Bejelentkezés
 Fórum
 
intézményenként tudományáganként név szerint dátum szerint doktori iskolánként  
Doktori védések lekérdezése doktori iskolánként
intézmény neve
doktori iskola
keresett doktori iskola azonosítója
időpont szerint




 
Élelmiszertudományi Doktori Iskola doktori védései

doktorjelölt neve

témavezető

társ témavezető

védés időpontja

értekezés címe

cím odaítélése /döntés dátuma
Nagy ÁdámAbrankó László2016-05-19 11:00:00Kajszigyümölcsök (Prunus armeniaca L.) polifenol készletének átfogó tömegspektrometriás feltérképezése2016-10-06
Szilvássy BlankaAbrankó László2014-09-09 11:00:00Élelmi növények polifenol készletének vizsgálata tömegspektrometriás módszerekkel2014-10-15
Tormási JuditAbrankó László2023-06-22 10:00:00Effects of foods containing lipase inhibitory bioactive substances on trigliceryde lipolysis and protein digestibility2023-07-06
Szalóki-Dorkó LillaAbrankó LászlóMáté Mónika2016-09-05 11:00:00Fekete bodza színanyagok átfogó analitikai vizsgálata élelmiszertechnológiai eljárások során2016-10-06
Szalontai HelgaAdányiné Kisbocskói Nóra2015-11-26 14:00:00Jelölésmentes immunszenzorok fejlesztése probiotikus baktériumok és aflatoxin M1 kimutatására2015-12-16
Majerné Baranyi KrisztinaAdányiné Kisbocskói Nóra2015-11-17 14:00:00Immunszenzor fejlesztése élelmiszer- és környezetanalitikai felhasználásra2015-12-16
Szenczi-Cseh JúliaAmbrus Árpád2017-10-16 10:00:00A FOGYASZTÓK NÖVÉNYVÉDŐSZER-MARADÉK EXPOZÍCIÓJA BIZONYTALANSÁGÁT BEFOLYÁSOLÓ TÉNYEZŐK2017-12-07
Kerekes KataAmbrus Árpád2021-06-23 14:30:00A magyar fogyasztók aflatoxin M1 expozíciójának determinisztikus és probabilisztikus modellezése a tej és tejtermékek szennyezettsége alapján2021-07-07
Horváth ZsuzsannaAmbrus Árpád2018-12-05 14:00:00MODELL A KOCKÁZAT ALAPÚ NÖVÉNYVÉDŐSZER-MARADÉK MONITORING PROGRAMOK TERVEZÉSÉHEZ2018-12-07
Zentai AndreaAmbrus Árpád2016-02-09 10:00:00NÖVÉNYVÉDŐSZER-MARADÉKOK ÉS MÁS SZENNYEZŐANYAGOK ÉLELMISZERFOGYASZTÁSBÓL SZÁRMAZÓ AKUT EXPOZÍCIÓJÁNAK PROBABILISZTIKUS MODELLEZÉSE2016-02-25
Farkas ZsuzsaAmbrus Árpád2017-12-11 14:00:00MINTAVÉTELI ELJÁRÁSOK OPTIMALIZÁLÁSA A TERMÉKMEGFELELŐSÉG ELLENŐRZÉSÉRE ÉLELMISZEREKBEN ELŐFORDULÓ NÖVÉNYVÉDŐSZERMARADÉK-HATÁRÉRTÉKEK FIGYELEMBEVÉTELÉVEL2018-02-22
Mednyánszky ZsuzsannaAmtmann Mária2013-06-25 10:00:00AROMAANYAGOK ÖSSZEHASONLÍTÓ VIZSGÁLATA FAJTAAZONOSÍTÁS CÉLJÁBÓL2013-10-30
SOMOGYI LÁSZLÓBadakné Kerti Katalin2008-09-18 14:00:00Aktív anyagok szerepe rozmaring ízesítésű napraforgó olajban2008-10-07
Zeke Ildikó CsillaBalla CsabaFriedrich László2015-05-20 10:00:00Fagyasztott élelmiszer-emulziók stabilitásának vizsgálata2015-06-17
NÉMETH CSABABalla Csaba2012-02-28 14:00:00Tojáslevek kis hőmérsékletű kezelése2012-03-06
Friedrich LászlóBalla CsabaFelföldi József2008-04-28 10:00:00Ultrahang alkalmazása húskészítmények minősítésében és gyártástechnológiájában2008-06-10
Vén CsillaBalla Csaba2011-03-08 09:00:00A marhahús érésének vizsgálata, az érlelési technológia fejlesztése2011-06-07
HITKA GÉZABalla Csaba2011-09-21 14:00:00Kajszi szabályozott légterű tárolástechnológiájának fejlesztése2011-10-04
Zsom TamásBalla Csaba2007-11-26 14:30:00Étkezési paprika minőségváltozása a szedés utáni időszak alatt2007-12-11
Zin Moh MohBánvölgyi Szilvia2023-02-01 11:00:00SCAVENGING OF BIOACTIVE COMPOUNDS FROM BEETROOT (BETA VULGARIS. L) WASTES VIA EMERGING TECHNOLOGIES APPROACH2023-03-02
Dénes Lajos DénesBaranyai LászlóFelföldi József2018-09-17 10:00:00LÉZER DIFFÚZ REFLEXIÓS MÓDSZER TERMÉNYEK ÁLLAPOTJELLEMZÉSÉRE2018-10-04
Amani HaniehBaranyai LászlóBadakné Kerti Katalin2024-03-28 13:00:00RAPID QUALITY ASSESSMENT OF BAKERY PRODUCTS USING MACHINE VISION
Kosztik JuditBatáné Vidács Ildikó2021-05-03 09:00:00Egzotikus állatokból izolált tejsavbaktériumok azonosítása és jellemzése biotechnológiai hasznosíthatóság szempontjából2021-06-03
Száraz LeonóraBeczner Judit2003-11-21 12:30:00MÓDSZERFEJLESZTÉS BIODEGRADÁLHATÓNAK JELÖLT CSOMAGOLÓANYAGOK BIOLÓGIAI BONTHATÓSÁGÁNAK VIZSGÁLATÁRA2003-12-03
Szekér KrisztinaBeczner Judit2008-03-05 11:00:00Tejsavbaktériumok és élelmiszer-eredetű romlás- és kórokozó baktériumok versengő kölcsönhatása élelmiszer mátrixban, élő és élettelen felszíneken2008-06-10
Pintér SzilviaBeczner Judit2014-05-19 09:00:00Ökológiai és integrált gazdálkodással termesztett csonthéjas és almatermésű gyümölcsök mikrobiológiai és kémiai analízise2014-06-11
Csernus OlíviaBeczner JuditBaranyi József2014-05-16 10:00:00Romlást okozó, potenciálisan toxinképző penészgomba fajok növekedésének modellezése a hőmérséklet és a vízaktivitás függvényében2014-06-11
Korbász MargitBeczner Judit2010-10-05 14:00:00A fűszerpaprika élelmiszerbiztonsága mikrobiológiai szempontból2010-10-05
Bánvölgyi SzilviaBékássyné Molnár Erika2009-07-22 10:00:00Feketeribiszke-lé és vörösbor besűrítése integrált membránműveletek alkalmazásával2009-10-06
FOGARASSY ESZTER KAROLINABékássyné Molnár Erika2012-04-12 10:00:00Komplex membrántechnikai alkalmazás és modellezés kajszibaracklé feldolgozására2012-06-05
Galambos IldikóBékássyné Molnár Erika2006-06-27 10:00:00KÚTVIZEK HUMINSAV- ÉS ARZÉNMENTESÍTÉSE2006-10-03
Kőszegi LászlónéBékássyné Molnár Erika2020-05-28 14:00:00A NAGY CSALÁN (URTICA DIOICA L.) EXTRAKTUMAINAK ÉS BIOAKTÍV KOMPONENSEINEK VIZSGÁLATA2020-07-10
Hu XianguoBékássyné Molnár Erika2002-05-03 10:00:00Olaj-víz emulzió szétválasztása környezetvédelmi céllal2002-06-24
Baráti-Deák BernadettBelák Ágnes2023-12-12 10:00:00Élelmiszerekkel terjedő patogén baktériumok gátlása antagonista baktériumokkal2024-03-07
Ta Phuong LinhBujna ErikaKun Szilárd2022-02-03 10:00:00Evaluation of different microencapsulation techniques for improving the functional effectiveness of probiotic-containing foods2022-03-03
Hartyáni PiroskaCserhalmi Zsuzsanna2012-11-21 10:00:00Pulzáló elektromos térerő és nagy hidrosztatikai nyomás alkalmazása gyümölcslevek kíméletes tartósítására2012-12-04
Kenesei GyörgyDalmadi István2018-06-06 14:30:00Kíméletes hőkezelés és nagy hidrosztatikus nyomáskezelés kombinálásának hatása sertéshús egyes minőségjellemzőire2018-10-04
Salamon BertoldDalmadi István2021-09-10 09:00:00Kombinált kíméletes technológiák sorrendjének hatása szamócapürékre2021-10-08
Hussein Khabat NooriDalmadi IstvánFriedrich László2021-02-09 14:00:00THE USE OF BIOACTIVE COMPOUNDS AND HIGH HYDROSTATIC PRESSURE IN CHICKEN MEAT PRESERVATION2021-03-11
Hasani EndritDalmadi IstvánKenesei György2023-07-25 09:00:00Effect of one step and two step sous vide treatments on quality and storage stability of chicken breast2023-08-25
Hamdan SamerDaood Hussein2008-08-06 14:00:00Effect of supercritical carbon dioxide and sub-critical propane extraction of thyme and cardamom on chemical composition, antioxidant and microbial properties2008-10-07
Bori ZsuzsannaDaood HusseinKiss Attila2016-09-29 10:00:00HPLC és GC-MS módszerek fejlesztése a paradicsomban és a fűszerpaprikában előforduló karotinoidok és aromaanyagok meghatározására2016-12-08
Vasdinyei RitaDeák Tibor2005-02-08 10:00:00Hazai tejtermékekből származó élesztőgombák jellemzése hagyományos és molekuláris módszerekkel2005-02-22
Egressy-Molnár OrsolyaDernovics Mihály2015-03-12 10:00:00Development of LC-MS methods for the analyses of selenium species of natural and synthetic origin2015-03-18
Vass AndreaDernovics Mihály2017-11-02 13:00:00Peszticid analitikai eljárások fejlesztése2017-12-07
Szigedi TamásDernovics MihályFodor Marietta2014-04-08 10:30:00Módszerfejlesztés Fourier-transzformációs közeli infravörös technika (FT-NIR) alkalmazási körének kibővítése élelmiszeripari mintákon2014-06-11
Both Eszter BorbálaDernovics MihályJókainé Szatura Zsuzsanna2021-04-21 14:00:00COMPREHENSIVE SELENIUM SPECIATION OF A SELENIUM ACCUMULATOR PLANT, CARDAMINE VIOLIFOLIA2021-04-29
Németh AnikóDernovics Mihály2015-11-27 14:00:00Application of hyphenated analytical techniques in the investigation of selenium speciation of different plants2015-12-16
Dalmadi istvánFarkas József2009-09-04 14:00:00Hőkezeléssel és nagy hidrosztatikus nyomással pasztőrözött bogyósgyümölcs-pürék minőségjellemzőinek alakulása a tárolási hőmérséklet függvényében2009-10-06
Magyarné Horváth KingaFarkas József2009-08-26 10:00:00Műszeres gyorsmódszerek alkalmazása sertéshús minőségváltozásának jellemzésére2009-10-06
KÁLMÁNNÉ TUBOLY ESZTERFarkas József2009-10-06 14:00:00Nagy hidrosztatikus nyomású technológia alkalmazásának hatásai néhány élelmiszer mikrobiológiai állapotára és más minőségjellemzőire2009-12-08
Pásztorné Huszár KláraFarkas József2008-09-11 10:00:00PROTEIN CHANGES OF VARIOUS TYPES OF MILK AS AFFECTED BY HIGH HYDROSTATIC PRESSURE PROCESSING2008-10-07
BICZÓ-KABAI VERONIKAFekete András2011-11-16 10:30:00Kakaóvaj-egyenértékű növényi zsírok és a tárolási körülmények hatása csokoládé modellrendszerek reológiai és érzékszervi jellemzőire2011-11-29
Baranyai LászlóFekete András2001-11-15 10:00:00Összefüggés szemes termények számítógéppel meghatározott vizuális jellemzői között2002-01-29
KOVÁCS ZOLTÁNFekete András2012-11-15 09:30:00Módszer elektronikus nyelvvel végzett méréseknél fellépő zavaró hatások csökkentésére2012-12-04
Szabó P. BalázsFekete András2009-07-10 10:00:00Módszerek búza szemkeménységének meghatározására2009-10-06
Kaszab TímeaFekete András2013-03-06 11:00:00Sárgarépa (Daucus carota subsp. sativus) fizikai jellemzőinek és ízének változása nem ideális tárolás során2013-06-04
Gillay ZoltánFekete AndrásFunk B. David2010-05-11 14:00:00Dielektromos nedvességmérők kalibrációátvitelét befolyásoló tényezők2010-06-08
Lampertné Meretei AnikóFekete András2012-11-20 10:00:00Módszer kenyérbélzet állományjellemzőinek meghatározására2012-12-04
Szöllősi DánielFelföldi JózsefKovács Zoltán2016-02-05 11:00:00ÍZ - KÖLCSÖNHATÁSOK ELEMZÉSE ELEKTRONIKUS NYELVVEL2016-02-25
Dénesné Várvölgyi EvelinFelföldi JózsefKovács Zoltán2016-12-14 14:00:00Módszerfejleztés a kávépörkölés nyomon követésére és a kávéban esetlegesen előforduló árpa detektálására2017-02-23
Parrag ViktóriaFelföldi JózsefFirtha Ferenc2020-12-16 15:00:00TERMÉNYEK HIBÁINAK DETEKTÁLÁSA, MINŐSÉGI PARAMÉTEREK JELLEMZÉSE OPTIKAI MÓDSZEREK ALKALMAZÁSÁVAL2021-03-11
Firtha FerencFelföldi József2008-09-12 10:00:00Trikromatikus és hiperspektrális képfeldolgozási módszerek élelmiszerek és termények vizsgálatára2008-10-07
Zsomné Muha ViktóriaFelföldi József2008-03-27 10:00:00Dinamikus módszerek kertészeti termékek jellemzésére2008-06-10
Kertész IstvánFelföldi JózsefBaranyai László2021-11-24 15:00:00Mathematical Modelling of Food Quality Parameters Based on Multivariate and Spectral Data2022-03-03
Benes Eszter LucaFodor MariettaGere Attila2023-06-21 10:00:00Egyes snackek, illetve zöld- és pörkölt kávé roncsolásmentes analitikai, valamint érzékszervi vizsgálata2023-07-06
Polgár LászlóFodor Péter2014-09-09 15:00:00Növényvédő szerek és azok bomlástermékeinek vizsgálata élelmiszerekben HPLC-(ESI+)MS technikákkal2014-10-15
Stefáka ZsoltFodor Péter2003-07-03 10:00:00Nagyhatékonyságú mintabeviteli módszerek alkalmazási lehetőségei a speciációs analitikában2003-09-22
Jókainé Szatura ZsuzsannaFodor Péter2007-11-20 12:00:00A higanyspeciáció lehetőségei2007-12-11
RAK GÁBOR PÉTERFodor PéterAbrankó László2011-05-05 13:00:00Polifenolok és származékaik feltérképezése hármas-kvadrupol tömegspektrometriás módszerrel2011-06-07
Abrankó LászlóFodor Péter2006-10-30 11:00:00Nagyhatékonyságú mintabeviteli technikák fejlesztése az elemanalitikában2006-11-28
Kmellár BélaFodor Péter2011-09-05 14:00:00Multikomponenses növényvédőszer-maradék meghatározás lehetőségei élelmiszerekből tömegspektrometriás módszerekkel2011-10-04
SÁGI-KISS VIRÁGFodor PéterHéberger Károly2012-07-25 14:00:00Gyümölcsök penészes romlásának előrejelzése2012-10-02
Dernovics MihályFodor Péter2003-09-18 13:00:00Mintaelőkészítési módszerek kidolgozása és referencia anyagok előállítása módosulatanalitikai célokra2003-09-22
Geréné Radványi DalmaFodor PéterJókainé Szatura Zsuzsanna2016-11-17 10:30:00Gombatermesztésben előforduló kártékony penészek korai kimutatása illékony másodlagos anyagcseretermékekkel2016-12-08
Ipolyi IldikóFodor Péter2003-08-25 10:00:00Gyakorlati megoldások a speciációs analitika minőségének biztosítására2003-09-22
Rapi SándorFodor Péter2017-05-18 14:00:00Bioaktív peptidek analitikai meghatározása2017-06-01
Fodor MariettaFodor Péter2004-09-01 11:00:00CIRKÓNIUM-ASZKORBÁT HATÁSA A BÚZA CSÍRANÖVÉNY KÉMIAI ÉS BIOKÉMIAI PARAMÉTEREIRE2004-10-06
NAGYMÁTÉ EMESEFodor PéterDernovics Mihály2009-02-03 10:00:00Vitaminnal dúsított sörök előállítása és tanulmányozása2009-02-10
SCHÄFFER RICHÁRDFodor Péter2007-10-29 13:00:00CSATOLT TECHNIKÁK FEJLESZTÉSE ÉS ALKALMAZÁSA ARZÉNMÓDOSULATOK MEGHATÁROZÁSÁRA2007-12-11
Üveges MártaFodor PéterDernovics Mihály2009-07-01 11:30:00Az izotóparány mérés alkalmazásának lehetőségei a módosulat-analitikában és az élelmiszereredet vizsgálata során2009-10-06
Castillo LuisFriedrich László2014-04-24 15:00:00Húsok mikrobaszennyezettségének csökkentése2014-06-11
Palotás PéterFriedrich László2020-11-24 14:00:00Halászati termékek eltarthatóságának növelése komplex, kíméletes feldolgozás technológiával2020-12-10
Csehi BarbaraFriedrich LászlóPásztorné Huszár Klára2019-11-13 10:00:00NAGY HIDROSZTATIKUS NYOMÁSKEZELÉS HATÁSA ÁLLATI EREDETŰ TERMÉKEK FEHÉRJESZERKEZETI ÉS FIZIKO-KÉMIAI TULAJDONSÁGAIRA2019-12-06
Vargáné Tóth AdriennFriedrich LászlóNémeth Csaba2020-02-14 10:00:00TOJÁSLEVEK ELTARTHATÓSÁGÁNAK NÖVELÉSE KOMBINÁLT KÍMÉLETES TARTÓSÍTÁSI ELJÁRÁSOK ALKALMAZÁSÁVAL2020-03-10
Ayari EmnaFriedrich LászlóNémeth Csaba2023-03-01 13:00:00„USE OF MINIMAL PROCESSING TECHNOLOGIES IN EXTENDING SHELF-LIFE OF EGG PRODUCTS”2023-03-02
Darnay LíviaFriedrich LászlóKoncz Kálmánné2017-02-17 11:00:00Mikrobiális transzglutamináz alkalmazhatósága tej- és húsipari termékeknél2017-06-01
Jónás GáborFriedrich László2021-09-15 10:00:00A nagy hidrosztatikus nyomáskezelés hatásának vizsgálata a hús pácolása során2021-10-08
Gillay Bíborka ZsuzsannaFunk B. DavidFelföldi József2013-05-08 14:00:00„Szemestermények nedvességtartalmának és dielektromos jellemzőinek összefüggése”2013-06-04
NAGY ANDRÁSGelencsér Éva2009-05-20 10:00:00Totális herbiciddel szemben toleráns transzgénikus búza (Triticum aestivum L.) élelmiszer-biztonsági kockázatainak vizsgálata2009-06-09
NÉMEDI ERZSÉBETGelencsér Éva2009-05-19 09:00:00Molekuláris biológiai módszerek fejlesztése gluténmentesség ellenőrzésére2009-06-09
TAKÁCS KRISZTINAGelencsér Éva2008-12-16 10:00:00Főbb gabona allergének immunanalitikai kimutatása2009-02-10
Ujhelyi GabriellaGelencsér Éva2009-07-03 10:00:00Szójatartalmú élelmiszerekben előforduló glifozát toleráns szója szennyezés és a szervezetbe kerülés kockázatának vizsgálata PCR módszerrel2009-10-06
Maczó AnitaGelencsér Éva2015-11-03 14:00:00Bab eredetű alfa-amiláz enzim inhibitorok, mint biológiailag aktív fehérjék vizsgálata2015-12-16
Hegyi FerencHalász Anna2014-11-17 14:00:00Laktobacilluszok vizsgálata továbbfejlesztett kolorimetriás módszerrel2014-12-17
ZALÁN ZSOLTHalász Anna2008-12-03 09:00:00Tejsavbaktériumok szelektálása romlást okozó élesztők szaporodásának gátlására2008-12-09
Bajusz-Rácz AnitaHéberger KárolyFodor Marietta2017-02-10 10:00:00Kemometria és FT-NIR spektroszkópia alkalmazása az élelmiszeranalitikában2017-02-23
Koren DánielHegyesné Vecseri BeátaKun-Farkas Gabriella2021-10-26 13:00:00Study of health promoting components throughout the malting and brewing process2021-12-03
Fogarasi Attila LeventeHegyesné Vecseri Beáta2018-09-03 14:00:00BIO ALAKOR SÖR ELŐÁLLÍTÁSA ÉS EGÉSZSÉGVÉDŐ KOMPONENSEINEK VIZSGÁLATA2018-10-04
Penksza PéterHermánné Juhász Réka2022-11-24 11:00:00XILO-OLIGOSZACHARIDOK TECHNOFUNKCIONÁLIS TULAJDONSÁGAI2022-12-08

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )