Bejelentkezés
 Fórum
 
intézményenként tudományáganként név szerint dátum szerint doktori iskolánként  
Doktori védések lekérdezése doktori iskolánként
intézmény neve
doktori iskola
keresett doktori iskola azonosítója
időpont szerint




 
Wittmann Antal Növény-, Állat- és Élelmiszer-tudományi Multidiszciplináris Doktori Iskola doktori védései

doktorjelölt neve

témavezető

társ témavezető

védés időpontja

értekezés címe

cím odaítélése /döntés dátuma
Horváth EszterVeszeli Tibor2008-05-29 10:30:00Az állatitermék előállítás helyzete és fejlesztésének lehetőségei a Szigetközben2008-06-18
Nagy IstvánVeszeli Tibor2007-06-06 11:00:00A méhészeti termelés technológiai, gazdasági, társadalmi összefüggéseinek vizsgálata2007-06-08
Enzsölné Gerencsér ErzsébetVarga-Haszonits Zoltán2013-10-17 11:00:00Az éghajlati változékonyság hatása az őszi árpa termesztésére2013-12-20
Süle JuditVarga László2016-07-06 11:00:00Tejsavbaktériumok és bifidobaktériumok élősejt-számának szelektív meghatározására szolgáló módszerek összehasonlító értékelése és alkalmazása savanyú tejtermékek mikrobiológiai minőségének ellenőrzésé2016-09-20
Fábri Zsófia NóraVarga LászlóNagy Péter2018-05-11 11:30:00Különböző endogén és exogén tényezők hatása a nyers tevetej (Camelus dromedarius) főbb beltartalmi összetevőire2018-09-24
Molnár JuditVarga LászlóÁsványi Balázs2019-12-07 11:00:00Élesztőtörzsek sejttömeg produkciójának és fermentációs aktivitásának befolyásolása növényi szubsztrátokkal2020-03-10
Ásványi-Molnár NoémiVarga László2009-03-20 10:30:00Funkcionális hatású tejtermék előállítása Spirulina (Arthrospira platensis) felhasználásával2009-05-11
Jancsó AndrásVarga László2015-10-13 10:30:00A termelői nyers tehéntej közvetlen értékesítésének gyakorlata és a minőség értékelése2015-12-16
Viszket ErnaTóth Tamás2011-12-15 14:30:00A tej N-3 zsírsav tartalmának növelése takarmányozás útján2012-06-13
Tenke JánosTossenberger János2023-11-22 11:00:00A takarmányok lizin/energia arányának hatása az aminosavak ileális emészthetőségére és a N-retencióra különböző genotípusú sertések hizlalása során2023-12-01
Goda MátyásTenk Antal2003-05-09 11:00:00Minőségi marhahústermelés szervezésének Európai Uniós gyakorlata és magyarországi lehetőségei2003-06-04
Teschner GergelyTenk AntalCsatai Rózsa2014-06-02 10:00:00Tejtermelő vállalkozások menedzsment-információs rendszereinek jelenlegi és továbbfejlesztési lehetőségei2014-06-11
Pogány ÉvaTenk Antal2011-07-01 11:30:00Az EU-csatlakozás hatása a tej- és sertéshústermelés jövedelmezőségére a Nyugat-dunántúli Régió gazdaságaiban2011-07-07
Troján SzabolcsTenk Antal2010-08-26 14:00:00A baromfi- (broiler) és sertéshús termékpályák szereplőinek jövedelemviszonyai2010-08-27
Benke HedvigTenk Antal2013-06-07 11:00:00Versenyképes marketingstratégiák a hazai brojler ágazat takarmányellátó berendezéseinek piacán2013-06-12
Gergely IstvánTenk Antal2005-06-03 14:00:00Az Európai Uniós csatlakozás várható hatása a Nyugat-dunántúli régió állattenyésztésére2005-06-10
Kocsisné Andrásik ÁgotaTenk Antal2004-11-19 11:00:00Az állattenyésztési kisvállalkozások finanszírozása Győr-Moson-Sopron megyében2005-06-10
Vári AnikóTenk AntalVeszeli Tibor2012-05-25 11:00:00Munkaerő foglalkoztatás tendenciáinak vizsgálata szarvasmarha telepeken2012-06-13
Pénzes ÉvaTenk Antal2002-06-05 10:30:00Húsvásárlói magatartás az ezredfordulón Magyarországon2002-06-13
Birkás EndreTenk Antal2004-02-18 11:00:00Magyarország piacvezető-pozíciója megőrzésének lehetőségei és feltételei a világ libamáj piacán2004-03-10
Németh AnettTenk Antal2005-08-30 11:30:00A hazai tyúktojás termelés és brojler előállítás az Európai Uniós állatvédelmi normák tükrében2005-09-01
Sebesy ZsanettTenk AntalSántha Tamás2014-12-12 10:30:00Fogyasztói szokások- és vállalati marketingstratégiák a funkcionális tejtermékek piacán2015-01-08
Végh KatalinTenk Antal2007-12-20 11:00:00A szlovákiai húsipar és a vállalati stratégia vizsgálata2008-02-27
Miklósné Varga AnitaTenk Antal2004-07-29 11:00:00Sertéshús-minősítés és minőség Magyarországon az EU csatlakozás időszakában2005-02-24
Tóásó SzilviaTenk Antal2006-08-29 12:00:00EU-konform hízott libamáj előállítás hazai megoldásának ökonómiai kérdései2006-08-31
Szathmári LászlóTenk Antal2003-06-12 11:00:00A magyar halászati ágazat gazdasági elemzése a Hortobágyi Halgazdasági Rt. példáján2003-10-30
Vincze JuditTenk Antal2008-06-06 11:00:00AZ ÉSZAK - MAGYARORSZÁGI RÉGIÓ GYEPRE ALAPOZOTT ÁLLATTENYÉSZTÉSÉNEK FEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEI ÉS IRÁNYAI2008-06-18
Abonyi TamásTenk Antal2003-06-25 10:00:00A higiéniai management hatása a sertéshústermelés eredményességére2003-10-30
Kendi IldikóTell Imre2014-02-14 11:00:00A versenyképességet meghatározó tényezők makro- és mikroszintű vizsgálata a magyar és dán tejgazdaságban2014-06-11
Márkus RichárdTell ImreTóth Tamás2011-12-15 10:00:00A vágósertés-előállítás gazdasági hatékonyságának javítása szántóföldi növények energetikai célra történő feldolgozása során keletkező melléktermékek hasznosításával2012-06-13
Gergácz ZoltánSzűcs Endre2009-05-08 11:00:00A tejelő tehenek kondícióváltozásának, tejtermelésének és termékenységének összefüggései2009-05-11
Varga LászlóSzigeti Jenő2000-05-25 11:00:00Effect of a Cyanobacterial Biomass enriched with Trace Elements on Thermophilic Dairy Starter Cultures2000-06-05
Szücs PetraSzigeti JenőÁsványi Balázs2015-12-11 10:00:00Élelmiszerek mikrobiológiai stabilitásának növelése kíméletes hőkezeléssel (sous-vide technológia)2015-12-16
Győrvári JánosSzigeti Jenő2020-01-30 11:00:00Egyes magyarországi élelmiszer-kategóriák jelölésének elemzése2020-03-10
Greff BabettSzigeti JenőNagy Ágnes2021-08-30 11:00:00Extrahált gyógynövényi hulladékok komposztálhatóságának vizsgálata2021-09-16
Szalai MargitSzigeti Jenő2004-03-11 11:00:00Hőkezelt, szeletelt húskészítmények eltarthatóságának növelése védőgázos csomagolással2004-06-10
Turcsán JuditSzigeti Jenő2005-11-24 09:00:00Minőségbiztosítás a hízott libamáj előállításában, különös tekintettel az élelmiszeripari feldolgozás folyamatára2006-04-13
Ásványi BalázsSzigeti Jenő2005-11-24 11:00:00Egysejtfehérje-előállítás optimalizálása Kluyveromyces törzsek alkalmazása esetén2006-04-13
Tóth ÁgnesSzigeti JenőFébel Hedvig2011-06-28 11:30:00Rádiófrekvencián alapuló egyedazonosítási módszer alkalmazhatóságának vizsgálata különböző baromfifajokban2011-07-07
Turcsán ZsoltSzigeti Jenő2001-05-04 09:00:00Lúdfajták, hízlalási technológiák és kábítási módok hatása a hízott liba, különös tekintettel a libamáj minőségére2001-06-05
Sipos-Kozma ZsófiaSzigeti JenőÁsványi Balázs2010-02-23 11:30:00Kacsamáj készítmények hőkezelésének optimalizálása2010-05-17
Reisinger KatalinSzigeti Jenő2007-06-01 10:30:00A szárnyasok (Shaver 579 tojóhibrid, japán fürj) szervezetében kimutatható néhány szermaradvány termékminőségre gyakorolt hatásának vizsgálata2007-06-08
Vajda KatalinSzigeti JenőÁsványi Balázs2015-12-11 12:00:00A sous-vide cook&chill élelmiszertartósítási rendszer mikrobiológiai minőségének javítása2015-12-16
Farkas LászlóSzigeti Jenő2001-05-04 11:00:00Félszárazáruk mikrobiológiai stabilitásának és érzékszervi tulajdonságainak vizsgálata starterkultúrák és cukoradalékok felhasználásával2001-06-05
Káldy JenőSzathmári László2014-02-07 11:00:00Heterózishatás vizsgálata szicsege (Acipenser ruthenus L. x. Acipenser baeri B.) kezdeti fejlődése során2014-06-11
Németh ÁdámSzathmári László2013-08-30 11:00:00Új technológia a fogassüllő (Sander lucioperca L.) mesterséges szaporítására és nevelésére, a dél-dunántúli halastavak gazdaságosabb üzemelése érdekében2013-09-23
Molnár EszterSzathmári László2011-10-20 11:00:00Fehér busából és afrikai harcsából készült filé és haltermékek minőségi elemzése2011-12-12
Gubó EduardSzakál PálPlutzer Judit2022-12-02 10:30:00Ösztrogénhatású anyagok felhalmozódásának vizsgálata tejelő szarvasmarha hígtrágyával kezelt talajokon és ezeken a területeken termesztett kukorica (Zea mays L.) és olaszperje (Lolium multiflorum L.) különböző fenofázisaiban2022-12-09
Tóásó GyulaSzakál Pál2005-04-22 10:00:00A szelénkezelés hatása a termesztett csiperke (Agaricus bisporus) termésmennyiségére és szeléntartalmára2005-06-10
Barkóczi MargitSzakál Pál2004-12-20 11:00:00Réz-komplex vegyületek ligandum hatásának vizsgálata az őszi búza hozamára és minőségére2005-06-10
Tury RitaSzakál Pál2009-06-05 11:00:00Meddőhányók nehézfém tartalmának mérséklése növénykultúrákkal2009-06-22
Forró-Rózsa EszterSzakál PálPecze Zsuzsanna2019-01-29 10:30:00Precíziós talaj- és növény-vizsgálatokon alapuló réz, cink lombtrágyázási rendszer kifejlesztése őszi búzában (Triticum aestivum L.)2019-03-12
Réder OrsolyaSzakál PálSalamon Lajos2010-12-06 10:30:00Az őszi búza réz-mikroelem kezelésének gazdasági vizsgálata2010-12-13
Giczi ZsoltSzakál PálKalocsai Renátó2021-01-21 14:00:00Levéltrágyaként alkalmazott réz-komplex vegyület hatása őszi búza (Triticum aestivum L.) hozamára és beltartalmi mutatóira2021-03-17
Remsei SándorSzabó István2005-02-22 13:00:00A magyar baromfihús - termékek exportpiaci lehetőségei2005-06-10
Szücs MártonSzabó FerencAnton István2020-11-05 10:00:00A hazai limousin húsmarhaállomány genetikai elemzése2020-12-08
Kalocsai RenátóSchmidt Rezső2003-05-28 11:00:00A szulfáttrágyázás hatása az őszi búza kémiai összetételére és beltartalmi értékmérő tulajdonságaira2003-06-04
Matus LászlóSchmidt Rezső2016-08-25 10:00:00Cink mikroelem-visszapótlás hatása a kukorica (Zea mays L) termésmennyiségére és beltartalmi értékmérő tulajdonságaira2016-09-20
Kovács PéterSchmidt János2011-04-28 14:00:00A biodízel gyártás során keletkező glicerin takarmányozási célú felhasználása a hízósertéseknél2011-06-06
Rózsa LászlóSchmidt János2000-06-16 09:00:00Hazai takarmányaink ólomszennyezettségének, valamint az ólom kérődzőkre gyakorolt hatásának vizsgálata2000-08-31
Tóth TamásSchmidt JánosTóth Tamás2022-04-04 12:00:00A treonin előállítás melléktermékének felhasználása a tejelő tehenek takarmányozásában2022-06-16
Tanai AttilaSchmidt János2010-09-01 10:30:00A brojlerhús és a tojás konjugált linolsav tartalmának növelése takarmányozással2010-12-06
Tóth TamásSchmidt János2005-07-28 11:30:00Tejelő tehenek glükózellátásának javítása2005-09-01
Sipőcz PéterSchmidt János2000-06-16 12:30:00Védett fehérje és védett zsír a tejelő tehenek takarmányozásában2000-08-31
Juhász AnitaSchmidt János2002-12-16 11:00:00A vakbélírtás hatása pecsenyecsibék N-forgalmára, valamint a fehérje és az aminosavak látszólagos és tényleges emészthetőségének alakulására2003-03-24
Ribács AttilaSchmidt János2005-05-27 11:00:00Növényolajipari melléktermékekből előállított védett zsír (Ca-szappan) felhasználása a kérődzők takarmányozásában2005-06-10
ZSÉDELY ESZTERSchmidt János2008-10-08 11:00:00ÁLLATI EREDETŰ ÉLELMISZEREK N-3 ZSÍRSAVTARTALMÁNAK NÖVELÉSE, OXIDÁCIÓS STABILITÁSÁNAK JAVÍTÁSA TAKARMÁNYOZÁSSAL2008-12-08
Rigó EszterSchmidt János2012-04-17 11:00:00Jó hatékonyságú biológiai tartósítószer kifejlesztése a közepesen és nehezen erjeszthető takarmányok tartósítására2012-06-13
Szokoly ZsuzsannaSchmidt János2005-07-28 09:30:00Védett (bypass) fehérje előállítása és felhasználása nagy tejtermelésű tehenek takarmányozásában2005-09-01
Bódi CsabaSántha Tamás2010-10-06 14:00:00Ökológiai eredetű állati termékek beszerzésének és értékesítésének marketing aspektusai2010-12-06
Szabóné Varga Noémi IvettSalamon Lajos2008-08-29 11:00:00Néhány állategészségügyi mutató és a gyógyszerfelhasználás ökonómiai elemzése tehnészeti telepeken a Nyugat-dunántúli Régióban2008-09-04
Hingyi HajnalkaSalamon Lajos2002-11-08 11:00:00A tejtermelés ökonómiai elemzése a Közép-dunántúli régió különböző ágazati méretű gazdaságaiban2003-03-24
Józsa Máté JózsefSalamon Lajos2006-08-30 10:30:00Kis- és középvállalkozások sertéshús termelésének értékelése a Nyugat-dunántúli régióban2006-08-31
Szalka ÉvaSalamon Lajos2003-01-27 11:00:00A takarmány-felhasználás hatása a tejtermelés jövedelmezőségére2003-03-24
Réczey GáborSalamon Lajos2007-08-30 11:30:00A biomassza energetikai hasznosításának lehetősége és a vidékfejlesztésre gyakorolt hatása az Európai Unió támogatási rendszerének tükrében2007-09-04
Hegyi JuditSalamon Lajos2005-06-03 11:00:00A Nyugat-dunántúli szarvasmarhatartó üzemek méretének változása és tendenciái2005-06-10
Lőrincz ZsuzsannaSalamon Lajos2007-05-24 11:00:00Kozkázatelemzés a növénytermesztésben2007-06-08
Kovács TamásSalamon Lajos2002-11-29 11:00:00A marhahús termelés és feldolgozás aktuális gazdasági kérdései2003-03-24
Kalmár SándorSalamon Lajos2010-06-04 11:30:00A precíziós növénytermelés üzemgazdasági összefüggései2010-06-14
Kiss ÁrpádReke Barnabás2009-05-22 15:30:00A számviteli adatszolgáltatás megváltoztatásának gazdasági alapjai az állattenyésztésben2009-06-22
Ádámszki TamásReisinger PéterKőmíves Tamás2015-04-20 11:00:00Imidazolinon toleráns őszi káposztarepce hibridek integrált gyomszabályozásának vizsgálata2015-06-16
Pomsár Péter JánosReisinger Péter2009-04-27 11:00:00A napraforgó (Helianthus annuus L.) árvakelésre ható tényezők vizsgálata térinformatikai módszerekkel2009-05-11
Nagy SándorReisinger Péter2004-05-14 11:00:00A gyomfelvételezési módszerek fejlesztése a precíziós gyomszabályozás tervezéséhez2004-06-10
Borsiczky IstvánReisinger Péter2018-04-27 10:30:00Szenzor technikára alapozott helyspecifikus gyomszabályozás hatása a szántóföldi gyomflóra változására2018-09-24
Domonkos ZsoltReisinger PéterFarkas Anikó2018-12-17 11:00:00Az ürömlevelű parlagfű (Ambrosia artemisiifolia L.) elterjedésének vizsgálata a Csallóközben és Szigetközben2019-03-12
Kukorelli GáborReisinger Péter2012-12-06 11:00:00Herbicid-toleráns kultúrnövények gyomszabályozása, és helyük Magyarország növénytermesztési szerkezetében2012-12-13
Mikóczy NárciszPorpáczy Aladár2007-04-26 11:30:00Integrált szőlőtermesztés az Ászár-Neszélyi Borvidéken2007-06-08
Nagy Katalin ErzsébetPinke GyulaReisinger Péter2017-12-18 12:00:00Szegetális élőhelyek gyomvegetációjának vizsgálata Maros megye területén2018-01-29
Tóth KálmánPinke Gyula2015-12-10 11:00:00A mák (Papaver somniferum) gyomnövényzete, és integrált gyomszabályozása2015-12-16
Kolejanisz TamásPinke GyulaVér András2022-11-18 11:30:00Az ürömlevelű parlagfű (Ambrosia artemisiifolia L.) térfoglalását befolyásoló ökológiai és agrotechnikai tényezők az osztrák-magyar határ térségében2022-12-09
Notterpek T. JácintÖrdög VinceGergely István2024-01-30 11:00:00Biostimuláns mikroalgák alkalmazása az őszi káposztarepce (Brassica napus L.) növekedésének és fejlődésének a befolyásolására2024-03-01
Katona SzabinaÖrdög VinceMolnár Zoltán2021-05-06 13:30:00A Mosonmagyaróvári Algagyűjtemény (MACC) korábban alaktani szempontból Chlamydomonas (Chlorophyta, Chlamydomonadaceae) nemzetségbe sorolt törzseinek taxonómiai újraértékelése molekuláris adatok felhasználásával, és egyes Chlamydomonas törzsek extracelluláris poliszacharid (EPS) termelésének jellemzése2021-09-16
Jäger KatalinÖrdög Vince2005-06-06 13:30:00Növényi növekedésszabályozó anyagokat (PGR) termelő algatörzsek, mint alternatív hormonforrások felhasználása magasabb rendű növények szövettenyészeteiben2005-06-10
Horváth NándorÖrdög VinceMolnár Zoltán2021-05-06 09:30:00A Mosonmagyaróvári Algagyűjtemény (MACC) korábban Anabaena cianobaktérium nemzetségbe sorolt törzseinek molekuláris taxonómiai jellemzése2021-09-16
Takács GeorginaÖrdög VinceGergely István2024-02-15 11:00:00Mikroalga kezelések hatása az őszi búza (Triticum aestivum L.) termésére és vízhiány stressz tűrésére2024-03-01
Pálffy KárolyÖrdög VinceVörös Lajos2011-05-20 11:30:00Az ultraibolya sugárzás hatása mikroalgák szaporodására, pigmentösszetételére és hormontartalmára2011-06-06
Karácsony PéterOrbán József Levente2008-07-18 11:30:00Az őszi búza ágazat versenyképességének javítási lehetőségei a Nyugat-dunántúli régióban2008-09-04
Ambrus BálintNyéki Anikó ÉvaTeschner Gergely2023-09-05 11:00:00Adatgyűjtési technológiák fejlesztése a precíziós növénytermesztésnél, különös tekintettel a magajáró berendezésekre2023-09-08
Tolner Imre TiborNeményi MiklósFenyvesi László2019-07-03 10:30:00Kinematikai szimulációk, mérések egy modell csöves algatermesztő berendezésben2019-09-18
Stephan ManiakNeményi Miklós2003-12-03 16:30:00Konzept zur Integration von verschiedenen Datenquellen in einem Geographischen Informationssystem2004-03-10


2024. IV. 17.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2024. június 14-én, pénteken 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )