Bejelentkezés
 Fórum
 
intézményenként tudományáganként név szerint dátum szerint doktori iskolánként  
Doktori védések lekérdezése doktori iskolánként
intézmény neve
doktori iskola
keresett doktori iskola azonosítója
időpont szerint




 
Wittmann Antal Növény-, Állat- és Élelmiszer-tudományi Multidiszciplináris Doktori Iskola doktori védései

doktorjelölt neve

témavezető

társ témavezető

védés időpontja

értekezés címe

cím odaítélése /döntés dátuma
Troján SzabolcsTenk Antal2010-08-26 14:00:00A baromfi- (broiler) és sertéshús termékpályák szereplőinek jövedelemviszonyai2010-08-27
Kovács PéterSchmidt János2011-04-28 14:00:00A biodízel gyártás során keletkező glicerin takarmányozási célú felhasználása a hízósertéseknél2011-06-06
Réczey GáborSalamon Lajos2007-08-30 11:30:00A biomassza energetikai hasznosításának lehetősége és a vidékfejlesztésre gyakorolt hatása az Európai Unió támogatási rendszerének tükrében2007-09-04
Husvéth BélaEgri Borisz2023-03-10 11:00:00A bőrbagócslárva-fertőzöttség dinamikájáról Szigetköz, Ravazd, valamint Tarján és környéke gímszarvas- és őzállományaiban (2005-2020)2023-09-08
Tanai AttilaSchmidt János2010-09-01 10:30:00A brojlerhús és a tojás konjugált linolsav tartalmának növelése takarmányozással2010-12-06
Szabados TamásGergátz Elemér2007-12-05 12:00:00A cerviko-uterinális inszeminálás eredményességének vizsgálata juhászatokban2008-02-27
Kovács Endre JózsefBali Papp ÁgnesGáspárdy András2019-03-06 12:30:00A cikta juh korszerű populációgenetikai vizsgálata2019-03-12
Mikéné Hegedűs FriderikaNeményi Miklós2006-08-29 14:30:00A fuzzy logika és a neurális hálók alkalmazása a precíziós növénytermelés adatbázisának értékelésében2006-08-31
Vida OrsolyaEgri BoriszTóth Tamás2021-08-31 10:30:00A glicerinkiegészítés vizsgálata szoptató kocák takarmányozásában2021-09-16
Nagy SándorReisinger Péter2004-05-14 11:00:00A gyomfelvételezési módszerek fejlesztése a precíziós gyomszabályozás tervezéséhez2004-06-10
Szücs MártonSzabó FerencAnton István2020-11-05 10:00:00A hazai limousin húsmarhaállomány genetikai elemzése2020-12-08
Németh AnettTenk Antal2005-08-30 11:30:00A hazai tyúktojás termelés és brojler előállítás az Európai Uniós állatvédelmi normák tükrében2005-09-01
Abonyi TamásTenk Antal2003-06-25 10:00:00A higiéniai management hatása a sertéshústermelés eredményességére2003-10-30
Sáfár OrsolyaKovácsné Gaál Katalin2006-05-09 11:00:00A magnézium-adagolás hatása a tyúkok termelési tulajdonságaira2006-06-12
Remsei SándorSzabó István2005-02-22 13:00:00A magyar baromfihús - termékek exportpiaci lehetőségei2005-06-10
Vér AndrásCser János2013-06-03 14:30:00A magyar és osztrák mezőgazdasági tanácsadó rendszer - Farm Advisory System - összehasonlító vizsgálata és értékelése2013-06-12
Szathmári LászlóTenk Antal2003-06-12 11:00:00A magyar halászati ágazat gazdasági elemzése a Hortobágyi Halgazdasági Rt. példáján2003-10-30
Tóth KálmánPinke Gyula2015-12-10 11:00:00A mák (Papaver somniferum) gyomnövényzete, és integrált gyomszabályozása2015-12-16
Kovács TamásSalamon Lajos2002-11-29 11:00:00A marhahús termelés és feldolgozás aktuális gazdasági kérdései2003-03-24
Nagy IstvánVeszeli Tibor2007-06-06 11:00:00A méhészeti termelés technológiai, gazdasági, társadalmi összefüggéseinek vizsgálata2007-06-08
Káldi JuditNagy Frigyes2008-07-14 10:00:00A mezőgazdaság nyilvántartási rendszere és fejlesztési lehetőségei2008-09-04
Szerencsi ÁgnesNeményi MiklósÉrsek Tibor2011-11-22 11:30:00A mikrohullám hatása a pékélesztőre (Saccharomyces cerevisiaere)2011-12-12
Katona SzabinaÖrdög VinceMolnár Zoltán2021-05-06 13:30:00A Mosonmagyaróvári Algagyűjtemény (MACC) korábban alaktani szempontból Chlamydomonas (Chlorophyta, Chlamydomonadaceae) nemzetségbe sorolt törzseinek taxonómiai újraértékelése molekuláris adatok felhasználásával, és egyes Chlamydomonas törzsek extracelluláris poliszacharid (EPS) termelésének jellemzése2021-09-16
Horváth NándorÖrdög VinceMolnár Zoltán2021-05-06 09:30:00A Mosonmagyaróvári Algagyűjtemény (MACC) korábban Anabaena cianobaktérium nemzetségbe sorolt törzseinek molekuláris taxonómiai jellemzése2021-09-16
Pomsár Péter JánosReisinger Péter2009-04-27 11:00:00A napraforgó (Helianthus annuus L.) árvakelésre ható tényezők vizsgálata térinformatikai módszerekkel2009-05-11
Gulyás László2002-11-20 13:00:00A nyers tej szomatikus sejtszámát befolyásoló néhány biológiai és környezeti tényező vizsgálata2003-03-24
Hegyi JuditSalamon Lajos2005-06-03 11:00:00A Nyugat-dunántúli szarvasmarhatartó üzemek méretének változása és tendenciái2005-06-10
Kovács TamásKuroli Géza2012-03-27 10:30:00A pattanóbogarak (Agriotes spp.) és a drótférgek előrejelzése precíziós módszerekkel2012-06-13
Virág IstvánNeményi MiklósMilics Gábor2014-12-17 10:30:00A precíziós mezőgazdaság elemeinek fejlesztése, különös tekintettel a fuzárium kártétel spektroszkópiai detektálására és a kemikáliák kijuttatásának folyamatvezérlésére2015-01-08
Gyulai IstvánKacz Károly2009-06-09 10:30:00A precíziós mezőgazdaság segítése távérzékelt adatokkal2009-06-22
Kalmár SándorSalamon Lajos2010-06-04 11:30:00A precíziós növénytermelés üzemgazdasági összefüggései2010-06-14
Nyéki Anikó ÉvaNeményi Miklós2016-09-16 11:00:00A precíziós növénytermesztés és a fenntartható mezőgazdaság kapcsolata2016-09-20
Smuk NorbertMilics GáborKovács Attila József2018-02-27 10:30:00A precíziós növénytermesztési módszerek elemzése2018-03-14
Szakál TamásKalocsai RenátóPlutzer Judit2021-06-11 13:30:00A réz-tetramin-komplex és a réz-aminnal ioncserélt szintetizált zeolit lombtrágyaként történő alkalmazása az őszi búzában (Triticum aestivum L.) hatása annak beltartalmi paramétereire2021-09-16
Vajda KatalinSzigeti JenőÁsványi Balázs2015-12-11 12:00:00A sous-vide cook&chill élelmiszertartósítási rendszer mikrobiológiai minőségének javítása2015-12-16
Kiss ÁrpádReke Barnabás2009-05-22 15:30:00A számviteli adatszolgáltatás megváltoztatásának gazdasági alapjai az állattenyésztésben2009-06-22
Kéri-Schmidthoffer IldikóCsontos PéterSkribanek Anna2021-06-07 14:00:00A szárazságstressz biológiai hátterének vizsgálata sörárpa fajtákban és vonalakban2021-09-16
Reisinger KatalinSzigeti Jenő2007-06-01 10:30:00A szárnyasok (Shaver 579 tojóhibrid, japán fürj) szervezetében kimutatható néhány szermaradvány termékminőségre gyakorolt hatásának vizsgálata2007-06-08
Tóásó GyulaSzakál Pál2005-04-22 10:00:00A szelénkezelés hatása a termesztett csiperke (Agaricus bisporus) termésmennyiségére és szeléntartalmára2005-06-10
Végh KatalinTenk Antal2007-12-20 11:00:00A szlovákiai húsipar és a vállalati stratégia vizsgálata2008-02-27
Kalocsai RenátóSchmidt Rezső2003-05-28 11:00:00A szulfáttrágyázás hatása az őszi búza kémiai összetételére és beltartalmi értékmérő tulajdonságaira2003-06-04
Albert RékaKirály Lóránt2019-07-02 11:00:00A szuperoxid-szabadgyök szerepe tünetmentes növényi betegségrezisztenciákban2019-09-18
Szalka ÉvaSalamon Lajos2003-01-27 11:00:00A takarmány-felhasználás hatása a tejtermelés jövedelmezőségére2003-03-24
Tenke JánosTossenberger János2023-11-22 11:00:00A takarmányok lizin/energia arányának hatása az aminosavak ileális emészthetőségére és a N-retencióra különböző genotípusú sertések hizlalása során2023-12-01
Viszket ErnaTóth Tamás2011-12-15 14:30:00A tej N-3 zsírsav tartalmának növelése takarmányozás útján2012-06-13
Gergácz ZoltánSzűcs Endre2009-05-08 11:00:00A tejelő tehenek kondícióváltozásának, tejtermelésének és termékenységének összefüggései2009-05-11
Hingyi HajnalkaSalamon Lajos2002-11-08 11:00:00A tejtermelés ökonómiai elemzése a Közép-dunántúli régió különböző ágazati méretű gazdaságaiban2003-03-24
Jancsó AndrásVarga László2015-10-13 10:30:00A termelői nyers tehéntej közvetlen értékesítésének gyakorlata és a minőség értékelése2015-12-16
Tóth TamásSchmidt JánosTóth Tamás2022-04-04 12:00:00A treonin előállítás melléktermékének felhasználása a tejelő tehenek takarmányozásában2022-06-16
Horváth BalázsBenedek Pál2006-12-20 12:00:00A vadgesztenye-aknázómoly (Cameraria Ohridella) életmódja és parazitoid közössége a Szigetköz térségében2007-06-08
Márkus RichárdTell ImreTóth Tamás2011-12-15 10:00:00A vágósertés-előállítás gazdasági hatékonyságának javítása szántóföldi növények energetikai célra történő feldolgozása során keletkező melléktermékek hasznosításával2012-06-13
Juhász AnitaSchmidt János2002-12-16 11:00:00A vakbélírtás hatása pecsenyecsibék N-forgalmára, valamint a fehérje és az aminosavak látszólagos és tényleges emészthetőségének alakulására2003-03-24
Kendi IldikóTell Imre2014-02-14 11:00:00A versenyképességet meghatározó tényezők makro- és mikroszintű vizsgálata a magyar és dán tejgazdaságban2014-06-11
Ambrus BálintNyéki Anikó ÉvaTeschner Gergely2023-09-05 11:00:00Adatgyűjtési technológiák fejlesztése a precíziós növénytermesztésnél, különös tekintettel a magajáró berendezésekre2023-09-08
ZSÉDELY ESZTERSchmidt János2008-10-08 11:00:00ÁLLATI EREDETŰ ÉLELMISZEREK N-3 ZSÍRSAVTARTALMÁNAK NÖVELÉSE, OXIDÁCIÓS STABILITÁSÁNAK JAVÍTÁSA TAKARMÁNYOZÁSSAL2008-12-08
Finta KrisztinaBenedek Pál2005-05-19 11:30:00Almagyümölcsösök rovarmegporzása2005-06-10
Horváth EszterVeszeli Tibor2008-05-29 10:30:00Az állatitermék előállítás helyzete és fejlesztésének lehetőségei a Szigetközben2008-06-18
Kocsisné Andrásik ÁgotaTenk Antal2004-11-19 11:00:00Az állattenyésztési kisvállalkozások finanszírozása Győr-Moson-Sopron megyében2005-06-10
Bártfai LizaAjtony Zsolt2014-11-28 10:30:00Az E-vitamin hatása a terhesség kimenetelére2015-01-08
Enzsölné Gerencsér ErzsébetVarga-Haszonits Zoltán2013-10-17 11:00:00Az éghajlati változékonyság hatása az őszi árpa termesztésére2013-12-20
Tihanyi-Kovács RenátaÁsványi BalázsBöröcz Péter2023-05-08 10:30:00Az ellátási láncok fizikai igénybevételének hatása a palackozott természetes ásványvizek mikrobiológiai minőségére2023-09-08
Vincze JuditTenk Antal2008-06-06 11:00:00AZ ÉSZAK - MAGYARORSZÁGI RÉGIÓ GYEPRE ALAPOZOTT ÁLLATTENYÉSZTÉSÉNEK FEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEI ÉS IRÁNYAI2008-06-18
Kis GeorginaNagy FrigyesKacz Károly ifj.2014-06-13 11:00:00Az Észak-alföldi Régió mezőgazdasági vállalkozásainak stratégia típusai2014-07-03
Nagy FrigyesBenet Iván2002-05-17 10:30:00Az EU élelmiszerszabályozása, különös tekintettel az állattenyésztés termékeire2002-06-13
Pogány ÉvaTenk Antal2011-07-01 11:30:00Az EU-csatlakozás hatása a tej- és sertéshústermelés jövedelmezőségére a Nyugat-dunántúli Régió gazdaságaiban2011-07-07
Gergely IstvánTenk Antal2005-06-03 14:00:00Az Európai Uniós csatlakozás várható hatása a Nyugat-dunántúli régió állattenyésztésére2005-06-10
Ari MelindaGulyás LászlóGáspárdy András2017-09-11 14:30:00Az ikerellés és a fontosabb szaporodási és termelési mutatók holstein-fríz állományokban2017-09-19
Vojnich Viktor JózsefMáthé Ákos2014-12-08 11:00:00Az indián dohány (Lobelia inflata L.) produkciójának vizsgálata, különös tekintettel a növény hazai termeszthetőségére2015-01-08
Koltai Judit PetraCsatai Rózsa2010-06-30 10:30:00Az ökológiai gazdaságok termelési tényezőinek és gyomszabályozási módszereinek ökonómiai elemzése2010-07-05
Gombkötő NóraCsatai Rózsa2010-12-09 11:30:00Az őshonos szürke marha termékpálya szakaszainak ökonómiai vizsgálata2010-12-13
Karácsony PéterOrbán József Levente2008-07-18 11:30:00Az őszi búza ágazat versenyképességének javítási lehetőségei a Nyugat-dunántúli régióban2008-09-04
Réder OrsolyaSzakál PálSalamon Lajos2010-12-06 10:30:00Az őszi búza réz-mikroelem kezelésének gazdasági vizsgálata2010-12-13
Pálffy KárolyÖrdög VinceVörös Lajos2011-05-20 11:30:00Az ultraibolya sugárzás hatása mikroalgák szaporodására, pigmentösszetételére és hormontartalmára2011-06-06
Domonkos ZsoltReisinger PéterFarkas Anikó2018-12-17 11:00:00Az ürömlevelű parlagfű (Ambrosia artemisiifolia L.) elterjedésének vizsgálata a Csallóközben és Szigetközben2019-03-12
Kolejanisz TamásPinke GyulaVér András2022-11-18 11:30:00Az ürömlevelű parlagfű (Ambrosia artemisiifolia L.) térfoglalását befolyásoló ökológiai és agrotechnikai tényezők az osztrák-magyar határ térségében2022-12-09
Notterpek T. JácintÖrdög VinceGergely István2024-01-30 11:00:00Biostimuláns mikroalgák alkalmazása az őszi káposztarepce (Brassica napus L.) növekedésének és fejlődésének a befolyásolására2024-03-01
Tóth Endre AndorKalocsai Renátó2022-08-29 10:30:00Cink lombtrágyázás hatása a kukorica (Zea mays L.) főbb értékmérő tulajdonságaira, azonos kálium alaptrágyázás mellett2022-09-09
Matus LászlóSchmidt Rezső2016-08-25 10:00:00Cink mikroelem-visszapótlás hatása a kukorica (Zea mays L) termésmennyiségére és beltartalmi értékmérő tulajdonságaira2016-09-20
Vona Viktória MargitKovács Attila JózsefKalocsai Renátó2021-12-14 10:30:00COMPARISON OF PHOSPHORUS, MAGNESIUM AND ZINC DETERMINATION METHODS ON HUNGARIAN SOILS2022-01-19
Kummer Luca LauraEgri Borisz2019-06-28 13:00:00Csikók születési körülményeinek és immunstátuszának felmérése2019-09-18
Mesterházi Péter ÁkosNeményi Miklós2004-05-10 10:30:00Development of measurement Technique for GPS-Aided Plant Production2004-06-10
Kovács MihályDóka Ottó2021-01-22 13:00:00Édesipari termékek színezéktartalmának mennyiségi analízise fizikai módszerekkel2021-03-17
Varga LászlóSzigeti Jenő2000-05-25 11:00:00Effect of a Cyanobacterial Biomass enriched with Trace Elements on Thermophilic Dairy Starter Cultures2000-06-05
Győrvári JánosSzigeti Jenő2020-01-30 11:00:00Egyes magyarországi élelmiszer-kategóriák jelölésének elemzése2020-03-10
Künstler AndrásKirály Lóránt2012-11-30 11:30:00Egyes növényi rezisztenciaformák biokémiai és molekuláris biológiai mechanizmusának feltárása2012-12-13
Ásványi BalázsSzigeti Jenő2005-11-24 11:00:00Egysejtfehérje-előállítás optimalizálása Kluyveromyces törzsek alkalmazása esetén2006-04-13
Lőrincz AttilaNeményi Miklós2004-05-06 16:30:00Élelmezési célú biológiai anyagok ultrahangos besugárzásának élelmiszerfizikai és mikrobiológiai vonatkozásai2004-06-10
Szafner GáborDóka Ottó2014-06-10 11:30:00Élelmiszerek effuzivitásának meghatározása fotopiroelektromos módszerrel2014-06-11
Szücs PetraSzigeti JenőÁsványi Balázs2015-12-11 10:00:00Élelmiszerek mikrobiológiai stabilitásának növelése kíméletes hőkezeléssel (sous-vide technológia)2015-12-16
Molnár JuditVarga LászlóÁsványi Balázs2019-12-07 11:00:00Élesztőtörzsek sejttömeg produkciójának és fermentációs aktivitásának befolyásolása növényi szubsztrátokkal2020-03-10
Tóásó SzilviaTenk Antal2006-08-29 12:00:00EU-konform hízott libamáj előállítás hazai megoldásának ökonómiai kérdései2006-08-31
Greff BabettSzigeti JenőNagy Ágnes2021-08-30 11:00:00Extrahált gyógynövényi hulladékok komposztálhatóságának vizsgálata2021-09-16
Molnár EszterSzathmári László2011-10-20 11:00:00Fehér busából és afrikai harcsából készült filé és haltermékek minőségi elemzése2011-12-12
Farkas LászlóSzigeti Jenő2001-05-04 11:00:00Félszárazáruk mikrobiológiai stabilitásának és érzékszervi tulajdonságainak vizsgálata starterkultúrák és cukoradalékok felhasználásával2001-06-05
Sebesy ZsanettTenk AntalSántha Tamás2014-12-12 10:30:00Fogyasztói szokások- és vállalati marketingstratégiák a funkcionális tejtermékek piacán2015-01-08
Lakatos ErikaNeményi Miklós2006-08-29 10:30:00Folyékony élelmiszerek kezelése, különös tekintettel a mikrohullám tejre gyakorolt hatására2006-08-31
Ásványi-Molnár NoémiVarga László2009-03-20 10:30:00Funkcionális hatású tejtermék előállítása Spirulina (Arthrospira platensis) felhasználásával2009-05-11
Székelyhidi RitaAjtony Zsolt2019-12-13 15:30:00Gyógynövény eredetű illó alkotók vizsgálata SPME-GC-MS módszerrel kérődzők takarmányában, vérplazmában, tejben, tejzsírban és sajtokban2020-03-10
Giczi EdinaEgri Borisz2008-05-19 11:00:00Hazai gímszarvas- és őzállományok Fascioloides magna (Bassi, 1875) fertőzöttsége és a védekezés lehetőségei2008-06-18
Rózsa LászlóSchmidt János2000-06-16 09:00:00Hazai takarmányaink ólomszennyezettségének, valamint az ólom kérődzőkre gyakorolt hatásának vizsgálata2000-08-31


2024. IV. 17.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2024. június 14-én, pénteken 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )