Bejelentkezés
 Fórum
 
intézményenként tudományáganként név szerint dátum szerint doktori iskolánként  
Doktori védések lekérdezése doktori iskolánként
intézmény neve
doktori iskola
keresett doktori iskola azonosítója
időpont szerint




 
Élelmiszertudományi Doktori Iskola doktori védései

doktorjelölt neve

témavezető

társ témavezető

védés időpontja

értekezés címe

cím odaítélése /döntés dátuma
Baráti-Deák BernadettBelák Ágnes2023-12-12 10:00:00Élelmiszerekkel terjedő patogén baktériumok gátlása antagonista baktériumokkal2024-03-07
Perjéssy JuditZalán Zsolt2023-11-20 10:00:00Probiotikus Lactobacillus törzzsel tejsavasan fermentált, növényi alapú levek fejlesztése2023-12-07
AlOudat Mohannad Mohammad Jadee'Lugasi AndreaSimonné Sarkadi Livia2023-12-04 13:00:00NUTRITIONAL GASTRONOMY IN FOCUS: READY-TO-EAT MEALS, NUTRITIONAL VALUE AND CONSUMER ATTITUDES2023-12-07
Cao TengKovács ZoltánNath Arijit2023-12-04 09:15:00CONTINUOUS AND CYCLIC PRODUCTION OF GALACTO-OLIGOSACCHARIDES BY ULTRAFILTRATION-ASSISTED ENZYME MEMBRANE REACTORS2023-12-07
Hasani EndritDalmadi IstvánKenesei György2023-07-25 09:00:00Effect of one step and two step sous vide treatments on quality and storage stability of chicken breast2023-08-25
Tormási JuditAbrankó László2023-06-22 10:00:00Effects of foods containing lipase inhibitory bioactive substances on trigliceryde lipolysis and protein digestibility2023-07-06
Benes Eszter LucaFodor MariettaGere Attila2023-06-21 10:00:00Egyes snackek, illetve zöld- és pörkölt kávé roncsolásmentes analitikai, valamint érzékszervi vizsgálata2023-07-06
Vu Ngoc Ha ViNguyen Duc QuangGupta Vijay Kumar2023-05-30 11:00:00DEVELOPMENT OF MICROBIAL CONSORTIUM FOR BIOLOGICAL PRETREATMENT OF LIGNOCELLULOSIC RAW MATERIALS2023-06-06
Sun WeizheNguyen Duc QuangBujna Erika2023-05-31 13:00:00MICROENCAPSULATION OF PROBIOTIC LACTIC ACID BACTERIUM LACTIPLANTIBACILLUS PLANTARUM 299v STRAIN AND APPLICATION POTENTIAL2023-06-06
Jánosity AnnaKiskó GabriellaBaranyi József2023-05-19 12:00:00Evaluation of the efflux mediated resistance-modulating effect of carvacrol in Escherichia coli using predictive microbiology methods2023-06-06
Surányi BotondMohácsiné Farkas CsillaEngelhardt Tekla2023-05-18 14:00:00Characterization of the microbiota of irrigation water used in vegetable farming applying MALDI-TOF MS2023-06-06
Ayari EmnaFriedrich LászlóNémeth Csaba2023-03-01 13:00:00„USE OF MINIMAL PROCESSING TECHNOLOGIES IN EXTENDING SHELF-LIFE OF EGG PRODUCTS”2023-03-02
Csurka TamásPásztorné Huszár Klára2023-01-25 09:00:00Állati eredetű vér élelmiszeripari alkalmazhatóságának vizsgálata2023-03-02
Zin Moh MohBánvölgyi Szilvia2023-02-01 11:00:00SCAVENGING OF BIOACTIVE COMPOUNDS FROM BEETROOT (BETA VULGARIS. L) WASTES VIA EMERGING TECHNOLOGIES APPROACH2023-03-02
Tompa OrsolyaLakner Zoltán Károly2023-03-01 09:30:00Sustainable Diet Optimization and Analysis Applied on the Hungarian Dietary Patterns - Fenntartható táplálkozás elemzése és optimalizálása magyar táplálkozási mintázatok alapján2023-03-02
Hidas Karina IlonaNyulasné Zeke IldikóNémeth Csaba2023-02-15 13:00:00A fagyasztás hatásai a tojáslevek minőségi jellemzőire2023-03-02
Penksza PéterHermánné Juhász Réka2022-11-24 11:00:00XILO-OLIGOSZACHARIDOK TECHNOFUNKCIONÁLIS TULAJDONSÁGAI2022-12-08
Tóth Marcell LászlóVatai GyulaKoris András2022-11-29 10:00:00Gluténmentes lisztkeverék fejlesztése és a végtermék vizsgálata a fogyasztói szempontok figyelembevételével2022-12-08
Csighy AttilaNath ArijitKoris András2022-07-18 09:00:00Bioaktív peptidek előállítása tejfehérje-koncentrátumból membránszűrés, enzimes hidrolízis és mikrobiális fermentáció kombinált alkalmazásával2022-10-06
Hegyi-Kaló JúliaPomázi AndreaVáczy Kálmán Zoltán2022-06-27 09:30:00A Botrytis cinerea által okozott nemesrothadásos folyamatok vizsgálata2022-10-06
Bodor ZsanettKovács ZoltánBenedek Csilla2022-08-24 11:00:00Application of classical and correlative analytical methods for authentication of honey2022-10-06
Ribárszki ÁkosMáté Mónika2022-08-29 10:00:00ACEROLA ÉS ASZKORBINSAV HATÁSA NAGYÜZEMI, ASZEPTIKUSAN ELŐÁLLÍTOTT ALMA-ÉS MEGGYLÉ MINŐSÉGÉRE TÁROLÁS SORÁN2022-10-06
Varga ÁronKoris András2022-06-17 12:00:00Studying the Application of Membrane Separation Processes in the Brewing Industry2022-10-06
Nyitrai Ákos GáborSipos László2022-05-20 15:00:00Pszichofizikai válaszok integrálása élelmiszerek érzékszervi minősítési rendszereibe2022-06-02
Kertész IstvánFelföldi JózsefBaranyai László2021-11-24 15:00:00Mathematical Modelling of Food Quality Parameters Based on Multivariate and Spectral Data2022-03-03
Nguyen Bao ToanNguyen Duc QuangBujna Erika2022-01-19 10:00:00PRODUCTION OF PROBIOTIC TROPICAL FRUIT JUICES BY FERMENTATION WITH PROBIOTIC BACTERIA2022-03-03
Pham Minh TuanNguyen Duc QuangHoschke Ágoston2021-12-01 14:00:00PRODUCTION AND QUALITY ANALYSIS OF SOME SPIRITS FROM FRUITS2022-03-03
Ta Phuong LinhBujna ErikaKun Szilárd2022-02-03 10:00:00Evaluation of different microencapsulation techniques for improving the functional effectiveness of probiotic-containing foods2022-03-03
Koren DánielHegyesné Vecseri BeátaKun-Farkas Gabriella2021-10-26 13:00:00Study of health promoting components throughout the malting and brewing process2021-12-03
Salamon BertoldDalmadi István2021-09-10 09:00:00Kombinált kíméletes technológiák sorrendjének hatása szamócapürékre2021-10-08
Jónás GáborFriedrich László2021-09-15 10:00:00A nagy hidrosztatikus nyomáskezelés hatásának vizsgálata a hús pácolása során2021-10-08
Kiss AnnaLakner Zoltán KárolyKasza Gyula2021-09-20 14:00:00The socio-economic burden of obesity, some ways and impasses of its prevention/ Az elhízás társadalmi terhe és az elhízás prevenciójának lehetőségei2021-10-08
Rentsendavaa ChagnaadorjMáté Mónika2021-09-13 13:00:00PHYTOCHEMICAL INVESTIGATIONS ON SEA BUCKTHORN JUICE ENRICHED WITH POMAC2021-10-08
Kerekes KataAmbrus Árpád2021-06-23 14:30:00A magyar fogyasztók aflatoxin M1 expozíciójának determinisztikus és probabilisztikus modellezése a tej és tejtermékek szennyezettsége alapján2021-07-07
Berkics AdriennMohácsiné Farkas CsillaJózwiak Ákos2021-05-21 13:30:00ÉLELMISZERLÁNC-BIZTONSÁGI KOCKÁZATELEMZÉSI RENDSZEREK KIDOLGOZÁSA2021-06-03
Gortva-Vajda Ágnes GizellaKasza GyulaMohácsiné Farkas Csilla2021-05-28 13:00:00ÉLELMISZER EREDETŰ SZALMONELLÓZISOK TÁRSADALMI KÖLTSÉGE MAGYARORSZÁGON2021-06-03
Kosztik JuditBatáné Vidács Ildikó2021-05-03 09:00:00Egzotikus állatokból izolált tejsavbaktériumok azonosítása és jellemzése biotechnológiai hasznosíthatóság szempontjából2021-06-03
Zaukuu John-Lewis ZiniaKovács ZoltánGillay Zoltán2021-05-17 15:00:00APPLICATION OF ELECTRONIC TONGUE AND NEAR INFRARED SPECTROSCOPY TO DETECT ADULTERATION OF SOME FOODS WITH ECONOMIC VALUE2021-06-03
Both Eszter BorbálaDernovics MihályJókainé Szatura Zsuzsanna2021-04-21 14:00:00COMPREHENSIVE SELENIUM SPECIATION OF A SELENIUM ACCUMULATOR PLANT, CARDAMINE VIOLIFOLIA2021-04-29
Pázmándi MelindaMaráz AnnaKovács Zoltán2021-04-08 09:00:00SAVÓ PERMEÁTUM ENZIMES ÉS MIKROBIOLÓGIAI KONVERZIÓJA HOZZÁADOTT ÉRTÉKET KÉPVISELŐ TERMÉKEK ELŐÁLLÍTÁSA CÉLJÁBÓL2021-04-29
Truong Hoang DuyNguyen Duc QuangDam Sao Mai2021-04-08 14:00:00DEVELOPMENT OF HYDROGEL BIO-ANODE WITH IMMOBILIZED CELLS FOR IMPROVEMENT OF PERFORMANCE OF MICROBIAL FUEL CELLS2021-04-29
Vas-Guld ZsuzsannaNyitrainé Sárdy Diána2020-12-10 13:00:00VÖRÖSBOROK FAHORDÓS ÉRLELÉSÉNEK HATÁSA A POLIFENOL ÖSSZETÉTELÉRE ÉS AZ ÉRZÉKSZERVI MINŐSÉGRE2021-03-11
Hussein Khabat NooriDalmadi IstvánFriedrich László2021-02-09 14:00:00THE USE OF BIOACTIVE COMPOUNDS AND HIGH HYDROSTATIC PRESSURE IN CHICKEN MEAT PRESERVATION2021-03-11
Parrag ViktóriaFelföldi JózsefFirtha Ferenc2020-12-16 15:00:00TERMÉNYEK HIBÁINAK DETEKTÁLÁSA, MINŐSÉGI PARAMÉTEREK JELLEMZÉSE OPTIKAI MÓDSZEREK ALKALMAZÁSÁVAL2021-03-11
Izsó TeklaKasza GyulaSomogyi László2021-01-14 10:00:00TEJFÖL – IMITÁTUMOK MINŐSÉGÉNEK FOGYASZTÓI ÉSZLELÉSE A TERMÉKEK ÉLELMISZER- ÉS TÁPLÁLKOZÁSTUDOMÁNYI ÉRTÉKELÉSÉNEK ÖSSZEHASONLÍTÁSÁBAN2021-03-11
Palotás PéterFriedrich László2020-11-24 14:00:00Halászati termékek eltarthatóságának növelése komplex, kíméletes feldolgozás technológiával2020-12-10
Keppelné Bognár ErzsébetSomogyi László2020-11-26 10:30:00MCPD- és glicidil-észterek képződésének vizsgálata magolajok finomítási és konyhatechnikai hőkezelései során2020-12-10
Kőszegi LászlónéBékássyné Molnár Erika2020-05-28 14:00:00A NAGY CSALÁN (URTICA DIOICA L.) EXTRAKTUMAINAK ÉS BIOAKTÍV KOMPONENSEINEK VIZSGÁLATA2020-07-10
Vargáné Tóth AdriennFriedrich LászlóNémeth Csaba2020-02-14 10:00:00TOJÁSLEVEK ELTARTHATÓSÁGÁNAK NÖVELÉSE KOMBINÁLT KÍMÉLETES TARTÓSÍTÁSI ELJÁRÁSOK ALKALMAZÁSÁVAL2020-03-10
Csehi BarbaraFriedrich LászlóPásztorné Huszár Klára2019-11-13 10:00:00NAGY HIDROSZTATIKUS NYOMÁSKEZELÉS HATÁSA ÁLLATI EREDETŰ TERMÉKEK FEHÉRJESZERKEZETI ÉS FIZIKO-KÉMIAI TULAJDONSÁGAIRA2019-12-06
Soós JánosMagyar IldikóKovács Zoltán2019-11-18 13:00:00ELEKTRONIKUS NYELV ALKALMAZÁSA BOROK MINŐSÉGI PARAMÉTEREINEK BECSLÉSÉRE2019-12-06
Farkas CsillaNguyen Duc QuangRezessyné Szabó Judit2019-11-20 14:00:00BÚZAKORPA ÉS PAPÍRHULLADÉKOK BIOETANOL CÉLÚ HASZNOSÍTÁSÁNAK MODELLEZÉSE2019-12-06
Tran Thi Mai AnhNguyen Duc QuangDam Sao Mai2019-09-02 11:00:00NARINGINASE FROM PROBIOTIC BACTERIA AND ITS APPLICATION IN PRODUCTION OF PROBIOTIC CITRUS JUICES2019-10-03
Babinszki-Székely DóraMáté Mónika2019-03-29 10:00:00KÜLÖNBÖZŐ CÉKLAFAJTÁK BELTARTALMI PARAMÉTEREINEK ÉS SZÁRÍTÁS HATÁSÁRA BEKÖVETKEZŐ VÁLTOZÁSAINAK VIZSG2019-06-06
Szabóné Tima HelgaMohácsiné Farkas CsillaKiskó Gabriella2019-01-07 10:00:00FUSARIUM MIKOTOXIN SZENNYEZETTSÉG ALAKULÁSA MAGYARORSZÁGON KÜLÖNÖS TEKINTETTEL A KLÍMAVÁLTOZÁSRA2019-02-28
Horváth ZsuzsannaAmbrus Árpád2018-12-05 14:00:00MODELL A KOCKÁZAT ALAPÚ NÖVÉNYVÉDŐSZER-MARADÉK MONITORING PROGRAMOK TERVEZÉSÉHEZ2018-12-07
Kenesei GyörgyDalmadi István2018-06-06 14:30:00Kíméletes hőkezelés és nagy hidrosztatikus nyomáskezelés kombinálásának hatása sertéshús egyes minőségjellemzőire2018-10-04
Mouwakeh AhmadMohácsiné Farkas CsillaKiskó Gabriella2018-08-29 10:00:00THE ANTIMICROBIAL AND RESISTANCE MODIFYING ACTIVITIES OF NIGELLA SATIVA OIL2018-10-04
Fogarasi Attila LeventeHegyesné Vecseri Beáta2018-09-03 14:00:00BIO ALAKOR SÖR ELŐÁLLÍTÁSA ÉS EGÉSZSÉGVÉDŐ KOMPONENSEINEK VIZSGÁLATA2018-10-04
Dénes Lajos DénesBaranyai LászlóFelföldi József2018-09-17 10:00:00LÉZER DIFFÚZ REFLEXIÓS MÓDSZER TERMÉNYEK ÁLLAPOTJELLEMZÉSÉRE2018-10-04
Albert Krisztina ZitaVatai GyulaKoris András2018-06-21 10:00:00ÉLELMISZERIPARI EMULZIÓK MEMBRÁNTECHNIKAI DISZPERGÁLÁSSAL TÖRTÉNŐ ELŐÁLLÍTÁSÁNAK VIZSGÁLATA2018-10-04
Kovács Attila GáborNguyen Duc QuangHoschke Ágoston2018-03-12 14:30:00Körtegyümölcs alkoholos fermentációja és párlatja aromaprofiljának tanulmányozása2018-06-04
Nyirő-Fekete BrigittaMohácsiné Farkas Csilla2018-05-16 10:00:00Immunszupressált egyének élelmiszerválasztékának bővítése besugárzással2018-06-04
Farkas ZsuzsaAmbrus Árpád2017-12-11 14:00:00MINTAVÉTELI ELJÁRÁSOK OPTIMALIZÁLÁSA A TERMÉKMEGFELELŐSÉG ELLENŐRZÉSÉRE ÉLELMISZEREKBEN ELŐFORDULÓ NÖVÉNYVÉDŐSZERMARADÉK-HATÁRÉRTÉKEK FIGYELEMBEVÉTELÉVEL2018-02-22
Szenczi-Cseh JúliaAmbrus Árpád2017-10-16 10:00:00A FOGYASZTÓK NÖVÉNYVÉDŐSZER-MARADÉK EXPOZÍCIÓJA BIZONYTALANSÁGÁT BEFOLYÁSOLÓ TÉNYEZŐK2017-12-07
Vass AndreaDernovics Mihály2017-11-02 13:00:00Peszticid analitikai eljárások fejlesztése2017-12-07
Nguyen Duc VuongNguyen Duc Quang2017-09-14 14:30:00IMMOBILIZATION AND CHARACTERIZATION OF ENZYME FOR PRODUCTION OF LACTULOSE-BASED OLIGOSACCHARIDES2017-12-07
Rapi SándorFodor Péter2017-05-18 14:00:00Bioaktív peptidek analitikai meghatározása2017-06-01
Nguyen Le Phuong LienHitka GézaZsom Tamás2017-05-12 10:00:00Extending the storability of melon2017-06-01
Darnay LíviaFriedrich LászlóKoncz Kálmánné2017-02-17 11:00:00Mikrobiális transzglutamináz alkalmazhatósága tej- és húsipari termékeknél2017-06-01
Füstös ZoltánMaráz AnnaBelák Ágnes2017-01-27 11:00:00Étkezési paprika (Capsicum annuum L. var. Grossum) tenyészthető endofita baktériumainak biodiverzitása és kolonizációjuk modellezése2017-02-23
Dénesné Várvölgyi EvelinFelföldi JózsefKovács Zoltán2016-12-14 14:00:00Módszerfejleztés a kávépörkölés nyomon követésére és a kávéban esetlegesen előforduló árpa detektálására2017-02-23
Bajusz-Rácz AnitaHéberger KárolyFodor Marietta2017-02-10 10:00:00Kemometria és FT-NIR spektroszkópia alkalmazása az élelmiszeranalitikában2017-02-23
Kanyóné Rácz KingaKállay Miklós2017-01-25 11:00:00A szőlő terméskorlátozásának hatásvizsgálata a borok minőségére2017-02-23
Gáspár IgorVatai GyulaKoris András2017-02-06 11:00:00Membránműveletek anyagátadásának intenzifikálása az élelmiszeriparban és a környezetvédelemben statikus keverő alkalmazásával2017-02-23
Geréné Radványi DalmaFodor PéterJókainé Szatura Zsuzsanna2016-11-17 10:30:00Gombatermesztésben előforduló kártékony penészek korai kimutatása illékony másodlagos anyagcseretermékekkel2016-12-08
Bori ZsuzsannaDaood HusseinKiss Attila2016-09-29 10:00:00HPLC és GC-MS módszerek fejlesztése a paradicsomban és a fűszerpaprikában előforduló karotinoidok és aromaanyagok meghatározására2016-12-08
Nagy ÁdámAbrankó László2016-05-19 11:00:00Kajszigyümölcsök (Prunus armeniaca L.) polifenol készletének átfogó tömegspektrometriás feltérképezése2016-10-06
Engelhardt TeklaMohácsiné Farkas CsillaKiskó Gabriella2016-07-07 10:00:00Interactions between Listeria spp. and lactic acid bacteria producing antilisterial bacteriocins2016-10-06
Szalóki-Dorkó LillaAbrankó LászlóMáté Mónika2016-09-05 11:00:00Fekete bodza színanyagok átfogó analitikai vizsgálata élelmiszertechnológiai eljárások során2016-10-06
Szabó-Nótin BeatrixMáté Mónika2016-09-06 10:00:00Almatörköly, mint természetes állománykialakító alkalmazási lehetőségei gyümölcstermékekben2016-10-06
Szőke BarnaKállay Miklós2016-09-20 10:00:00A Pinot fajtakör szőlő és borászati technológiai vizsgálata2016-10-06
Gere AttilaSipos László2016-04-15 10:00:00Módszerfejlesztés a preferencia-térképezésben2016-06-06
Szöllősi DánielFelföldi JózsefKovács Zoltán2016-02-05 11:00:00ÍZ - KÖLCSÖNHATÁSOK ELEMZÉSE ELEKTRONIKUS NYELVVEL2016-02-25
Zentai AndreaAmbrus Árpád2016-02-09 10:00:00NÖVÉNYVÉDŐSZER-MARADÉKOK ÉS MÁS SZENNYEZŐANYAGOK ÉLELMISZERFOGYASZTÁSBÓL SZÁRMAZÓ AKUT EXPOZÍCIÓJÁNAK PROBABILISZTIKUS MODELLEZÉSE2016-02-25
Majerné Baranyi KrisztinaAdányiné Kisbocskói Nóra2015-11-17 14:00:00Immunszenzor fejlesztése élelmiszer- és környezetanalitikai felhasználásra2015-12-16
Losó ViktorSipos László2015-11-25 10:00:00Gyorsfagyasztott csemegekukorica termékek komplex értékelése2015-12-16
Szalontai HelgaAdányiné Kisbocskói Nóra2015-11-26 14:00:00Jelölésmentes immunszenzorok fejlesztése probiotikus baktériumok és aflatoxin M1 kimutatására2015-12-16
Németh AnikóDernovics Mihály2015-11-27 14:00:00Application of hyphenated analytical techniques in the investigation of selenium speciation of different plants2015-12-16
Szöllősi AttilaNguyen Duc Quang2015-12-01 10:00:00Mikrobiális üzemanyagcella teljesítményének növelése2015-12-16
Maczó AnitaGelencsér Éva2015-11-03 14:00:00Bab eredetű alfa-amiláz enzim inhibitorok, mint biológiailag aktív fehérjék vizsgálata2015-12-16
Styevkó GabriellaHoschke ÁgostonNguyen Duc Quang2015-09-15 11:00:00Reverz hidrolízis és transzglikoziláció tanulmányozása oligoszacharidok szintézisére2015-10-21
Nagy Edina SzandraPéter Gábor2015-09-23 10:00:00Élelmiszerromlást okozó Yarrowia-csoport biodiverzitása különböző élelmiszerekben2015-10-21
Csima GyörgyVozáry Eszter2015-09-22 13:00:00Zselatin alapú édesipari termék reológiájának jellemzése2015-10-21
Villangó SzabolcsPásti GyörgyZsófi Zsolt2015-06-25 14:00:00A fenolos érettség vizsgálata Syrah szőlőfajtán2015-10-21
Fogliano VincenzoSimonné Sarkadi Livia2015-01-30 09:00:00Maillard reaction products: occurence, mitigation strategies and their physiological relevance2015-06-17
Balga IrinaKállay Miklós2015-03-11 11:00:00Technológiai műveletek hatásai az Egri Bikavér élettanilag aktív vegyületeinek összetételére és érzékszervi tulajdonságaira2015-06-17
Rácz GáborVatai GyulaKovács Zoltán2015-05-28 15:00:00Membrán és ozmotikus desztilláció élelmiszeripari és környezetvédelmi vonatkozásai2015-06-17
Zeke Ildikó CsillaBalla CsabaFriedrich László2015-05-20 10:00:00Fagyasztott élelmiszer-emulziók stabilitásának vizsgálata2015-06-17
Havas PetraRezessyné Szabó JuditNguyen Duc Quang2015-02-25 11:30:00Kereskedelmi forgalomban kapható probiotikus baktériumok galaktozidáz enzimeinek tanulmányozása2015-03-18


2024. IV. 17.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2024. június 14-én, pénteken 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )