Login
 Forum
 
by institution by research field by name by date by doctoral school  
Search for PhD defense according to doctoral school
name of institution
doctoral school
identification number of the doctoral school
defenses sorted by date




 
Doctoral defenses of Doctoral School of Food Sciences

name of doctoral candidate

thesis supervisor

co-supervisor

date of defense

title of thesis

date of decision of DS
Tímea KaszabAndrás Fekete2013-03-06 11:00:00Sárgarépa (Daucus carota subsp. sativus) fizikai jellemzőinek és ízének változása nem ideális tárolás során2013-06-04
László PolgárPéter Fodor2014-09-09 15:00:00Növényvédő szerek és azok bomlástermékeinek vizsgálata élelmiszerekben HPLC-(ESI+)MS technikákkal2014-10-15
Samer HamdanHussein Daood2008-08-06 14:00:00Effect of supercritical carbon dioxide and sub-critical propane extraction of thyme and cardamom on chemical composition, antioxidant and microbial properties2008-10-07
György KeneseiIstván Dalmadi2018-06-06 14:30:00Kíméletes hőkezelés és nagy hidrosztatikus nyomáskezelés kombinálásának hatása sertéshús egyes minőségjellemzőire2018-10-04
Lajos GálMiklós Kállay2006-08-30 10:00:00AZ EGRI BIKAVÉR MINŐSÉGFEJLESZTÉSÉNEK LEHETŐSÉGEI2006-10-03
TIBOR SIMONICSAnna Maráz2005-02-25 14:00:00A Schizosaccharomyces pombe kénmetabolizmusának fiziológiai és molekuláris biológiai vizsgálata2005-06-07
Dóra Babinszki-SzékelyMónika Máté2019-03-29 10:00:00KÜLÖNBÖZŐ CÉKLAFAJTÁK BELTARTALMI PARAMÉTEREINEK ÉS SZÁRÍTÁS HATÁSÁRA BEKÖVETKEZŐ VÁLTOZÁSAINAK VIZSG2019-06-06
IVETTA VAS-VINCZEGyula Vatai2011-02-07 10:00:00Integrált membránműveletek alkalmazása egészséges félkész termékek előállításában2011-03-08
Áron VargaAndrás Koris2022-06-17 12:00:00Studying the Application of Membrane Separation Processes in the Brewing Industry2022-10-06
Orsolya Egressy-MolnárMihály Dernovics2015-03-12 10:00:00Development of LC-MS methods for the analyses of selenium species of natural and synthetic origin2015-03-18
Andrea SüleÁgoston Hoschke2008-12-16 14:00:00Környezeti tényezők hatásának vizsgálata az árpában proteomikai módszerekkel2009-02-10
P. Balázs SzabóAndrás Fekete2009-07-10 10:00:00Módszerek búza szemkeménységének meghatározására2009-10-06
Péter PalotásLászló Friedrich2020-11-24 14:00:00Halászati termékek eltarthatóságának növelése komplex, kíméletes feldolgozás technológiával2020-12-10
Béla KmellárPéter Fodor2011-09-05 14:00:00Multikomponenses növényvédőszer-maradék meghatározás lehetőségei élelmiszerekből tömegspektrometriás módszerekkel2011-10-04
Orsolya TompaZoltán Károly Lakner2023-03-01 09:30:00Sustainable Diet Optimization and Analysis Applied on the Hungarian Dietary Patterns - Fenntartható táplálkozás elemzése és optimalizálása magyar táplálkozási mintázatok alapján2023-03-02
György CsimaEszter Vozáry2015-09-22 13:00:00Zselatin alapú édesipari termék reológiájának jellemzése2015-10-21
Katalin Nádaskiné SzakmárOlivér Reichart2009-11-03 10:00:00Redox-potenciál mérésen alapuló gyors mikrobiológiai módszer validálása és ipari alkalmazhatóságának vizsgálata2009-12-08
ILDIKÓ SZEDLJAKJudit Kosáry2011-11-18 09:31:00Dohány eredetű nyersanyagok minőségének és felhasználhatóságának biokémiai és mikrobiológiai jellemzése2011-11-29
Judit TormásiLászló Abrankó2023-06-22 10:00:00Effects of foods containing lipase inhibitory bioactive substances on trigliceryde lipolysis and protein digestibility2023-07-06
Bertold SalamonIstván Dalmadi2021-09-10 09:00:00Kombinált kíméletes technológiák sorrendjének hatása szamócapürékre2021-10-08
Kata RohonczyCsilla Mohácsiné Farkas2014-05-27 10:00:00Patogén mikroorganizmusok kimutatására szolgáló gyors módszerek összehasonlító vizsgálata2014-06-11
Krisztina SzekérJudit Beczner2008-03-05 11:00:00Tejsavbaktériumok és élelmiszer-eredetű romlás- és kórokozó baktériumok versengő kölcsönhatása élelmiszer mátrixban, élő és élettelen felszíneken2008-06-10
Barna SzőkeMiklós Kállay2016-09-20 10:00:00A Pinot fajtakör szőlő és borászati technológiai vizsgálata2016-10-06
Andrea VassMihály Dernovics2017-11-02 13:00:00Peszticid analitikai eljárások fejlesztése2017-12-07
László AbrankóPéter Fodor2006-10-30 11:00:00Nagyhatékonyságú mintabeviteli technikák fejlesztése az elemanalitikában2006-11-28
DUC QUANG NGUYENÁgoston Hoschke2003-04-15 14:00:00Studies on some carbohydrolases with nutrition potential2003-06-09
Ildikó GalambosErika Békássyné Molnár2006-06-27 10:00:00KÚTVIZEK HUMINSAV- ÉS ARZÉNMENTESÍTÉSE2006-10-03
Rita VasdinyeiTibor Deák2005-02-08 10:00:00Hazai tejtermékekből származó élesztőgombák jellemzése hagyományos és molekuláris módszerekkel2005-02-22
Róbert KatonaZsolt Stefánka2013-09-30 10:30:00ICP-MS alkalmazása különböző típusú minták eredetmeghatározásához2013-12-03
Erika BujnaJudit Rezessyné Szabó2014-11-25 10:00:00Mikrobiális fitáz enzim előállítása és jellemzése2014-12-17
LÁSZLÓ SOMOGYIKatalin Badakné Kerti2008-09-18 14:00:00Aktív anyagok szerepe rozmaring ízesítésű napraforgó olajban2008-10-07
Attila Levente FogarasiBeáta Hegyesné Vecseri2018-09-03 14:00:00BIO ALAKOR SÖR ELŐÁLLÍTÁSA ÉS EGÉSZSÉGVÉDŐ KOMPONENSEINEK VIZSGÁLATA2018-10-04
Péter PenkszaRéka Hermánné Juhász2022-11-24 11:00:00XILO-OLIGOSZACHARIDOK TECHNOFUNKCIONÁLIS TULAJDONSÁGAI2022-12-08
ERZSÉBET NÉMEDIÉva Gelencsér2009-05-19 09:00:00Molekuláris biológiai módszerek fejlesztése gluténmentesség ellenőrzésére2009-06-09
Viktor LosóLászló Sipos2015-11-25 10:00:00Gyorsfagyasztott csemegekukorica termékek komplex értékelése2015-12-16
Kinga Magyarné HorváthJózsef Farkas2009-08-26 10:00:00Műszeres gyorsmódszerek alkalmazása sertéshús minőségváltozásának jellemzésére2009-10-06
Judit PerjéssyZsolt Zalán2023-11-20 10:00:00Probiotikus Lactobacillus törzzsel tejsavasan fermentált, növényi alapú levek fejlesztése2023-12-07
Judit KissÁgnes Sassné Kiss2007-11-21 09:00:00Tokaji aszú borok eredetvizsgálata szőlők és borok amin- és sav-összetétele alapján2007-12-11
Ádám NagyLászló Abrankó2016-05-19 11:00:00Kajszigyümölcsök (Prunus armeniaca L.) polifenol készletének átfogó tömegspektrometriás feltérképezése2016-10-06
Attila RektorGyula Vatai2009-12-03 10:30:00Tejsavó és szőlőmust feldolgozása komplex membrántechnikai eljárásokkal2009-12-08
Ildikó IpolyiPéter Fodor2003-08-25 10:00:00Gyakorlati megoldások a speciációs analitika minőségének biztosítására2003-09-22
ILDIKÓ KÁKONYIAnna Maráz2012-02-08 10:00:00Élesztőgomba sejtek nehézfém bioszorpciója és alkalmazásuk a szennyvíztisztítás hatékonyságának növelésére2012-03-06
Chagnaadorj RentsendavaaMónika Máté2021-09-13 13:00:00PHYTOCHEMICAL INVESTIGATIONS ON SEA BUCKTHORN JUICE ENRICHED WITH POMAC2021-10-08
Piroska HartyániZsuzsanna Cserhalmi2012-11-21 10:00:00Pulzáló elektromos térerő és nagy hidrosztatikai nyomás alkalmazása gyümölcslevek kíméletes tartósítására2012-12-04
Blanka SzilvássyLászló Abrankó2014-09-09 11:00:00Élelmi növények polifenol készletének vizsgálata tömegspektrometriás módszerekkel2014-10-15
Brigitta Nyirő-FeketeCsilla Mohácsiné Farkas2018-05-16 10:00:00Immunszupressált egyének élelmiszerválasztékának bővítése besugárzással2018-06-04
Mihály DernovicsPéter Fodor2003-09-18 13:00:00Mintaelőkészítési módszerek kidolgozása és referencia anyagok előállítása módosulatanalitikai célokra2003-09-22
JUDIT REZESSYNÉ SZABÓÁgoston Hoschke2003-11-27 14:00:00Thermomyces lanuginosus eredetű -galaktozidáz enzim előállítása és jellemzése2003-12-03
LÁSZLÓ TAKÁCSGyula Vatai2010-12-02 14:00:00A membránszeparáció szerepe borok alkoholcsökkentésében és ipari alkoholok dehidratációjában2010-12-07
KRISZTINA TAKÁCSÉva Gelencsér2008-12-16 10:00:00Főbb gabona allergének immunanalitikai kimutatása2009-02-10
Gabriella UjhelyiÉva Gelencsér2009-07-03 10:00:00Szójatartalmú élelmiszerekben előforduló glifozát toleráns szója szennyezés és a szervezetbe kerülés kockázatának vizsgálata PCR módszerrel2009-10-06
Lászlóné KőszegiErika Békássyné Molnár2020-05-28 14:00:00A NAGY CSALÁN (URTICA DIOICA L.) EXTRAKTUMAINAK ÉS BIOAKTÍV KOMPONENSEINEK VIZSGÁLATA2020-07-10
Kata PapCsilla Mohácsiné Farkas2011-05-25 10:00:00Az élelmiszer mikrobiológia kiemelt szempontjai palackozott forrás- és ásványvíz gyártása során2011-06-07
Moh Moh ZinSzilvia Bánvölgyi2023-02-01 11:00:00SCAVENGING OF BIOACTIVE COMPOUNDS FROM BEETROOT (BETA VULGARIS. L) WASTES VIA EMERGING TECHNOLOGIES APPROACH2023-03-02
Edina Szandra NagyGábor Péter2015-09-23 10:00:00Élelmiszerromlást okozó Yarrowia-csoport biodiverzitása különböző élelmiszerekben2015-10-21
Attila SzöllősiQuang Nguyen Duc2015-12-01 10:00:00Mikrobiális üzemanyagcella teljesítményének növelése2015-12-16
ESZTER KÁLMÁNNÉ TUBOLYJózsef Farkas2009-10-06 14:00:00Nagy hidrosztatikus nyomású technológia alkalmazásának hatásai néhány élelmiszer mikrobiológiai állapotára és más minőségjellemzőire2009-12-08
ANNAMÁRIA LESKÓMiklós Kállay2011-11-15 11:00:00A tőketerhelés hatása a szőlőbogyó, a must és a bor összetevőire2011-11-29
Szilvia PintérJudit Beczner2014-05-19 09:00:00Ökológiai és integrált gazdálkodással termesztett csonthéjas és almatermésű gyümölcsök mikrobiológiai és kémiai analízise2014-06-11
Bernadett Baráti-DeákÁgnes Belák2023-12-12 10:00:00Élelmiszerekkel terjedő patogén baktériumok gátlása antagonista baktériumokkal2024-03-07
ÉVA HAJNALGábor Kollár2008-01-21 14:00:00Élelmiszerlogisztikai folyamatok optimalizálása2008-02-11
Beatrix Szabó-NótinMónika Máté2016-09-06 10:00:00Almatörköly, mint természetes állománykialakító alkalmazási lehetőségei gyümölcstermékekben2016-10-06
Júlia Szenczi-CsehÁrpád Ambrus2017-10-16 10:00:00A FOGYASZTÓK NÖVÉNYVÉDŐSZER-MARADÉK EXPOZÍCIÓJA BIZONYTALANSÁGÁT BEFOLYÁSOLÓ TÉNYEZŐK2017-12-07
Teréz BaloghJudit Kosáry2005-05-11 10:00:00Néhány hidroláz, az alfa- és béta-glükozidáz, valamint a pektin-metil-észteráz élelmiszeripari alkalmazhatóságának vizsgálata2005-06-07
MORA MOLINA JESÚSGyula Vatai2003-11-25 14:30:00Ipari szennyvizek tisztítása membránszűréssel és pervaporációval2003-12-03
Kata KerekesÁrpád Ambrus2021-06-23 14:30:00A magyar fogyasztók aflatoxin M1 expozíciójának determinisztikus és probabilisztikus modellezése a tej és tejtermékek szennyezettsége alapján2021-07-07
Zsuzsanna MednyánszkyMária Amtmann2013-06-25 10:00:00AROMAANYAGOK ÖSSZEHASONLÍTÓ VIZSGÁLATA FAJTAAZONOSÍTÁS CÉLJÁBÓL2013-10-30
Ferenc HegyiAnna Halász2014-11-17 14:00:00Laktobacilluszok vizsgálata továbbfejlesztett kolorimetriás módszerrel2014-12-17
Ferenc FirthaJózsef Felföldi2008-09-12 10:00:00Trikromatikus és hiperspektrális képfeldolgozási módszerek élelmiszerek és termények vizsgálatára2008-10-07
Kinga Kanyóné RáczMiklós Kállay2017-01-25 11:00:00A szőlő terméskorlátozásának hatásvizsgálata a borok minőségére2017-02-23
Marietta FodorPéter Fodor2004-09-01 11:00:00CIRKÓNIUM-ASZKORBÁT HATÁSA A BÚZA CSÍRANÖVÉNY KÉMIAI ÉS BIOKÉMIAI PARAMÉTEREIRE2004-10-06
ANDREA TACZMANNÉ BRÜCKNERCsilla Mohácsiné Farkas2005-06-20 10:00:00GYÜMÖLCSÖK ÉS ZÖLDSÉGEK ROMLÁSÁT OKOZÓ PENICILLIUM EXPANSUM GÁTLÁSA ÉLESZTŐGOMBÁKKAL2005-10-04
Csilla VénCsaba Balla2011-03-08 09:00:00A marhahús érésének vizsgálata, az érlelési technológia fejlesztése2011-06-07
Ákos RibárszkiMónika Máté2022-08-29 10:00:00ACEROLA ÉS ASZKORBINSAV HATÁSA NAGYÜZEMI, ASZEPTIKUSAN ELŐÁLLÍTOTT ALMA-ÉS MEGGYLÉ MINŐSÉGÉRE TÁROLÁS SORÁN2022-10-06
Krisztina Majerné BaranyiNóra Adányiné Kisbocskói2015-11-17 14:00:00Immunszenzor fejlesztése élelmiszer- és környezetanalitikai felhasználásra2015-12-16
Ágnes BelákAnna Maráz2009-08-13 10:00:00Élelmiszer-biztonsági szempontból jelentős baktériumok kimutatása, PCR alapú molekuláris azonosítása és tipizálása2009-10-06
Zsuzsanna Vas-GuldDiána Nyitrainé Sárdy2020-12-10 13:00:00VÖRÖSBOROK FAHORDÓS ÉRLELÉSÉNEK HATÁSA A POLIFENOL ÖSSZETÉTELÉRE ÉS AZ ÉRZÉKSZERVI MINŐSÉGRE2021-03-11
GÉZA HITKACsaba Balla2011-09-21 14:00:00Kajszi szabályozott légterű tárolástechnológiájának fejlesztése2011-10-04
RICHÁRD SCHÄFFERPéter Fodor2007-10-29 13:00:00CSATOLT TECHNIKÁK FEJLESZTÉSE ÉS ALKALMAZÁSA ARZÉNMÓDOSULATOK MEGHATÁROZÁSÁRA2007-12-11
Attila GereLászló Sipos2016-04-15 10:00:00Módszerfejlesztés a preferencia-térképezésben2016-06-06
Mária AmtmannAndrás Szabó S.2009-11-20 11:00:00Különleges fajtamézek botanikai eredetének és illó komponenseinek összefüggése2009-12-08
Xianguo HuErika Békássyné Molnár2002-05-03 10:00:00Olaj-víz emulzió szétválasztása környezetvédelmi céllal2002-06-24
Judit KosztikIldikó Batáné Vidács2021-05-03 09:00:00Egzotikus állatokból izolált tejsavbaktériumok azonosítása és jellemzése biotechnológiai hasznosíthatóság szempontjából2021-06-03
Zsuzsanna VargaMariann Juhászné Román2007-05-11 13:00:00Fermentált tejkészítmények előállításának lehetőségei tejcukorérzékeny és galaktozémiás betegek számára2007-06-12
Anikó Lampertné MereteiAndrás Fekete2012-11-20 10:00:00Módszer kenyérbélzet állományjellemzőinek meghatározására2012-12-04
Anita SoósLászló Somogyi2014-09-05 11:00:00Növényi eredetű zsiradékok hatása az állati eredetű zsírok fizikai tulajdonságaira2014-10-15
Fatjona FejzullahuSzilárd Kun2024-05-22 10:00:00CONTROLLED FERMENTATION STRATEGIES TO ENHANCE THE AROMA PROFILE OF FRUIT SPIRITS
Viktória Zsomné MuhaJózsef Felföldi2008-03-27 10:00:00Dinamikus módszerek kertészeti termékek jellemzésére2008-06-10
Luca BánszkyAnna Maráz2004-12-15 10:30:00Kén-anyagcserében sérült szelenát rezisztens Schizosaccharomyces pombe mutánsok előállítása és vizsgálata2005-02-22
György PástiMiklós Kállay2003-07-07 10:30:00Kékszőlő - feldolgozási technológiák elemzése a minőségi vörösborkészítés függvényében2003-09-22
Zsuzsanna HorváthÁrpád Ambrus2018-12-05 14:00:00MODELL A KOCKÁZAT ALAPÚ NÖVÉNYVÉDŐSZER-MARADÉK MONITORING PROGRAMOK TERVEZÉSÉHEZ2018-12-07
Beáta Hegyesné VecseriÁgoston Hoschke2005-04-21 11:00:00Az ásványi anyag tartalom tanulmányozása a sörgyártás műveleti lépései során2005-06-07
Margit KorbászJudit Beczner2010-10-05 14:00:00A fűszerpaprika élelmiszerbiztonsága mikrobiológiai szempontból2010-10-05
Ákos Gábor NyitraiLászló Sipos2022-05-20 15:00:00Pszichofizikai válaszok integrálása élelmiszerek érzékszervi minősítési rendszereibe2022-06-02
Zsuzsanna BeneIldikó Magyar2004-06-23 10:00:00Aszúbogyók élesztő- és penészbiotájának tanulmányozása Tokaj-hegyalján2004-09-01
Vincenzo FoglianoLivia Simonné Sarkadi2015-01-30 09:00:00Maillard reaction products: occurence, mitigation strategies and their physiological relevance2015-06-17
ZSOLT ZALÁNAnna Halász2008-12-03 09:00:00Tejsavbaktériumok szelektálása romlást okozó élesztők szaporodásának gátlására2008-12-09
Sándor RapiPéter Fodor2017-05-18 14:00:00Bioaktív peptidek analitikai meghatározása2017-06-01
ALPHONSE EMEKANDOKOTamás Sáray2011-05-04 13:00:00Az eltarthatóság növelése étkezési paradicsomnál és korai burgonyánál2011-06-07
Tamás CsurkaHuszár Klára Pásztorné2023-01-25 09:00:00Állati eredetű vér élelmiszeripari alkalmazhatóságának vizsgálata2023-03-02

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 2.2358 ( 2017. X. 31. )