Bejelentkezés
 Fórum
 
intézményenként tudományáganként név szerint dátum szerint doktori iskolánként  
Doktori védések lekérdezése doktori iskolánként
intézmény neve
doktori iskola
keresett doktori iskola azonosítója
időpont szerint




 
Élelmiszertudományi Doktori Iskola doktori védései

doktorjelölt neve

témavezető

társ témavezető

védés időpontja

értekezés címe

cím odaítélése /döntés dátuma
Nagy ÁdámAbrankó László2016-05-19 11:00:00Kajszigyümölcsök (Prunus armeniaca L.) polifenol készletének átfogó tömegspektrometriás feltérképezése2016-10-06
Kenesei GyörgyDalmadi István2018-06-06 14:30:00Kíméletes hőkezelés és nagy hidrosztatikus nyomáskezelés kombinálásának hatása sertéshús egyes minőségjellemzőire2018-10-04
Zsomné Muha ViktóriaFelföldi József2008-03-27 10:00:00Dinamikus módszerek kertészeti termékek jellemzésére2008-06-10
SIMONICS TIBORMaráz Anna2005-02-25 14:00:00A Schizosaccharomyces pombe kénmetabolizmusának fiziológiai és molekuláris biológiai vizsgálata2005-06-07
Bánszky LucaMaráz Anna2004-12-15 10:30:00Kén-anyagcserében sérült szelenát rezisztens Schizosaccharomyces pombe mutánsok előállítása és vizsgálata2005-02-22
Kaszab TímeaFekete András2013-03-06 11:00:00Sárgarépa (Daucus carota subsp. sativus) fizikai jellemzőinek és ízének változása nem ideális tárolás során2013-06-04
Szilvássy BlankaAbrankó László2014-09-09 11:00:00Élelmi növények polifenol készletének vizsgálata tömegspektrometriás módszerekkel2014-10-15
Babinszki-Székely DóraMáté Mónika2019-03-29 10:00:00KÜLÖNBÖZŐ CÉKLAFAJTÁK BELTARTALMI PARAMÉTEREINEK ÉS SZÁRÍTÁS HATÁSÁRA BEKÖVETKEZŐ VÁLTOZÁSAINAK VIZSG2019-06-06
ZALÁN ZSOLTHalász Anna2008-12-03 09:00:00Tejsavbaktériumok szelektálása romlást okozó élesztők szaporodásának gátlására2008-12-09
VAS-VINCZE IVETTAVatai Gyula2011-02-07 10:00:00Integrált membránműveletek alkalmazása egészséges félkész termékek előállításában2011-03-08
Varga ÁronKoris András2022-06-17 12:00:00Studying the Application of Membrane Separation Processes in the Brewing Industry2022-10-06
Hegyesné Vecseri BeátaHoschke Ágoston2005-04-21 11:00:00Az ásványi anyag tartalom tanulmányozása a sörgyártás műveleti lépései során2005-06-07
Kmellár BélaFodor Péter2011-09-05 14:00:00Multikomponenses növényvédőszer-maradék meghatározás lehetőségei élelmiszerekből tömegspektrometriás módszerekkel2011-10-04
Tompa OrsolyaLakner Zoltán Károly2023-03-01 09:30:00Sustainable Diet Optimization and Analysis Applied on the Hungarian Dietary Patterns - Fenntartható táplálkozás elemzése és optimalizálása magyar táplálkozási mintázatok alapján2023-03-02
Palotás PéterFriedrich László2020-11-24 14:00:00Halászati termékek eltarthatóságának növelése komplex, kíméletes feldolgozás technológiával2020-12-10
Ágoston RékaMohácsiné Farkas Csilla2009-09-03 10:00:00Understanding stress adaptive response in Listeria monocytogenes2009-10-06
SZEDLJAK ILDIKÓKosáry Judit2011-11-18 09:31:00Dohány eredetű nyersanyagok minőségének és felhasználhatóságának biokémiai és mikrobiológiai jellemzése2011-11-29
Tormási JuditAbrankó László2023-06-22 10:00:00Effects of foods containing lipase inhibitory bioactive substances on trigliceryde lipolysis and protein digestibility2023-07-06
Nagy Edina SzandraPéter Gábor2015-09-23 10:00:00Élelmiszerromlást okozó Yarrowia-csoport biodiverzitása különböző élelmiszerekben2015-10-21
Szöllősi AttilaNguyen Duc Quang2015-12-01 10:00:00Mikrobiális üzemanyagcella teljesítményének növelése2015-12-16
Vass AndreaDernovics Mihály2017-11-02 13:00:00Peszticid analitikai eljárások fejlesztése2017-12-07
Zsom TamásBalla Csaba2007-11-26 14:30:00Étkezési paprika minőségváltozása a szedés utáni időszak alatt2007-12-11
NGUYEN DUC QUANGHoschke Ágoston2003-04-15 14:00:00Studies on some carbohydrolases with nutrition potential2003-06-09
Salamon BertoldDalmadi István2021-09-10 09:00:00Kombinált kíméletes technológiák sorrendjének hatása szamócapürékre2021-10-08
Szabó-Nótin BeatrixMáté Mónika2016-09-06 10:00:00Almatörköly, mint természetes állománykialakító alkalmazási lehetőségei gyümölcstermékekben2016-10-06
Fogarasi Attila LeventeHegyesné Vecseri Beáta2018-09-03 14:00:00BIO ALAKOR SÖR ELŐÁLLÍTÁSA ÉS EGÉSZSÉGVÉDŐ KOMPONENSEINEK VIZSGÁLATA2018-10-04
Pásztorné Huszár KláraFarkas József2008-09-11 10:00:00PROTEIN CHANGES OF VARIOUS TYPES OF MILK AS AFFECTED BY HIGH HYDROSTATIC PRESSURE PROCESSING2008-10-07
Vasdinyei RitaDeák Tibor2005-02-08 10:00:00Hazai tejtermékekből származó élesztőgombák jellemzése hagyományos és molekuláris módszerekkel2005-02-22
Erdélyi BalázsHoschke Ágoston2005-04-28 11:00:00Aril- és aralkil-metil ketonok sztereoszelektív redukciója élesztőkkel2005-06-07
Katona RóbertStefánka Zsolt2013-09-30 10:30:00ICP-MS alkalmazása különböző típusú minták eredetmeghatározásához2013-12-03
Pintér SzilviaBeczner Judit2014-05-19 09:00:00Ökológiai és integrált gazdálkodással termesztett csonthéjas és almatermésű gyümölcsök mikrobiológiai és kémiai analízise2014-06-11
Penksza PéterHermánné Juhász Réka2022-11-24 11:00:00XILO-OLIGOSZACHARIDOK TECHNOFUNKCIONÁLIS TULAJDONSÁGAI2022-12-08
Hegyi FerencHalász Anna2014-11-17 14:00:00Laktobacilluszok vizsgálata továbbfejlesztett kolorimetriás módszerrel2014-12-17
Kanyóné Rácz KingaKállay Miklós2017-01-25 11:00:00A szőlő terméskorlátozásának hatásvizsgálata a borok minőségére2017-02-23
Kovács MónikaMaráz Anna2009-01-13 11:00:00Hártyaképző borélesztők fiziológiai, biokémiai és molekuláris biológiai jellemzése2009-02-10
Bánvölgyi SzilviaBékássyné Molnár Erika2009-07-22 10:00:00Feketeribiszke-lé és vörösbor besűrítése integrált membránműveletek alkalmazásával2009-10-06
Ipolyi IldikóFodor Péter2003-08-25 10:00:00Gyakorlati megoldások a speciációs analitika minőségének biztosítására2003-09-22
Némethné Szomor KatalinTakács Mária2009-11-19 11:30:00Hepatitisz vírusok molekuláris vizsgálata2009-12-08
KÁKONYI ILDIKÓMaráz Anna2012-02-08 10:00:00Élesztőgomba sejtek nehézfém bioszorpciója és alkalmazásuk a szennyvíztisztítás hatékonyságának növelésére2012-03-06
Perjéssy JuditZalán Zsolt2023-11-20 10:00:00Probiotikus Lactobacillus törzzsel tejsavasan fermentált, növényi alapú levek fejlesztése2023-12-07
Majerné Baranyi KrisztinaAdányiné Kisbocskói Nóra2015-11-17 14:00:00Immunszenzor fejlesztése élelmiszer- és környezetanalitikai felhasználásra2015-12-16
Gere AttilaSipos László2016-04-15 10:00:00Módszerfejlesztés a preferencia-térképezésben2016-06-06
Nyirő-Fekete BrigittaMohácsiné Farkas Csilla2018-05-16 10:00:00Immunszupressált egyének élelmiszerválasztékának bővítése besugárzással2018-06-04
Koris AndrásVatai Gyula2008-03-06 11:00:00Membránok viselkedésének elméleti és kísérleti vizsgálata olajos közegek olajos közegek elválasztása és finomítása során2008-06-10
REZESSYNÉ SZABÓ JUDITHoschke Ágoston2003-11-27 14:00:00Thermomyces lanuginosus eredetű -galaktozidáz enzim előállítása és jellemzése2003-12-03
Rentsendavaa ChagnaadorjMáté Mónika2021-09-13 13:00:00PHYTOCHEMICAL INVESTIGATIONS ON SEA BUCKTHORN JUICE ENRICHED WITH POMAC2021-10-08
Baranyai LászlóFekete András2001-11-15 10:00:00Összefüggés szemes termények számítógéppel meghatározott vizuális jellemzői között2002-01-29
Hartyáni PiroskaCserhalmi Zsuzsanna2012-11-21 10:00:00Pulzáló elektromos térerő és nagy hidrosztatikai nyomás alkalmazása gyümölcslevek kíméletes tartósítására2012-12-04
Varga ZsuzsannaJuhászné Román Mariann2007-05-11 13:00:00Fermentált tejkészítmények előállításának lehetőségei tejcukorérzékeny és galaktozémiás betegek számára2007-06-12
Soós AnitaSomogyi László2014-09-05 11:00:00Növényi eredetű zsiradékok hatása az állati eredetű zsírok fizikai tulajdonságaira2014-10-15
TAKÁCS LÁSZLÓVatai Gyula2010-12-02 14:00:00A membránszeparáció szerepe borok alkoholcsökkentésében és ipari alkoholok dehidratációjában2010-12-07
Gergely SurdVatai Gyula2001-11-21 14:00:00Ivóvíz arzénmentesítése nanoszűréssel2002-01-29
Pap KataMohácsiné Farkas Csilla2011-05-25 10:00:00Az élelmiszer mikrobiológia kiemelt szempontjai palackozott forrás- és ásványvíz gyártása során2011-06-07
Zin Moh MohBánvölgyi Szilvia2023-02-01 11:00:00SCAVENGING OF BIOACTIVE COMPOUNDS FROM BEETROOT (BETA VULGARIS. L) WASTES VIA EMERGING TECHNOLOGIES APPROACH2023-03-02
Fogliano VincenzoSimonné Sarkadi Livia2015-01-30 09:00:00Maillard reaction products: occurence, mitigation strategies and their physiological relevance2015-06-17
Rapi SándorFodor Péter2017-05-18 14:00:00Bioaktív peptidek analitikai meghatározása2017-06-01
Kőszegi LászlónéBékássyné Molnár Erika2020-05-28 14:00:00A NAGY CSALÁN (URTICA DIOICA L.) EXTRAKTUMAINAK ÉS BIOAKTÍV KOMPONENSEINEK VIZSGÁLATA2020-07-10
NAGY ANDRÁSGelencsér Éva2009-05-20 10:00:00Totális herbiciddel szemben toleráns transzgénikus búza (Triticum aestivum L.) élelmiszer-biztonsági kockázatainak vizsgálata2009-06-09
Dalmadi istvánFarkas József2009-09-04 14:00:00Hőkezeléssel és nagy hidrosztatikus nyomással pasztőrözött bogyósgyümölcs-pürék minőségjellemzőinek alakulása a tárolási hőmérséklet függvényében2009-10-06
LESKÓ ANNAMÁRIAKállay Miklós2011-11-15 11:00:00A tőketerhelés hatása a szőlőbogyó, a must és a bor összetevőire2011-11-29
Németh AnikóDernovics Mihály2015-11-27 14:00:00Application of hyphenated analytical techniques in the investigation of selenium speciation of different plants2015-12-16
Szenczi-Cseh JúliaAmbrus Árpád2017-10-16 10:00:00A FOGYASZTÓK NÖVÉNYVÉDŐSZER-MARADÉK EXPOZÍCIÓJA BIZONYTALANSÁGÁT BEFOLYÁSOLÓ TÉNYEZŐK2017-12-07
Jókainé Szatura ZsuzsannaFodor Péter2007-11-20 12:00:00A higanyspeciáció lehetőségei2007-12-11
JESÚS MORA MOLINAVatai Gyula2003-11-25 14:30:00Ipari szennyvizek tisztítása membránszűréssel és pervaporációval2003-12-03
Kerekes KataAmbrus Árpád2021-06-23 14:30:00A magyar fogyasztók aflatoxin M1 expozíciójának determinisztikus és probabilisztikus modellezése a tej és tejtermékek szennyezettsége alapján2021-07-07
Baráti-Deák BernadettBelák Ágnes2023-12-12 10:00:00Élelmiszerekkel terjedő patogén baktériumok gátlása antagonista baktériumokkal2024-03-07
Hamdan SamerDaood Hussein2008-08-06 14:00:00Effect of supercritical carbon dioxide and sub-critical propane extraction of thyme and cardamom on chemical composition, antioxidant and microbial properties2008-10-07
TACZMANNÉ BRÜCKNER ANDREAMohácsiné Farkas Csilla2005-06-20 10:00:00GYÜMÖLCSÖK ÉS ZÖLDSÉGEK ROMLÁSÁT OKOZÓ PENICILLIUM EXPANSUM GÁTLÁSA ÉLESZTŐGOMBÁKKAL2005-10-04
Gál LajosKállay Miklós2006-08-30 10:00:00AZ EGRI BIKAVÉR MINŐSÉGFEJLESZTÉSÉNEK LEHETŐSÉGEI2006-10-03
Mednyánszky ZsuzsannaAmtmann Mária2013-06-25 10:00:00AROMAANYAGOK ÖSSZEHASONLÍTÓ VIZSGÁLATA FAJTAAZONOSÍTÁS CÉLJÁBÓL2013-10-30
Ribárszki ÁkosMáté Mónika2022-08-29 10:00:00ACEROLA ÉS ASZKORBINSAV HATÁSA NAGYÜZEMI, ASZEPTIKUSAN ELŐÁLLÍTOTT ALMA-ÉS MEGGYLÉ MINŐSÉGÉRE TÁROLÁS SORÁN2022-10-06
Csóka MariannKorány Kornél2014-11-24 10:00:00Fűszerpaprika őrlemények szín-és illattulajdonságainak vizsgálata2014-12-17
Süle AndreaHoschke Ágoston2008-12-16 14:00:00Környezeti tényezők hatásának vizsgálata az árpában proteomikai módszerekkel2009-02-10
Vén CsillaBalla Csaba2011-03-08 09:00:00A marhahús érésének vizsgálata, az érlelési technológia fejlesztése2011-06-07
HITKA GÉZABalla Csaba2011-09-21 14:00:00Kajszi szabályozott légterű tárolástechnológiájának fejlesztése2011-10-04
Balga IrinaKállay Miklós2015-03-11 11:00:00Technológiai műveletek hatásai az Egri Bikavér élettanilag aktív vegyületeinek összetételére és érzékszervi tulajdonságaira2015-06-17
Vas-Guld ZsuzsannaNyitrainé Sárdy Diána2020-12-10 13:00:00VÖRÖSBOROK FAHORDÓS ÉRLELÉSÉNEK HATÁSA A POLIFENOL ÖSSZETÉTELÉRE ÉS AZ ÉRZÉKSZERVI MINŐSÉGRE2021-03-11
Szabó P. BalázsFekete András2009-07-10 10:00:00Módszerek búza szemkeménységének meghatározására2009-10-06
Hu XianguoBékássyné Molnár Erika2002-05-03 10:00:00Olaj-víz emulzió szétválasztása környezetvédelmi céllal2002-06-24
Kosztik JuditBatáné Vidács Ildikó2021-05-03 09:00:00Egzotikus állatokból izolált tejsavbaktériumok azonosítása és jellemzése biotechnológiai hasznosíthatóság szempontjából2021-06-03
Nádaskiné Szakmár KatalinReichart Olivér2009-11-03 10:00:00Redox-potenciál mérésen alapuló gyors mikrobiológiai módszer validálása és ipari alkalmazhatóságának vizsgálata2009-12-08
Maczó AnitaGelencsér Éva2015-11-03 14:00:00Bab eredetű alfa-amiláz enzim inhibitorok, mint biológiailag aktív fehérjék vizsgálata2015-12-16
Zentai AndreaAmbrus Árpád2016-02-09 10:00:00NÖVÉNYVÉDŐSZER-MARADÉKOK ÉS MÁS SZENNYEZŐANYAGOK ÉLELMISZERFOGYASZTÁSBÓL SZÁRMAZÓ AKUT EXPOZÍCIÓJÁNAK PROBABILISZTIKUS MODELLEZÉSE2016-02-25
Szekér KrisztinaBeczner Judit2008-03-05 11:00:00Tejsavbaktériumok és élelmiszer-eredetű romlás- és kórokozó baktériumok versengő kölcsönhatása élelmiszer mátrixban, élő és élettelen felszíneken2008-06-10
Pásti GyörgyKállay Miklós2003-07-07 10:30:00Kékszőlő - feldolgozási technológiák elemzése a minőségi vörösborkészítés függvényében2003-09-22
Abrankó LászlóFodor Péter2006-10-30 11:00:00Nagyhatékonyságú mintabeviteli technikák fejlesztése az elemanalitikában2006-11-28
Lampertné Meretei AnikóFekete András2012-11-20 10:00:00Módszer kenyérbélzet állományjellemzőinek meghatározására2012-12-04
Fejzullahu FatjonaKun Szilárd2024-05-22 10:00:00CONTROLLED FERMENTATION STRATEGIES TO ENHANCE THE AROMA PROFILE OF FRUIT SPIRITS
Bene ZsuzsannaMagyar Ildikó2004-06-23 10:00:00Aszúbogyók élesztő- és penészbiotájának tanulmányozása Tokaj-hegyalján2004-09-01
Radva Dániel FerencKosáry Judit2014-05-29 10:00:00Új, rögzített β-glükozidáz enzimkészítmény előállítása és élelmiszeripari felhasználhatóságának vizsgálata2014-06-11
Horváth ZsuzsannaAmbrus Árpád2018-12-05 14:00:00MODELL A KOCKÁZAT ALAPÚ NÖVÉNYVÉDŐSZER-MARADÉK MONITORING PROGRAMOK TERVEZÉSÉHEZ2018-12-07
SOMOGYI LÁSZLÓBadakné Kerti Katalin2008-09-18 14:00:00Aktív anyagok szerepe rozmaring ízesítésű napraforgó olajban2008-10-07
Korbász MargitBeczner Judit2010-10-05 14:00:00A fűszerpaprika élelmiszerbiztonsága mikrobiológiai szempontból2010-10-05
Nyitrai Ákos GáborSipos László2022-05-20 15:00:00Pszichofizikai válaszok integrálása élelmiszerek érzékszervi minősítési rendszereibe2022-06-02
Galambos IldikóBékássyné Molnár Erika2006-06-27 10:00:00KÚTVIZEK HUMINSAV- ÉS ARZÉNMENTESÍTÉSE2006-10-03
Csurka TamásPásztorné Huszár Klára2023-01-25 09:00:00Állati eredetű vér élelmiszeripari alkalmazhatóságának vizsgálata2023-03-02
NÉMEDI ERZSÉBETGelencsér Éva2009-05-19 09:00:00Molekuláris biológiai módszerek fejlesztése gluténmentesség ellenőrzésére2009-06-09
EMEKANDOKO ALPHONSESáray Tamás2011-05-04 13:00:00Az eltarthatóság növelése étkezési paradicsomnál és korai burgonyánál2011-06-07
Magyarné Horváth KingaFarkas József2009-08-26 10:00:00Műszeres gyorsmódszerek alkalmazása sertéshús minőségváltozásának jellemzésére2009-10-06
BICZÓ-KABAI VERONIKAFekete András2011-11-16 10:30:00Kakaóvaj-egyenértékű növényi zsírok és a tárolási körülmények hatása csokoládé modellrendszerek reológiai és érzékszervi jellemzőire2011-11-29

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )