Bejelentkezés
 Fórum
 
intézményenként tudományáganként név szerint dátum szerint doktori iskolánként  
Doktori védések lekérdezése doktori iskolánként
intézmény neve
doktori iskola
keresett doktori iskola azonosítója
időpont szerint




 
Élelmiszertudományi Doktori Iskola doktori védései

doktorjelölt neve

témavezető

társ témavezető

védés időpontja

értekezés címe

cím odaítélése /döntés dátuma
Ayari EmnaFriedrich LászlóNémeth Csaba2023-03-01 13:00:00„USE OF MINIMAL PROCESSING TECHNOLOGIES IN EXTENDING SHELF-LIFE OF EGG PRODUCTS”2023-03-02
Tarekné Tilistyák JuditJuhászné Román MariannMáthé Endre2013-10-01 13:30:00„Takarmányok kémiai és mikrobiológiai vizsgálata, valamint olajmag préslisztek felhasználása élelmiszerfejlesztéshez”2013-12-03
Gillay Bíborka ZsuzsannaFunk B. DavidFelföldi József2013-05-08 14:00:00„Szemestermények nedvességtartalmának és dielektromos jellemzőinek összefüggése”2013-06-04
Csima GyörgyVozáry Eszter2015-09-22 13:00:00Zselatin alapú édesipari termék reológiájának jellemzése2015-10-21
Penksza PéterHermánné Juhász Réka2022-11-24 11:00:00XILO-OLIGOSZACHARIDOK TECHNOFUNKCIONÁLIS TULAJDONSÁGAI2022-12-08
Vas-Guld ZsuzsannaNyitrainé Sárdy Diána2020-12-10 13:00:00VÖRÖSBOROK FAHORDÓS ÉRLELÉSÉNEK HATÁSA A POLIFENOL ÖSSZETÉTELÉRE ÉS AZ ÉRZÉKSZERVI MINŐSÉGRE2021-03-11
NAGYMÁTÉ EMESEFodor PéterDernovics Mihály2009-02-03 10:00:00Vitaminnal dúsított sörök előállítása és tanulmányozása2009-02-10
Ágoston RékaMohácsiné Farkas Csilla2009-09-03 10:00:00Understanding stress adaptive response in Listeria monocytogenes2009-10-06
Friedrich LászlóBalla CsabaFelföldi József2008-04-28 10:00:00Ultrahang alkalmazása húskészítmények minősítésében és gyártástechnológiájában2008-06-10
Radva Dániel FerencKosáry Judit2014-05-29 10:00:00Új, rögzített β-glükozidáz enzimkészítmény előállítása és élelmiszeripari felhasználhatóságának vizsgálata2014-06-11
Firtha FerencFelföldi József2008-09-12 10:00:00Trikromatikus és hiperspektrális képfeldolgozási módszerek élelmiszerek és termények vizsgálatára2008-10-07
NAGY ANDRÁSGelencsér Éva2009-05-20 10:00:00Totális herbiciddel szemben toleráns transzgénikus búza (Triticum aestivum L.) élelmiszer-biztonsági kockázatainak vizsgálata2009-06-09
Kiss JuditSassné Kiss Ágnes2007-11-21 09:00:00Tokaji aszú borok eredetvizsgálata szőlők és borok amin- és sav-összetétele alapján2007-12-11
NÉMETH CSABABalla Csaba2012-02-28 14:00:00Tojáslevek kis hőmérsékletű kezelése2012-03-06
Vargáné Tóth AdriennFriedrich LászlóNémeth Csaba2020-02-14 10:00:00TOJÁSLEVEK ELTARTHATÓSÁGÁNAK NÖVELÉSE KOMBINÁLT KÍMÉLETES TARTÓSÍTÁSI ELJÁRÁSOK ALKALMAZÁSÁVAL2020-03-10
REZESSYNÉ SZABÓ JUDITHoschke Ágoston2003-11-27 14:00:00Thermomyces lanuginosus eredetű -galaktozidáz enzim előállítása és jellemzése2003-12-03
Hussein Khabat NooriDalmadi IstvánFriedrich László2021-02-09 14:00:00THE USE OF BIOACTIVE COMPOUNDS AND HIGH HYDROSTATIC PRESSURE IN CHICKEN MEAT PRESERVATION2021-03-11
Kiss AnnaLakner Zoltán KárolyKasza Gyula2021-09-20 14:00:00The socio-economic burden of obesity, some ways and impasses of its prevention/ Az elhízás társadalmi terhe és az elhízás prevenciójának lehetőségei2021-10-08
Mouwakeh AhmadMohácsiné Farkas CsillaKiskó Gabriella2018-08-29 10:00:00THE ANTIMICROBIAL AND RESISTANCE MODIFYING ACTIVITIES OF NIGELLA SATIVA OIL2018-10-04
Parrag ViktóriaFelföldi JózsefFirtha Ferenc2020-12-16 15:00:00TERMÉNYEK HIBÁINAK DETEKTÁLÁSA, MINŐSÉGI PARAMÉTEREK JELLEMZÉSE OPTIKAI MÓDSZEREK ALKALMAZÁSÁVAL2021-03-11
Román AndrásVatai Gyula2011-03-03 10:00:00Tejsavó nano- és diaszűrésének vizsgálata2011-03-08
Rektor AttilaVatai Gyula2009-12-03 10:30:00Tejsavó és szőlőmust feldolgozása komplex membrántechnikai eljárásokkal2009-12-08
ZALÁN ZSOLTHalász Anna2008-12-03 09:00:00Tejsavbaktériumok szelektálása romlást okozó élesztők szaporodásának gátlására2008-12-09
Szekér KrisztinaBeczner Judit2008-03-05 11:00:00Tejsavbaktériumok és élelmiszer-eredetű romlás- és kórokozó baktériumok versengő kölcsönhatása élelmiszer mátrixban, élő és élettelen felszíneken2008-06-10
Izsó TeklaKasza GyulaSomogyi László2021-01-14 10:00:00TEJFÖL – IMITÁTUMOK MINŐSÉGÉNEK FOGYASZTÓI ÉSZLELÉSE A TERMÉKEK ÉLELMISZER- ÉS TÁPLÁLKOZÁSTUDOMÁNYI ÉRTÉKELÉSÉNEK ÖSSZEHASONLÍTÁSÁBAN2021-03-11
Balga IrinaKállay Miklós2015-03-11 11:00:00Technológiai műveletek hatásai az Egri Bikavér élettanilag aktív vegyületeinek összetételére és érzékszervi tulajdonságaira2015-06-17
Ujhelyi GabriellaGelencsér Éva2009-07-03 10:00:00Szójatartalmú élelmiszerekben előforduló glifozát toleráns szója szennyezés és a szervezetbe kerülés kockázatának vizsgálata PCR módszerrel2009-10-06
Tompa OrsolyaLakner Zoltán Károly2023-03-01 09:30:00Sustainable Diet Optimization and Analysis Applied on the Hungarian Dietary Patterns - Fenntartható táplálkozás elemzése és optimalizálása magyar táplálkozási mintázatok alapján2023-03-02
Varga ÁronKoris András2022-06-17 12:00:00Studying the Application of Membrane Separation Processes in the Brewing Industry2022-10-06
Koren DánielHegyesné Vecseri BeátaKun-Farkas Gabriella2021-10-26 13:00:00Study of health promoting components throughout the malting and brewing process2021-12-03
NGUYEN DUC QUANGHoschke Ágoston2003-04-15 14:00:00Studies on some carbohydrolases with nutrition potential2003-06-09
Zin Moh MohBánvölgyi Szilvia2023-02-01 11:00:00SCAVENGING OF BIOACTIVE COMPOUNDS FROM BEETROOT (BETA VULGARIS. L) WASTES VIA EMERGING TECHNOLOGIES APPROACH2023-03-02
Pázmándi MelindaMaráz AnnaKovács Zoltán2021-04-08 09:00:00SAVÓ PERMEÁTUM ENZIMES ÉS MIKROBIOLÓGIAI KONVERZIÓJA HOZZÁADOTT ÉRTÉKET KÉPVISELŐ TERMÉKEK ELŐÁLLÍTÁSA CÉLJÁBÓL2021-04-29
Kaszab TímeaFekete András2013-03-06 11:00:00Sárgarépa (Daucus carota subsp. sativus) fizikai jellemzőinek és ízének változása nem ideális tárolás során2013-06-04
Csernus OlíviaBeczner JuditBaranyi József2014-05-16 10:00:00Romlást okozó, potenciálisan toxinképző penészgomba fajok növekedésének modellezése a hőmérséklet és a vízaktivitás függvényében2014-06-11
Styevkó GabriellaHoschke ÁgostonNguyen Duc Quang2015-09-15 11:00:00Reverz hidrolízis és transzglikoziláció tanulmányozása oligoszacharidok szintézisére2015-10-21
Nádaskiné Szakmár KatalinReichart Olivér2009-11-03 10:00:00Redox-potenciál mérésen alapuló gyors mikrobiológiai módszer validálása és ipari alkalmazhatóságának vizsgálata2009-12-08
Amani HaniehBaranyai LászlóBadakné Kerti Katalin2024-03-28 13:00:00RAPID QUALITY ASSESSMENT OF BAKERY PRODUCTS USING MACHINE VISION
VETŐNÉ KISZTER ANDREA KLÁRASchusterné Gajzágó Ildikó2011-12-19 10:00:00Rádiófrekvenciás hőkezelési technológia kidolgozása csípősségmentes mustármagliszt (Sinapis alba L.) előállítására2012-03-06
Hartyáni PiroskaCserhalmi Zsuzsanna2012-11-21 10:00:00Pulzáló elektromos térerő és nagy hidrosztatikai nyomás alkalmazása gyümölcslevek kíméletes tartósítására2012-12-04
Nyitrai Ákos GáborSipos László2022-05-20 15:00:00Pszichofizikai válaszok integrálása élelmiszerek érzékszervi minősítési rendszereibe2022-06-02
Pásztorné Huszár KláraFarkas József2008-09-11 10:00:00PROTEIN CHANGES OF VARIOUS TYPES OF MILK AS AFFECTED BY HIGH HYDROSTATIC PRESSURE PROCESSING2008-10-07
Nguyen Bao ToanNguyen Duc QuangBujna Erika2022-01-19 10:00:00PRODUCTION OF PROBIOTIC TROPICAL FRUIT JUICES BY FERMENTATION WITH PROBIOTIC BACTERIA2022-03-03
Pham Minh TuanNguyen Duc QuangHoschke Ágoston2021-12-01 14:00:00PRODUCTION AND QUALITY ANALYSIS OF SOME SPIRITS FROM FRUITS2022-03-03
Perjéssy JuditZalán Zsolt2023-11-20 10:00:00Probiotikus Lactobacillus törzzsel tejsavasan fermentált, növényi alapú levek fejlesztése2023-12-07
RAK GÁBOR PÉTERFodor PéterAbrankó László2011-05-05 13:00:00Polifenolok és származékaik feltérképezése hármas-kvadrupol tömegspektrometriás módszerrel2011-06-07
Rentsendavaa ChagnaadorjMáté Mónika2021-09-13 13:00:00PHYTOCHEMICAL INVESTIGATIONS ON SEA BUCKTHORN JUICE ENRICHED WITH POMAC2021-10-08
Vass AndreaDernovics Mihály2017-11-02 13:00:00Peszticid analitikai eljárások fejlesztése2017-12-07
Rohonczy KataMohácsiné Farkas Csilla2014-05-27 10:00:00Patogén mikroorganizmusok kimutatására szolgáló gyors módszerek összehasonlító vizsgálata2014-06-11
Baranyai LászlóFekete András2001-11-15 10:00:00Összefüggés szemes termények számítógéppel meghatározott vizuális jellemzői között2002-01-29
Hu XianguoBékássyné Molnár Erika2002-05-03 10:00:00Olaj-víz emulzió szétválasztása környezetvédelmi céllal2002-06-24
Pintér SzilviaBeczner Judit2014-05-19 09:00:00Ökológiai és integrált gazdálkodással termesztett csonthéjas és almatermésű gyümölcsök mikrobiológiai és kémiai analízise2014-06-11
AlOudat Mohannad Mohammad Jadee'Lugasi AndreaSimonné Sarkadi Livia2023-12-04 13:00:00NUTRITIONAL GASTRONOMY IN FOCUS: READY-TO-EAT MEALS, NUTRITIONAL VALUE AND CONSUMER ATTITUDES2023-12-07
Zentai AndreaAmbrus Árpád2016-02-09 10:00:00NÖVÉNYVÉDŐSZER-MARADÉKOK ÉS MÁS SZENNYEZŐANYAGOK ÉLELMISZERFOGYASZTÁSBÓL SZÁRMAZÓ AKUT EXPOZÍCIÓJÁNAK PROBABILISZTIKUS MODELLEZÉSE2016-02-25
Polgár LászlóFodor Péter2014-09-09 15:00:00Növényvédő szerek és azok bomlástermékeinek vizsgálata élelmiszerekben HPLC-(ESI+)MS technikákkal2014-10-15
Soós AnitaSomogyi László2014-09-05 11:00:00Növényi eredetű zsiradékok hatása az állati eredetű zsírok fizikai tulajdonságaira2014-10-15
IGNÁT TIMEAZe'ev SchmilovitchFelföldi József2012-05-21 14:00:00Non-destructive methods for determination of quality attributes of bell peppers2012-06-05
ZSARNÓCZAY GABRIELLAIncze Kálmán2011-09-13 13:00:00Nitritmennyiségek hatásának vizsgálata húskészítményekben2011-10-04
Kun SzilárdRezessyné Szabó JuditHoschke Ágoston2008-12-02 14:30:00Nem tejalapú probiotikus élelmiszerek előállítási lehetőségeinek megalapozása2008-12-09
Balogh TerézKosáry Judit2005-05-11 10:00:00Néhány hidroláz, az alfa- és béta-glükozidáz, valamint a pektin-metil-észteráz élelmiszeripari alkalmazhatóságának vizsgálata2005-06-07
Tran Thi Mai AnhNguyen Duc QuangDam Sao Mai2019-09-02 11:00:00NARINGINASE FROM PROBIOTIC BACTERIA AND ITS APPLICATION IN PRODUCTION OF PROBIOTIC CITRUS JUICES2019-10-03
Abrankó LászlóFodor Péter2006-10-30 11:00:00Nagyhatékonyságú mintabeviteli technikák fejlesztése az elemanalitikában2006-11-28
Stefáka ZsoltFodor Péter2003-07-03 10:00:00Nagyhatékonyságú mintabeviteli módszerek alkalmazási lehetőségei a speciációs analitikában2003-09-22
KÁLMÁNNÉ TUBOLY ESZTERFarkas József2009-10-06 14:00:00Nagy hidrosztatikus nyomású technológia alkalmazásának hatásai néhány élelmiszer mikrobiológiai állapotára és más minőségjellemzőire2009-12-08
Csehi BarbaraFriedrich LászlóPásztorné Huszár Klára2019-11-13 10:00:00NAGY HIDROSZTATIKUS NYOMÁSKEZELÉS HATÁSA ÁLLATI EREDETŰ TERMÉKEK FEHÉRJESZERKEZETI ÉS FIZIKO-KÉMIAI TULAJDONSÁGAIRA2019-12-06
Magyarné Horváth KingaFarkas József2009-08-26 10:00:00Műszeres gyorsmódszerek alkalmazása sertéshús minőségváltozásának jellemzésére2009-10-06
Kmellár BélaFodor Péter2011-09-05 14:00:00Multikomponenses növényvédőszer-maradék meghatározás lehetőségei élelmiszerekből tömegspektrometriás módszerekkel2011-10-04
NÉMEDI ERZSÉBETGelencsér Éva2009-05-19 09:00:00Molekuláris biológiai módszerek fejlesztése gluténmentesség ellenőrzésére2009-06-09
MÁRTA DÓRAMaráz AnnaPeter Rådström2012-02-06 10:00:00Molecular Monitoring of Meat Spoiling Pseudomonas Species and Analysis of Staphylococcal Enterotoxin Expression and Formation2012-03-06
Dénesné Várvölgyi EvelinFelföldi JózsefKovács Zoltán2016-12-14 14:00:00Módszerfejleztés a kávépörkölés nyomon követésére és a kávéban esetlegesen előforduló árpa detektálására2017-02-23
Szigedi TamásDernovics MihályFodor Marietta2014-04-08 10:30:00Módszerfejlesztés Fourier-transzformációs közeli infravörös technika (FT-NIR) alkalmazási körének kibővítése élelmiszeripari mintákon2014-06-11
Száraz LeonóraBeczner Judit2003-11-21 12:30:00MÓDSZERFEJLESZTÉS BIODEGRADÁLHATÓNAK JELÖLT CSOMAGOLÓANYAGOK BIOLÓGIAI BONTHATÓSÁGÁNAK VIZSGÁLATÁRA2003-12-03
Gere AttilaSipos László2016-04-15 10:00:00Módszerfejlesztés a preferencia-térképezésben2016-06-06
Szabó P. BalázsFekete András2009-07-10 10:00:00Módszerek búza szemkeménységének meghatározására2009-10-06
Lampertné Meretei AnikóFekete András2012-11-20 10:00:00Módszer kenyérbélzet állományjellemzőinek meghatározására2012-12-04
KOVÁCS ZOLTÁNFekete András2012-11-15 09:30:00Módszer elektronikus nyelvvel végzett méréseknél fellépő zavaró hatások csökkentésére2012-12-04
Horváth ZsuzsannaAmbrus Árpád2018-12-05 14:00:00MODELL A KOCKÁZAT ALAPÚ NÖVÉNYVÉDŐSZER-MARADÉK MONITORING PROGRAMOK TERVEZÉSÉHEZ2018-12-07
Farkas ZsuzsaAmbrus Árpád2017-12-11 14:00:00MINTAVÉTELI ELJÁRÁSOK OPTIMALIZÁLÁSA A TERMÉKMEGFELELŐSÉG ELLENŐRZÉSÉRE ÉLELMISZEREKBEN ELŐFORDULÓ NÖVÉNYVÉDŐSZERMARADÉK-HATÁRÉRTÉKEK FIGYELEMBEVÉTELÉVEL2018-02-22
Dernovics MihályFodor Péter2003-09-18 13:00:00Mintaelőkészítési módszerek kidolgozása és referencia anyagok előállítása módosulatanalitikai célokra2003-09-22
Szöllősi AttilaNguyen Duc Quang2015-12-01 10:00:00Mikrobiális üzemanyagcella teljesítményének növelése2015-12-16
Darnay LíviaFriedrich LászlóKoncz Kálmánné2017-02-17 11:00:00Mikrobiális transzglutamináz alkalmazhatósága tej- és húsipari termékeknél2017-06-01
Bujna ErikaRezessyné Szabó Judit2014-11-25 10:00:00Mikrobiális fitáz enzim előállítása és jellemzése2014-12-17
Sun WeizheNguyen Duc QuangBujna Erika2023-05-31 13:00:00MICROENCAPSULATION OF PROBIOTIC LACTIC ACID BACTERIUM LACTIPLANTIBACILLUS PLANTARUM 299v STRAIN AND APPLICATION POTENTIAL2023-06-06
Koris AndrásVatai Gyula2008-03-06 11:00:00Membránok viselkedésének elméleti és kísérleti vizsgálata olajos közegek olajos közegek elválasztása és finomítása során2008-06-10
Gáspár IgorVatai GyulaKoris András2017-02-06 11:00:00Membránműveletek anyagátadásának intenzifikálása az élelmiszeriparban és a környezetvédelemben statikus keverő alkalmazásával2017-02-23
Rácz GáborVatai GyulaKovács Zoltán2015-05-28 15:00:00Membrán és ozmotikus desztilláció élelmiszeripari és környezetvédelmi vonatkozásai2015-06-17
Keppelné Bognár ErzsébetSomogyi László2020-11-26 10:30:00MCPD- és glicidil-észterek képződésének vizsgálata magolajok finomítási és konyhatechnikai hőkezelései során2020-12-10
Kertész IstvánFelföldi JózsefBaranyai László2021-11-24 15:00:00Mathematical Modelling of Food Quality Parameters Based on Multivariate and Spectral Data2022-03-03
Fogliano VincenzoSimonné Sarkadi Livia2015-01-30 09:00:00Maillard reaction products: occurence, mitigation strategies and their physiological relevance2015-06-17
Dénes Lajos DénesBaranyai LászlóFelföldi József2018-09-17 10:00:00LÉZER DIFFÚZ REFLEXIÓS MÓDSZER TERMÉNYEK ÁLLAPOTJELLEMZÉSÉRE2018-10-04
Hegyi FerencHalász Anna2014-11-17 14:00:00Laktobacilluszok vizsgálata továbbfejlesztett kolorimetriás módszerrel2014-12-17
Galambos IldikóBékássyné Molnár Erika2006-06-27 10:00:00KÚTVIZEK HUMINSAV- ÉS ARZÉNMENTESÍTÉSE2006-10-03
Amtmann MáriaSzabó S. András2009-11-20 11:00:00Különleges fajtamézek botanikai eredetének és illó komponenseinek összefüggése2009-12-08
Babinszki-Székely DóraMáté Mónika2019-03-29 10:00:00KÜLÖNBÖZŐ CÉKLAFAJTÁK BELTARTALMI PARAMÉTEREINEK ÉS SZÁRÍTÁS HATÁSÁRA BEKÖVETKEZŐ VÁLTOZÁSAINAK VIZSG2019-06-06
Kovács Attila GáborNguyen Duc QuangHoschke Ágoston2018-03-12 14:30:00Körtegyümölcs alkoholos fermentációja és párlatja aromaprofiljának tanulmányozása2018-06-04
Süle AndreaHoschke Ágoston2008-12-16 14:00:00Környezeti tényezők hatásának vizsgálata az árpában proteomikai módszerekkel2009-02-10
FOGARASSY ESZTER KAROLINABékássyné Molnár Erika2012-04-12 10:00:00Komplex membrántechnikai alkalmazás és modellezés kajszibaracklé feldolgozására2012-06-05
Salamon BertoldDalmadi István2021-09-10 09:00:00Kombinált kíméletes technológiák sorrendjének hatása szamócapürékre2021-10-08
Kenesei GyörgyDalmadi István2018-06-06 14:30:00Kíméletes hőkezelés és nagy hidrosztatikus nyomáskezelés kombinálásának hatása sertéshús egyes minőségjellemzőire2018-10-04
Havas PetraRezessyné Szabó JuditNguyen Duc Quang2015-02-25 11:30:00Kereskedelmi forgalomban kapható probiotikus baktériumok galaktozidáz enzimeinek tanulmányozása2015-03-18


2024. IV. 17.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2024. június 14-én, pénteken 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )