doktorjelölt neve | témavezető | társ témavezető | védés időpontja | értekezés címe | cím odaítélése
/döntés dátuma |
---|
|
|
|
|
|
|
Szalóki-Dorkó Lilla | Abrankó László | Máté Mónika | 2016-09-05 11:00:00 | Fekete bodza színanyagok átfogó analitikai vizsgálata élelmiszertechnológiai eljárások során | 2016-10-06 |
Tormási Judit | Abrankó László | | 2023-06-22 10:00:00 | Effects of foods containing lipase inhibitory bioactive substances on trigliceryde lipolysis and protein digestibility | 2023-07-06 |
Nagy Ádám | Abrankó László | | 2016-05-19 11:00:00 | Kajszigyümölcsök (Prunus armeniaca L.) polifenol készletének átfogó tömegspektrometriás feltérképezése | 2016-10-06 |
Szilvássy Blanka | Abrankó László | | 2014-09-09 11:00:00 | Élelmi növények polifenol készletének vizsgálata tömegspektrometriás módszerekkel | 2014-10-15 |
Majerné Baranyi Krisztina | Adányiné Kisbocskói Nóra | | 2015-11-17 14:00:00 | Immunszenzor fejlesztése élelmiszer- és környezetanalitikai felhasználásra | 2015-12-16 |
Szalontai Helga | Adányiné Kisbocskói Nóra | | 2015-11-26 14:00:00 | Jelölésmentes immunszenzorok fejlesztése probiotikus baktériumok és aflatoxin M1 kimutatására | 2015-12-16 |
Horváth Zsuzsanna | Ambrus Árpád | | 2018-12-05 14:00:00 | MODELL A KOCKÁZAT ALAPÚ NÖVÉNYVÉDŐSZER-MARADÉK MONITORING PROGRAMOK TERVEZÉSÉHEZ | 2018-12-07 |
Farkas Zsuzsa | Ambrus Árpád | | 2017-12-11 14:00:00 | MINTAVÉTELI ELJÁRÁSOK OPTIMALIZÁLÁSA A TERMÉKMEGFELELŐSÉG ELLENŐRZÉSÉRE ÉLELMISZEREKBEN ELŐFORDULÓ NÖVÉNYVÉDŐSZERMARADÉK-HATÁRÉRTÉKEK FIGYELEMBEVÉTELÉVEL | 2018-02-22 |
Zentai Andrea | Ambrus Árpád | | 2016-02-09 10:00:00 | NÖVÉNYVÉDŐSZER-MARADÉKOK ÉS MÁS SZENNYEZŐANYAGOK ÉLELMISZERFOGYASZTÁSBÓL SZÁRMAZÓ AKUT EXPOZÍCIÓJÁNAK PROBABILISZTIKUS MODELLEZÉSE | 2016-02-25 |
Kerekes Kata | Ambrus Árpád | | 2021-06-23 14:30:00 | A magyar fogyasztók aflatoxin M1 expozíciójának determinisztikus és probabilisztikus modellezése a tej és tejtermékek szennyezettsége alapján | 2021-07-07 |
Szenczi-Cseh Júlia | Ambrus Árpád | | 2017-10-16 10:00:00 | A FOGYASZTÓK NÖVÉNYVÉDŐSZER-MARADÉK EXPOZÍCIÓJA BIZONYTALANSÁGÁT BEFOLYÁSOLÓ TÉNYEZŐK | 2017-12-07 |
Mednyánszky Zsuzsanna | Amtmann Mária | | 2013-06-25 10:00:00 | AROMAANYAGOK ÖSSZEHASONLÍTÓ VIZSGÁLATA FAJTAAZONOSÍTÁS CÉLJÁBÓL | 2013-10-30 |
SOMOGYI LÁSZLÓ | Badakné Kerti Katalin | | 2008-09-18 14:00:00 | Aktív anyagok szerepe rozmaring ízesítésű napraforgó olajban | 2008-10-07 |
Vén Csilla | Balla Csaba | | 2011-03-08 09:00:00 | A marhahús érésének vizsgálata, az érlelési technológia fejlesztése | 2011-06-07 |
HITKA GÉZA | Balla Csaba | | 2011-09-21 14:00:00 | Kajszi szabályozott légterű tárolástechnológiájának fejlesztése | 2011-10-04 |
Zsom Tamás | Balla Csaba | | 2007-11-26 14:30:00 | Étkezési paprika minőségváltozása a szedés utáni időszak alatt | 2007-12-11 |
Zeke Ildikó Csilla | Balla Csaba | Friedrich László | 2015-05-20 10:00:00 | Fagyasztott élelmiszer-emulziók stabilitásának vizsgálata | 2015-06-17 |
NÉMETH CSABA | Balla Csaba | | 2012-02-28 14:00:00 | Tojáslevek kis hőmérsékletű kezelése | 2012-03-06 |
Friedrich László | Balla Csaba | Felföldi József | 2008-04-28 10:00:00 | Ultrahang alkalmazása húskészítmények minősítésében és gyártástechnológiájában | 2008-06-10 |
Zin Moh Moh | Bánvölgyi Szilvia | | 2023-02-01 11:00:00 | SCAVENGING OF BIOACTIVE COMPOUNDS FROM BEETROOT (BETA VULGARIS. L) WASTES VIA EMERGING TECHNOLOGIES APPROACH | 2023-03-02 |
Dénes Lajos Dénes | Baranyai László | Felföldi József | 2018-09-17 10:00:00 | LÉZER DIFFÚZ REFLEXIÓS MÓDSZER TERMÉNYEK ÁLLAPOTJELLEMZÉSÉRE | 2018-10-04 |
Amani Hanieh | Baranyai László | Badakné Kerti Katalin | 2024-03-28 13:00:00 | RAPID QUALITY ASSESSMENT OF BAKERY PRODUCTS USING MACHINE VISION | |
Kosztik Judit | Batáné Vidács Ildikó | | 2021-05-03 09:00:00 | Egzotikus állatokból izolált tejsavbaktériumok azonosítása és jellemzése biotechnológiai hasznosíthatóság szempontjából | 2021-06-03 |
Csernus Olívia | Beczner Judit | Baranyi József | 2014-05-16 10:00:00 | Romlást okozó, potenciálisan toxinképző penészgomba fajok növekedésének modellezése a hőmérséklet és a vízaktivitás függvényében | 2014-06-11 |
Korbász Margit | Beczner Judit | | 2010-10-05 14:00:00 | A fűszerpaprika élelmiszerbiztonsága mikrobiológiai szempontból | 2010-10-05 |
Száraz Leonóra | Beczner Judit | | 2003-11-21 12:30:00 | MÓDSZERFEJLESZTÉS BIODEGRADÁLHATÓNAK JELÖLT CSOMAGOLÓANYAGOK BIOLÓGIAI BONTHATÓSÁGÁNAK VIZSGÁLATÁRA | 2003-12-03 |
Szekér Krisztina | Beczner Judit | | 2008-03-05 11:00:00 | Tejsavbaktériumok és élelmiszer-eredetű romlás- és kórokozó baktériumok versengő kölcsönhatása élelmiszer mátrixban, élő és élettelen felszíneken | 2008-06-10 |
Pintér Szilvia | Beczner Judit | | 2014-05-19 09:00:00 | Ökológiai és integrált gazdálkodással termesztett csonthéjas és almatermésű gyümölcsök mikrobiológiai és kémiai analízise | 2014-06-11 |
Hu Xianguo | Békássyné Molnár Erika | | 2002-05-03 10:00:00 | Olaj-víz emulzió szétválasztása környezetvédelmi céllal | 2002-06-24 |
Bánvölgyi Szilvia | Békássyné Molnár Erika | | 2009-07-22 10:00:00 | Feketeribiszke-lé és vörösbor besűrítése integrált membránműveletek alkalmazásával | 2009-10-06 |
FOGARASSY ESZTER KAROLINA | Békássyné Molnár Erika | | 2012-04-12 10:00:00 | Komplex membrántechnikai alkalmazás és modellezés kajszibaracklé feldolgozására | 2012-06-05 |
Galambos Ildikó | Békássyné Molnár Erika | | 2006-06-27 10:00:00 | KÚTVIZEK HUMINSAV- ÉS ARZÉNMENTESÍTÉSE | 2006-10-03 |
Kőszegi Lászlóné | Békássyné Molnár Erika | | 2020-05-28 14:00:00 | A NAGY CSALÁN (URTICA DIOICA L.) EXTRAKTUMAINAK ÉS BIOAKTÍV KOMPONENSEINEK VIZSGÁLATA | 2020-07-10 |
Baráti-Deák Bernadett | Belák Ágnes | | 2023-12-12 10:00:00 | Élelmiszerekkel terjedő patogén baktériumok gátlása antagonista baktériumokkal | 2024-03-07 |
Ta Phuong Linh | Bujna Erika | Kun Szilárd | 2022-02-03 10:00:00 | Evaluation of different microencapsulation techniques for improving the functional effectiveness of probiotic-containing foods | 2022-03-03 |
Hartyáni Piroska | Cserhalmi Zsuzsanna | | 2012-11-21 10:00:00 | Pulzáló elektromos térerő és nagy hidrosztatikai nyomás alkalmazása gyümölcslevek kíméletes tartósítására | 2012-12-04 |
Hussein Khabat Noori | Dalmadi István | Friedrich László | 2021-02-09 14:00:00 | THE USE OF BIOACTIVE COMPOUNDS AND HIGH HYDROSTATIC PRESSURE IN CHICKEN MEAT PRESERVATION | 2021-03-11 |
Kenesei György | Dalmadi István | | 2018-06-06 14:30:00 | Kíméletes hőkezelés és nagy hidrosztatikus nyomáskezelés kombinálásának hatása sertéshús egyes minőségjellemzőire | 2018-10-04 |
Salamon Bertold | Dalmadi István | | 2021-09-10 09:00:00 | Kombinált kíméletes technológiák sorrendjének hatása szamócapürékre | 2021-10-08 |
Hasani Endrit | Dalmadi István | Kenesei György | 2023-07-25 09:00:00 | Effect of one step and two step sous vide treatments on quality and storage stability of chicken breast | 2023-08-25 |
Bori Zsuzsanna | Daood Hussein | Kiss Attila | 2016-09-29 10:00:00 | HPLC és GC-MS módszerek fejlesztése a paradicsomban és a fűszerpaprikában előforduló karotinoidok és aromaanyagok meghatározására | 2016-12-08 |
Hamdan Samer | Daood Hussein | | 2008-08-06 14:00:00 | Effect of supercritical carbon dioxide and sub-critical propane extraction of thyme and cardamom on chemical composition, antioxidant and microbial properties | 2008-10-07 |
Vasdinyei Rita | Deák Tibor | | 2005-02-08 10:00:00 | Hazai tejtermékekből származó élesztőgombák jellemzése hagyományos és molekuláris módszerekkel | 2005-02-22 |
Németh Anikó | Dernovics Mihály | | 2015-11-27 14:00:00 | Application of hyphenated analytical techniques in the investigation of selenium speciation of different plants | 2015-12-16 |
Egressy-Molnár Orsolya | Dernovics Mihály | | 2015-03-12 10:00:00 | Development of LC-MS methods for the analyses of selenium species of natural and synthetic origin | 2015-03-18 |
Vass Andrea | Dernovics Mihály | | 2017-11-02 13:00:00 | Peszticid analitikai eljárások fejlesztése | 2017-12-07 |
Szigedi Tamás | Dernovics Mihály | Fodor Marietta | 2014-04-08 10:30:00 | Módszerfejlesztés Fourier-transzformációs közeli infravörös technika (FT-NIR) alkalmazási körének kibővítése élelmiszeripari mintákon | 2014-06-11 |
Both Eszter Borbála | Dernovics Mihály | Jókainé Szatura Zsuzsanna | 2021-04-21 14:00:00 | COMPREHENSIVE SELENIUM SPECIATION OF A SELENIUM ACCUMULATOR PLANT, CARDAMINE VIOLIFOLIA | 2021-04-29 |
KÁLMÁNNÉ TUBOLY ESZTER | Farkas József | | 2009-10-06 14:00:00 | Nagy hidrosztatikus nyomású technológia alkalmazásának hatásai néhány élelmiszer mikrobiológiai állapotára és más minőségjellemzőire | 2009-12-08 |
Pásztorné Huszár Klára | Farkas József | | 2008-09-11 10:00:00 | PROTEIN CHANGES OF VARIOUS TYPES OF MILK AS AFFECTED BY HIGH HYDROSTATIC PRESSURE PROCESSING | 2008-10-07 |
Dalmadi istván | Farkas József | | 2009-09-04 14:00:00 | Hőkezeléssel és nagy hidrosztatikus nyomással pasztőrözött bogyósgyümölcs-pürék minőségjellemzőinek alakulása a tárolási hőmérséklet függvényében | 2009-10-06 |
Magyarné Horváth Kinga | Farkas József | | 2009-08-26 10:00:00 | Műszeres gyorsmódszerek alkalmazása sertéshús minőségváltozásának jellemzésére | 2009-10-06 |
Gillay Zoltán | Fekete András | Funk B. David | 2010-05-11 14:00:00 | Dielektromos nedvességmérők kalibrációátvitelét befolyásoló tényezők | 2010-06-08 |
Lampertné Meretei Anikó | Fekete András | | 2012-11-20 10:00:00 | Módszer kenyérbélzet állományjellemzőinek meghatározására | 2012-12-04 |
BICZÓ-KABAI VERONIKA | Fekete András | | 2011-11-16 10:30:00 | Kakaóvaj-egyenértékű növényi zsírok és a tárolási körülmények hatása csokoládé modellrendszerek reológiai és érzékszervi jellemzőire | 2011-11-29 |
Baranyai László | Fekete András | | 2001-11-15 10:00:00 | Összefüggés szemes termények számítógéppel meghatározott vizuális jellemzői között | 2002-01-29 |
KOVÁCS ZOLTÁN | Fekete András | | 2012-11-15 09:30:00 | Módszer elektronikus nyelvvel végzett méréseknél fellépő zavaró hatások csökkentésére | 2012-12-04 |
Szabó P. Balázs | Fekete András | | 2009-07-10 10:00:00 | Módszerek búza szemkeménységének meghatározására | 2009-10-06 |
Kaszab Tímea | Fekete András | | 2013-03-06 11:00:00 | Sárgarépa (Daucus carota subsp. sativus) fizikai jellemzőinek és ízének változása nem ideális tárolás során | 2013-06-04 |
Firtha Ferenc | Felföldi József | | 2008-09-12 10:00:00 | Trikromatikus és hiperspektrális képfeldolgozási módszerek élelmiszerek és termények vizsgálatára | 2008-10-07 |
Kertész István | Felföldi József | Baranyai László | 2021-11-24 15:00:00 | Mathematical Modelling of Food Quality Parameters Based on Multivariate and Spectral Data | 2022-03-03 |
Zsomné Muha Viktória | Felföldi József | | 2008-03-27 10:00:00 | Dinamikus módszerek kertészeti termékek jellemzésére | 2008-06-10 |
Szöllősi Dániel | Felföldi József | Kovács Zoltán | 2016-02-05 11:00:00 | ÍZ - KÖLCSÖNHATÁSOK ELEMZÉSE ELEKTRONIKUS NYELVVEL | 2016-02-25 |
Parrag Viktória | Felföldi József | Firtha Ferenc | 2020-12-16 15:00:00 | TERMÉNYEK HIBÁINAK DETEKTÁLÁSA, MINŐSÉGI PARAMÉTEREK JELLEMZÉSE OPTIKAI MÓDSZEREK ALKALMAZÁSÁVAL | 2021-03-11 |
Dénesné Várvölgyi Evelin | Felföldi József | Kovács Zoltán | 2016-12-14 14:00:00 | Módszerfejleztés a kávépörkölés nyomon követésére és a kávéban esetlegesen előforduló árpa detektálására | 2017-02-23 |
Benes Eszter Luca | Fodor Marietta | Gere Attila | 2023-06-21 10:00:00 | Egyes snackek, illetve zöld- és pörkölt kávé roncsolásmentes analitikai, valamint érzékszervi vizsgálata | 2023-07-06 |
Ipolyi Ildikó | Fodor Péter | | 2003-08-25 10:00:00 | Gyakorlati megoldások a speciációs analitika minőségének biztosítására | 2003-09-22 |
Fodor Marietta | Fodor Péter | | 2004-09-01 11:00:00 | CIRKÓNIUM-ASZKORBÁT HATÁSA A BÚZA CSÍRANÖVÉNY KÉMIAI ÉS BIOKÉMIAI PARAMÉTEREIRE | 2004-10-06 |
Geréné Radványi Dalma | Fodor Péter | Jókainé Szatura Zsuzsanna | 2016-11-17 10:30:00 | Gombatermesztésben előforduló kártékony penészek korai kimutatása illékony másodlagos anyagcseretermékekkel | 2016-12-08 |
NAGYMÁTÉ EMESE | Fodor Péter | Dernovics Mihály | 2009-02-03 10:00:00 | Vitaminnal dúsított sörök előállítása és tanulmányozása | 2009-02-10 |
Rapi Sándor | Fodor Péter | | 2017-05-18 14:00:00 | Bioaktív peptidek analitikai meghatározása | 2017-06-01 |
SCHÄFFER RICHÁRD | Fodor Péter | | 2007-10-29 13:00:00 | CSATOLT TECHNIKÁK FEJLESZTÉSE ÉS ALKALMAZÁSA ARZÉNMÓDOSULATOK MEGHATÁROZÁSÁRA | 2007-12-11 |
Üveges Márta | Fodor Péter | Dernovics Mihály | 2009-07-01 11:30:00 | Az izotóparány mérés alkalmazásának lehetőségei a módosulat-analitikában és az élelmiszereredet vizsgálata során | 2009-10-06 |
Stefáka Zsolt | Fodor Péter | | 2003-07-03 10:00:00 | Nagyhatékonyságú mintabeviteli módszerek alkalmazási lehetőségei a speciációs analitikában | 2003-09-22 |
Polgár László | Fodor Péter | | 2014-09-09 15:00:00 | Növényvédő szerek és azok bomlástermékeinek vizsgálata élelmiszerekben HPLC-(ESI+)MS technikákkal | 2014-10-15 |
Jókainé Szatura Zsuzsanna | Fodor Péter | | 2007-11-20 12:00:00 | A higanyspeciáció lehetőségei | 2007-12-11 |
RAK GÁBOR PÉTER | Fodor Péter | Abrankó László | 2011-05-05 13:00:00 | Polifenolok és származékaik feltérképezése hármas-kvadrupol tömegspektrometriás módszerrel | 2011-06-07 |
Abrankó László | Fodor Péter | | 2006-10-30 11:00:00 | Nagyhatékonyságú mintabeviteli technikák fejlesztése az elemanalitikában | 2006-11-28 |
Kmellár Béla | Fodor Péter | | 2011-09-05 14:00:00 | Multikomponenses növényvédőszer-maradék meghatározás lehetőségei élelmiszerekből tömegspektrometriás módszerekkel | 2011-10-04 |
SÁGI-KISS VIRÁG | Fodor Péter | Héberger Károly | 2012-07-25 14:00:00 | Gyümölcsök penészes romlásának előrejelzése | 2012-10-02 |
Dernovics Mihály | Fodor Péter | | 2003-09-18 13:00:00 | Mintaelőkészítési módszerek kidolgozása és referencia anyagok előállítása módosulatanalitikai célokra | 2003-09-22 |
Vargáné Tóth Adrienn | Friedrich László | Németh Csaba | 2020-02-14 10:00:00 | TOJÁSLEVEK ELTARTHATÓSÁGÁNAK NÖVELÉSE KOMBINÁLT KÍMÉLETES TARTÓSÍTÁSI ELJÁRÁSOK ALKALMAZÁSÁVAL | 2020-03-10 |
Visy Anna | Friedrich László | | 2024-05-21 10:00:00 | Aktív ultrahang alkalmazása húsok pácolási technológiájában | |
Jónás Gábor | Friedrich László | | 2021-09-15 10:00:00 | A nagy hidrosztatikus nyomáskezelés hatásának vizsgálata a hús pácolása során | 2021-10-08 |
Darnay Lívia | Friedrich László | Koncz Kálmánné | 2017-02-17 11:00:00 | Mikrobiális transzglutamináz alkalmazhatósága tej- és húsipari termékeknél | 2017-06-01 |
Castillo Luis | Friedrich László | | 2014-04-24 15:00:00 | Húsok mikrobaszennyezettségének csökkentése | 2014-06-11 |
Palotás Péter | Friedrich László | | 2020-11-24 14:00:00 | Halászati termékek eltarthatóságának növelése komplex, kíméletes feldolgozás technológiával | 2020-12-10 |
Ayari Emna | Friedrich László | Németh Csaba | 2023-03-01 13:00:00 | „USE OF MINIMAL PROCESSING TECHNOLOGIES IN EXTENDING SHELF-LIFE OF EGG PRODUCTS” | 2023-03-02 |
Csehi Barbara | Friedrich László | Pásztorné Huszár Klára | 2019-11-13 10:00:00 | NAGY HIDROSZTATIKUS NYOMÁSKEZELÉS HATÁSA ÁLLATI EREDETŰ TERMÉKEK FEHÉRJESZERKEZETI ÉS FIZIKO-KÉMIAI TULAJDONSÁGAIRA | 2019-12-06 |
Gillay Bíborka Zsuzsanna | Funk B. David | Felföldi József | 2013-05-08 14:00:00 | „Szemestermények nedvességtartalmának és dielektromos jellemzőinek összefüggése” | 2013-06-04 |
TAKÁCS KRISZTINA | Gelencsér Éva | | 2008-12-16 10:00:00 | Főbb gabona allergének immunanalitikai kimutatása | 2009-02-10 |
Ujhelyi Gabriella | Gelencsér Éva | | 2009-07-03 10:00:00 | Szójatartalmú élelmiszerekben előforduló glifozát toleráns szója szennyezés és a szervezetbe kerülés kockázatának vizsgálata PCR módszerrel | 2009-10-06 |
Maczó Anita | Gelencsér Éva | | 2015-11-03 14:00:00 | Bab eredetű alfa-amiláz enzim inhibitorok, mint biológiailag aktív fehérjék vizsgálata | 2015-12-16 |
NAGY ANDRÁS | Gelencsér Éva | | 2009-05-20 10:00:00 | Totális herbiciddel szemben toleráns transzgénikus búza (Triticum aestivum L.) élelmiszer-biztonsági kockázatainak vizsgálata | 2009-06-09 |
NÉMEDI ERZSÉBET | Gelencsér Éva | | 2009-05-19 09:00:00 | Molekuláris biológiai módszerek fejlesztése gluténmentesség ellenőrzésére | 2009-06-09 |
Hegyi Ferenc | Halász Anna | | 2014-11-17 14:00:00 | Laktobacilluszok vizsgálata továbbfejlesztett kolorimetriás módszerrel | 2014-12-17 |
ZALÁN ZSOLT | Halász Anna | | 2008-12-03 09:00:00 | Tejsavbaktériumok szelektálása romlást okozó élesztők szaporodásának gátlására | 2008-12-09 |
Bajusz-Rácz Anita | Héberger Károly | Fodor Marietta | 2017-02-10 10:00:00 | Kemometria és FT-NIR spektroszkópia alkalmazása az élelmiszeranalitikában | 2017-02-23 |
Koren Dániel | Hegyesné Vecseri Beáta | Kun-Farkas Gabriella | 2021-10-26 13:00:00 | Study of health promoting components throughout the malting and brewing process | 2021-12-03 |
Fogarasi Attila Levente | Hegyesné Vecseri Beáta | | 2018-09-03 14:00:00 | BIO ALAKOR SÖR ELŐÁLLÍTÁSA ÉS EGÉSZSÉGVÉDŐ KOMPONENSEINEK VIZSGÁLATA | 2018-10-04 |