name of doctoral candidate | thesis supervisor | co-supervisor | date of defense | title of thesis | date of decision of DS |
---|
|
|
|
|
|
|
Júlia Hegyi-Kaló | Andrea Pomázi | Kálmán Zoltán Váczy | 2022-06-27 09:30:00 | A Botrytis cinerea által okozott nemesrothadásos folyamatok vizsgálata | 2022-10-06 |
Karina Ilona Hidas | Ildikó Nyulasné Zeke | Csaba Németh | 2023-02-15 13:00:00 | A fagyasztás hatásai a tojáslevek minőségi jellemzőire | 2023-03-02 |
Szabolcs Villangó | György Pásti | Zsolt Zsófi | 2015-06-25 14:00:00 | A fenolos érettség vizsgálata Syrah szőlőfajtán | 2015-10-21 |
Júlia Szenczi-Cseh | Árpád Ambrus | | 2017-10-16 10:00:00 | A FOGYASZTÓK NÖVÉNYVÉDŐSZER-MARADÉK EXPOZÍCIÓJA BIZONYTALANSÁGÁT BEFOLYÁSOLÓ TÉNYEZŐK | 2017-12-07 |
Margit Korbász | Judit Beczner | | 2010-10-05 14:00:00 | A fűszerpaprika élelmiszerbiztonsága mikrobiológiai szempontból | 2010-10-05 |
Zsuzsanna Jókainé Szatura | Péter Fodor | | 2007-11-20 12:00:00 | A higanyspeciáció lehetőségei | 2007-12-11 |
Kata Kerekes | Árpád Ambrus | | 2021-06-23 14:30:00 | A magyar fogyasztók aflatoxin M1 expozíciójának determinisztikus és probabilisztikus modellezése a tej és tejtermékek szennyezettsége alapján | 2021-07-07 |
Csilla Vén | Csaba Balla | | 2011-03-08 09:00:00 | A marhahús érésének vizsgálata, az érlelési technológia fejlesztése | 2011-06-07 |
LÁSZLÓ TAKÁCS | Gyula Vatai | | 2010-12-02 14:00:00 | A membránszeparáció szerepe borok alkoholcsökkentésében és ipari alkoholok dehidratációjában | 2010-12-07 |
Lászlóné Kőszegi | Erika Békássyné Molnár | | 2020-05-28 14:00:00 | A NAGY CSALÁN (URTICA DIOICA L.) EXTRAKTUMAINAK ÉS BIOAKTÍV KOMPONENSEINEK VIZSGÁLATA | 2020-07-10 |
Gábor Jónás | László Friedrich | | 2021-09-15 10:00:00 | A nagy hidrosztatikus nyomáskezelés hatásának vizsgálata a hús pácolása során | 2021-10-08 |
Barna Szőke | Miklós Kállay | | 2016-09-20 10:00:00 | A Pinot fajtakör szőlő és borászati technológiai vizsgálata | 2016-10-06 |
TIBOR SIMONICS | Anna Maráz | | 2005-02-25 14:00:00 | A Schizosaccharomyces pombe kénmetabolizmusának fiziológiai és molekuláris biológiai vizsgálata | 2005-06-07 |
Zsuzsanna Kasperné Szél | Kornél Korány | | 2006-09-05 10:00:00 | A selyemkóróméz kémiai jellemzői és összehasonlítása az akácmézzel | 2006-10-03 |
Kinga Kanyóné Rácz | Miklós Kállay | | 2017-01-25 11:00:00 | A szőlő terméskorlátozásának hatásvizsgálata a borok minőségére | 2017-02-23 |
ANNAMÁRIA LESKÓ | Miklós Kállay | | 2011-11-15 11:00:00 | A tőketerhelés hatása a szőlőbogyó, a must és a bor összetevőire | 2011-11-29 |
Ákos Ribárszki | Mónika Máté | | 2022-08-29 10:00:00 | ACEROLA ÉS ASZKORBINSAV HATÁSA NAGYÜZEMI, ASZEPTIKUSAN ELŐÁLLÍTOTT ALMA-ÉS MEGGYLÉ MINŐSÉGÉRE TÁROLÁS SORÁN | 2022-10-06 |
Edit Deák | Éva Stefanovitsné Bányai | Mihály Dernovics | 2014-12-01 13:00:00 | Adalékolási eljárással végrehajtott LC-ESI-MS vizsgálatok kifejlesztése és kritikai értékelése | 2014-12-17 |
LÁSZLÓ SOMOGYI | Katalin Badakné Kerti | | 2008-09-18 14:00:00 | Aktív anyagok szerepe rozmaring ízesítésű napraforgó olajban | 2008-10-07 |
Tamás Csurka | Huszár Klára Pásztorné | | 2023-01-25 09:00:00 | Állati eredetű vér élelmiszeripari alkalmazhatóságának vizsgálata | 2023-03-02 |
Beatrix Szabó-Nótin | Mónika Máté | | 2016-09-06 10:00:00 | Almatörköly, mint természetes állománykialakító alkalmazási lehetőségei gyümölcstermékekben | 2016-10-06 |
Rita Engel | Éva Stefanovitsné Bányai | László Abrankó | 2010-03-23 13:30:00 | Analitikai módszerfejlesztés funkcionális élelmiszerek vízben oldódó vitamintartalmának vizsgálatára | 2010-06-08 |
Emőke Balogh | Éva Stefanovitsné Bányai | László Abrankó | 2011-04-01 11:00:00 | Antioxidáns kapacitás meghatározása, és ennek kialakításában szerepet játszó vegyületek vizsgálata bogyós gyümölcsök esetében | 2011-06-07 |
Zsanett Bodor | Zoltán Kovács | Csilla Benedek | 2022-08-24 11:00:00 | Application of classical and correlative analytical methods for authentication of honey | 2022-10-06 |
John-Lewis Zinia Zaukuu | Zoltán Kovács | Zoltán Gillay | 2021-05-17 15:00:00 | APPLICATION OF ELECTRONIC TONGUE AND NEAR INFRARED SPECTROSCOPY TO DETECT ADULTERATION OF SOME FOODS WITH ECONOMIC VALUE | 2021-06-03 |
Anikó Németh | Mihály Dernovics | | 2015-11-27 14:00:00 | Application of hyphenated analytical techniques in the investigation of selenium speciation of different plants | 2015-12-16 |
GABRIELLA HELLNER | László Poppe | Anna Maráz | 2011-09-27 14:30:00 | Application of lipolytic enzymes of microbial origin as biocatalysts | 2011-10-04 |
Balázs Erdélyi | Ágoston Hoschke | | 2005-04-28 11:00:00 | Aril- és aralkil-metil ketonok sztereoszelektív redukciója élesztőkkel | 2005-06-07 |
Zsuzsanna Mednyánszky | Mária Amtmann | | 2013-06-25 10:00:00 | AROMAANYAGOK ÖSSZEHASONLÍTÓ VIZSGÁLATA FAJTAAZONOSÍTÁS CÉLJÁBÓL | 2013-10-30 |
Zsuzsanna Bene | Ildikó Magyar | | 2004-06-23 10:00:00 | Aszúbogyók élesztő- és penészbiotájának tanulmányozása Tokaj-hegyalján | 2004-09-01 |
Beáta Hegyesné Vecseri | Ágoston Hoschke | | 2005-04-21 11:00:00 | Az ásványi anyag tartalom tanulmányozása a sörgyártás műveleti lépései során | 2005-06-07 |
Lajos Gál | Miklós Kállay | | 2006-08-30 10:00:00 | AZ EGRI BIKAVÉR MINŐSÉGFEJLESZTÉSÉNEK LEHETŐSÉGEI | 2006-10-03 |
Kata Pap | Csilla Mohácsiné Farkas | | 2011-05-25 10:00:00 | Az élelmiszer mikrobiológia kiemelt szempontjai palackozott forrás- és ásványvíz gyártása során | 2011-06-07 |
ALPHONSE EMEKANDOKO | Tamás Sáray | | 2011-05-04 13:00:00 | Az eltarthatóság növelése étkezési paradicsomnál és korai burgonyánál | 2011-06-07 |
Márta Üveges | Péter Fodor | Mihály Dernovics | 2009-07-01 11:30:00 | Az izotóparány mérés alkalmazásának lehetőségei a módosulat-analitikában és az élelmiszereredet vizsgálata során | 2009-10-06 |
Anita Maczó | Éva Gelencsér | | 2015-11-03 14:00:00 | Bab eredetű alfa-amiláz enzim inhibitorok, mint biológiailag aktív fehérjék vizsgálata | 2015-12-16 |
Ágnes Mayer | Ágoston Hoschke | | 2004-07-01 10:00:00 | Bifidobaktériumok izolálása, azonosítása, fiziológiai, biokémiai és funkcionális jellemzésük | 2004-10-06 |
Attila Levente Fogarasi | Beáta Hegyesné Vecseri | | 2018-09-03 14:00:00 | BIO ALAKOR SÖR ELŐÁLLÍTÁSA ÉS EGÉSZSÉGVÉDŐ KOMPONENSEINEK VIZSGÁLATA | 2018-10-04 |
Sándor Rapi | Péter Fodor | | 2017-05-18 14:00:00 | Bioaktív peptidek analitikai meghatározása | 2017-06-01 |
Attila Csighy | Arijit Nath | András Koris | 2022-07-18 09:00:00 | Bioaktív peptidek előállítása tejfehérje-koncentrátumból membránszűrés, enzimes hidrolízis és mikrobiális fermentáció kombinált alkalmazásával | 2022-10-06 |
DIÁNA NYITRAINÉ SÁRDY | Miklós Kállay | | 2005-03-30 10:30:00 | Bioborok összetételének vizsgálata | 2005-06-07 |
ÁRON KOZÁK | Gyula Vatai | | 2011-10-05 15:30:00 | Bogyós gyümölcslevek kíméletes sűrítésének vizsgálata | 2011-11-29 |
Csilla Farkas | Quang Nguyen Duc | Judit Rezessyné Szabó | 2019-11-20 14:00:00 | BÚZAKORPA ÉS PAPÍRHULLADÉKOK BIOETANOL CÉLÚ HASZNOSÍTÁSÁNAK MODELLEZÉSE | 2019-12-06 |
Botond Surányi | Csilla Mohácsiné Farkas | Tekla Engelhardt | 2023-05-18 14:00:00 | Characterization of the microbiota of irrigation water used in vegetable farming applying MALDI-TOF MS | 2023-06-06 |
Marietta Fodor | Péter Fodor | | 2004-09-01 11:00:00 | CIRKÓNIUM-ASZKORBÁT HATÁSA A BÚZA CSÍRANÖVÉNY KÉMIAI ÉS BIOKÉMIAI PARAMÉTEREIRE | 2004-10-06 |
Eszter Borbála Both | Mihály Dernovics | Zsuzsanna Jókainé Szatura | 2021-04-21 14:00:00 | COMPREHENSIVE SELENIUM SPECIATION OF A SELENIUM ACCUMULATOR PLANT, CARDAMINE VIOLIFOLIA | 2021-04-29 |
Teng Cao | Zoltán Kovács | Arijit Nath | 2023-12-04 09:15:00 | CONTINUOUS AND CYCLIC PRODUCTION OF GALACTO-OLIGOSACCHARIDES BY ULTRAFILTRATION-ASSISTED ENZYME MEMBRANE REACTORS | 2023-12-07 |
RICHÁRD SCHÄFFER | Péter Fodor | | 2007-10-29 13:00:00 | CSATOLT TECHNIKÁK FEJLESZTÉSE ÉS ALKALMAZÁSA ARZÉNMÓDOSULATOK MEGHATÁROZÁSÁRA | 2007-12-11 |
Hoang Duy Truong | Quang Nguyen Duc | Mai Dam Sao | 2021-04-08 14:00:00 | DEVELOPMENT OF HYDROGEL BIO-ANODE WITH IMMOBILIZED CELLS FOR IMPROVEMENT OF PERFORMANCE OF MICROBIAL FUEL CELLS | 2021-04-29 |
Orsolya Egressy-Molnár | Mihály Dernovics | | 2015-03-12 10:00:00 | Development of LC-MS methods for the analyses of selenium species of natural and synthetic origin | 2015-03-18 |
Ha Vi Vu Ngoc | Quang Nguyen Duc | Vijay Kumar Gupta | 2023-05-30 11:00:00 | DEVELOPMENT OF MICROBIAL CONSORTIUM FOR BIOLOGICAL PRETREATMENT OF LIGNOCELLULOSIC RAW MATERIALS | 2023-06-06 |
Zoltán Gillay | András Fekete | David Funk B. | 2010-05-11 14:00:00 | Dielektromos nedvességmérők kalibrációátvitelét befolyásoló tényezők | 2010-06-08 |
Viktória Zsomné Muha | József Felföldi | | 2008-03-27 10:00:00 | Dinamikus módszerek kertészeti termékek jellemzésére | 2008-06-10 |
ILDIKÓ SZEDLJAK | Judit Kosáry | | 2011-11-18 09:31:00 | Dohány eredetű nyersanyagok minőségének és felhasználhatóságának biokémiai és mikrobiológiai jellemzése | 2011-11-29 |
Endrit Hasani | István Dalmadi | György Kenesei | 2023-07-25 09:00:00 | Effect of one step and two step sous vide treatments on quality and storage stability of chicken breast | 2023-08-25 |
Samer Hamdan | Hussein Daood | | 2008-08-06 14:00:00 | Effect of supercritical carbon dioxide and sub-critical propane extraction of thyme and cardamom on chemical composition, antioxidant and microbial properties | 2008-10-07 |
Judit Tormási | László Abrankó | | 2023-06-22 10:00:00 | Effects of foods containing lipase inhibitory bioactive substances on trigliceryde lipolysis and protein digestibility | 2023-07-06 |
Eszter Luca Benes | Marietta Fodor | Attila Gere | 2023-06-21 10:00:00 | Egyes snackek, illetve zöld- és pörkölt kávé roncsolásmentes analitikai, valamint érzékszervi vizsgálata | 2023-07-06 |
Judit Kosztik | Ildikó Batáné Vidács | | 2021-05-03 09:00:00 | Egzotikus állatokból izolált tejsavbaktériumok azonosítása és jellemzése biotechnológiai hasznosíthatóság szempontjából | 2021-06-03 |
János Soós | Ildikó Magyar | Zoltán Kovács | 2019-11-18 13:00:00 | ELEKTRONIKUS NYELV ALKALMAZÁSA BOROK MINŐSÉGI PARAMÉTEREINEK BECSLÉSÉRE | 2019-12-06 |
Blanka Szilvássy | László Abrankó | | 2014-09-09 11:00:00 | Élelmi növények polifenol készletének vizsgálata tömegspektrometriás módszerekkel | 2014-10-15 |
Ágnes Gizella Gortva-Vajda | Gyula Kasza | Csilla Mohácsiné Farkas | 2021-05-28 13:00:00 | ÉLELMISZER EREDETŰ SZALMONELLÓZISOK TÁRSADALMI KÖLTSÉGE MAGYARORSZÁGON | 2021-06-03 |
Ágnes Belák | Anna Maráz | | 2009-08-13 10:00:00 | Élelmiszer-biztonsági szempontból jelentős baktériumok kimutatása, PCR alapú molekuláris azonosítása és tipizálása | 2009-10-06 |
Bernadett Baráti-Deák | Ágnes Belák | | 2023-12-12 10:00:00 | Élelmiszerekkel terjedő patogén baktériumok gátlása antagonista baktériumokkal | 2024-03-07 |
Krisztina Zita Albert | Gyula Vatai | András Koris | 2018-06-21 10:00:00 | ÉLELMISZERIPARI EMULZIÓK MEMBRÁNTECHNIKAI DISZPERGÁLÁSSAL TÖRTÉNŐ ELŐÁLLÍTÁSÁNAK VIZSGÁLATA | 2018-10-04 |
Adrienn Berkics | Csilla Mohácsiné Farkas | Ákos Józwiak | 2021-05-21 13:30:00 | ÉLELMISZERLÁNC-BIZTONSÁGI KOCKÁZATELEMZÉSI RENDSZEREK KIDOLGOZÁSA | 2021-06-03 |
ÉVA HAJNAL | Gábor Kollár | | 2008-01-21 14:00:00 | Élelmiszerlogisztikai folyamatok optimalizálása | 2008-02-11 |
Edina Szandra Nagy | Gábor Péter | | 2015-09-23 10:00:00 | Élelmiszerromlást okozó Yarrowia-csoport biodiverzitása különböző élelmiszerekben | 2015-10-21 |
ILDIKÓ KÁKONYI | Anna Maráz | | 2012-02-08 10:00:00 | Élesztőgomba sejtek nehézfém bioszorpciója és alkalmazásuk a szennyvíztisztítás hatékonyságának növelésére | 2012-03-06 |
Zoltán Füstös | Anna Maráz | Ágnes Belák | 2017-01-27 11:00:00 | Étkezési paprika (Capsicum annuum L. var. Grossum) tenyészthető endofita baktériumainak biodiverzitása és kolonizációjuk modellezése | 2017-02-23 |
Tamás Zsom | Csaba Balla | | 2007-11-26 14:30:00 | Étkezési paprika minőségváltozása a szedés utáni időszak alatt | 2007-12-11 |
Linh Ta Phuong | Erika Bujna | Szilárd Kun | 2022-02-03 10:00:00 | Evaluation of different microencapsulation techniques for improving the functional effectiveness of probiotic-containing foods | 2022-03-03 |
Anna Jánosity | Gabriella Kiskó | József Baranyi | 2023-05-19 12:00:00 | Evaluation of the efflux mediated resistance-modulating effect of carvacrol in Escherichia coli using predictive microbiology methods | 2023-06-06 |
Lien Nguyen Le Phuong | Géza Hitka | Tamás Zsom | 2017-05-12 10:00:00 | Extending the storability of melon | 2017-06-01 |
Ildikó Csilla Zeke | Csaba Balla | László Friedrich | 2015-05-20 10:00:00 | Fagyasztott élelmiszer-emulziók stabilitásának vizsgálata | 2015-06-17 |
Lilla Szalóki-Dorkó | László Abrankó | Mónika Máté | 2016-09-05 11:00:00 | Fekete bodza színanyagok átfogó analitikai vizsgálata élelmiszertechnológiai eljárások során | 2016-10-06 |
Szilvia Bánvölgyi | Erika Békássyné Molnár | | 2009-07-22 10:00:00 | Feketeribiszke-lé és vörösbor besűrítése integrált membránműveletek alkalmazásával | 2009-10-06 |
Zsuzsanna Varga | Mariann Juhászné Román | | 2007-05-11 13:00:00 | Fermentált tejkészítmények előállításának lehetőségei tejcukorérzékeny és galaktozémiás betegek számára | 2007-06-12 |
KRISZTINA TAKÁCS | Éva Gelencsér | | 2008-12-16 10:00:00 | Főbb gabona allergének immunanalitikai kimutatása | 2009-02-10 |
Helga Szabóné Tima | Csilla Mohácsiné Farkas | Gabriella Kiskó | 2019-01-07 10:00:00 | FUSARIUM MIKOTOXIN SZENNYEZETTSÉG ALAKULÁSA MAGYARORSZÁGON KÜLÖNÖS TEKINTETTEL A KLÍMAVÁLTOZÁSRA | 2019-02-28 |
Mariann Csóka | Kornél Korány | | 2014-11-24 10:00:00 | Fűszerpaprika őrlemények szín-és illattulajdonságainak vizsgálata | 2014-12-17 |
Marcell László Tóth | Gyula Vatai | András Koris | 2022-11-29 10:00:00 | Gluténmentes lisztkeverék fejlesztése és a végtermék vizsgálata a fogyasztói szempontok figyelembevételével | 2022-12-08 |
Dalma Geréné Radványi | Péter Fodor | Zsuzsanna Jókainé Szatura | 2016-11-17 10:30:00 | Gombatermesztésben előforduló kártékony penészek korai kimutatása illékony másodlagos anyagcseretermékekkel | 2016-12-08 |
Ildikó Ipolyi | Péter Fodor | | 2003-08-25 10:00:00 | Gyakorlati megoldások a speciációs analitika minőségének biztosítására | 2003-09-22 |
Viktor Losó | László Sipos | | 2015-11-25 10:00:00 | Gyorsfagyasztott csemegekukorica termékek komplex értékelése | 2015-12-16 |
ANDREA TACZMANNÉ BRÜCKNER | Csilla Mohácsiné Farkas | | 2005-06-20 10:00:00 | GYÜMÖLCSÖK ÉS ZÖLDSÉGEK ROMLÁSÁT OKOZÓ PENICILLIUM EXPANSUM GÁTLÁSA ÉLESZTŐGOMBÁKKAL | 2005-10-04 |
VIRÁG SÁGI-KISS | Péter Fodor | Károly Héberger | 2012-07-25 14:00:00 | Gyümölcsök penészes romlásának előrejelzése | 2012-10-02 |
Péter Palotás | László Friedrich | | 2020-11-24 14:00:00 | Halászati termékek eltarthatóságának növelése komplex, kíméletes feldolgozás technológiával | 2020-12-10 |
Mónika Kovács | Anna Maráz | | 2009-01-13 11:00:00 | Hártyaképző borélesztők fiziológiai, biokémiai és molekuláris biológiai jellemzése | 2009-02-10 |
Rita Vasdinyei | Tibor Deák | | 2005-02-08 10:00:00 | Hazai tejtermékekből származó élesztőgombák jellemzése hagyományos és molekuláris módszerekkel | 2005-02-22 |
Katalin Némethné Szomor | Mária Takács | | 2009-11-19 11:30:00 | Hepatitisz vírusok molekuláris vizsgálata | 2009-12-08 |
istván Dalmadi | József Farkas | | 2009-09-04 14:00:00 | Hőkezeléssel és nagy hidrosztatikus nyomással pasztőrözött bogyósgyümölcs-pürék minőségjellemzőinek alakulása a tárolási hőmérséklet függvényében | 2009-10-06 |
Zsuzsanna Bori | Hussein Daood | Attila Kiss | 2016-09-29 10:00:00 | HPLC és GC-MS módszerek fejlesztése a paradicsomban és a fűszerpaprikában előforduló karotinoidok és aromaanyagok meghatározására | 2016-12-08 |
Luis Castillo | László Friedrich | | 2014-04-24 15:00:00 | Húsok mikrobaszennyezettségének csökkentése | 2014-06-11 |
Róbert Katona | Zsolt Stefánka | | 2013-09-30 10:30:00 | ICP-MS alkalmazása különböző típusú minták eredetmeghatározásához | 2013-12-03 |
Vuong Nguyen Duc | Quang Nguyen Duc | | 2017-09-14 14:30:00 | IMMOBILIZATION AND CHARACTERIZATION OF ENZYME FOR PRODUCTION OF LACTULOSE-BASED OLIGOSACCHARIDES | 2017-12-07 |
Krisztina Majerné Baranyi | Nóra Adányiné Kisbocskói | | 2015-11-17 14:00:00 | Immunszenzor fejlesztése élelmiszer- és környezetanalitikai felhasználásra | 2015-12-16 |
Brigitta Nyirő-Fekete | Csilla Mohácsiné Farkas | | 2018-05-16 10:00:00 | Immunszupressált egyének élelmiszerválasztékának bővítése besugárzással | 2018-06-04 |
IVETTA VAS-VINCZE | Gyula Vatai | | 2011-02-07 10:00:00 | Integrált membránműveletek alkalmazása egészséges félkész termékek előállításában | 2011-03-08 |
Tekla Engelhardt | Csilla Mohácsiné Farkas | Gabriella Kiskó | 2016-07-07 10:00:00 | Interactions between Listeria spp. and lactic acid bacteria producing antilisterial bacteriocins | 2016-10-06 |