doktorjelölt neve | témavezető | társ témavezető | védés időpontja | értekezés címe | cím odaítélése
/döntés dátuma |
---|
|
|
|
|
|
|
Abrankó László | Fodor Péter | | 2006-10-30 11:00:00 | Nagyhatékonyságú mintabeviteli technikák fejlesztése az elemanalitikában | 2006-11-28 |
Ágoston Réka | Mohácsiné Farkas Csilla | | 2009-09-03 10:00:00 | Understanding stress adaptive response in Listeria monocytogenes | 2009-10-06 |
Albert Krisztina Zita | Vatai Gyula | Koris András | 2018-06-21 10:00:00 | ÉLELMISZERIPARI EMULZIÓK MEMBRÁNTECHNIKAI DISZPERGÁLÁSSAL TÖRTÉNŐ ELŐÁLLÍTÁSÁNAK VIZSGÁLATA | 2018-10-04 |
AlOudat Mohannad Mohammad Jadee' | Lugasi Andrea | Simonné Sarkadi Livia | 2023-12-04 13:00:00 | NUTRITIONAL GASTRONOMY IN FOCUS: READY-TO-EAT MEALS, NUTRITIONAL VALUE AND CONSUMER ATTITUDES | 2023-12-07 |
Alsobh Areej Hassan | Bánvölgyi Szilvia | | 2024-10-02 12:00:00 | INNOVATIVE EXTRACTION AND CONCENTRATION TECHNIQUES FOR BIOACTIVE COMPOUNDS OF HAWTHORN FRUIT AND ANISE SEED | |
Amani Hanieh | Baranyai László | Badakné Kerti Katalin | 2024-03-28 13:00:00 | RAPID QUALITY ASSESSMENT OF BAKERY PRODUCTS USING MACHINE VISION | 2024-06-06 |
Amtmann Mária | Szabó S. András | | 2009-11-20 11:00:00 | Különleges fajtamézek botanikai eredetének és illó komponenseinek összefüggése | 2009-12-08 |
AOUADI BALKIS | Kovács Zoltán | | 2024-08-22 10:00:00 | Tapping into the potential of near-infrared spectroscopy and aquaphotomics for the qualitative | |
Ayari Emna | Friedrich László | Németh Csaba | 2023-03-01 13:00:00 | „USE OF MINIMAL PROCESSING TECHNOLOGIES IN EXTENDING SHELF-LIFE OF EGG PRODUCTS” | 2023-03-02 |
Babinszki-Székely Dóra | Máté Mónika | | 2019-03-29 10:00:00 | KÜLÖNBÖZŐ CÉKLAFAJTÁK BELTARTALMI PARAMÉTEREINEK ÉS SZÁRÍTÁS HATÁSÁRA BEKÖVETKEZŐ VÁLTOZÁSAINAK VIZSG | 2019-06-06 |
Bajusz-Rácz Anita | Héberger Károly | Fodor Marietta | 2017-02-10 10:00:00 | Kemometria és FT-NIR spektroszkópia alkalmazása az élelmiszeranalitikában | 2017-02-23 |
Balga Irina | Kállay Miklós | | 2015-03-11 11:00:00 | Technológiai műveletek hatásai az Egri Bikavér élettanilag aktív vegyületeinek összetételére és érzékszervi tulajdonságaira | 2015-06-17 |
Balogh Emőke | Stefanovitsné Bányai Éva | Abrankó László | 2011-04-01 11:00:00 | Antioxidáns kapacitás meghatározása, és ennek kialakításában szerepet játszó vegyületek vizsgálata bogyós gyümölcsök esetében | 2011-06-07 |
Balogh Teréz | Kosáry Judit | | 2005-05-11 10:00:00 | Néhány hidroláz, az alfa- és béta-glükozidáz, valamint a pektin-metil-észteráz élelmiszeripari alkalmazhatóságának vizsgálata | 2005-06-07 |
Bánszky Luca | Maráz Anna | | 2004-12-15 10:30:00 | Kén-anyagcserében sérült szelenát rezisztens Schizosaccharomyces pombe mutánsok előállítása és vizsgálata | 2005-02-22 |
Bánvölgyi Szilvia | Békássyné Molnár Erika | | 2009-07-22 10:00:00 | Feketeribiszke-lé és vörösbor besűrítése integrált membránműveletek alkalmazásával | 2009-10-06 |
Baranyai László | Fekete András | | 2001-11-15 10:00:00 | Összefüggés szemes termények számítógéppel meghatározott vizuális jellemzői között | 2002-01-29 |
Baráti-Deák Bernadett | Belák Ágnes | | 2023-12-12 10:00:00 | Élelmiszerekkel terjedő patogén baktériumok gátlása antagonista baktériumokkal | 2024-03-07 |
Belák Ágnes | Maráz Anna | | 2009-08-13 10:00:00 | Élelmiszer-biztonsági szempontból jelentős baktériumok kimutatása, PCR alapú molekuláris azonosítása és tipizálása | 2009-10-06 |
Bene Zsuzsanna | Magyar Ildikó | | 2004-06-23 10:00:00 | Aszúbogyók élesztő- és penészbiotájának tanulmányozása Tokaj-hegyalján | 2004-09-01 |
Benes Eszter Luca | Fodor Marietta | Gere Attila | 2023-06-21 10:00:00 | Egyes snackek, illetve zöld- és pörkölt kávé roncsolásmentes analitikai, valamint érzékszervi vizsgálata | 2023-07-06 |
Berkics Adrienn | Mohácsiné Farkas Csilla | Józwiak Ákos | 2021-05-21 13:30:00 | ÉLELMISZERLÁNC-BIZTONSÁGI KOCKÁZATELEMZÉSI RENDSZEREK KIDOLGOZÁSA | 2021-06-03 |
BICZÓ-KABAI VERONIKA | Fekete András | | 2011-11-16 10:30:00 | Kakaóvaj-egyenértékű növényi zsírok és a tárolási körülmények hatása csokoládé modellrendszerek reológiai és érzékszervi jellemzőire | 2011-11-29 |
Bodor Zsanett | Kovács Zoltán | Benedek Csilla | 2022-08-24 11:00:00 | Application of classical and correlative analytical methods for authentication of honey | 2022-10-06 |
Bori Zsuzsanna | Daood Hussein | Kiss Attila | 2016-09-29 10:00:00 | HPLC és GC-MS módszerek fejlesztése a paradicsomban és a fűszerpaprikában előforduló karotinoidok és aromaanyagok meghatározására | 2016-12-08 |
Both Eszter Borbála | Dernovics Mihály | Jókainé Szatura Zsuzsanna | 2021-04-21 14:00:00 | COMPREHENSIVE SELENIUM SPECIATION OF A SELENIUM ACCUMULATOR PLANT, CARDAMINE VIOLIFOLIA | 2021-04-29 |
Bujna Erika | Rezessyné Szabó Judit | | 2014-11-25 10:00:00 | Mikrobiális fitáz enzim előállítása és jellemzése | 2014-12-17 |
Cao Teng | Kovács Zoltán | Nath Arijit | 2023-12-04 09:15:00 | CONTINUOUS AND CYCLIC PRODUCTION OF GALACTO-OLIGOSACCHARIDES BY ULTRAFILTRATION-ASSISTED ENZYME MEMBRANE REACTORS | 2023-12-07 |
Castillo Luis | Friedrich László | | 2014-04-24 15:00:00 | Húsok mikrobaszennyezettségének csökkentése | 2014-06-11 |
Chaabane Donia | Koris András | Albert Krisztina Zita | 2024-02-21 14:00:00 | INVESTIGATION ON THE EMULSIFICATION AND MICROENCAPSULATION OF OLIVE OIL | 2024-03-07 |
Csehi Barbara | Friedrich László | Pásztorné Huszár Klára | 2019-11-13 10:00:00 | NAGY HIDROSZTATIKUS NYOMÁSKEZELÉS HATÁSA ÁLLATI EREDETŰ TERMÉKEK FEHÉRJESZERKEZETI ÉS FIZIKO-KÉMIAI TULAJDONSÁGAIRA | 2019-12-06 |
Csernus Olívia | Beczner Judit | Baranyi József | 2014-05-16 10:00:00 | Romlást okozó, potenciálisan toxinképző penészgomba fajok növekedésének modellezése a hőmérséklet és a vízaktivitás függvényében | 2014-06-11 |
Csighy Attila | Nath Arijit | Koris András | 2022-07-18 09:00:00 | Bioaktív peptidek előállítása tejfehérje-koncentrátumból membránszűrés, enzimes hidrolízis és mikrobiális fermentáció kombinált alkalmazásával | 2022-10-06 |
Csima György | Vozáry Eszter | | 2015-09-22 13:00:00 | Zselatin alapú édesipari termék reológiájának jellemzése | 2015-10-21 |
Csóka Mariann | Korány Kornél | | 2014-11-24 10:00:00 | Fűszerpaprika őrlemények szín-és illattulajdonságainak vizsgálata | 2014-12-17 |
Csurka Tamás | Pásztorné Huszár Klára | | 2023-01-25 09:00:00 | Állati eredetű vér élelmiszeripari alkalmazhatóságának vizsgálata | 2023-03-02 |
Dalmadi istván | Farkas József | | 2009-09-04 14:00:00 | Hőkezeléssel és nagy hidrosztatikus nyomással pasztőrözött bogyósgyümölcs-pürék minőségjellemzőinek alakulása a tárolási hőmérséklet függvényében | 2009-10-06 |
Darnay Lívia | Friedrich László | Koncz Kálmánné | 2017-02-17 11:00:00 | Mikrobiális transzglutamináz alkalmazhatósága tej- és húsipari termékeknél | 2017-06-01 |
Deák Edit | Stefanovitsné Bányai Éva | Dernovics Mihály | 2014-12-01 13:00:00 | Adalékolási eljárással végrehajtott LC-ESI-MS vizsgálatok kifejlesztése és kritikai értékelése | 2014-12-17 |
Dénes Lajos Dénes | Baranyai László | Felföldi József | 2018-09-17 10:00:00 | LÉZER DIFFÚZ REFLEXIÓS MÓDSZER TERMÉNYEK ÁLLAPOTJELLEMZÉSÉRE | 2018-10-04 |
Dénesné Várvölgyi Evelin | Felföldi József | Kovács Zoltán | 2016-12-14 14:00:00 | Módszerfejleztés a kávépörkölés nyomon követésére és a kávéban esetlegesen előforduló árpa detektálására | 2017-02-23 |
Dernovics Mihály | Fodor Péter | | 2003-09-18 13:00:00 | Mintaelőkészítési módszerek kidolgozása és referencia anyagok előállítása módosulatanalitikai célokra | 2003-09-22 |
Egressy-Molnár Orsolya | Dernovics Mihály | | 2015-03-12 10:00:00 | Development of LC-MS methods for the analyses of selenium species of natural and synthetic origin | 2015-03-18 |
EMEKANDOKO ALPHONSE | Sáray Tamás | | 2011-05-04 13:00:00 | Az eltarthatóság növelése étkezési paradicsomnál és korai burgonyánál | 2011-06-07 |
Engel Rita | Stefanovitsné Bányai Éva | Abrankó László | 2010-03-23 13:30:00 | Analitikai módszerfejlesztés funkcionális élelmiszerek vízben oldódó vitamintartalmának vizsgálatára | 2010-06-08 |
Engelhardt Tekla | Mohácsiné Farkas Csilla | Kiskó Gabriella | 2016-07-07 10:00:00 | Interactions between Listeria spp. and lactic acid bacteria producing antilisterial bacteriocins | 2016-10-06 |
Erdélyi Balázs | Hoschke Ágoston | | 2005-04-28 11:00:00 | Aril- és aralkil-metil ketonok sztereoszelektív redukciója élesztőkkel | 2005-06-07 |
Farkas Csilla | Nguyen Duc Quang | Rezessyné Szabó Judit | 2019-11-20 14:00:00 | BÚZAKORPA ÉS PAPÍRHULLADÉKOK BIOETANOL CÉLÚ HASZNOSÍTÁSÁNAK MODELLEZÉSE | 2019-12-06 |
Farkas Zsuzsa | Ambrus Árpád | | 2017-12-11 14:00:00 | MINTAVÉTELI ELJÁRÁSOK OPTIMALIZÁLÁSA A TERMÉKMEGFELELŐSÉG ELLENŐRZÉSÉRE ÉLELMISZEREKBEN ELŐFORDULÓ NÖVÉNYVÉDŐSZERMARADÉK-HATÁRÉRTÉKEK FIGYELEMBEVÉTELÉVEL | 2018-02-22 |
Fejzullahu Fatjona | Kun Szilárd | | 2024-05-22 10:00:00 | CONTROLLED FERMENTATION STRATEGIES TO ENHANCE THE AROMA PROFILE OF FRUIT SPIRITS | 2024-06-06 |
Firtha Ferenc | Felföldi József | | 2008-09-12 10:00:00 | Trikromatikus és hiperspektrális képfeldolgozási módszerek élelmiszerek és termények vizsgálatára | 2008-10-07 |
Fodor Marietta | Fodor Péter | | 2004-09-01 11:00:00 | CIRKÓNIUM-ASZKORBÁT HATÁSA A BÚZA CSÍRANÖVÉNY KÉMIAI ÉS BIOKÉMIAI PARAMÉTEREIRE | 2004-10-06 |
Fogarasi Attila Levente | Hegyesné Vecseri Beáta | | 2018-09-03 14:00:00 | BIO ALAKOR SÖR ELŐÁLLÍTÁSA ÉS EGÉSZSÉGVÉDŐ KOMPONENSEINEK VIZSGÁLATA | 2018-10-04 |
FOGARASSY ESZTER KAROLINA | Békássyné Molnár Erika | | 2012-04-12 10:00:00 | Komplex membrántechnikai alkalmazás és modellezés kajszibaracklé feldolgozására | 2012-06-05 |
Fogliano Vincenzo | Simonné Sarkadi Livia | | 2015-01-30 09:00:00 | Maillard reaction products: occurence, mitigation strategies and their physiological relevance | 2015-06-17 |
Friedrich László | Balla Csaba | Felföldi József | 2008-04-28 10:00:00 | Ultrahang alkalmazása húskészítmények minősítésében és gyártástechnológiájában | 2008-06-10 |
Füstös Zoltán | Maráz Anna | Belák Ágnes | 2017-01-27 11:00:00 | Étkezési paprika (Capsicum annuum L. var. Grossum) tenyészthető endofita baktériumainak biodiverzitása és kolonizációjuk modellezése | 2017-02-23 |
Gál Lajos | Kállay Miklós | | 2006-08-30 10:00:00 | AZ EGRI BIKAVÉR MINŐSÉGFEJLESZTÉSÉNEK LEHETŐSÉGEI | 2006-10-03 |
Galambos Ildikó | Békássyné Molnár Erika | | 2006-06-27 10:00:00 | KÚTVIZEK HUMINSAV- ÉS ARZÉNMENTESÍTÉSE | 2006-10-03 |
Gáspár Igor | Vatai Gyula | Koris András | 2017-02-06 11:00:00 | Membránműveletek anyagátadásának intenzifikálása az élelmiszeriparban és a környezetvédelemben statikus keverő alkalmazásával | 2017-02-23 |
Gere Attila | Sipos László | | 2016-04-15 10:00:00 | Módszerfejlesztés a preferencia-térképezésben | 2016-06-06 |
Geréné Radványi Dalma | Fodor Péter | Jókainé Szatura Zsuzsanna | 2016-11-17 10:30:00 | Gombatermesztésben előforduló kártékony penészek korai kimutatása illékony másodlagos anyagcseretermékekkel | 2016-12-08 |
Gergely Surd | Vatai Gyula | | 2001-11-21 14:00:00 | Ivóvíz arzénmentesítése nanoszűréssel | 2002-01-29 |
Gillay Bíborka Zsuzsanna | Funk B. David | Felföldi József | 2013-05-08 14:00:00 | „Szemestermények nedvességtartalmának és dielektromos jellemzőinek összefüggése” | 2013-06-04 |
Gillay Zoltán | Fekete András | Funk B. David | 2010-05-11 14:00:00 | Dielektromos nedvességmérők kalibrációátvitelét befolyásoló tényezők | 2010-06-08 |
Gortva-Vajda Ágnes Gizella | Kasza Gyula | Mohácsiné Farkas Csilla | 2021-05-28 13:00:00 | ÉLELMISZER EREDETŰ SZALMONELLÓZISOK TÁRSADALMI KÖLTSÉGE MAGYARORSZÁGON | 2021-06-03 |
HAJNAL ÉVA | Kollár Gábor | | 2008-01-21 14:00:00 | Élelmiszerlogisztikai folyamatok optimalizálása | 2008-02-11 |
Hamdan Samer | Daood Hussein | | 2008-08-06 14:00:00 | Effect of supercritical carbon dioxide and sub-critical propane extraction of thyme and cardamom on chemical composition, antioxidant and microbial properties | 2008-10-07 |
Hartyáni Piroska | Cserhalmi Zsuzsanna | | 2012-11-21 10:00:00 | Pulzáló elektromos térerő és nagy hidrosztatikai nyomás alkalmazása gyümölcslevek kíméletes tartósítására | 2012-12-04 |
Hasani Endrit | Dalmadi István | Kenesei György | 2023-07-25 09:00:00 | Effect of one step and two step sous vide treatments on quality and storage stability of chicken breast | 2023-08-25 |
Havas Petra | Rezessyné Szabó Judit | Nguyen Duc Quang | 2015-02-25 11:30:00 | Kereskedelmi forgalomban kapható probiotikus baktériumok galaktozidáz enzimeinek tanulmányozása | 2015-03-18 |
Hegyesné Vecseri Beáta | Hoschke Ágoston | | 2005-04-21 11:00:00 | Az ásványi anyag tartalom tanulmányozása a sörgyártás műveleti lépései során | 2005-06-07 |
Hegyi Ferenc | Halász Anna | | 2014-11-17 14:00:00 | Laktobacilluszok vizsgálata továbbfejlesztett kolorimetriás módszerrel | 2014-12-17 |
Hegyi-Kaló Júlia | Pomázi Andrea | Váczy Kálmán Zoltán | 2022-06-27 09:30:00 | A Botrytis cinerea által okozott nemesrothadásos folyamatok vizsgálata | 2022-10-06 |
HELLNER GABRIELLA | Poppe László | Maráz Anna | 2011-09-27 14:30:00 | Application of lipolytic enzymes of microbial origin as biocatalysts | 2011-10-04 |
Hidas Karina Ilona | Nyulasné Zeke Ildikó | Németh Csaba | 2023-02-15 13:00:00 | A fagyasztás hatásai a tojáslevek minőségi jellemzőire | 2023-03-02 |
HITKA GÉZA | Balla Csaba | | 2011-09-21 14:00:00 | Kajszi szabályozott légterű tárolástechnológiájának fejlesztése | 2011-10-04 |
Horváth Zsuzsanna | Ambrus Árpád | | 2018-12-05 14:00:00 | MODELL A KOCKÁZAT ALAPÚ NÖVÉNYVÉDŐSZER-MARADÉK MONITORING PROGRAMOK TERVEZÉSÉHEZ | 2018-12-07 |
Hu Xianguo | Békássyné Molnár Erika | | 2002-05-03 10:00:00 | Olaj-víz emulzió szétválasztása környezetvédelmi céllal | 2002-06-24 |
Hussein Khabat Noori | Dalmadi István | Friedrich László | 2021-02-09 14:00:00 | THE USE OF BIOACTIVE COMPOUNDS AND HIGH HYDROSTATIC PRESSURE IN CHICKEN MEAT PRESERVATION | 2021-03-11 |
IGNÁT TIMEA | Ze'ev Schmilovitch | Felföldi József | 2012-05-21 14:00:00 | Non-destructive methods for determination of quality attributes of bell peppers | 2012-06-05 |
Ipolyi Ildikó | Fodor Péter | | 2003-08-25 10:00:00 | Gyakorlati megoldások a speciációs analitika minőségének biztosítására | 2003-09-22 |
Izsó Tekla | Kasza Gyula | Somogyi László | 2021-01-14 10:00:00 | TEJFÖL – IMITÁTUMOK MINŐSÉGÉNEK FOGYASZTÓI ÉSZLELÉSE A TERMÉKEK ÉLELMISZER- ÉS TÁPLÁLKOZÁSTUDOMÁNYI ÉRTÉKELÉSÉNEK ÖSSZEHASONLÍTÁSÁBAN | 2021-03-11 |
Jánosity Anna | Kiskó Gabriella | Baranyi József | 2023-05-19 12:00:00 | Evaluation of the efflux mediated resistance-modulating effect of carvacrol in Escherichia coli using predictive microbiology methods | 2023-06-06 |
JESÚS MORA MOLINA | Vatai Gyula | | 2003-11-25 14:30:00 | Ipari szennyvizek tisztítása membránszűréssel és pervaporációval | 2003-12-03 |
Jókainé Szatura Zsuzsanna | Fodor Péter | | 2007-11-20 12:00:00 | A higanyspeciáció lehetőségei | 2007-12-11 |
Jónás Gábor | Friedrich László | | 2021-09-15 10:00:00 | A nagy hidrosztatikus nyomáskezelés hatásának vizsgálata a hús pácolása során | 2021-10-08 |
KÁKONYI ILDIKÓ | Maráz Anna | | 2012-02-08 10:00:00 | Élesztőgomba sejtek nehézfém bioszorpciója és alkalmazásuk a szennyvíztisztítás hatékonyságának növelésére | 2012-03-06 |
KÁLMÁNNÉ TUBOLY ESZTER | Farkas József | | 2009-10-06 14:00:00 | Nagy hidrosztatikus nyomású technológia alkalmazásának hatásai néhány élelmiszer mikrobiológiai állapotára és más minőségjellemzőire | 2009-12-08 |
Kanyóné Rácz Kinga | Kállay Miklós | | 2017-01-25 11:00:00 | A szőlő terméskorlátozásának hatásvizsgálata a borok minőségére | 2017-02-23 |
Kasperné Szél Zsuzsanna | Korány Kornél | | 2006-09-05 10:00:00 | A selyemkóróméz kémiai jellemzői és összehasonlítása az akácmézzel | 2006-10-03 |
Kaszab Tímea | Fekete András | | 2013-03-06 11:00:00 | Sárgarépa (Daucus carota subsp. sativus) fizikai jellemzőinek és ízének változása nem ideális tárolás során | 2013-06-04 |
Katona Róbert | Stefánka Zsolt | | 2013-09-30 10:30:00 | ICP-MS alkalmazása különböző típusú minták eredetmeghatározásához | 2013-12-03 |
Kenesei György | Dalmadi István | | 2018-06-06 14:30:00 | Kíméletes hőkezelés és nagy hidrosztatikus nyomáskezelés kombinálásának hatása sertéshús egyes minőségjellemzőire | 2018-10-04 |
Keppelné Bognár Erzsébet | Somogyi László | | 2020-11-26 10:30:00 | MCPD- és glicidil-észterek képződésének vizsgálata magolajok finomítási és konyhatechnikai hőkezelései során | 2020-12-10 |
Kerekes Kata | Ambrus Árpád | | 2021-06-23 14:30:00 | A magyar fogyasztók aflatoxin M1 expozíciójának determinisztikus és probabilisztikus modellezése a tej és tejtermékek szennyezettsége alapján | 2021-07-07 |
Kertész István | Felföldi József | Baranyai László | 2021-11-24 15:00:00 | Mathematical Modelling of Food Quality Parameters Based on Multivariate and Spectral Data | 2022-03-03 |
Kiss Anna | Lakner Zoltán Károly | Kasza Gyula | 2021-09-20 14:00:00 | The socio-economic burden of obesity, some ways and impasses of its prevention/ Az elhízás társadalmi terhe és az elhízás prevenciójának lehetőségei | 2021-10-08 |
Kiss Judit | Sassné Kiss Ágnes | | 2007-11-21 09:00:00 | Tokaji aszú borok eredetvizsgálata szőlők és borok amin- és sav-összetétele alapján | 2007-12-11 |
Kmellár Béla | Fodor Péter | | 2011-09-05 14:00:00 | Multikomponenses növényvédőszer-maradék meghatározás lehetőségei élelmiszerekből tömegspektrometriás módszerekkel | 2011-10-04 |