Login
 Forum
 
by institution by research field by name by date by doctoral school  
Search for PhD defense according to doctoral school
name of institution
doctoral school
identification number of the doctoral school
defenses sorted by date




 
Doctoral defenses of Doctoral School of Food Sciences

name of doctoral candidate

thesis supervisor

co-supervisor

date of defense

title of thesis

date of decision of DS
Bernadett Baráti-DeákÁgnes Belák2023-12-12 10:00:00Élelmiszerekkel terjedő patogén baktériumok gátlása antagonista baktériumokkal2024-03-07
Judit PerjéssyZsolt Zalán2023-11-20 10:00:00Probiotikus Lactobacillus törzzsel tejsavasan fermentált, növényi alapú levek fejlesztése2023-12-07
Mohannad Mohammad Jadee' AlOudatAndrea LugasiLivia Simonné Sarkadi2023-12-04 13:00:00NUTRITIONAL GASTRONOMY IN FOCUS: READY-TO-EAT MEALS, NUTRITIONAL VALUE AND CONSUMER ATTITUDES2023-12-07
Teng CaoZoltán KovácsArijit Nath2023-12-04 09:15:00CONTINUOUS AND CYCLIC PRODUCTION OF GALACTO-OLIGOSACCHARIDES BY ULTRAFILTRATION-ASSISTED ENZYME MEMBRANE REACTORS2023-12-07
Endrit HasaniIstván DalmadiGyörgy Kenesei2023-07-25 09:00:00Effect of one step and two step sous vide treatments on quality and storage stability of chicken breast2023-08-25
Judit TormásiLászló Abrankó2023-06-22 10:00:00Effects of foods containing lipase inhibitory bioactive substances on trigliceryde lipolysis and protein digestibility2023-07-06
Eszter Luca BenesMarietta FodorAttila Gere2023-06-21 10:00:00Egyes snackek, illetve zöld- és pörkölt kávé roncsolásmentes analitikai, valamint érzékszervi vizsgálata2023-07-06
Ha Vi Vu NgocQuang Nguyen DucVijay Kumar Gupta2023-05-30 11:00:00DEVELOPMENT OF MICROBIAL CONSORTIUM FOR BIOLOGICAL PRETREATMENT OF LIGNOCELLULOSIC RAW MATERIALS2023-06-06
Weizhe SunQuang Nguyen DucErika Bujna2023-05-31 13:00:00MICROENCAPSULATION OF PROBIOTIC LACTIC ACID BACTERIUM LACTIPLANTIBACILLUS PLANTARUM 299v STRAIN AND APPLICATION POTENTIAL2023-06-06
Anna JánosityGabriella KiskóJózsef Baranyi2023-05-19 12:00:00Evaluation of the efflux mediated resistance-modulating effect of carvacrol in Escherichia coli using predictive microbiology methods2023-06-06
Botond SurányiCsilla Mohácsiné FarkasTekla Engelhardt2023-05-18 14:00:00Characterization of the microbiota of irrigation water used in vegetable farming applying MALDI-TOF MS2023-06-06
Emna AyariLászló FriedrichCsaba Németh2023-03-01 13:00:00„USE OF MINIMAL PROCESSING TECHNOLOGIES IN EXTENDING SHELF-LIFE OF EGG PRODUCTS”2023-03-02
Tamás CsurkaHuszár Klára Pásztorné2023-01-25 09:00:00Állati eredetű vér élelmiszeripari alkalmazhatóságának vizsgálata2023-03-02
Moh Moh ZinSzilvia Bánvölgyi2023-02-01 11:00:00SCAVENGING OF BIOACTIVE COMPOUNDS FROM BEETROOT (BETA VULGARIS. L) WASTES VIA EMERGING TECHNOLOGIES APPROACH2023-03-02
Orsolya TompaZoltán Károly Lakner2023-03-01 09:30:00Sustainable Diet Optimization and Analysis Applied on the Hungarian Dietary Patterns - Fenntartható táplálkozás elemzése és optimalizálása magyar táplálkozási mintázatok alapján2023-03-02
Karina Ilona HidasIldikó Nyulasné ZekeCsaba Németh2023-02-15 13:00:00A fagyasztás hatásai a tojáslevek minőségi jellemzőire2023-03-02
Péter PenkszaRéka Hermánné Juhász2022-11-24 11:00:00XILO-OLIGOSZACHARIDOK TECHNOFUNKCIONÁLIS TULAJDONSÁGAI2022-12-08
Marcell László TóthGyula VataiAndrás Koris2022-11-29 10:00:00Gluténmentes lisztkeverék fejlesztése és a végtermék vizsgálata a fogyasztói szempontok figyelembevételével2022-12-08
Attila CsighyArijit NathAndrás Koris2022-07-18 09:00:00Bioaktív peptidek előállítása tejfehérje-koncentrátumból membránszűrés, enzimes hidrolízis és mikrobiális fermentáció kombinált alkalmazásával2022-10-06
Júlia Hegyi-KalóAndrea PomáziKálmán Zoltán Váczy2022-06-27 09:30:00A Botrytis cinerea által okozott nemesrothadásos folyamatok vizsgálata2022-10-06
Zsanett BodorZoltán KovácsCsilla Benedek2022-08-24 11:00:00Application of classical and correlative analytical methods for authentication of honey2022-10-06
Ákos RibárszkiMónika Máté2022-08-29 10:00:00ACEROLA ÉS ASZKORBINSAV HATÁSA NAGYÜZEMI, ASZEPTIKUSAN ELŐÁLLÍTOTT ALMA-ÉS MEGGYLÉ MINŐSÉGÉRE TÁROLÁS SORÁN2022-10-06
Áron VargaAndrás Koris2022-06-17 12:00:00Studying the Application of Membrane Separation Processes in the Brewing Industry2022-10-06
Ákos Gábor NyitraiLászló Sipos2022-05-20 15:00:00Pszichofizikai válaszok integrálása élelmiszerek érzékszervi minősítési rendszereibe2022-06-02
István KertészJózsef FelföldiLászló Baranyai2021-11-24 15:00:00Mathematical Modelling of Food Quality Parameters Based on Multivariate and Spectral Data2022-03-03
Bao Toan NguyenQuang Nguyen DucErika Bujna2022-01-19 10:00:00PRODUCTION OF PROBIOTIC TROPICAL FRUIT JUICES BY FERMENTATION WITH PROBIOTIC BACTERIA2022-03-03
Minh Tuan PhamQuang Nguyen DucÁgoston Hoschke2021-12-01 14:00:00PRODUCTION AND QUALITY ANALYSIS OF SOME SPIRITS FROM FRUITS2022-03-03
Linh Ta PhuongErika BujnaSzilárd Kun2022-02-03 10:00:00Evaluation of different microencapsulation techniques for improving the functional effectiveness of probiotic-containing foods2022-03-03
Dániel KorenBeáta Hegyesné VecseriGabriella Kun-Farkas2021-10-26 13:00:00Study of health promoting components throughout the malting and brewing process2021-12-03
Bertold SalamonIstván Dalmadi2021-09-10 09:00:00Kombinált kíméletes technológiák sorrendjének hatása szamócapürékre2021-10-08
Gábor JónásLászló Friedrich2021-09-15 10:00:00A nagy hidrosztatikus nyomáskezelés hatásának vizsgálata a hús pácolása során2021-10-08
Anna KissZoltán Károly LaknerGyula Kasza2021-09-20 14:00:00The socio-economic burden of obesity, some ways and impasses of its prevention/ Az elhízás társadalmi terhe és az elhízás prevenciójának lehetőségei2021-10-08
Chagnaadorj RentsendavaaMónika Máté2021-09-13 13:00:00PHYTOCHEMICAL INVESTIGATIONS ON SEA BUCKTHORN JUICE ENRICHED WITH POMAC2021-10-08
Kata KerekesÁrpád Ambrus2021-06-23 14:30:00A magyar fogyasztók aflatoxin M1 expozíciójának determinisztikus és probabilisztikus modellezése a tej és tejtermékek szennyezettsége alapján2021-07-07
Adrienn BerkicsCsilla Mohácsiné FarkasÁkos Józwiak2021-05-21 13:30:00ÉLELMISZERLÁNC-BIZTONSÁGI KOCKÁZATELEMZÉSI RENDSZEREK KIDOLGOZÁSA2021-06-03
Ágnes Gizella Gortva-VajdaGyula KaszaCsilla Mohácsiné Farkas2021-05-28 13:00:00ÉLELMISZER EREDETŰ SZALMONELLÓZISOK TÁRSADALMI KÖLTSÉGE MAGYARORSZÁGON2021-06-03
Judit KosztikIldikó Batáné Vidács2021-05-03 09:00:00Egzotikus állatokból izolált tejsavbaktériumok azonosítása és jellemzése biotechnológiai hasznosíthatóság szempontjából2021-06-03
John-Lewis Zinia ZaukuuZoltán KovácsZoltán Gillay2021-05-17 15:00:00APPLICATION OF ELECTRONIC TONGUE AND NEAR INFRARED SPECTROSCOPY TO DETECT ADULTERATION OF SOME FOODS WITH ECONOMIC VALUE2021-06-03
Eszter Borbála BothMihály DernovicsZsuzsanna Jókainé Szatura2021-04-21 14:00:00COMPREHENSIVE SELENIUM SPECIATION OF A SELENIUM ACCUMULATOR PLANT, CARDAMINE VIOLIFOLIA2021-04-29
Melinda PázmándiAnna MarázZoltán Kovács2021-04-08 09:00:00SAVÓ PERMEÁTUM ENZIMES ÉS MIKROBIOLÓGIAI KONVERZIÓJA HOZZÁADOTT ÉRTÉKET KÉPVISELŐ TERMÉKEK ELŐÁLLÍTÁSA CÉLJÁBÓL2021-04-29
Hoang Duy TruongQuang Nguyen DucMai Dam Sao2021-04-08 14:00:00DEVELOPMENT OF HYDROGEL BIO-ANODE WITH IMMOBILIZED CELLS FOR IMPROVEMENT OF PERFORMANCE OF MICROBIAL FUEL CELLS2021-04-29
Zsuzsanna Vas-GuldDiána Nyitrainé Sárdy2020-12-10 13:00:00VÖRÖSBOROK FAHORDÓS ÉRLELÉSÉNEK HATÁSA A POLIFENOL ÖSSZETÉTELÉRE ÉS AZ ÉRZÉKSZERVI MINŐSÉGRE2021-03-11
Khabat Noori HusseinIstván DalmadiLászló Friedrich2021-02-09 14:00:00THE USE OF BIOACTIVE COMPOUNDS AND HIGH HYDROSTATIC PRESSURE IN CHICKEN MEAT PRESERVATION2021-03-11
Viktória ParragJózsef FelföldiFerenc Firtha2020-12-16 15:00:00TERMÉNYEK HIBÁINAK DETEKTÁLÁSA, MINŐSÉGI PARAMÉTEREK JELLEMZÉSE OPTIKAI MÓDSZEREK ALKALMAZÁSÁVAL2021-03-11
Tekla IzsóGyula KaszaLászló Somogyi2021-01-14 10:00:00TEJFÖL – IMITÁTUMOK MINŐSÉGÉNEK FOGYASZTÓI ÉSZLELÉSE A TERMÉKEK ÉLELMISZER- ÉS TÁPLÁLKOZÁSTUDOMÁNYI ÉRTÉKELÉSÉNEK ÖSSZEHASONLÍTÁSÁBAN2021-03-11
Péter PalotásLászló Friedrich2020-11-24 14:00:00Halászati termékek eltarthatóságának növelése komplex, kíméletes feldolgozás technológiával2020-12-10
Erzsébet Keppelné BognárLászló Somogyi2020-11-26 10:30:00MCPD- és glicidil-észterek képződésének vizsgálata magolajok finomítási és konyhatechnikai hőkezelései során2020-12-10
Lászlóné KőszegiErika Békássyné Molnár2020-05-28 14:00:00A NAGY CSALÁN (URTICA DIOICA L.) EXTRAKTUMAINAK ÉS BIOAKTÍV KOMPONENSEINEK VIZSGÁLATA2020-07-10
Adrienn Vargáné TóthLászló FriedrichCsaba Németh2020-02-14 10:00:00TOJÁSLEVEK ELTARTHATÓSÁGÁNAK NÖVELÉSE KOMBINÁLT KÍMÉLETES TARTÓSÍTÁSI ELJÁRÁSOK ALKALMAZÁSÁVAL2020-03-10
Barbara CsehiLászló FriedrichHuszár Klára Pásztorné2019-11-13 10:00:00NAGY HIDROSZTATIKUS NYOMÁSKEZELÉS HATÁSA ÁLLATI EREDETŰ TERMÉKEK FEHÉRJESZERKEZETI ÉS FIZIKO-KÉMIAI TULAJDONSÁGAIRA2019-12-06
János SoósIldikó MagyarZoltán Kovács2019-11-18 13:00:00ELEKTRONIKUS NYELV ALKALMAZÁSA BOROK MINŐSÉGI PARAMÉTEREINEK BECSLÉSÉRE2019-12-06
Csilla FarkasQuang Nguyen DucJudit Rezessyné Szabó2019-11-20 14:00:00BÚZAKORPA ÉS PAPÍRHULLADÉKOK BIOETANOL CÉLÚ HASZNOSÍTÁSÁNAK MODELLEZÉSE2019-12-06
Thi Mai Anh TranQuang Nguyen DucMai Dam Sao2019-09-02 11:00:00NARINGINASE FROM PROBIOTIC BACTERIA AND ITS APPLICATION IN PRODUCTION OF PROBIOTIC CITRUS JUICES2019-10-03
Dóra Babinszki-SzékelyMónika Máté2019-03-29 10:00:00KÜLÖNBÖZŐ CÉKLAFAJTÁK BELTARTALMI PARAMÉTEREINEK ÉS SZÁRÍTÁS HATÁSÁRA BEKÖVETKEZŐ VÁLTOZÁSAINAK VIZSG2019-06-06
Helga Szabóné TimaCsilla Mohácsiné FarkasGabriella Kiskó2019-01-07 10:00:00FUSARIUM MIKOTOXIN SZENNYEZETTSÉG ALAKULÁSA MAGYARORSZÁGON KÜLÖNÖS TEKINTETTEL A KLÍMAVÁLTOZÁSRA2019-02-28
Zsuzsanna HorváthÁrpád Ambrus2018-12-05 14:00:00MODELL A KOCKÁZAT ALAPÚ NÖVÉNYVÉDŐSZER-MARADÉK MONITORING PROGRAMOK TERVEZÉSÉHEZ2018-12-07
György KeneseiIstván Dalmadi2018-06-06 14:30:00Kíméletes hőkezelés és nagy hidrosztatikus nyomáskezelés kombinálásának hatása sertéshús egyes minőségjellemzőire2018-10-04
Ahmad MouwakehCsilla Mohácsiné FarkasGabriella Kiskó2018-08-29 10:00:00THE ANTIMICROBIAL AND RESISTANCE MODIFYING ACTIVITIES OF NIGELLA SATIVA OIL2018-10-04
Attila Levente FogarasiBeáta Hegyesné Vecseri2018-09-03 14:00:00BIO ALAKOR SÖR ELŐÁLLÍTÁSA ÉS EGÉSZSÉGVÉDŐ KOMPONENSEINEK VIZSGÁLATA2018-10-04
Lajos Dénes DénesLászló BaranyaiJózsef Felföldi2018-09-17 10:00:00LÉZER DIFFÚZ REFLEXIÓS MÓDSZER TERMÉNYEK ÁLLAPOTJELLEMZÉSÉRE2018-10-04
Krisztina Zita AlbertGyula VataiAndrás Koris2018-06-21 10:00:00ÉLELMISZERIPARI EMULZIÓK MEMBRÁNTECHNIKAI DISZPERGÁLÁSSAL TÖRTÉNŐ ELŐÁLLÍTÁSÁNAK VIZSGÁLATA2018-10-04
Attila Gábor KovácsQuang Nguyen DucÁgoston Hoschke2018-03-12 14:30:00Körtegyümölcs alkoholos fermentációja és párlatja aromaprofiljának tanulmányozása2018-06-04
Brigitta Nyirő-FeketeCsilla Mohácsiné Farkas2018-05-16 10:00:00Immunszupressált egyének élelmiszerválasztékának bővítése besugárzással2018-06-04
Zsuzsa FarkasÁrpád Ambrus2017-12-11 14:00:00MINTAVÉTELI ELJÁRÁSOK OPTIMALIZÁLÁSA A TERMÉKMEGFELELŐSÉG ELLENŐRZÉSÉRE ÉLELMISZEREKBEN ELŐFORDULÓ NÖVÉNYVÉDŐSZERMARADÉK-HATÁRÉRTÉKEK FIGYELEMBEVÉTELÉVEL2018-02-22
Júlia Szenczi-CsehÁrpád Ambrus2017-10-16 10:00:00A FOGYASZTÓK NÖVÉNYVÉDŐSZER-MARADÉK EXPOZÍCIÓJA BIZONYTALANSÁGÁT BEFOLYÁSOLÓ TÉNYEZŐK2017-12-07
Andrea VassMihály Dernovics2017-11-02 13:00:00Peszticid analitikai eljárások fejlesztése2017-12-07
Vuong Nguyen DucQuang Nguyen Duc2017-09-14 14:30:00IMMOBILIZATION AND CHARACTERIZATION OF ENZYME FOR PRODUCTION OF LACTULOSE-BASED OLIGOSACCHARIDES2017-12-07
Sándor RapiPéter Fodor2017-05-18 14:00:00Bioaktív peptidek analitikai meghatározása2017-06-01
Lien Nguyen Le PhuongGéza HitkaTamás Zsom2017-05-12 10:00:00Extending the storability of melon2017-06-01
Lívia DarnayLászló FriedrichKálmánné Koncz2017-02-17 11:00:00Mikrobiális transzglutamináz alkalmazhatósága tej- és húsipari termékeknél2017-06-01
Zoltán FüstösAnna MarázÁgnes Belák2017-01-27 11:00:00Étkezési paprika (Capsicum annuum L. var. Grossum) tenyészthető endofita baktériumainak biodiverzitása és kolonizációjuk modellezése2017-02-23
Evelin Dénesné VárvölgyiJózsef FelföldiZoltán Kovács2016-12-14 14:00:00Módszerfejleztés a kávépörkölés nyomon követésére és a kávéban esetlegesen előforduló árpa detektálására2017-02-23
Anita Bajusz-RáczKároly HébergerMarietta Fodor2017-02-10 10:00:00Kemometria és FT-NIR spektroszkópia alkalmazása az élelmiszeranalitikában2017-02-23
Kinga Kanyóné RáczMiklós Kállay2017-01-25 11:00:00A szőlő terméskorlátozásának hatásvizsgálata a borok minőségére2017-02-23
Igor GáspárGyula VataiAndrás Koris2017-02-06 11:00:00Membránműveletek anyagátadásának intenzifikálása az élelmiszeriparban és a környezetvédelemben statikus keverő alkalmazásával2017-02-23
Dalma Geréné RadványiPéter FodorZsuzsanna Jókainé Szatura2016-11-17 10:30:00Gombatermesztésben előforduló kártékony penészek korai kimutatása illékony másodlagos anyagcseretermékekkel2016-12-08
Zsuzsanna BoriHussein DaoodAttila Kiss2016-09-29 10:00:00HPLC és GC-MS módszerek fejlesztése a paradicsomban és a fűszerpaprikában előforduló karotinoidok és aromaanyagok meghatározására2016-12-08
Ádám NagyLászló Abrankó2016-05-19 11:00:00Kajszigyümölcsök (Prunus armeniaca L.) polifenol készletének átfogó tömegspektrometriás feltérképezése2016-10-06
Tekla EngelhardtCsilla Mohácsiné FarkasGabriella Kiskó2016-07-07 10:00:00Interactions between Listeria spp. and lactic acid bacteria producing antilisterial bacteriocins2016-10-06
Lilla Szalóki-DorkóLászló AbrankóMónika Máté2016-09-05 11:00:00Fekete bodza színanyagok átfogó analitikai vizsgálata élelmiszertechnológiai eljárások során2016-10-06
Beatrix Szabó-NótinMónika Máté2016-09-06 10:00:00Almatörköly, mint természetes állománykialakító alkalmazási lehetőségei gyümölcstermékekben2016-10-06
Barna SzőkeMiklós Kállay2016-09-20 10:00:00A Pinot fajtakör szőlő és borászati technológiai vizsgálata2016-10-06
Attila GereLászló Sipos2016-04-15 10:00:00Módszerfejlesztés a preferencia-térképezésben2016-06-06
Dániel SzöllősiJózsef FelföldiZoltán Kovács2016-02-05 11:00:00ÍZ - KÖLCSÖNHATÁSOK ELEMZÉSE ELEKTRONIKUS NYELVVEL2016-02-25
Andrea ZentaiÁrpád Ambrus2016-02-09 10:00:00NÖVÉNYVÉDŐSZER-MARADÉKOK ÉS MÁS SZENNYEZŐANYAGOK ÉLELMISZERFOGYASZTÁSBÓL SZÁRMAZÓ AKUT EXPOZÍCIÓJÁNAK PROBABILISZTIKUS MODELLEZÉSE2016-02-25
Krisztina Majerné BaranyiNóra Adányiné Kisbocskói2015-11-17 14:00:00Immunszenzor fejlesztése élelmiszer- és környezetanalitikai felhasználásra2015-12-16
Viktor LosóLászló Sipos2015-11-25 10:00:00Gyorsfagyasztott csemegekukorica termékek komplex értékelése2015-12-16
Helga SzalontaiNóra Adányiné Kisbocskói2015-11-26 14:00:00Jelölésmentes immunszenzorok fejlesztése probiotikus baktériumok és aflatoxin M1 kimutatására2015-12-16
Anikó NémethMihály Dernovics2015-11-27 14:00:00Application of hyphenated analytical techniques in the investigation of selenium speciation of different plants2015-12-16
Attila SzöllősiQuang Nguyen Duc2015-12-01 10:00:00Mikrobiális üzemanyagcella teljesítményének növelése2015-12-16
Anita MaczóÉva Gelencsér2015-11-03 14:00:00Bab eredetű alfa-amiláz enzim inhibitorok, mint biológiailag aktív fehérjék vizsgálata2015-12-16
Gabriella StyevkóÁgoston HoschkeQuang Nguyen Duc2015-09-15 11:00:00Reverz hidrolízis és transzglikoziláció tanulmányozása oligoszacharidok szintézisére2015-10-21
Edina Szandra NagyGábor Péter2015-09-23 10:00:00Élelmiszerromlást okozó Yarrowia-csoport biodiverzitása különböző élelmiszerekben2015-10-21
György CsimaEszter Vozáry2015-09-22 13:00:00Zselatin alapú édesipari termék reológiájának jellemzése2015-10-21
Szabolcs VillangóGyörgy PástiZsolt Zsófi2015-06-25 14:00:00A fenolos érettség vizsgálata Syrah szőlőfajtán2015-10-21
Vincenzo FoglianoLivia Simonné Sarkadi2015-01-30 09:00:00Maillard reaction products: occurence, mitigation strategies and their physiological relevance2015-06-17
Irina BalgaMiklós Kállay2015-03-11 11:00:00Technológiai műveletek hatásai az Egri Bikavér élettanilag aktív vegyületeinek összetételére és érzékszervi tulajdonságaira2015-06-17
Gábor RáczGyula VataiZoltán Kovács2015-05-28 15:00:00Membrán és ozmotikus desztilláció élelmiszeripari és környezetvédelmi vonatkozásai2015-06-17
Ildikó Csilla ZekeCsaba BallaLászló Friedrich2015-05-20 10:00:00Fagyasztott élelmiszer-emulziók stabilitásának vizsgálata2015-06-17
Petra HavasJudit Rezessyné SzabóQuang Nguyen Duc2015-02-25 11:30:00Kereskedelmi forgalomban kapható probiotikus baktériumok galaktozidáz enzimeinek tanulmányozása2015-03-18


2024. IV. 17.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2024. június 14-én, pénteken 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 2.2358 ( 2017. X. 31. )