Bejelentkezés
 Fórum
 
intézményenként tudományáganként név szerint dátum szerint doktori iskolánként  
Doktori védések lekérdezése doktori iskolánként
intézmény neve
doktori iskola
keresett doktori iskola azonosítója
időpont szerint




 
Élelmiszertudományi Doktori Iskola doktori védései

doktorjelölt neve

témavezető

társ témavezető

védés időpontja

értekezés címe

cím odaítélése /döntés dátuma
Abrankó LászlóFodor Péter2006-10-30 11:00:00Nagyhatékonyságú mintabeviteli technikák fejlesztése az elemanalitikában2006-11-28
Ágoston RékaMohácsiné Farkas Csilla2009-09-03 10:00:00Understanding stress adaptive response in Listeria monocytogenes2009-10-06
Albert Krisztina ZitaVatai GyulaKoris András2018-06-21 10:00:00ÉLELMISZERIPARI EMULZIÓK MEMBRÁNTECHNIKAI DISZPERGÁLÁSSAL TÖRTÉNŐ ELŐÁLLÍTÁSÁNAK VIZSGÁLATA2018-10-04
AlOudat Mohannad Mohammad Jadee'Lugasi AndreaSimonné Sarkadi Livia2023-12-04 13:00:00NUTRITIONAL GASTRONOMY IN FOCUS: READY-TO-EAT MEALS, NUTRITIONAL VALUE AND CONSUMER ATTITUDES2023-12-07
Amani HaniehBaranyai LászlóBadakné Kerti Katalin2024-03-28 13:00:00RAPID QUALITY ASSESSMENT OF BAKERY PRODUCTS USING MACHINE VISION
Amtmann MáriaSzabó S. András2009-11-20 11:00:00Különleges fajtamézek botanikai eredetének és illó komponenseinek összefüggése2009-12-08
Ayari EmnaFriedrich LászlóNémeth Csaba2023-03-01 13:00:00„USE OF MINIMAL PROCESSING TECHNOLOGIES IN EXTENDING SHELF-LIFE OF EGG PRODUCTS”2023-03-02
Babinszki-Székely DóraMáté Mónika2019-03-29 10:00:00KÜLÖNBÖZŐ CÉKLAFAJTÁK BELTARTALMI PARAMÉTEREINEK ÉS SZÁRÍTÁS HATÁSÁRA BEKÖVETKEZŐ VÁLTOZÁSAINAK VIZSG2019-06-06
Bajusz-Rácz AnitaHéberger KárolyFodor Marietta2017-02-10 10:00:00Kemometria és FT-NIR spektroszkópia alkalmazása az élelmiszeranalitikában2017-02-23
Balga IrinaKállay Miklós2015-03-11 11:00:00Technológiai műveletek hatásai az Egri Bikavér élettanilag aktív vegyületeinek összetételére és érzékszervi tulajdonságaira2015-06-17
Balogh EmőkeStefanovitsné Bányai ÉvaAbrankó László2011-04-01 11:00:00Antioxidáns kapacitás meghatározása, és ennek kialakításában szerepet játszó vegyületek vizsgálata bogyós gyümölcsök esetében2011-06-07
Balogh TerézKosáry Judit2005-05-11 10:00:00Néhány hidroláz, az alfa- és béta-glükozidáz, valamint a pektin-metil-észteráz élelmiszeripari alkalmazhatóságának vizsgálata2005-06-07
Bánszky LucaMaráz Anna2004-12-15 10:30:00Kén-anyagcserében sérült szelenát rezisztens Schizosaccharomyces pombe mutánsok előállítása és vizsgálata2005-02-22
Bánvölgyi SzilviaBékássyné Molnár Erika2009-07-22 10:00:00Feketeribiszke-lé és vörösbor besűrítése integrált membránműveletek alkalmazásával2009-10-06
Baranyai LászlóFekete András2001-11-15 10:00:00Összefüggés szemes termények számítógéppel meghatározott vizuális jellemzői között2002-01-29
Baráti-Deák BernadettBelák Ágnes2023-12-12 10:00:00Élelmiszerekkel terjedő patogén baktériumok gátlása antagonista baktériumokkal2024-03-07
Belák ÁgnesMaráz Anna2009-08-13 10:00:00Élelmiszer-biztonsági szempontból jelentős baktériumok kimutatása, PCR alapú molekuláris azonosítása és tipizálása2009-10-06
Bene ZsuzsannaMagyar Ildikó2004-06-23 10:00:00Aszúbogyók élesztő- és penészbiotájának tanulmányozása Tokaj-hegyalján2004-09-01
Benes Eszter LucaFodor MariettaGere Attila2023-06-21 10:00:00Egyes snackek, illetve zöld- és pörkölt kávé roncsolásmentes analitikai, valamint érzékszervi vizsgálata2023-07-06
Berkics AdriennMohácsiné Farkas CsillaJózwiak Ákos2021-05-21 13:30:00ÉLELMISZERLÁNC-BIZTONSÁGI KOCKÁZATELEMZÉSI RENDSZEREK KIDOLGOZÁSA2021-06-03
BICZÓ-KABAI VERONIKAFekete András2011-11-16 10:30:00Kakaóvaj-egyenértékű növényi zsírok és a tárolási körülmények hatása csokoládé modellrendszerek reológiai és érzékszervi jellemzőire2011-11-29
Bodor ZsanettKovács ZoltánBenedek Csilla2022-08-24 11:00:00Application of classical and correlative analytical methods for authentication of honey2022-10-06
Bori ZsuzsannaDaood HusseinKiss Attila2016-09-29 10:00:00HPLC és GC-MS módszerek fejlesztése a paradicsomban és a fűszerpaprikában előforduló karotinoidok és aromaanyagok meghatározására2016-12-08
Both Eszter BorbálaDernovics MihályJókainé Szatura Zsuzsanna2021-04-21 14:00:00COMPREHENSIVE SELENIUM SPECIATION OF A SELENIUM ACCUMULATOR PLANT, CARDAMINE VIOLIFOLIA2021-04-29
Bujna ErikaRezessyné Szabó Judit2014-11-25 10:00:00Mikrobiális fitáz enzim előállítása és jellemzése2014-12-17
Cao TengKovács ZoltánNath Arijit2023-12-04 09:15:00CONTINUOUS AND CYCLIC PRODUCTION OF GALACTO-OLIGOSACCHARIDES BY ULTRAFILTRATION-ASSISTED ENZYME MEMBRANE REACTORS2023-12-07
Castillo LuisFriedrich László2014-04-24 15:00:00Húsok mikrobaszennyezettségének csökkentése2014-06-11
Chaabane DoniaKoris AndrásAlbert Krisztina Zita2024-02-21 14:00:00INVESTIGATION ON THE EMULSIFICATION AND MICROENCAPSULATION OF OLIVE OIL
Csehi BarbaraFriedrich LászlóPásztorné Huszár Klára2019-11-13 10:00:00NAGY HIDROSZTATIKUS NYOMÁSKEZELÉS HATÁSA ÁLLATI EREDETŰ TERMÉKEK FEHÉRJESZERKEZETI ÉS FIZIKO-KÉMIAI TULAJDONSÁGAIRA2019-12-06
Csernus OlíviaBeczner JuditBaranyi József2014-05-16 10:00:00Romlást okozó, potenciálisan toxinképző penészgomba fajok növekedésének modellezése a hőmérséklet és a vízaktivitás függvényében2014-06-11
Csighy AttilaNath ArijitKoris András2022-07-18 09:00:00Bioaktív peptidek előállítása tejfehérje-koncentrátumból membránszűrés, enzimes hidrolízis és mikrobiális fermentáció kombinált alkalmazásával2022-10-06
Csima GyörgyVozáry Eszter2015-09-22 13:00:00Zselatin alapú édesipari termék reológiájának jellemzése2015-10-21
Csóka MariannKorány Kornél2014-11-24 10:00:00Fűszerpaprika őrlemények szín-és illattulajdonságainak vizsgálata2014-12-17
Csurka TamásPásztorné Huszár Klára2023-01-25 09:00:00Állati eredetű vér élelmiszeripari alkalmazhatóságának vizsgálata2023-03-02
Dalmadi istvánFarkas József2009-09-04 14:00:00Hőkezeléssel és nagy hidrosztatikus nyomással pasztőrözött bogyósgyümölcs-pürék minőségjellemzőinek alakulása a tárolási hőmérséklet függvényében2009-10-06
Darnay LíviaFriedrich LászlóKoncz Kálmánné2017-02-17 11:00:00Mikrobiális transzglutamináz alkalmazhatósága tej- és húsipari termékeknél2017-06-01
Deák EditStefanovitsné Bányai ÉvaDernovics Mihály2014-12-01 13:00:00Adalékolási eljárással végrehajtott LC-ESI-MS vizsgálatok kifejlesztése és kritikai értékelése2014-12-17
Dénes Lajos DénesBaranyai LászlóFelföldi József2018-09-17 10:00:00LÉZER DIFFÚZ REFLEXIÓS MÓDSZER TERMÉNYEK ÁLLAPOTJELLEMZÉSÉRE2018-10-04
Dénesné Várvölgyi EvelinFelföldi JózsefKovács Zoltán2016-12-14 14:00:00Módszerfejleztés a kávépörkölés nyomon követésére és a kávéban esetlegesen előforduló árpa detektálására2017-02-23
Dernovics MihályFodor Péter2003-09-18 13:00:00Mintaelőkészítési módszerek kidolgozása és referencia anyagok előállítása módosulatanalitikai célokra2003-09-22
Egressy-Molnár OrsolyaDernovics Mihály2015-03-12 10:00:00Development of LC-MS methods for the analyses of selenium species of natural and synthetic origin2015-03-18
EMEKANDOKO ALPHONSESáray Tamás2011-05-04 13:00:00Az eltarthatóság növelése étkezési paradicsomnál és korai burgonyánál2011-06-07
Engel RitaStefanovitsné Bányai ÉvaAbrankó László2010-03-23 13:30:00Analitikai módszerfejlesztés funkcionális élelmiszerek vízben oldódó vitamintartalmának vizsgálatára2010-06-08
Engelhardt TeklaMohácsiné Farkas CsillaKiskó Gabriella2016-07-07 10:00:00Interactions between Listeria spp. and lactic acid bacteria producing antilisterial bacteriocins2016-10-06
Erdélyi BalázsHoschke Ágoston2005-04-28 11:00:00Aril- és aralkil-metil ketonok sztereoszelektív redukciója élesztőkkel2005-06-07
Farkas CsillaNguyen Duc QuangRezessyné Szabó Judit2019-11-20 14:00:00BÚZAKORPA ÉS PAPÍRHULLADÉKOK BIOETANOL CÉLÚ HASZNOSÍTÁSÁNAK MODELLEZÉSE2019-12-06
Farkas ZsuzsaAmbrus Árpád2017-12-11 14:00:00MINTAVÉTELI ELJÁRÁSOK OPTIMALIZÁLÁSA A TERMÉKMEGFELELŐSÉG ELLENŐRZÉSÉRE ÉLELMISZEREKBEN ELŐFORDULÓ NÖVÉNYVÉDŐSZERMARADÉK-HATÁRÉRTÉKEK FIGYELEMBEVÉTELÉVEL2018-02-22
Firtha FerencFelföldi József2008-09-12 10:00:00Trikromatikus és hiperspektrális képfeldolgozási módszerek élelmiszerek és termények vizsgálatára2008-10-07
Fodor MariettaFodor Péter2004-09-01 11:00:00CIRKÓNIUM-ASZKORBÁT HATÁSA A BÚZA CSÍRANÖVÉNY KÉMIAI ÉS BIOKÉMIAI PARAMÉTEREIRE2004-10-06
Fogarasi Attila LeventeHegyesné Vecseri Beáta2018-09-03 14:00:00BIO ALAKOR SÖR ELŐÁLLÍTÁSA ÉS EGÉSZSÉGVÉDŐ KOMPONENSEINEK VIZSGÁLATA2018-10-04
FOGARASSY ESZTER KAROLINABékássyné Molnár Erika2012-04-12 10:00:00Komplex membrántechnikai alkalmazás és modellezés kajszibaracklé feldolgozására2012-06-05
Fogliano VincenzoSimonné Sarkadi Livia2015-01-30 09:00:00Maillard reaction products: occurence, mitigation strategies and their physiological relevance2015-06-17
Friedrich LászlóBalla CsabaFelföldi József2008-04-28 10:00:00Ultrahang alkalmazása húskészítmények minősítésében és gyártástechnológiájában2008-06-10
Füstös ZoltánMaráz AnnaBelák Ágnes2017-01-27 11:00:00Étkezési paprika (Capsicum annuum L. var. Grossum) tenyészthető endofita baktériumainak biodiverzitása és kolonizációjuk modellezése2017-02-23
Gál LajosKállay Miklós2006-08-30 10:00:00AZ EGRI BIKAVÉR MINŐSÉGFEJLESZTÉSÉNEK LEHETŐSÉGEI2006-10-03
Galambos IldikóBékássyné Molnár Erika2006-06-27 10:00:00KÚTVIZEK HUMINSAV- ÉS ARZÉNMENTESÍTÉSE2006-10-03
Gáspár IgorVatai GyulaKoris András2017-02-06 11:00:00Membránműveletek anyagátadásának intenzifikálása az élelmiszeriparban és a környezetvédelemben statikus keverő alkalmazásával2017-02-23
Gere AttilaSipos László2016-04-15 10:00:00Módszerfejlesztés a preferencia-térképezésben2016-06-06
Geréné Radványi DalmaFodor PéterJókainé Szatura Zsuzsanna2016-11-17 10:30:00Gombatermesztésben előforduló kártékony penészek korai kimutatása illékony másodlagos anyagcseretermékekkel2016-12-08
Gergely SurdVatai Gyula2001-11-21 14:00:00Ivóvíz arzénmentesítése nanoszűréssel2002-01-29
Gillay Bíborka ZsuzsannaFunk B. DavidFelföldi József2013-05-08 14:00:00„Szemestermények nedvességtartalmának és dielektromos jellemzőinek összefüggése”2013-06-04
Gillay ZoltánFekete AndrásFunk B. David2010-05-11 14:00:00Dielektromos nedvességmérők kalibrációátvitelét befolyásoló tényezők2010-06-08
Gortva-Vajda Ágnes GizellaKasza GyulaMohácsiné Farkas Csilla2021-05-28 13:00:00ÉLELMISZER EREDETŰ SZALMONELLÓZISOK TÁRSADALMI KÖLTSÉGE MAGYARORSZÁGON2021-06-03
HAJNAL ÉVAKollár Gábor2008-01-21 14:00:00Élelmiszerlogisztikai folyamatok optimalizálása2008-02-11
Hamdan SamerDaood Hussein2008-08-06 14:00:00Effect of supercritical carbon dioxide and sub-critical propane extraction of thyme and cardamom on chemical composition, antioxidant and microbial properties2008-10-07
Hartyáni PiroskaCserhalmi Zsuzsanna2012-11-21 10:00:00Pulzáló elektromos térerő és nagy hidrosztatikai nyomás alkalmazása gyümölcslevek kíméletes tartósítására2012-12-04
Hasani EndritDalmadi IstvánKenesei György2023-07-25 09:00:00Effect of one step and two step sous vide treatments on quality and storage stability of chicken breast2023-08-25
Havas PetraRezessyné Szabó JuditNguyen Duc Quang2015-02-25 11:30:00Kereskedelmi forgalomban kapható probiotikus baktériumok galaktozidáz enzimeinek tanulmányozása2015-03-18
Hegyesné Vecseri BeátaHoschke Ágoston2005-04-21 11:00:00Az ásványi anyag tartalom tanulmányozása a sörgyártás műveleti lépései során2005-06-07
Hegyi FerencHalász Anna2014-11-17 14:00:00Laktobacilluszok vizsgálata továbbfejlesztett kolorimetriás módszerrel2014-12-17
Hegyi-Kaló JúliaPomázi AndreaVáczy Kálmán Zoltán2022-06-27 09:30:00A Botrytis cinerea által okozott nemesrothadásos folyamatok vizsgálata2022-10-06
HELLNER GABRIELLAPoppe LászlóMaráz Anna2011-09-27 14:30:00Application of lipolytic enzymes of microbial origin as biocatalysts2011-10-04
Hidas Karina IlonaNyulasné Zeke IldikóNémeth Csaba2023-02-15 13:00:00A fagyasztás hatásai a tojáslevek minőségi jellemzőire2023-03-02
HITKA GÉZABalla Csaba2011-09-21 14:00:00Kajszi szabályozott légterű tárolástechnológiájának fejlesztése2011-10-04
Horváth ZsuzsannaAmbrus Árpád2018-12-05 14:00:00MODELL A KOCKÁZAT ALAPÚ NÖVÉNYVÉDŐSZER-MARADÉK MONITORING PROGRAMOK TERVEZÉSÉHEZ2018-12-07
Hu XianguoBékássyné Molnár Erika2002-05-03 10:00:00Olaj-víz emulzió szétválasztása környezetvédelmi céllal2002-06-24
Hussein Khabat NooriDalmadi IstvánFriedrich László2021-02-09 14:00:00THE USE OF BIOACTIVE COMPOUNDS AND HIGH HYDROSTATIC PRESSURE IN CHICKEN MEAT PRESERVATION2021-03-11
IGNÁT TIMEAZe'ev SchmilovitchFelföldi József2012-05-21 14:00:00Non-destructive methods for determination of quality attributes of bell peppers2012-06-05
Ipolyi IldikóFodor Péter2003-08-25 10:00:00Gyakorlati megoldások a speciációs analitika minőségének biztosítására2003-09-22
Izsó TeklaKasza GyulaSomogyi László2021-01-14 10:00:00TEJFÖL – IMITÁTUMOK MINŐSÉGÉNEK FOGYASZTÓI ÉSZLELÉSE A TERMÉKEK ÉLELMISZER- ÉS TÁPLÁLKOZÁSTUDOMÁNYI ÉRTÉKELÉSÉNEK ÖSSZEHASONLÍTÁSÁBAN2021-03-11
Jánosity AnnaKiskó GabriellaBaranyi József2023-05-19 12:00:00Evaluation of the efflux mediated resistance-modulating effect of carvacrol in Escherichia coli using predictive microbiology methods2023-06-06
JESÚS MORA MOLINAVatai Gyula2003-11-25 14:30:00Ipari szennyvizek tisztítása membránszűréssel és pervaporációval2003-12-03
Jókainé Szatura ZsuzsannaFodor Péter2007-11-20 12:00:00A higanyspeciáció lehetőségei2007-12-11
Jónás GáborFriedrich László2021-09-15 10:00:00A nagy hidrosztatikus nyomáskezelés hatásának vizsgálata a hús pácolása során2021-10-08
KÁKONYI ILDIKÓMaráz Anna2012-02-08 10:00:00Élesztőgomba sejtek nehézfém bioszorpciója és alkalmazásuk a szennyvíztisztítás hatékonyságának növelésére2012-03-06
KÁLMÁNNÉ TUBOLY ESZTERFarkas József2009-10-06 14:00:00Nagy hidrosztatikus nyomású technológia alkalmazásának hatásai néhány élelmiszer mikrobiológiai állapotára és más minőségjellemzőire2009-12-08
Kanyóné Rácz KingaKállay Miklós2017-01-25 11:00:00A szőlő terméskorlátozásának hatásvizsgálata a borok minőségére2017-02-23
Kasperné Szél ZsuzsannaKorány Kornél2006-09-05 10:00:00A selyemkóróméz kémiai jellemzői és összehasonlítása az akácmézzel2006-10-03
Kaszab TímeaFekete András2013-03-06 11:00:00Sárgarépa (Daucus carota subsp. sativus) fizikai jellemzőinek és ízének változása nem ideális tárolás során2013-06-04
Katona RóbertStefánka Zsolt2013-09-30 10:30:00ICP-MS alkalmazása különböző típusú minták eredetmeghatározásához2013-12-03
Kenesei GyörgyDalmadi István2018-06-06 14:30:00Kíméletes hőkezelés és nagy hidrosztatikus nyomáskezelés kombinálásának hatása sertéshús egyes minőségjellemzőire2018-10-04
Keppelné Bognár ErzsébetSomogyi László2020-11-26 10:30:00MCPD- és glicidil-észterek képződésének vizsgálata magolajok finomítási és konyhatechnikai hőkezelései során2020-12-10
Kerekes KataAmbrus Árpád2021-06-23 14:30:00A magyar fogyasztók aflatoxin M1 expozíciójának determinisztikus és probabilisztikus modellezése a tej és tejtermékek szennyezettsége alapján2021-07-07
Kertész IstvánFelföldi JózsefBaranyai László2021-11-24 15:00:00Mathematical Modelling of Food Quality Parameters Based on Multivariate and Spectral Data2022-03-03
Kiss AnnaLakner Zoltán KárolyKasza Gyula2021-09-20 14:00:00The socio-economic burden of obesity, some ways and impasses of its prevention/ Az elhízás társadalmi terhe és az elhízás prevenciójának lehetőségei2021-10-08
Kiss JuditSassné Kiss Ágnes2007-11-21 09:00:00Tokaji aszú borok eredetvizsgálata szőlők és borok amin- és sav-összetétele alapján2007-12-11
Kmellár BélaFodor Péter2011-09-05 14:00:00Multikomponenses növényvédőszer-maradék meghatározás lehetőségei élelmiszerekből tömegspektrometriás módszerekkel2011-10-04
Korbász MargitBeczner Judit2010-10-05 14:00:00A fűszerpaprika élelmiszerbiztonsága mikrobiológiai szempontból2010-10-05
Koren DánielHegyesné Vecseri BeátaKun-Farkas Gabriella2021-10-26 13:00:00Study of health promoting components throughout the malting and brewing process2021-12-03
Koris AndrásVatai Gyula2008-03-06 11:00:00Membránok viselkedésének elméleti és kísérleti vizsgálata olajos közegek olajos közegek elválasztása és finomítása során2008-06-10


2024. IV. 17.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2024. június 14-én, pénteken 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )