doktorjelölt neve | témavezető | társ témavezető | védés időpontja | értekezés címe | cím odaítélése
/döntés dátuma |
---|
|
|
|
|
|
|
Hamdan Samer | Daood Hussein | | 2008-08-06 14:00:00 | Effect of supercritical carbon dioxide and sub-critical propane extraction of thyme and cardamom on chemical composition, antioxidant and microbial properties | 2008-10-07 |
HITKA GÉZA | Balla Csaba | | 2011-09-21 14:00:00 | Kajszi szabályozott légterű tárolástechnológiájának fejlesztése | 2011-10-04 |
Gál Lajos | Kállay Miklós | | 2006-08-30 10:00:00 | AZ EGRI BIKAVÉR MINŐSÉGFEJLESZTÉSÉNEK LEHETŐSÉGEI | 2006-10-03 |
Hu Xianguo | Békássyné Molnár Erika | | 2002-05-03 10:00:00 | Olaj-víz emulzió szétválasztása környezetvédelmi céllal | 2002-06-24 |
Csóka Mariann | Korány Kornél | | 2014-11-24 10:00:00 | Fűszerpaprika őrlemények szín-és illattulajdonságainak vizsgálata | 2014-12-17 |
Süle Andrea | Hoschke Ágoston | | 2008-12-16 14:00:00 | Környezeti tényezők hatásának vizsgálata az árpában proteomikai módszerekkel | 2009-02-10 |
Pásti György | Kállay Miklós | | 2003-07-07 10:30:00 | Kékszőlő - feldolgozási technológiák elemzése a minőségi vörösborkészítés függvényében | 2003-09-22 |
Balga Irina | Kállay Miklós | | 2015-03-11 11:00:00 | Technológiai műveletek hatásai az Egri Bikavér élettanilag aktív vegyületeinek összetételére és érzékszervi tulajdonságaira | 2015-06-17 |
Szabó P. Balázs | Fekete András | | 2009-07-10 10:00:00 | Módszerek búza szemkeménységének meghatározására | 2009-10-06 |
Lampertné Meretei Anikó | Fekete András | | 2012-11-20 10:00:00 | Módszer kenyérbélzet állományjellemzőinek meghatározására | 2012-12-04 |
Nádaskiné Szakmár Katalin | Reichart Olivér | | 2009-11-03 10:00:00 | Redox-potenciál mérésen alapuló gyors mikrobiológiai módszer validálása és ipari alkalmazhatóságának vizsgálata | 2009-12-08 |
Bene Zsuzsanna | Magyar Ildikó | | 2004-06-23 10:00:00 | Aszúbogyók élesztő- és penészbiotájának tanulmányozása Tokaj-hegyalján | 2004-09-01 |
Korbász Margit | Beczner Judit | | 2010-10-05 14:00:00 | A fűszerpaprika élelmiszerbiztonsága mikrobiológiai szempontból | 2010-10-05 |
Maczó Anita | Gelencsér Éva | | 2015-11-03 14:00:00 | Bab eredetű alfa-amiláz enzim inhibitorok, mint biológiailag aktív fehérjék vizsgálata | 2015-12-16 |
Szekér Krisztina | Beczner Judit | | 2008-03-05 11:00:00 | Tejsavbaktériumok és élelmiszer-eredetű romlás- és kórokozó baktériumok versengő kölcsönhatása élelmiszer mátrixban, élő és élettelen felszíneken | 2008-06-10 |
EMEKANDOKO ALPHONSE | Sáray Tamás | | 2011-05-04 13:00:00 | Az eltarthatóság növelése étkezési paradicsomnál és korai burgonyánál | 2011-06-07 |
Zentai Andrea | Ambrus Árpád | | 2016-02-09 10:00:00 | NÖVÉNYVÉDŐSZER-MARADÉKOK ÉS MÁS SZENNYEZŐANYAGOK ÉLELMISZERFOGYASZTÁSBÓL SZÁRMAZÓ AKUT EXPOZÍCIÓJÁNAK PROBABILISZTIKUS MODELLEZÉSE | 2016-02-25 |
Kenesei György | Dalmadi István | | 2018-06-06 14:30:00 | Kíméletes hőkezelés és nagy hidrosztatikus nyomáskezelés kombinálásának hatása sertéshús egyes minőségjellemzőire | 2018-10-04 |
Abrankó László | Fodor Péter | | 2006-10-30 11:00:00 | Nagyhatékonyságú mintabeviteli technikák fejlesztése az elemanalitikában | 2006-11-28 |
Radva Dániel Ferenc | Kosáry Judit | | 2014-05-29 10:00:00 | Új, rögzített β-glükozidáz enzimkészítmény előállítása és élelmiszeripari felhasználhatóságának vizsgálata | 2014-06-11 |
SOMOGYI LÁSZLÓ | Badakné Kerti Katalin | | 2008-09-18 14:00:00 | Aktív anyagok szerepe rozmaring ízesítésű napraforgó olajban | 2008-10-07 |
BICZÓ-KABAI VERONIKA | Fekete András | | 2011-11-16 10:30:00 | Kakaóvaj-egyenértékű növényi zsírok és a tárolási körülmények hatása csokoládé modellrendszerek reológiai és érzékszervi jellemzőire | 2011-11-29 |
Babinszki-Székely Dóra | Máté Mónika | | 2019-03-29 10:00:00 | KÜLÖNBÖZŐ CÉKLAFAJTÁK BELTARTALMI PARAMÉTEREINEK ÉS SZÁRÍTÁS HATÁSÁRA BEKÖVETKEZŐ VÁLTOZÁSAINAK VIZSG | 2019-06-06 |
Galambos Ildikó | Békássyné Molnár Erika | | 2006-06-27 10:00:00 | KÚTVIZEK HUMINSAV- ÉS ARZÉNMENTESÍTÉSE | 2006-10-03 |
Varga Áron | Koris András | | 2022-06-17 12:00:00 | Studying the Application of Membrane Separation Processes in the Brewing Industry | 2022-10-06 |
Mayer Ágnes | Hoschke Ágoston | | 2004-07-01 10:00:00 | Bifidobaktériumok izolálása, azonosítása, fiziológiai, biokémiai és funkcionális jellemzésük | 2004-10-06 |
NÉMEDI ERZSÉBET | Gelencsér Éva | | 2009-05-19 09:00:00 | Molekuláris biológiai módszerek fejlesztése gluténmentesség ellenőrzésére | 2009-06-09 |
Tompa Orsolya | Lakner Zoltán Károly | | 2023-03-01 09:30:00 | Sustainable Diet Optimization and Analysis Applied on the Hungarian Dietary Patterns - Fenntartható táplálkozás elemzése és optimalizálása magyar táplálkozási mintázatok alapján | 2023-03-02 |
FOGARASSY ESZTER KAROLINA | Békássyné Molnár Erika | | 2012-04-12 10:00:00 | Komplex membrántechnikai alkalmazás és modellezés kajszibaracklé feldolgozására | 2012-06-05 |
Palotás Péter | Friedrich László | | 2020-11-24 14:00:00 | Halászati termékek eltarthatóságának növelése komplex, kíméletes feldolgozás technológiával | 2020-12-10 |
Stefáka Zsolt | Fodor Péter | | 2003-07-03 10:00:00 | Nagyhatékonyságú mintabeviteli módszerek alkalmazási lehetőségei a speciációs analitikában | 2003-09-22 |
Magyarné Horváth Kinga | Farkas József | | 2009-08-26 10:00:00 | Műszeres gyorsmódszerek alkalmazása sertéshús minőségváltozásának jellemzésére | 2009-10-06 |
Tormási Judit | Abrankó László | | 2023-06-22 10:00:00 | Effects of foods containing lipase inhibitory bioactive substances on trigliceryde lipolysis and protein digestibility | 2023-07-06 |
Vass Andrea | Dernovics Mihály | | 2017-11-02 13:00:00 | Peszticid analitikai eljárások fejlesztése | 2017-12-07 |
Rektor Attila | Vatai Gyula | | 2009-12-03 10:30:00 | Tejsavó és szőlőmust feldolgozása komplex membrántechnikai eljárásokkal | 2009-12-08 |
Salamon Bertold | Dalmadi István | | 2021-09-10 09:00:00 | Kombinált kíméletes technológiák sorrendjének hatása szamócapürékre | 2021-10-08 |
Kiss Judit | Sassné Kiss Ágnes | | 2007-11-21 09:00:00 | Tokaji aszú borok eredetvizsgálata szőlők és borok amin- és sav-összetétele alapján | 2007-12-11 |
Román András | Vatai Gyula | | 2011-03-03 10:00:00 | Tejsavó nano- és diaszűrésének vizsgálata | 2011-03-08 |
Szalontai Helga | Adányiné Kisbocskói Nóra | | 2015-11-26 14:00:00 | Jelölésmentes immunszenzorok fejlesztése probiotikus baktériumok és aflatoxin M1 kimutatására | 2015-12-16 |
ZSARNÓCZAY GABRIELLA | Incze Kálmán | | 2011-09-13 13:00:00 | Nitritmennyiségek hatásának vizsgálata húskészítményekben | 2011-10-04 |
Fogarasi Attila Levente | Hegyesné Vecseri Beáta | | 2018-09-03 14:00:00 | BIO ALAKOR SÖR ELŐÁLLÍTÁSA ÉS EGÉSZSÉGVÉDŐ KOMPONENSEINEK VIZSGÁLATA | 2018-10-04 |
Dernovics Mihály | Fodor Péter | | 2003-09-18 13:00:00 | Mintaelőkészítési módszerek kidolgozása és referencia anyagok előállítása módosulatanalitikai célokra | 2003-09-22 |
Castillo Luis | Friedrich László | | 2014-04-24 15:00:00 | Húsok mikrobaszennyezettségének csökkentése | 2014-06-11 |
Polgár László | Fodor Péter | | 2014-09-09 15:00:00 | Növényvédő szerek és azok bomlástermékeinek vizsgálata élelmiszerekben HPLC-(ESI+)MS technikákkal | 2014-10-15 |
TAKÁCS KRISZTINA | Gelencsér Éva | | 2008-12-16 10:00:00 | Főbb gabona allergének immunanalitikai kimutatása | 2009-02-10 |
Penksza Péter | Hermánné Juhász Réka | | 2022-11-24 11:00:00 | XILO-OLIGOSZACHARIDOK TECHNOFUNKCIONÁLIS TULAJDONSÁGAI | 2022-12-08 |
VETŐNÉ KISZTER ANDREA KLÁRA | Schusterné Gajzágó Ildikó | | 2011-12-19 10:00:00 | Rádiófrekvenciás hőkezelési technológia kidolgozása csípősségmentes mustármagliszt (Sinapis alba L.) előállítására | 2012-03-06 |
NYITRAINÉ SÁRDY DIÁNA | Kállay Miklós | | 2005-03-30 10:30:00 | Bioborok összetételének vizsgálata | 2005-06-07 |
Egressy-Molnár Orsolya | Dernovics Mihály | | 2015-03-12 10:00:00 | Development of LC-MS methods for the analyses of selenium species of natural and synthetic origin | 2015-03-18 |
Ujhelyi Gabriella | Gelencsér Éva | | 2009-07-03 10:00:00 | Szójatartalmú élelmiszerekben előforduló glifozát toleráns szója szennyezés és a szervezetbe kerülés kockázatának vizsgálata PCR módszerrel | 2009-10-06 |
KOVÁCS ZOLTÁN | Fekete András | | 2012-11-15 09:30:00 | Módszer elektronikus nyelvvel végzett méréseknél fellépő zavaró hatások csökkentésére | 2012-12-04 |
KÁLMÁNNÉ TUBOLY ESZTER | Farkas József | | 2009-10-06 14:00:00 | Nagy hidrosztatikus nyomású technológia alkalmazásának hatásai néhány élelmiszer mikrobiológiai állapotára és más minőségjellemzőire | 2009-12-08 |
Perjéssy Judit | Zalán Zsolt | | 2023-11-20 10:00:00 | Probiotikus Lactobacillus törzzsel tejsavasan fermentált, növényi alapú levek fejlesztése | 2023-12-07 |
Száraz Leonóra | Beczner Judit | | 2003-11-21 12:30:00 | MÓDSZERFEJLESZTÉS BIODEGRADÁLHATÓNAK JELÖLT CSOMAGOLÓANYAGOK BIOLÓGIAI BONTHATÓSÁGÁNAK VIZSGÁLATÁRA | 2003-12-03 |
Csima György | Vozáry Eszter | | 2015-09-22 13:00:00 | Zselatin alapú édesipari termék reológiájának jellemzése | 2015-10-21 |
Nyirő-Fekete Brigitta | Mohácsiné Farkas Csilla | | 2018-05-16 10:00:00 | Immunszupressált egyének élelmiszerválasztékának bővítése besugárzással | 2018-06-04 |
Balogh Teréz | Kosáry Judit | | 2005-05-11 10:00:00 | Néhány hidroláz, az alfa- és béta-glükozidáz, valamint a pektin-metil-észteráz élelmiszeripari alkalmazhatóságának vizsgálata | 2005-06-07 |
Rentsendavaa Chagnaadorj | Máté Mónika | | 2021-09-13 13:00:00 | PHYTOCHEMICAL INVESTIGATIONS ON SEA BUCKTHORN JUICE ENRICHED WITH POMAC | 2021-10-08 |
HAJNAL ÉVA | Kollár Gábor | | 2008-01-21 14:00:00 | Élelmiszerlogisztikai folyamatok optimalizálása | 2008-02-11 |
Rohonczy Kata | Mohácsiné Farkas Csilla | | 2014-05-27 10:00:00 | Patogén mikroorganizmusok kimutatására szolgáló gyors módszerek összehasonlító vizsgálata | 2014-06-11 |
Firtha Ferenc | Felföldi József | | 2008-09-12 10:00:00 | Trikromatikus és hiperspektrális képfeldolgozási módszerek élelmiszerek és termények vizsgálatára | 2008-10-07 |
KOZÁK ÁRON | Vatai Gyula | | 2011-10-05 15:30:00 | Bogyós gyümölcslevek kíméletes sűrítésének vizsgálata | 2011-11-29 |
Szőke Barna | Kállay Miklós | | 2016-09-20 10:00:00 | A Pinot fajtakör szőlő és borászati technológiai vizsgálata | 2016-10-06 |
Fodor Marietta | Fodor Péter | | 2004-09-01 11:00:00 | CIRKÓNIUM-ASZKORBÁT HATÁSA A BÚZA CSÍRANÖVÉNY KÉMIAI ÉS BIOKÉMIAI PARAMÉTEREIRE | 2004-10-06 |
Kasperné Szél Zsuzsanna | Korány Kornél | | 2006-09-05 10:00:00 | A selyemkóróméz kémiai jellemzői és összehasonlítása az akácmézzel | 2006-10-03 |
Bujna Erika | Rezessyné Szabó Judit | | 2014-11-25 10:00:00 | Mikrobiális fitáz enzim előállítása és jellemzése | 2014-12-17 |
Zin Moh Moh | Bánvölgyi Szilvia | | 2023-02-01 11:00:00 | SCAVENGING OF BIOACTIVE COMPOUNDS FROM BEETROOT (BETA VULGARIS. L) WASTES VIA EMERGING TECHNOLOGIES APPROACH | 2023-03-02 |
NÉMETH CSABA | Balla Csaba | | 2012-02-28 14:00:00 | Tojáslevek kis hőmérsékletű kezelése | 2012-03-06 |
Kőszegi Lászlóné | Békássyné Molnár Erika | | 2020-05-28 14:00:00 | A NAGY CSALÁN (URTICA DIOICA L.) EXTRAKTUMAINAK ÉS BIOAKTÍV KOMPONENSEINEK VIZSGÁLATA | 2020-07-10 |
SIMONICS TIBOR | Maráz Anna | | 2005-02-25 14:00:00 | A Schizosaccharomyces pombe kénmetabolizmusának fiziológiai és molekuláris biológiai vizsgálata | 2005-06-07 |
Belák Ágnes | Maráz Anna | | 2009-08-13 10:00:00 | Élelmiszer-biztonsági szempontból jelentős baktériumok kimutatása, PCR alapú molekuláris azonosítása és tipizálása | 2009-10-06 |
Kaszab Tímea | Fekete András | | 2013-03-06 11:00:00 | Sárgarépa (Daucus carota subsp. sativus) fizikai jellemzőinek és ízének változása nem ideális tárolás során | 2013-06-04 |
Szenczi-Cseh Júlia | Ambrus Árpád | | 2017-10-16 10:00:00 | A FOGYASZTÓK NÖVÉNYVÉDŐSZER-MARADÉK EXPOZÍCIÓJA BIZONYTALANSÁGÁT BEFOLYÁSOLÓ TÉNYEZŐK | 2017-12-07 |
Amtmann Mária | Szabó S. András | | 2009-11-20 11:00:00 | Különleges fajtamézek botanikai eredetének és illó komponenseinek összefüggése | 2009-12-08 |
Baráti-Deák Bernadett | Belák Ágnes | | 2023-12-12 10:00:00 | Élelmiszerekkel terjedő patogén baktériumok gátlása antagonista baktériumokkal | 2024-03-07 |
Kerekes Kata | Ambrus Árpád | | 2021-06-23 14:30:00 | A magyar fogyasztók aflatoxin M1 expozíciójának determinisztikus és probabilisztikus modellezése a tej és tejtermékek szennyezettsége alapján | 2021-07-07 |
SCHÄFFER RICHÁRD | Fodor Péter | | 2007-10-29 13:00:00 | CSATOLT TECHNIKÁK FEJLESZTÉSE ÉS ALKALMAZÁSA ARZÉNMÓDOSULATOK MEGHATÁROZÁSÁRA | 2007-12-11 |
VAS-VINCZE IVETTA | Vatai Gyula | | 2011-02-07 10:00:00 | Integrált membránműveletek alkalmazása egészséges félkész termékek előállításában | 2011-03-08 |
Losó Viktor | Sipos László | | 2015-11-25 10:00:00 | Gyorsfagyasztott csemegekukorica termékek komplex értékelése | 2015-12-16 |
Zsomné Muha Viktória | Felföldi József | | 2008-03-27 10:00:00 | Dinamikus módszerek kertészeti termékek jellemzésére | 2008-06-10 |
Kmellár Béla | Fodor Péter | | 2011-09-05 14:00:00 | Multikomponenses növényvédőszer-maradék meghatározás lehetőségei élelmiszerekből tömegspektrometriás módszerekkel | 2011-10-04 |
Nagy Ádám | Abrankó László | | 2016-05-19 11:00:00 | Kajszigyümölcsök (Prunus armeniaca L.) polifenol készletének átfogó tömegspektrometriás feltérképezése | 2016-10-06 |
Bánszky Luca | Maráz Anna | | 2004-12-15 10:30:00 | Kén-anyagcserében sérült szelenát rezisztens Schizosaccharomyces pombe mutánsok előállítása és vizsgálata | 2005-02-22 |
Szilvássy Blanka | Abrankó László | | 2014-09-09 11:00:00 | Élelmi növények polifenol készletének vizsgálata tömegspektrometriás módszerekkel | 2014-10-15 |
ZALÁN ZSOLT | Halász Anna | | 2008-12-03 09:00:00 | Tejsavbaktériumok szelektálása romlást okozó élesztők szaporodásának gátlására | 2008-12-09 |
Ribárszki Ákos | Máté Mónika | | 2022-08-29 10:00:00 | ACEROLA ÉS ASZKORBINSAV HATÁSA NAGYÜZEMI, ASZEPTIKUSAN ELŐÁLLÍTOTT ALMA-ÉS MEGGYLÉ MINŐSÉGÉRE TÁROLÁS SORÁN | 2022-10-06 |
SZEDLJAK ILDIKÓ | Kosáry Judit | | 2011-11-18 09:31:00 | Dohány eredetű nyersanyagok minőségének és felhasználhatóságának biokémiai és mikrobiológiai jellemzése | 2011-11-29 |
Hegyesné Vecseri Beáta | Hoschke Ágoston | | 2005-04-21 11:00:00 | Az ásványi anyag tartalom tanulmányozása a sörgyártás műveleti lépései során | 2005-06-07 |
Vas-Guld Zsuzsanna | Nyitrainé Sárdy Diána | | 2020-12-10 13:00:00 | VÖRÖSBOROK FAHORDÓS ÉRLELÉSÉNEK HATÁSA A POLIFENOL ÖSSZETÉTELÉRE ÉS AZ ÉRZÉKSZERVI MINŐSÉGRE | 2021-03-11 |
NGUYEN DUC QUANG | Hoschke Ágoston | | 2003-04-15 14:00:00 | Studies on some carbohydrolases with nutrition potential | 2003-06-09 |
Katona Róbert | Stefánka Zsolt | | 2013-09-30 10:30:00 | ICP-MS alkalmazása különböző típusú minták eredetmeghatározásához | 2013-12-03 |
Kosztik Judit | Batáné Vidács Ildikó | | 2021-05-03 09:00:00 | Egzotikus állatokból izolált tejsavbaktériumok azonosítása és jellemzése biotechnológiai hasznosíthatóság szempontjából | 2021-06-03 |
Vasdinyei Rita | Deák Tibor | | 2005-02-08 10:00:00 | Hazai tejtermékekből származó élesztőgombák jellemzése hagyományos és molekuláris módszerekkel | 2005-02-22 |
Nagy Edina Szandra | Péter Gábor | | 2015-09-23 10:00:00 | Élelmiszerromlást okozó Yarrowia-csoport biodiverzitása különböző élelmiszerekben | 2015-10-21 |
Ágoston Réka | Mohácsiné Farkas Csilla | | 2009-09-03 10:00:00 | Understanding stress adaptive response in Listeria monocytogenes | 2009-10-06 |
Szöllősi Attila | Nguyen Duc Quang | | 2015-12-01 10:00:00 | Mikrobiális üzemanyagcella teljesítményének növelése | 2015-12-16 |
Zsom Tamás | Balla Csaba | | 2007-11-26 14:30:00 | Étkezési paprika minőségváltozása a szedés utáni időszak alatt | 2007-12-11 |
Pásztorné Huszár Klára | Farkas József | | 2008-09-11 10:00:00 | PROTEIN CHANGES OF VARIOUS TYPES OF MILK AS AFFECTED BY HIGH HYDROSTATIC PRESSURE PROCESSING | 2008-10-07 |
Szabó-Nótin Beatrix | Máté Mónika | | 2016-09-06 10:00:00 | Almatörköly, mint természetes állománykialakító alkalmazási lehetőségei gyümölcstermékekben | 2016-10-06 |
Horváth Zsuzsanna | Ambrus Árpád | | 2018-12-05 14:00:00 | MODELL A KOCKÁZAT ALAPÚ NÖVÉNYVÉDŐSZER-MARADÉK MONITORING PROGRAMOK TERVEZÉSÉHEZ | 2018-12-07 |