Bejelentkezés
 Fórum
 
intézményenként tudományáganként név szerint dátum szerint doktori iskolánként  
Doktori védések lekérdezése doktori iskolánként
intézmény neve
doktori iskola
keresett doktori iskola azonosítója
időpont szerint




 
Wittmann Antal Növény-, Állat- és Élelmiszer-tudományi Multidiszciplináris Doktori Iskola doktori védései

doktorjelölt neve

témavezető

társ témavezető

védés időpontja

értekezés címe

cím odaítélése /döntés dátuma
Kummer Luca LauraEgri Borisz2019-06-28 13:00:00Csikók születési körülményeinek és immunstátuszának felmérése2019-09-18
Gergácz ZoltánSzűcs Endre2009-05-08 11:00:00A tejelő tehenek kondícióváltozásának, tejtermelésének és termékenységének összefüggései2009-05-11
Enzsölné Gerencsér ErzsébetVarga-Haszonits Zoltán2013-10-17 11:00:00Az éghajlati változékonyság hatása az őszi árpa termesztésére2013-12-20
Ásványi-Molnár NoémiVarga László2009-03-20 10:30:00Funkcionális hatású tejtermék előállítása Spirulina (Arthrospira platensis) felhasználásával2009-05-11
Szathmári LászlóTenk Antal2003-06-12 11:00:00A magyar halászati ágazat gazdasági elemzése a Hortobágyi Halgazdasági Rt. példáján2003-10-30
Tenke JánosTossenberger János2023-11-22 11:00:00A takarmányok lizin/energia arányának hatása az aminosavak ileális emészthetőségére és a N-retencióra különböző genotípusú sertések hizlalása során2023-12-01
Kalmár SándorSalamon Lajos2010-06-04 11:30:00A precíziós növénytermelés üzemgazdasági összefüggései2010-06-14
Kovács PéterSchmidt János2011-04-28 14:00:00A biodízel gyártás során keletkező glicerin takarmányozási célú felhasználása a hízósertéseknél2011-06-06
Hegyi JuditSalamon Lajos2005-06-03 11:00:00A Nyugat-dunántúli szarvasmarhatartó üzemek méretének változása és tendenciái2005-06-10
Szentirmay AndrásNagy Frigyes2006-12-19 11:30:00Integrált baromfiipari vállalkozások az Európai Unió piacán2007-06-08
Varga LászlóSzigeti Jenő2000-05-25 11:00:00Effect of a Cyanobacterial Biomass enriched with Trace Elements on Thermophilic Dairy Starter Cultures2000-06-05
Vincze JuditTenk Antal2008-06-06 11:00:00AZ ÉSZAK - MAGYARORSZÁGI RÉGIÓ GYEPRE ALAPOZOTT ÁLLATTENYÉSZTÉSÉNEK FEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEI ÉS IRÁNYAI2008-06-18
Németh SzabinaGulyás László2011-12-05 11:30:00Szelekciós és biotechnikai módszerek alkalmazásának lehetőségei a kecsketenyésztés gazdaságossága érdekében2011-12-12
Nyéki Anikó ÉvaNeményi Miklós2016-09-16 11:00:00A precíziós növénytermesztés és a fenntartható mezőgazdaság kapcsolata2016-09-20
Abonyi TamásTenk Antal2003-06-25 10:00:00A higiéniai management hatása a sertéshústermelés eredményességére2003-10-30
Szokoly ZsuzsannaSchmidt János2005-07-28 09:30:00Védett (bypass) fehérje előállítása és felhasználása nagy tejtermelésű tehenek takarmányozásában2005-09-01
Rózsa LászlóSchmidt János2000-06-16 09:00:00Hazai takarmányaink ólomszennyezettségének, valamint az ólom kérődzőkre gyakorolt hatásának vizsgálata2000-08-31
Lőrincz ZsuzsannaSalamon Lajos2007-05-24 11:00:00Kozkázatelemzés a növénytermesztésben2007-06-08
Husvéth BélaEgri Borisz2023-03-10 11:00:00A bőrbagócslárva-fertőzöttség dinamikájáról Szigetköz, Ravazd, valamint Tarján és környéke gímszarvas- és őzállományaiban (2005-2020)2023-09-08
Gyulai IstvánKacz Károly2009-06-09 10:30:00A precíziós mezőgazdaság segítése távérzékelt adatokkal2009-06-22
Kovács TamásSalamon Lajos2002-11-29 11:00:00A marhahús termelés és feldolgozás aktuális gazdasági kérdései2003-03-24
Finta KrisztinaBenedek Pál2005-05-19 11:30:00Almagyümölcsösök rovarmegporzása2005-06-10
Sáfár OrsolyaKovácsné Gaál Katalin2006-05-09 11:00:00A magnézium-adagolás hatása a tyúkok termelési tulajdonságaira2006-06-12
Tanai AttilaSchmidt János2010-09-01 10:30:00A brojlerhús és a tojás konjugált linolsav tartalmának növelése takarmányozással2010-12-06
Konrád SzilárdKovácsné Gaál Katalin2008-03-18 11:00:00Sárga magyar tyúk anyai vonalra alapozott termékelőállítás lehetőségei2008-05-21
Pogány ÉvaTenk Antal2011-07-01 11:30:00Az EU-csatlakozás hatása a tej- és sertéshústermelés jövedelmezőségére a Nyugat-dunántúli Régió gazdaságaiban2011-07-07
Szalma IstvánFarkas László2020-09-10 11:00:00Higiéniai rendszerek jelentősége a húsipari minőségbiztosításban2020-09-16
Somfai TamásBali Papp Ágnes2004-06-30 10:30:00Synchronization of in vitro maturation of Porcine Oocytes2005-02-24
Gyimóthy-Willmann Ilse MariaKovácsné Gaál Katalin2007-07-03 10:00:00Neue Methode zum Nachweis von Kortikosteron im Ei und erfassung von Kortikosteron im Eigelb und Blutplasma2007-09-04
Bali Papp Ágnes2000-06-22 15:00:00Sertés petesejtek in vitro maturációja, fertilizációja és in vitro embriótenyésztés2000-08-31
Rigó EszterSchmidt János2012-04-17 11:00:00Jó hatékonyságú biológiai tartósítószer kifejlesztése a közepesen és nehezen erjeszthető takarmányok tartósítására2012-06-13
Szabóné Varga Noémi IvettSalamon Lajos2008-08-29 11:00:00Néhány állategészségügyi mutató és a gyógyszerfelhasználás ökonómiai elemzése tehnészeti telepeken a Nyugat-dunántúli Régióban2008-09-04
Stephan ManiakNeményi Miklós2003-12-03 16:30:00Konzept zur Integration von verschiedenen Datenquellen in einem Geographischen Informationssystem2004-03-10
Mesterházi Péter ÁkosNeményi Miklós2004-05-10 10:30:00Development of measurement Technique for GPS-Aided Plant Production2004-06-10
Pomsár Péter JánosReisinger Péter2009-04-27 11:00:00A napraforgó (Helianthus annuus L.) árvakelésre ható tényezők vizsgálata térinformatikai módszerekkel2009-05-11
Németh ÁdámSzathmári László2013-08-30 11:00:00Új technológia a fogassüllő (Sander lucioperca L.) mesterséges szaporítására és nevelésére, a dél-dunántúli halastavak gazdaságosabb üzemelése érdekében2013-09-23
Jäger KatalinÖrdög Vince2005-06-06 13:30:00Növényi növekedésszabályozó anyagokat (PGR) termelő algatörzsek, mint alternatív hormonforrások felhasználása magasabb rendű növények szövettenyészeteiben2005-06-10
Goda MátyásTenk Antal2003-05-09 11:00:00Minőségi marhahústermelés szervezésének Európai Uniós gyakorlata és magyarországi lehetőségei2003-06-04
Szafner GáborDóka Ottó2014-06-10 11:30:00Élelmiszerek effuzivitásának meghatározása fotopiroelektromos módszerrel2014-06-11
Gombkötő NóraCsatai Rózsa2010-12-09 11:30:00Az őshonos szürke marha termékpálya szakaszainak ökonómiai vizsgálata2010-12-13
Jancsó AndrásVarga László2015-10-13 10:30:00A termelői nyers tehéntej közvetlen értékesítésének gyakorlata és a minőség értékelése2015-12-16
Mikóczy NárciszPorpáczy Aladár2007-04-26 11:30:00Integrált szőlőtermesztés az Ászár-Neszélyi Borvidéken2007-06-08
Józsa Máté JózsefSalamon Lajos2006-08-30 10:30:00Kis- és középvállalkozások sertéshús termelésének értékelése a Nyugat-dunántúli régióban2006-08-31
Varga ErikaBali Papp Ágnes2007-12-05 10:00:00In vitro sertésembrió-előállító rendszer vizsgálata2008-02-27
Horváth EszterVeszeli Tibor2008-05-29 10:30:00Az állatitermék előállítás helyzete és fejlesztésének lehetőségei a Szigetközben2008-06-18
Gombkötő CsillaIváncsics József2011-11-24 10:30:00Őszi és tavaszi termesztésű fokhagymák értékelő összehasonlítása2011-12-12
Matus LászlóSchmidt Rezső2016-08-25 10:00:00Cink mikroelem-visszapótlás hatása a kukorica (Zea mays L) termésmennyiségére és beltartalmi értékmérő tulajdonságaira2016-09-20
Kovács MihályDóka Ottó2021-01-22 13:00:00Édesipari termékek színezéktartalmának mennyiségi analízise fizikai módszerekkel2021-03-17
Kalocsai RenátóSchmidt Rezső2003-05-28 11:00:00A szulfáttrágyázás hatása az őszi búza kémiai összetételére és beltartalmi értékmérő tulajdonságaira2003-06-04
Sipőcz PéterSchmidt János2000-06-16 12:30:00Védett fehérje és védett zsír a tejelő tehenek takarmányozásában2000-08-31
Kukorelli GáborReisinger Péter2012-12-06 11:00:00Herbicid-toleráns kultúrnövények gyomszabályozása, és helyük Magyarország növénytermesztési szerkezetében2012-12-13
Horváth BalázsBenedek Pál2006-12-20 12:00:00A vadgesztenye-aknázómoly (Cameraria Ohridella) életmódja és parazitoid közössége a Szigetköz térségében2007-06-08
Tóth TamásSchmidt János2005-07-28 11:30:00Tejelő tehenek glükózellátásának javítása2005-09-01
Tury RitaSzakál Pál2009-06-05 11:00:00Meddőhányók nehézfém tartalmának mérséklése növénykultúrákkal2009-06-22
Kendi IldikóTell Imre2014-02-14 11:00:00A versenyképességet meghatározó tényezők makro- és mikroszintű vizsgálata a magyar és dán tejgazdaságban2014-06-11
Hingyi HajnalkaSalamon Lajos2002-11-08 11:00:00A tejtermelés ökonómiai elemzése a Közép-dunántúli régió különböző ágazati méretű gazdaságaiban2003-03-24
Vojnich Viktor JózsefMáthé Ákos2014-12-08 11:00:00Az indián dohány (Lobelia inflata L.) produkciójának vizsgálata, különös tekintettel a növény hazai termeszthetőségére2015-01-08
Tóásó GyulaSzakál Pál2005-04-22 10:00:00A szelénkezelés hatása a termesztett csiperke (Agaricus bisporus) termésmennyiségére és szeléntartalmára2005-06-10
Ásványi BalázsSzigeti Jenő2005-11-24 11:00:00Egysejtfehérje-előállítás optimalizálása Kluyveromyces törzsek alkalmazása esetén2006-04-13
Troján SzabolcsTenk Antal2010-08-26 14:00:00A baromfi- (broiler) és sertéshús termékpályák szereplőinek jövedelemviszonyai2010-08-27
Nagy SándorReisinger Péter2004-05-14 11:00:00A gyomfelvételezési módszerek fejlesztése a precíziós gyomszabályozás tervezéséhez2004-06-10
Nagy IstvánVeszeli Tibor2007-06-06 11:00:00A méhészeti termelés technológiai, gazdasági, társadalmi összefüggéseinek vizsgálata2007-06-08
Nagy FrigyesBenet Iván2002-05-17 10:30:00Az EU élelmiszerszabályozása, különös tekintettel az állattenyésztés termékeire2002-06-13
Kovács TamásKuroli Géza2012-03-27 10:30:00A pattanóbogarak (Agriotes spp.) és a drótférgek előrejelzése precíziós módszerekkel2012-06-13
Karácsony PéterOrbán József Levente2008-07-18 11:30:00Az őszi búza ágazat versenyképességének javítási lehetőségei a Nyugat-dunántúli régióban2008-09-04
Viszket ErnaTóth Tamás2011-12-15 14:30:00A tej N-3 zsírsav tartalmának növelése takarmányozás útján2012-06-13
Szalai MargitSzigeti Jenő2004-03-11 11:00:00Hőkezelt, szeletelt húskészítmények eltarthatóságának növelése védőgázos csomagolással2004-06-10
Turcsán JuditSzigeti Jenő2005-11-24 09:00:00Minőségbiztosítás a hízott libamáj előállításában, különös tekintettel az élelmiszeripari feldolgozás folyamatára2006-04-13
Turcsán ZsoltSzigeti Jenő2001-05-04 09:00:00Lúdfajták, hízlalási technológiák és kábítási módok hatása a hízott liba, különös tekintettel a libamáj minőségére2001-06-05
Vér AndrásCser János2013-06-03 14:30:00A magyar és osztrák mezőgazdasági tanácsadó rendszer - Farm Advisory System - összehasonlító vizsgálata és értékelése2013-06-12
Barkóczi MargitSzakál Pál2004-12-20 11:00:00Réz-komplex vegyületek ligandum hatásának vizsgálata az őszi búza hozamára és minőségére2005-06-10
Tóth Endre AndorKalocsai Renátó2022-08-29 10:30:00Cink lombtrágyázás hatása a kukorica (Zea mays L.) főbb értékmérő tulajdonságaira, azonos kálium alaptrágyázás mellett2022-09-09
Szalka ÉvaSalamon Lajos2003-01-27 11:00:00A takarmány-felhasználás hatása a tejtermelés jövedelmezőségére2003-03-24
Győrvári JánosSzigeti Jenő2020-01-30 11:00:00Egyes magyarországi élelmiszer-kategóriák jelölésének elemzése2020-03-10
Gergely IstvánTenk Antal2005-06-03 14:00:00Az Európai Uniós csatlakozás várható hatása a Nyugat-dunántúli régió állattenyésztésére2005-06-10
Vitinger EmőkeKovácsné Gaál Katalin2005-08-29 11:00:00Hematológiai paraméterek vizsgálata az őshonos sárga magyar tyúkállományban2005-09-01
Szabados TamásGergátz Elemér2007-12-05 12:00:00A cerviko-uterinális inszeminálás eredményességének vizsgálata juhászatokban2008-02-27
Giczi EdinaEgri Borisz2008-05-19 11:00:00Hazai gímszarvas- és őzállományok Fascioloides magna (Bassi, 1875) fertőzöttsége és a védekezés lehetőségei2008-06-18
Süle JuditVarga László2016-07-06 11:00:00Tejsavbaktériumok és bifidobaktériumok élősejt-számának szelektív meghatározására szolgáló módszerek összehasonlító értékelése és alkalmazása savanyú tejtermékek mikrobiológiai minőségének ellenőrzésé2016-09-20
Kocsisné Andrásik ÁgotaTenk Antal2004-11-19 11:00:00Az állattenyésztési kisvállalkozások finanszírozása Győr-Moson-Sopron megyében2005-06-10
Pénzes ÉvaTenk Antal2002-06-05 10:30:00Húsvásárlói magatartás az ezredfordulón Magyarországon2002-06-13
Künstler AndrásKirály Lóránt2012-11-30 11:30:00Egyes növényi rezisztenciaformák biokémiai és molekuláris biológiai mechanizmusának feltárása2012-12-13
Mikéné Hegedűs FriderikaNeményi Miklós2006-08-29 14:30:00A fuzzy logika és a neurális hálók alkalmazása a precíziós növénytermelés adatbázisának értékelésében2006-08-31
Lőrincz AttilaNeményi Miklós2004-05-06 16:30:00Élelmezési célú biológiai anyagok ultrahangos besugárzásának élelmiszerfizikai és mikrobiológiai vonatkozásai2004-06-10
Albert RékaKirály Lóránt2019-07-02 11:00:00A szuperoxid-szabadgyök szerepe tünetmentes növényi betegségrezisztenciákban2019-09-18
Kiss ÁrpádReke Barnabás2009-05-22 15:30:00A számviteli adatszolgáltatás megváltoztatásának gazdasági alapjai az állattenyésztésben2009-06-22
Káldy JenőSzathmári László2014-02-07 11:00:00Heterózishatás vizsgálata szicsege (Acipenser ruthenus L. x. Acipenser baeri B.) kezdeti fejlődése során2014-06-11
Lakatos ErikaNeményi Miklós2006-08-29 10:30:00Folyékony élelmiszerek kezelése, különös tekintettel a mikrohullám tejre gyakorolt hatására2006-08-31
Bártfai LizaAjtony Zsolt2014-11-28 10:30:00Az E-vitamin hatása a terhesség kimenetelére2015-01-08
Remsei SándorSzabó István2005-02-22 13:00:00A magyar baromfihús - termékek exportpiaci lehetőségei2005-06-10
Koltai Judit PetraCsatai Rózsa2010-06-30 10:30:00Az ökológiai gazdaságok termelési tényezőinek és gyomszabályozási módszereinek ökonómiai elemzése2010-07-05
Tóth KálmánPinke Gyula2015-12-10 11:00:00A mák (Papaver somniferum) gyomnövényzete, és integrált gyomszabályozása2015-12-16
Gyimes ErnőNeményi Miklós2004-05-10 14:30:00Összefüggés-vizsgálatok búzafajták (Triticum aestivum) szemtermésének agrofizikai tulajdonságai között2004-06-10
Reisinger KatalinSzigeti Jenő2007-06-01 10:30:00A szárnyasok (Shaver 579 tojóhibrid, japán fürj) szervezetében kimutatható néhány szermaradvány termékminőségre gyakorolt hatásának vizsgálata2007-06-08
Végh KatalinTenk Antal2007-12-20 11:00:00A szlovákiai húsipar és a vállalati stratégia vizsgálata2008-02-27
Káldi JuditNagy Frigyes2008-07-14 10:00:00A mezőgazdaság nyilvántartási rendszere és fejlesztési lehetőségei2008-09-04
Birkás EndreTenk Antal2004-02-18 11:00:00Magyarország piacvezető-pozíciója megőrzésének lehetőségei és feltételei a világ libamáj piacán2004-03-10
Németh AnettTenk Antal2005-08-30 11:30:00A hazai tyúktojás termelés és brojler előállítás az Európai Uniós állatvédelmi normák tükrében2005-09-01
Farkas LászlóSzigeti Jenő2001-05-04 11:00:00Félszárazáruk mikrobiológiai stabilitásának és érzékszervi tulajdonságainak vizsgálata starterkultúrák és cukoradalékok felhasználásával2001-06-05
Benke HedvigTenk Antal2013-06-07 11:00:00Versenyképes marketingstratégiák a hazai brojler ágazat takarmányellátó berendezéseinek piacán2013-06-12


2024. IV. 17.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2024. június 14-én, pénteken 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )