMAC | 2021-10-08 |
REZESSYNÉ SZABÓ JUDIT | Hoschke Ágoston | | 2003-11-27 14:00:00 | Thermomyces lanuginosus eredetű -galaktozidáz enzim előállítása és jellemzése | 2003-12-03 |
Ribárszki Ákos | Máté Mónika | | 2022-08-29 10:00:00 | ACEROLA ÉS ASZKORBINSAV HATÁSA NAGYÜZEMI, ASZEPTIKUSAN ELŐÁLLÍTOTT ALMA-ÉS MEGGYLÉ MINŐSÉGÉRE TÁROLÁS SORÁN | 2022-10-06 |
Rohonczy Kata | Mohácsiné Farkas Csilla | | 2014-05-27 10:00:00 | Patogén mikroorganizmusok kimutatására szolgáló gyors módszerek összehasonlító vizsgálata | 2014-06-11 |
Román András | Vatai Gyula | | 2011-03-03 10:00:00 | Tejsavó nano- és diaszűrésének vizsgálata | 2011-03-08 |
SÁGI-KISS VIRÁG | Fodor Péter | Héberger Károly | 2012-07-25 14:00:00 | Gyümölcsök penészes romlásának előrejelzése | 2012-10-02 |
Salamon Bertold | Dalmadi István | | 2021-09-10 09:00:00 | Kombinált kíméletes technológiák sorrendjének hatása szamócapürékre | 2021-10-08 |
SCHÄFFER RICHÁRD | Fodor Péter | | 2007-10-29 13:00:00 | CSATOLT TECHNIKÁK FEJLESZTÉSE ÉS ALKALMAZÁSA ARZÉNMÓDOSULATOK MEGHATÁROZÁSÁRA | 2007-12-11 |
SIMONICS TIBOR | Maráz Anna | | 2005-02-25 14:00:00 | A Schizosaccharomyces pombe kénmetabolizmusának fiziológiai és molekuláris biológiai vizsgálata | 2005-06-07 |
SOMOGYI LÁSZLÓ | Badakné Kerti Katalin | | 2008-09-18 14:00:00 | Aktív anyagok szerepe rozmaring ízesítésű napraforgó olajban | 2008-10-07 |
Soós Anita | Somogyi László | | 2014-09-05 11:00:00 | Növényi eredetű zsiradékok hatása az állati eredetű zsírok fizikai tulajdonságaira | 2014-10-15 |
Soós János | Magyar Ildikó | Kovács Zoltán | 2019-11-18 13:00:00 | ELEKTRONIKUS NYELV ALKALMAZÁSA BOROK MINŐSÉGI PARAMÉTEREINEK BECSLÉSÉRE | 2019-12-06 |
Stefáka Zsolt | Fodor Péter | | 2003-07-03 10:00:00 | Nagyhatékonyságú mintabeviteli módszerek alkalmazási lehetőségei a speciációs analitikában | 2003-09-22 |
Styevkó Gabriella | Hoschke Ágoston | Nguyen Duc Quang | 2015-09-15 11:00:00 | Reverz hidrolízis és transzglikoziláció tanulmányozása oligoszacharidok szintézisére | 2015-10-21 |
Süle Andrea | Hoschke Ágoston | | 2008-12-16 14:00:00 | Környezeti tényezők hatásának vizsgálata az árpában proteomikai módszerekkel | 2009-02-10 |
Sun Weizhe | Nguyen Duc Quang | Bujna Erika | 2023-05-31 13:00:00 | MICROENCAPSULATION OF PROBIOTIC LACTIC ACID BACTERIUM LACTIPLANTIBACILLUS PLANTARUM 299v STRAIN AND APPLICATION POTENTIAL | 2023-06-06 |
Surányi Botond | Mohácsiné Farkas Csilla | Engelhardt Tekla | 2023-05-18 14:00:00 | Characterization of the microbiota of irrigation water used in vegetable farming applying MALDI-TOF MS | 2023-06-06 |
Szabó P. Balázs | Fekete András | | 2009-07-10 10:00:00 | Módszerek búza szemkeménységének meghatározására | 2009-10-06 |
Szabó-Nótin Beatrix | Máté Mónika | | 2016-09-06 10:00:00 | Almatörköly, mint természetes állománykialakító alkalmazási lehetőségei gyümölcstermékekben | 2016-10-06 |
Szabóné Tima Helga | Mohácsiné Farkas Csilla | Kiskó Gabriella | 2019-01-07 10:00:00 | FUSARIUM MIKOTOXIN SZENNYEZETTSÉG ALAKULÁSA MAGYARORSZÁGON KÜLÖNÖS TEKINTETTEL A KLÍMAVÁLTOZÁSRA | 2019-02-28 |
Szalóki-Dorkó Lilla | Abrankó László | Máté Mónika | 2016-09-05 11:00:00 | Fekete bodza színanyagok átfogó analitikai vizsgálata élelmiszertechnológiai eljárások során | 2016-10-06 |
Szalontai Helga | Adányiné Kisbocskói Nóra | | 2015-11-26 14:00:00 | Jelölésmentes immunszenzorok fejlesztése probiotikus baktériumok és aflatoxin M1 kimutatására | 2015-12-16 |
Száraz Leonóra | Beczner Judit | | 2003-11-21 12:30:00 | MÓDSZERFEJLESZTÉS BIODEGRADÁLHATÓNAK JELÖLT CSOMAGOLÓANYAGOK BIOLÓGIAI BONTHATÓSÁGÁNAK VIZSGÁLATÁRA | 2003-12-03 |
SZEDLJAK ILDIKÓ | Kosáry Judit | | 2011-11-18 09:31:00 | Dohány eredetű nyersanyagok minőségének és felhasználhatóságának biokémiai és mikrobiológiai jellemzése | 2011-11-29 |
Szekér Krisztina | Beczner Judit | | 2008-03-05 11:00:00 | Tejsavbaktériumok és élelmiszer-eredetű romlás- és kórokozó baktériumok versengő kölcsönhatása élelmiszer mátrixban, élő és élettelen felszíneken | 2008-06-10 |
Szenczi-Cseh Júlia | Ambrus Árpád | | 2017-10-16 10:00:00 | A FOGYASZTÓK NÖVÉNYVÉDŐSZER-MARADÉK EXPOZÍCIÓJA BIZONYTALANSÁGÁT BEFOLYÁSOLÓ TÉNYEZŐK | 2017-12-07 |
Szigedi Tamás | Dernovics Mihály | Fodor Marietta | 2014-04-08 10:30:00 | Módszerfejlesztés Fourier-transzformációs közeli infravörös technika (FT-NIR) alkalmazási körének kibővítése élelmiszeripari mintákon | 2014-06-11 |
Szilvássy Blanka | Abrankó László | | 2014-09-09 11:00:00 | Élelmi növények polifenol készletének vizsgálata tömegspektrometriás módszerekkel | 2014-10-15 |
Szőke Barna | Kállay Miklós | | 2016-09-20 10:00:00 | A Pinot fajtakör szőlő és borászati technológiai vizsgálata | 2016-10-06 |
Szöllősi Attila | Nguyen Duc Quang | | 2015-12-01 10:00:00 | Mikrobiális üzemanyagcella teljesítményének növelése | 2015-12-16 |
Szöllősi Dániel | Felföldi József | Kovács Zoltán | 2016-02-05 11:00:00 | ÍZ - KÖLCSÖNHATÁSOK ELEMZÉSE ELEKTRONIKUS NYELVVEL | 2016-02-25 |
Ta Phuong Linh | Bujna Erika | Kun Szilárd | 2022-02-03 10:00:00 | Evaluation of different microencapsulation techniques for improving the functional effectiveness of probiotic-containing foods | 2022-03-03 |
TACZMANNÉ BRÜCKNER ANDREA | Mohácsiné Farkas Csilla | | 2005-06-20 10:00:00 | GYÜMÖLCSÖK ÉS ZÖLDSÉGEK ROMLÁSÁT OKOZÓ PENICILLIUM EXPANSUM GÁTLÁSA ÉLESZTŐGOMBÁKKAL | 2005-10-04 |
TAKÁCS KRISZTINA | Gelencsér Éva | | 2008-12-16 10:00:00 | Főbb gabona allergének immunanalitikai kimutatása | 2009-02-10 |
TAKÁCS LÁSZLÓ | Vatai Gyula | | 2010-12-02 14:00:00 | A membránszeparáció szerepe borok alkoholcsökkentésében és ipari alkoholok dehidratációjában | 2010-12-07 |
Tarekné Tilistyák Judit | Juhászné Román Mariann | Máthé Endre | 2013-10-01 13:30:00 | „Takarmányok kémiai és mikrobiológiai vizsgálata, valamint olajmag préslisztek felhasználása élelmiszerfejlesztéshez” | 2013-12-03 |
Tompa Orsolya | Lakner Zoltán Károly | | 2023-03-01 09:30:00 | Sustainable Diet Optimization and Analysis Applied on the Hungarian Dietary Patterns - Fenntartható táplálkozás elemzése és optimalizálása magyar táplálkozási mintázatok alapján | 2023-03-02 |
Tormási Judit | Abrankó László | | 2023-06-22 10:00:00 | Effects of foods containing lipase inhibitory bioactive substances on trigliceryde lipolysis and protein digestibility | 2023-07-06 |
Tóth Marcell László | Vatai Gyula | Koris András | 2022-11-29 10:00:00 | Gluténmentes lisztkeverék fejlesztése és a végtermék vizsgálata a fogyasztói szempontok figyelembevételével | 2022-12-08 |
Tran Thi Mai Anh | Nguyen Duc Quang | Dam Sao Mai | 2019-09-02 11:00:00 | NARINGINASE FROM PROBIOTIC BACTERIA AND ITS APPLICATION IN PRODUCTION OF PROBIOTIC CITRUS JUICES | 2019-10-03 |
Truong Hoang Duy | Nguyen Duc Quang | Dam Sao Mai | 2021-04-08 14:00:00 | DEVELOPMENT OF HYDROGEL BIO-ANODE WITH IMMOBILIZED CELLS FOR IMPROVEMENT OF PERFORMANCE OF MICROBIAL FUEL CELLS | 2021-04-29 |
Ujhelyi Gabriella | Gelencsér Éva | | 2009-07-03 10:00:00 | Szójatartalmú élelmiszerekben előforduló glifozát toleráns szója szennyezés és a szervezetbe kerülés kockázatának vizsgálata PCR módszerrel | 2009-10-06 |
Üveges Márta | Fodor Péter | Dernovics Mihály | 2009-07-01 11:30:00 | Az izotóparány mérés alkalmazásának lehetőségei a módosulat-analitikában és az élelmiszereredet vizsgálata során | 2009-10-06 |
Varga Áron | Koris András | | 2022-06-17 12:00:00 | Studying the Application of Membrane Separation Processes in the Brewing Industry | 2022-10-06 |
Varga Zsuzsanna | Juhászné Román Mariann | | 2007-05-11 13:00:00 | Fermentált tejkészítmények előállításának lehetőségei tejcukorérzékeny és galaktozémiás betegek számára | 2007-06-12 |
Vargáné Tóth Adrienn | Friedrich László | Németh Csaba | 2020-02-14 10:00:00 | TOJÁSLEVEK ELTARTHATÓSÁGÁNAK NÖVELÉSE KOMBINÁLT KÍMÉLETES TARTÓSÍTÁSI ELJÁRÁSOK ALKALMAZÁSÁVAL | 2020-03-10 |
Vas-Guld Zsuzsanna | Nyitrainé Sárdy Diána | | 2020-12-10 13:00:00 | VÖRÖSBOROK FAHORDÓS ÉRLELÉSÉNEK HATÁSA A POLIFENOL ÖSSZETÉTELÉRE ÉS AZ ÉRZÉKSZERVI MINŐSÉGRE | 2021-03-11 |
VAS-VINCZE IVETTA | Vatai Gyula | | 2011-02-07 10:00:00 | Integrált membránműveletek alkalmazása egészséges félkész termékek előállításában | 2011-03-08 |
Vasdinyei Rita | Deák Tibor | | 2005-02-08 10:00:00 | Hazai tejtermékekből származó élesztőgombák jellemzése hagyományos és molekuláris módszerekkel | 2005-02-22 |
Vass Andrea | Dernovics Mihály | | 2017-11-02 13:00:00 | Peszticid analitikai eljárások fejlesztése | 2017-12-07 |
Vén Csilla | Balla Csaba | | 2011-03-08 09:00:00 | A marhahús érésének vizsgálata, az érlelési technológia fejlesztése | 2011-06-07 |