Bejelentkezés
 Fórum
 
intézményenként tudományáganként név szerint dátum szerint doktori iskolánként  
Doktori védések lekérdezése doktori iskolánként
intézmény neve
doktori iskola
keresett doktori iskola azonosítója
időpont szerint




 
Wittmann Antal Növény-, Állat- és Élelmiszer-tudományi Multidiszciplináris Doktori Iskola doktori védései

doktorjelölt neve

témavezető

társ témavezető

védés időpontja

értekezés címe

cím odaítélése /döntés dátuma
Pálffy KárolyÖrdög VinceVörös Lajos2011-05-20 11:30:00Az ultraibolya sugárzás hatása mikroalgák szaporodására, pigmentösszetételére és hormontartalmára2011-06-06
Vári AnikóTenk AntalVeszeli Tibor2012-05-25 11:00:00Munkaerő foglalkoztatás tendenciáinak vizsgálata szarvasmarha telepeken2012-06-13
Kolejanisz TamásPinke GyulaVér András2022-11-18 11:30:00Az ürömlevelű parlagfű (Ambrosia artemisiifolia L.) térfoglalását befolyásoló ökológiai és agrotechnikai tényezők az osztrák-magyar határ térségében2022-12-09
Vida OrsolyaEgri BoriszTóth Tamás2021-08-31 10:30:00A glicerinkiegészítés vizsgálata szoptató kocák takarmányozásában2021-09-16
Márkus RichárdTell ImreTóth Tamás2011-12-15 10:00:00A vágósertés-előállítás gazdasági hatékonyságának javítása szántóföldi növények energetikai célra történő feldolgozása során keletkező melléktermékek hasznosításával2012-06-13
Tóth TamásSchmidt JánosTóth Tamás2022-04-04 12:00:00A treonin előállítás melléktermékének felhasználása a tejelő tehenek takarmányozásában2022-06-16
Ambrus BálintNyéki Anikó ÉvaTeschner Gergely2023-09-05 11:00:00Adatgyűjtési technológiák fejlesztése a precíziós növénytermesztésnél, különös tekintettel a magajáró berendezésekre2023-09-08
Szalai KlaudiaBali Papp ÁgnesTempfli Károly2019-06-06 11:00:00Néhány anyagcserében kulcsszerepet játszó gén DNS polimorfizmus és génexpressziós mintázatának vizsgálata baromfi fajokban2019-09-18
Thieu Ngoc Lan PhuongKovácsné Gaál KatalinSzalay István2019-01-17 11:30:00Studies of rare Hungarian and Vietnamese poultry breeds with special regard to partridge coloured hungarian chicken and its crossbreds in continental and tropical climates2019-03-12
Kéri-Schmidthoffer IldikóCsontos PéterSkribanek Anna2021-06-07 14:00:00A szárazságstressz biológiai hátterének vizsgálata sörárpa fajtákban és vonalakban2021-09-16
Sebesy ZsanettTenk AntalSántha Tamás2014-12-12 10:30:00Fogyasztói szokások- és vállalati marketingstratégiák a funkcionális tejtermékek piacán2015-01-08
Réder OrsolyaSzakál PálSalamon Lajos2010-12-06 10:30:00Az őszi búza réz-mikroelem kezelésének gazdasági vizsgálata2010-12-13
Nagy Katalin ErzsébetPinke GyulaReisinger Péter2017-12-18 12:00:00Szegetális élőhelyek gyomvegetációjának vizsgálata Maros megye területén2018-01-29
Gubó EduardSzakál PálPlutzer Judit2022-12-02 10:30:00Ösztrogénhatású anyagok felhalmozódásának vizsgálata tejelő szarvasmarha hígtrágyával kezelt talajokon és ezeken a területeken termesztett kukorica (Zea mays L.) és olaszperje (Lolium multiflorum L.) különböző fenofázisaiban2022-12-09
Szakál TamásKalocsai RenátóPlutzer Judit2021-06-11 13:30:00A réz-tetramin-komplex és a réz-aminnal ioncserélt szintetizált zeolit lombtrágyaként történő alkalmazása az őszi búzában (Triticum aestivum L.) hatása annak beltartalmi paramétereire2021-09-16
Forró-Rózsa EszterSzakál PálPecze Zsuzsanna2019-01-29 10:30:00Precíziós talaj- és növény-vizsgálatokon alapuló réz, cink lombtrágyázási rendszer kifejlesztése őszi búzában (Triticum aestivum L.)2019-03-12
Fábri Zsófia NóraVarga LászlóNagy Péter2018-05-11 11:30:00Különböző endogén és exogén tényezők hatása a nyers tevetej (Camelus dromedarius) főbb beltartalmi összetevőire2018-09-24
Greff BabettSzigeti JenőNagy Ágnes2021-08-30 11:00:00Extrahált gyógynövényi hulladékok komposztálhatóságának vizsgálata2021-09-16
Katona SzabinaÖrdög VinceMolnár Zoltán2021-05-06 13:30:00A Mosonmagyaróvári Algagyűjtemény (MACC) korábban alaktani szempontból Chlamydomonas (Chlorophyta, Chlamydomonadaceae) nemzetségbe sorolt törzseinek taxonómiai újraértékelése molekuláris adatok felhasználásával, és egyes Chlamydomonas törzsek extracelluláris poliszacharid (EPS) termelésének jellemzése2021-09-16
Horváth NándorÖrdög VinceMolnár Zoltán2021-05-06 09:30:00A Mosonmagyaróvári Algagyűjtemény (MACC) korábban Anabaena cianobaktérium nemzetségbe sorolt törzseinek molekuláris taxonómiai jellemzése2021-09-16
Virág IstvánNeményi MiklósMilics Gábor2014-12-17 10:30:00A precíziós mezőgazdaság elemeinek fejlesztése, különös tekintettel a fuzárium kártétel spektroszkópiai detektálására és a kemikáliák kijuttatásának folyamatvezérlésére2015-01-08
Gajdócsi Erzsébet EmíliaBali Papp ÁgnesMacháty Zoltán2014-02-28 13:00:00Szaporodásbiológiához köthető gének elemzése különböző sertés fajtákban2014-06-11
Kulmány István MihályMilics GáborKovács Barna2022-12-05 10:30:00Kukorica termesztése során keletkező üvegházhatású gázok nyomon követése, különös tekintettel a szén-dioxid-kibocsátásra2022-12-09
Smuk NorbertMilics GáborKovács Attila József2018-02-27 10:30:00A precíziós növénytermesztési módszerek elemzése2018-03-14
Csiba MátyásNeményi MiklósKovács Attila József2010-06-04 09:00:00Mérési módszerek fejlesztése precíziós növénytermesztési technológiáknál2010-06-14
Ádámszki TamásReisinger PéterKőmíves Tamás2015-04-20 11:00:00Imidazolinon toleráns őszi káposztarepce hibridek integrált gyomszabályozásának vizsgálata2015-06-16
Sik BeatrixAjtony ZsoltKapcsándi Viktória2021-09-10 10:30:00Rozmaringsav-tartalmú gyógynövénykivonatok előállítása és táplálékkiegészítőként, valamint funkcionális élelmiszerként való felhasználása2021-09-16
Giczi ZsoltSzakál PálKalocsai Renátó2021-01-21 14:00:00Levéltrágyaként alkalmazott réz-komplex vegyület hatása őszi búza (Triticum aestivum L.) hozamára és beltartalmi mutatóira2021-03-17
Vona Viktória MargitKovács Attila JózsefKalocsai Renátó2021-12-14 10:30:00COMPARISON OF PHOSPHORUS, MAGNESIUM AND ZINC DETERMINATION METHODS ON HUNGARIAN SOILS2022-01-19
Kis GeorginaNagy FrigyesKacz Károly ifj.2014-06-13 11:00:00Az Észak-alföldi Régió mezőgazdasági vállalkozásainak stratégia típusai2014-07-03
Mutum LamnganbiMolnár ZoltánJanda Tibor2023-08-31 11:00:00Microalgae as growth promotors (biostimulants) in Triticum aestivum L2023-09-08
Varga JenőBenedek PálIváncsics József2013-05-22 11:30:00Körteültetvények terméshozásának szabályozása metszéssel és irányított méhmegporzással2013-06-12
Zakar MihályKeszthelyi-Szabó GáborHanczné Lakatos Erika2023-01-27 10:30:00Tejipari szennyvizek tisztíthatóságának vizsgálata nagyhatékonyságú oxidációs eljárások és membránszűrés alkalmazásával2023-03-03
Kapcsándi ViktóriaNeményi MiklósHanczné Lakatos Erika2015-10-27 11:00:00Mikrohullámú kezelés hatása a Saccharomyces cerevisiae élettevékenységére, a szőlőmust erjedésére és a cellulózbontás folyamatára2015-12-16
Takács GeorginaÖrdög VinceGergely István2024-02-15 11:00:00Mikroalga kezelések hatása az őszi búza (Triticum aestivum L.) termésére és vízhiány stressz tűrésére2024-03-01
Notterpek T. JácintÖrdög VinceGergely István2024-01-30 11:00:00Biostimuláns mikroalgák alkalmazása az őszi káposztarepce (Brassica napus L.) növekedésének és fejlődésének a befolyásolására2024-03-01
Ari MelindaGulyás LászlóGáspárdy András2017-09-11 14:30:00Az ikerellés és a fontosabb szaporodási és termelési mutatók holstein-fríz állományokban2017-09-19
Kovács Endre JózsefBali Papp ÁgnesGáspárdy András2019-03-06 12:30:00A cikta juh korszerű populációgenetikai vizsgálata2019-03-12
Tolner Imre TiborNeményi MiklósFenyvesi László2019-07-03 10:30:00Kinematikai szimulációk, mérések egy modell csöves algatermesztő berendezésben2019-09-18
Tóth ÁgnesSzigeti JenőFébel Hedvig2011-06-28 11:30:00Rádiófrekvencián alapuló egyedazonosítási módszer alkalmazhatóságának vizsgálata különböző baromfifajokban2011-07-07
Domonkos ZsoltReisinger PéterFarkas Anikó2018-12-17 11:00:00Az ürömlevelű parlagfű (Ambrosia artemisiifolia L.) elterjedésének vizsgálata a Csallóközben és Szigetközben2019-03-12
Szerencsi ÁgnesNeményi MiklósÉrsek Tibor2011-11-22 11:30:00A mikrohullám hatása a pékélesztőre (Saccharomyces cerevisiaere)2011-12-12
Teschner GergelyTenk AntalCsatai Rózsa2014-06-02 10:00:00Tejtermelő vállalkozások menedzsment-információs rendszereinek jelenlegi és továbbfejlesztési lehetőségei2014-06-11
Tihanyi-Kovács RenátaÁsványi BalázsBöröcz Péter2023-05-08 10:30:00Az ellátási láncok fizikai igénybevételének hatása a palackozott természetes ásványvizek mikrobiológiai minőségére2023-09-08
Sipos-Kozma ZsófiaSzigeti JenőÁsványi Balázs2010-02-23 11:30:00Kacsamáj készítmények hőkezelésének optimalizálása2010-05-17
Molnár JuditVarga LászlóÁsványi Balázs2019-12-07 11:00:00Élesztőtörzsek sejttömeg produkciójának és fermentációs aktivitásának befolyásolása növényi szubsztrátokkal2020-03-10
Vajda KatalinSzigeti JenőÁsványi Balázs2015-12-11 12:00:00A sous-vide cook&chill élelmiszertartósítási rendszer mikrobiológiai minőségének javítása2015-12-16
Szücs PetraSzigeti JenőÁsványi Balázs2015-12-11 10:00:00Élelmiszerek mikrobiológiai stabilitásának növelése kíméletes hőkezeléssel (sous-vide technológia)2015-12-16
Szücs MártonSzabó FerencAnton István2020-11-05 10:00:00A hazai limousin húsmarhaállomány genetikai elemzése2020-12-08
Gombkötő CsillaIváncsics József2011-11-24 10:30:00Őszi és tavaszi termesztésű fokhagymák értékelő összehasonlítása2011-12-12
Mikéné Hegedűs FriderikaNeményi Miklós2006-08-29 14:30:00A fuzzy logika és a neurális hálók alkalmazása a precíziós növénytermelés adatbázisának értékelésében2006-08-31
Kovács MihályDóka Ottó2021-01-22 13:00:00Édesipari termékek színezéktartalmának mennyiségi analízise fizikai módszerekkel2021-03-17
Lőrincz AttilaNeményi Miklós2004-05-06 16:30:00Élelmezési célú biológiai anyagok ultrahangos besugárzásának élelmiszerfizikai és mikrobiológiai vonatkozásai2004-06-10
Varga ErikaBali Papp Ágnes2007-12-05 10:00:00In vitro sertésembrió-előállító rendszer vizsgálata2008-02-27
Sipőcz PéterSchmidt János2000-06-16 12:30:00Védett fehérje és védett zsír a tejelő tehenek takarmányozásában2000-08-31
Benke HedvigTenk Antal2013-06-07 11:00:00Versenyképes marketingstratégiák a hazai brojler ágazat takarmányellátó berendezéseinek piacán2013-06-12
Lakatos ErikaNeményi Miklós2006-08-29 10:30:00Folyékony élelmiszerek kezelése, különös tekintettel a mikrohullám tejre gyakorolt hatására2006-08-31
Remsei SándorSzabó István2005-02-22 13:00:00A magyar baromfihús - termékek exportpiaci lehetőségei2005-06-10
Tury RitaSzakál Pál2009-06-05 11:00:00Meddőhányók nehézfém tartalmának mérséklése növénykultúrákkal2009-06-22
Tempfli KárolyBali Papp Ágnes2014-02-28 15:00:00Néhány értékmérő tulajdonságot meghatározó gén szerepe őshonos, valamint keresztezett sertés és tyúk fajtáknál2014-06-11
Székelyhidi RitaAjtony Zsolt2019-12-13 15:30:00Gyógynövény eredetű illó alkotók vizsgálata SPME-GC-MS módszerrel kérődzők takarmányában, vérplazmában, tejben, tejzsírban és sajtokban2020-03-10
Gyimes ErnőNeményi Miklós2004-05-10 14:30:00Összefüggés-vizsgálatok búzafajták (Triticum aestivum) szemtermésének agrofizikai tulajdonságai között2004-06-10
Ásványi BalázsSzigeti Jenő2005-11-24 11:00:00Egysejtfehérje-előállítás optimalizálása Kluyveromyces törzsek alkalmazása esetén2006-04-13
Troján SzabolcsTenk Antal2010-08-26 14:00:00A baromfi- (broiler) és sertéshús termékpályák szereplőinek jövedelemviszonyai2010-08-27
Csiba AnitaGergátz Elemér2016-01-06 11:00:00Kossperma mélyhűtés továbbfejlesztése fázisvizsgálatok eredményei alapján2016-03-08
Káldi JuditNagy Frigyes2008-07-14 10:00:00A mezőgazdaság nyilvántartási rendszere és fejlesztési lehetőségei2008-09-04
Birkás EndreTenk Antal2004-02-18 11:00:00Magyarország piacvezető-pozíciója megőrzésének lehetőségei és feltételei a világ libamáj piacán2004-03-10
Nagy IstvánVeszeli Tibor2007-06-06 11:00:00A méhészeti termelés technológiai, gazdasági, társadalmi összefüggéseinek vizsgálata2007-06-08
Nagy FrigyesBenet Iván2002-05-17 10:30:00Az EU élelmiszerszabályozása, különös tekintettel az állattenyésztés termékeire2002-06-13
Viszket ErnaTóth Tamás2011-12-15 14:30:00A tej N-3 zsírsav tartalmának növelése takarmányozás útján2012-06-13
Borsiczky IstvánReisinger Péter2018-04-27 10:30:00Szenzor technikára alapozott helyspecifikus gyomszabályozás hatása a szántóföldi gyomflóra változására2018-09-24
Réczey GáborSalamon Lajos2007-08-30 11:30:00A biomassza energetikai hasznosításának lehetősége és a vidékfejlesztésre gyakorolt hatása az Európai Unió támogatási rendszerének tükrében2007-09-04
Németh AnettTenk Antal2005-08-30 11:30:00A hazai tyúktojás termelés és brojler előállítás az Európai Uniós állatvédelmi normák tükrében2005-09-01
Tóth Endre AndorKalocsai Renátó2022-08-29 10:30:00Cink lombtrágyázás hatása a kukorica (Zea mays L.) főbb értékmérő tulajdonságaira, azonos kálium alaptrágyázás mellett2022-09-09
Turcsán ZsoltSzigeti Jenő2001-05-04 09:00:00Lúdfajták, hízlalási technológiák és kábítási módok hatása a hízott liba, különös tekintettel a libamáj minőségére2001-06-05
Enzsölné Gerencsér ErzsébetVarga-Haszonits Zoltán2013-10-17 11:00:00Az éghajlati változékonyság hatása az őszi árpa termesztésére2013-12-20
Kummer Luca LauraEgri Borisz2019-06-28 13:00:00Csikók születési körülményeinek és immunstátuszának felmérése2019-09-18
Juhász AnitaSchmidt János2002-12-16 11:00:00A vakbélírtás hatása pecsenyecsibék N-forgalmára, valamint a fehérje és az aminosavak látszólagos és tényleges emészthetőségének alakulására2003-03-24
Ribács AttilaSchmidt János2005-05-27 11:00:00Növényolajipari melléktermékekből előállított védett zsír (Ca-szappan) felhasználása a kérődzők takarmányozásában2005-06-10
Földes FruzsinaGoda Mátyás2008-04-24 14:00:00Ökológiai állattartás helye, szerepe és lehetőségei Magyarországon, különös tekintettel a Nyugat-dunántúli Régióra2008-05-21
Miklósné Varga AnitaTenk Antal2004-07-29 11:00:00Sertéshús-minősítés és minőség Magyarországon az EU csatlakozás időszakában2005-02-24
Vitinger EmőkeKovácsné Gaál Katalin2005-08-29 11:00:00Hematológiai paraméterek vizsgálata az őshonos sárga magyar tyúkállományban2005-09-01
Nyéki Anikó ÉvaNeményi Miklós2016-09-16 11:00:00A precíziós növénytermesztés és a fenntartható mezőgazdaság kapcsolata2016-09-20
ZSÉDELY ESZTERSchmidt János2008-10-08 11:00:00ÁLLATI EREDETŰ ÉLELMISZEREK N-3 ZSÍRSAVTARTALMÁNAK NÖVELÉSE, OXIDÁCIÓS STABILITÁSÁNAK JAVÍTÁSA TAKARMÁNYOZÁSSAL2008-12-08
Nagy ViliamNeményi Miklós2004-04-29 11:00:00Termőhely specifikus növénytermesztés hidrológiai alapjai, különös tekintettel Csallóközre és Szigetközre2004-06-10
Szabados TamásGergátz Elemér2007-12-05 12:00:00A cerviko-uterinális inszeminálás eredményességének vizsgálata juhászatokban2008-02-27
Pénzes ÉvaTenk Antal2002-06-05 10:30:00Húsvásárlói magatartás az ezredfordulón Magyarországon2002-06-13
Ásványi-Molnár NoémiVarga László2009-03-20 10:30:00Funkcionális hatású tejtermék előállítása Spirulina (Arthrospira platensis) felhasználásával2009-05-11
Kiss ÁrpádReke Barnabás2009-05-22 15:30:00A számviteli adatszolgáltatás megváltoztatásának gazdasági alapjai az állattenyésztésben2009-06-22
Szathmári LászlóTenk Antal2003-06-12 11:00:00A magyar halászati ágazat gazdasági elemzése a Hortobágyi Halgazdasági Rt. példáján2003-10-30
Hegyi JuditSalamon Lajos2005-06-03 11:00:00A Nyugat-dunántúli szarvasmarhatartó üzemek méretének változása és tendenciái2005-06-10
Koltai Judit PetraCsatai Rózsa2010-06-30 10:30:00Az ökológiai gazdaságok termelési tényezőinek és gyomszabályozási módszereinek ökonómiai elemzése2010-07-05
Vincze JuditTenk Antal2008-06-06 11:00:00AZ ÉSZAK - MAGYARORSZÁGI RÉGIÓ GYEPRE ALAPOZOTT ÁLLATTENYÉSZTÉSÉNEK FEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEI ÉS IRÁNYAI2008-06-18
Abonyi TamásTenk Antal2003-06-25 10:00:00A higiéniai management hatása a sertéshústermelés eredményességére2003-10-30
Reisinger KatalinSzigeti Jenő2007-06-01 10:30:00A szárnyasok (Shaver 579 tojóhibrid, japán fürj) szervezetében kimutatható néhány szermaradvány termékminőségre gyakorolt hatásának vizsgálata2007-06-08
Végh KatalinTenk Antal2007-12-20 11:00:00A szlovákiai húsipar és a vállalati stratégia vizsgálata2008-02-27
Rigó EszterSchmidt János2012-04-17 11:00:00Jó hatékonyságú biológiai tartósítószer kifejlesztése a közepesen és nehezen erjeszthető takarmányok tartósítására2012-06-13
Lőrincz ZsuzsannaSalamon Lajos2007-05-24 11:00:00Kozkázatelemzés a növénytermesztésben2007-06-08
Szokoly ZsuzsannaSchmidt János2005-07-28 09:30:00Védett (bypass) fehérje előállítása és felhasználása nagy tejtermelésű tehenek takarmányozásában2005-09-01
Farkas LászlóSzigeti Jenő2001-05-04 11:00:00Félszárazáruk mikrobiológiai stabilitásának és érzékszervi tulajdonságainak vizsgálata starterkultúrák és cukoradalékok felhasználásával2001-06-05


2024. IV. 17.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2024. június 14-én, pénteken 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )