Login
 Forum
 
by institution by research field by name by date by doctoral school  
Search for PhD defense according to doctoral school
name of institution
doctoral school
identification number of the doctoral school
defenses sorted by date




 
Doctoral defenses of Doctoral School of Food Sciences

name of doctoral candidate

thesis supervisor

co-supervisor

date of defense

title of thesis

date of decision of DS
Júlia Hegyi-KalóAndrea PomáziKálmán Zoltán Váczy2022-06-27 09:30:00A Botrytis cinerea által okozott nemesrothadásos folyamatok vizsgálata2022-10-06
Karina Ilona HidasIldikó Nyulasné ZekeCsaba Németh2023-02-15 13:00:00A fagyasztás hatásai a tojáslevek minőségi jellemzőire2023-03-02
Szabolcs VillangóGyörgy PástiZsolt Zsófi2015-06-25 14:00:00A fenolos érettség vizsgálata Syrah szőlőfajtán2015-10-21
Júlia Szenczi-CsehÁrpád Ambrus2017-10-16 10:00:00A FOGYASZTÓK NÖVÉNYVÉDŐSZER-MARADÉK EXPOZÍCIÓJA BIZONYTALANSÁGÁT BEFOLYÁSOLÓ TÉNYEZŐK2017-12-07
Margit KorbászJudit Beczner2010-10-05 14:00:00A fűszerpaprika élelmiszerbiztonsága mikrobiológiai szempontból2010-10-05
Zsuzsanna Jókainé SzaturaPéter Fodor2007-11-20 12:00:00A higanyspeciáció lehetőségei2007-12-11
Kata KerekesÁrpád Ambrus2021-06-23 14:30:00A magyar fogyasztók aflatoxin M1 expozíciójának determinisztikus és probabilisztikus modellezése a tej és tejtermékek szennyezettsége alapján2021-07-07
Csilla VénCsaba Balla2011-03-08 09:00:00A marhahús érésének vizsgálata, az érlelési technológia fejlesztése2011-06-07
LÁSZLÓ TAKÁCSGyula Vatai2010-12-02 14:00:00A membránszeparáció szerepe borok alkoholcsökkentésében és ipari alkoholok dehidratációjában2010-12-07
Lászlóné KőszegiErika Békássyné Molnár2020-05-28 14:00:00A NAGY CSALÁN (URTICA DIOICA L.) EXTRAKTUMAINAK ÉS BIOAKTÍV KOMPONENSEINEK VIZSGÁLATA2020-07-10
Gábor JónásLászló Friedrich2021-09-15 10:00:00A nagy hidrosztatikus nyomáskezelés hatásának vizsgálata a hús pácolása során2021-10-08
Barna SzőkeMiklós Kállay2016-09-20 10:00:00A Pinot fajtakör szőlő és borászati technológiai vizsgálata2016-10-06
TIBOR SIMONICSAnna Maráz2005-02-25 14:00:00A Schizosaccharomyces pombe kénmetabolizmusának fiziológiai és molekuláris biológiai vizsgálata2005-06-07
Zsuzsanna Kasperné SzélKornél Korány2006-09-05 10:00:00A selyemkóróméz kémiai jellemzői és összehasonlítása az akácmézzel2006-10-03
Kinga Kanyóné RáczMiklós Kállay2017-01-25 11:00:00A szőlő terméskorlátozásának hatásvizsgálata a borok minőségére2017-02-23
ANNAMÁRIA LESKÓMiklós Kállay2011-11-15 11:00:00A tőketerhelés hatása a szőlőbogyó, a must és a bor összetevőire2011-11-29
Ákos RibárszkiMónika Máté2022-08-29 10:00:00ACEROLA ÉS ASZKORBINSAV HATÁSA NAGYÜZEMI, ASZEPTIKUSAN ELŐÁLLÍTOTT ALMA-ÉS MEGGYLÉ MINŐSÉGÉRE TÁROLÁS SORÁN2022-10-06
Edit DeákÉva Stefanovitsné BányaiMihály Dernovics2014-12-01 13:00:00Adalékolási eljárással végrehajtott LC-ESI-MS vizsgálatok kifejlesztése és kritikai értékelése2014-12-17
LÁSZLÓ SOMOGYIKatalin Badakné Kerti2008-09-18 14:00:00Aktív anyagok szerepe rozmaring ízesítésű napraforgó olajban2008-10-07
Tamás CsurkaHuszár Klára Pásztorné2023-01-25 09:00:00Állati eredetű vér élelmiszeripari alkalmazhatóságának vizsgálata2023-03-02
Beatrix Szabó-NótinMónika Máté2016-09-06 10:00:00Almatörköly, mint természetes állománykialakító alkalmazási lehetőségei gyümölcstermékekben2016-10-06
Rita EngelÉva Stefanovitsné BányaiLászló Abrankó2010-03-23 13:30:00Analitikai módszerfejlesztés funkcionális élelmiszerek vízben oldódó vitamintartalmának vizsgálatára2010-06-08
Emőke BaloghÉva Stefanovitsné BányaiLászló Abrankó2011-04-01 11:00:00Antioxidáns kapacitás meghatározása, és ennek kialakításában szerepet játszó vegyületek vizsgálata bogyós gyümölcsök esetében2011-06-07
Zsanett BodorZoltán KovácsCsilla Benedek2022-08-24 11:00:00Application of classical and correlative analytical methods for authentication of honey2022-10-06
John-Lewis Zinia ZaukuuZoltán KovácsZoltán Gillay2021-05-17 15:00:00APPLICATION OF ELECTRONIC TONGUE AND NEAR INFRARED SPECTROSCOPY TO DETECT ADULTERATION OF SOME FOODS WITH ECONOMIC VALUE2021-06-03
Anikó NémethMihály Dernovics2015-11-27 14:00:00Application of hyphenated analytical techniques in the investigation of selenium speciation of different plants2015-12-16
GABRIELLA HELLNERLászló PoppeAnna Maráz2011-09-27 14:30:00Application of lipolytic enzymes of microbial origin as biocatalysts2011-10-04
Balázs ErdélyiÁgoston Hoschke2005-04-28 11:00:00Aril- és aralkil-metil ketonok sztereoszelektív redukciója élesztőkkel2005-06-07
Zsuzsanna MednyánszkyMária Amtmann2013-06-25 10:00:00AROMAANYAGOK ÖSSZEHASONLÍTÓ VIZSGÁLATA FAJTAAZONOSÍTÁS CÉLJÁBÓL2013-10-30
Zsuzsanna BeneIldikó Magyar2004-06-23 10:00:00Aszúbogyók élesztő- és penészbiotájának tanulmányozása Tokaj-hegyalján2004-09-01
Beáta Hegyesné VecseriÁgoston Hoschke2005-04-21 11:00:00Az ásványi anyag tartalom tanulmányozása a sörgyártás műveleti lépései során2005-06-07
Lajos GálMiklós Kállay2006-08-30 10:00:00AZ EGRI BIKAVÉR MINŐSÉGFEJLESZTÉSÉNEK LEHETŐSÉGEI2006-10-03
Kata PapCsilla Mohácsiné Farkas2011-05-25 10:00:00Az élelmiszer mikrobiológia kiemelt szempontjai palackozott forrás- és ásványvíz gyártása során2011-06-07
ALPHONSE EMEKANDOKOTamás Sáray2011-05-04 13:00:00Az eltarthatóság növelése étkezési paradicsomnál és korai burgonyánál2011-06-07
Márta ÜvegesPéter FodorMihály Dernovics2009-07-01 11:30:00Az izotóparány mérés alkalmazásának lehetőségei a módosulat-analitikában és az élelmiszereredet vizsgálata során2009-10-06
Anita MaczóÉva Gelencsér2015-11-03 14:00:00Bab eredetű alfa-amiláz enzim inhibitorok, mint biológiailag aktív fehérjék vizsgálata2015-12-16
Ágnes MayerÁgoston Hoschke2004-07-01 10:00:00Bifidobaktériumok izolálása, azonosítása, fiziológiai, biokémiai és funkcionális jellemzésük2004-10-06
Attila Levente FogarasiBeáta Hegyesné Vecseri2018-09-03 14:00:00BIO ALAKOR SÖR ELŐÁLLÍTÁSA ÉS EGÉSZSÉGVÉDŐ KOMPONENSEINEK VIZSGÁLATA2018-10-04
Sándor RapiPéter Fodor2017-05-18 14:00:00Bioaktív peptidek analitikai meghatározása2017-06-01
Attila CsighyArijit NathAndrás Koris2022-07-18 09:00:00Bioaktív peptidek előállítása tejfehérje-koncentrátumból membránszűrés, enzimes hidrolízis és mikrobiális fermentáció kombinált alkalmazásával2022-10-06
DIÁNA NYITRAINÉ SÁRDYMiklós Kállay2005-03-30 10:30:00Bioborok összetételének vizsgálata2005-06-07
ÁRON KOZÁKGyula Vatai2011-10-05 15:30:00Bogyós gyümölcslevek kíméletes sűrítésének vizsgálata2011-11-29
Csilla FarkasQuang Nguyen DucJudit Rezessyné Szabó2019-11-20 14:00:00BÚZAKORPA ÉS PAPÍRHULLADÉKOK BIOETANOL CÉLÚ HASZNOSÍTÁSÁNAK MODELLEZÉSE2019-12-06
Botond SurányiCsilla Mohácsiné FarkasTekla Engelhardt2023-05-18 14:00:00Characterization of the microbiota of irrigation water used in vegetable farming applying MALDI-TOF MS2023-06-06
Marietta FodorPéter Fodor2004-09-01 11:00:00CIRKÓNIUM-ASZKORBÁT HATÁSA A BÚZA CSÍRANÖVÉNY KÉMIAI ÉS BIOKÉMIAI PARAMÉTEREIRE2004-10-06
Eszter Borbála BothMihály DernovicsZsuzsanna Jókainé Szatura2021-04-21 14:00:00COMPREHENSIVE SELENIUM SPECIATION OF A SELENIUM ACCUMULATOR PLANT, CARDAMINE VIOLIFOLIA2021-04-29
Teng CaoZoltán KovácsArijit Nath2023-12-04 09:15:00CONTINUOUS AND CYCLIC PRODUCTION OF GALACTO-OLIGOSACCHARIDES BY ULTRAFILTRATION-ASSISTED ENZYME MEMBRANE REACTORS2023-12-07
RICHÁRD SCHÄFFERPéter Fodor2007-10-29 13:00:00CSATOLT TECHNIKÁK FEJLESZTÉSE ÉS ALKALMAZÁSA ARZÉNMÓDOSULATOK MEGHATÁROZÁSÁRA2007-12-11
Hoang Duy TruongQuang Nguyen DucMai Dam Sao2021-04-08 14:00:00DEVELOPMENT OF HYDROGEL BIO-ANODE WITH IMMOBILIZED CELLS FOR IMPROVEMENT OF PERFORMANCE OF MICROBIAL FUEL CELLS2021-04-29
Orsolya Egressy-MolnárMihály Dernovics2015-03-12 10:00:00Development of LC-MS methods for the analyses of selenium species of natural and synthetic origin2015-03-18
Ha Vi Vu NgocQuang Nguyen DucVijay Kumar Gupta2023-05-30 11:00:00DEVELOPMENT OF MICROBIAL CONSORTIUM FOR BIOLOGICAL PRETREATMENT OF LIGNOCELLULOSIC RAW MATERIALS2023-06-06
Zoltán GillayAndrás FeketeDavid Funk B.2010-05-11 14:00:00Dielektromos nedvességmérők kalibrációátvitelét befolyásoló tényezők2010-06-08
Viktória Zsomné MuhaJózsef Felföldi2008-03-27 10:00:00Dinamikus módszerek kertészeti termékek jellemzésére2008-06-10
ILDIKÓ SZEDLJAKJudit Kosáry2011-11-18 09:31:00Dohány eredetű nyersanyagok minőségének és felhasználhatóságának biokémiai és mikrobiológiai jellemzése2011-11-29
Endrit HasaniIstván DalmadiGyörgy Kenesei2023-07-25 09:00:00Effect of one step and two step sous vide treatments on quality and storage stability of chicken breast2023-08-25
Samer HamdanHussein Daood2008-08-06 14:00:00Effect of supercritical carbon dioxide and sub-critical propane extraction of thyme and cardamom on chemical composition, antioxidant and microbial properties2008-10-07
Judit TormásiLászló Abrankó2023-06-22 10:00:00Effects of foods containing lipase inhibitory bioactive substances on trigliceryde lipolysis and protein digestibility2023-07-06
Eszter Luca BenesMarietta FodorAttila Gere2023-06-21 10:00:00Egyes snackek, illetve zöld- és pörkölt kávé roncsolásmentes analitikai, valamint érzékszervi vizsgálata2023-07-06
Judit KosztikIldikó Batáné Vidács2021-05-03 09:00:00Egzotikus állatokból izolált tejsavbaktériumok azonosítása és jellemzése biotechnológiai hasznosíthatóság szempontjából2021-06-03
János SoósIldikó MagyarZoltán Kovács2019-11-18 13:00:00ELEKTRONIKUS NYELV ALKALMAZÁSA BOROK MINŐSÉGI PARAMÉTEREINEK BECSLÉSÉRE2019-12-06
Blanka SzilvássyLászló Abrankó2014-09-09 11:00:00Élelmi növények polifenol készletének vizsgálata tömegspektrometriás módszerekkel2014-10-15
Ágnes Gizella Gortva-VajdaGyula KaszaCsilla Mohácsiné Farkas2021-05-28 13:00:00ÉLELMISZER EREDETŰ SZALMONELLÓZISOK TÁRSADALMI KÖLTSÉGE MAGYARORSZÁGON2021-06-03
Ágnes BelákAnna Maráz2009-08-13 10:00:00Élelmiszer-biztonsági szempontból jelentős baktériumok kimutatása, PCR alapú molekuláris azonosítása és tipizálása2009-10-06
Bernadett Baráti-DeákÁgnes Belák2023-12-12 10:00:00Élelmiszerekkel terjedő patogén baktériumok gátlása antagonista baktériumokkal2024-03-07
Krisztina Zita AlbertGyula VataiAndrás Koris2018-06-21 10:00:00ÉLELMISZERIPARI EMULZIÓK MEMBRÁNTECHNIKAI DISZPERGÁLÁSSAL TÖRTÉNŐ ELŐÁLLÍTÁSÁNAK VIZSGÁLATA2018-10-04
Adrienn BerkicsCsilla Mohácsiné FarkasÁkos Józwiak2021-05-21 13:30:00ÉLELMISZERLÁNC-BIZTONSÁGI KOCKÁZATELEMZÉSI RENDSZEREK KIDOLGOZÁSA2021-06-03
ÉVA HAJNALGábor Kollár2008-01-21 14:00:00Élelmiszerlogisztikai folyamatok optimalizálása2008-02-11
Edina Szandra NagyGábor Péter2015-09-23 10:00:00Élelmiszerromlást okozó Yarrowia-csoport biodiverzitása különböző élelmiszerekben2015-10-21
ILDIKÓ KÁKONYIAnna Maráz2012-02-08 10:00:00Élesztőgomba sejtek nehézfém bioszorpciója és alkalmazásuk a szennyvíztisztítás hatékonyságának növelésére2012-03-06
Zoltán FüstösAnna MarázÁgnes Belák2017-01-27 11:00:00Étkezési paprika (Capsicum annuum L. var. Grossum) tenyészthető endofita baktériumainak biodiverzitása és kolonizációjuk modellezése2017-02-23
Tamás ZsomCsaba Balla2007-11-26 14:30:00Étkezési paprika minőségváltozása a szedés utáni időszak alatt2007-12-11
Linh Ta PhuongErika BujnaSzilárd Kun2022-02-03 10:00:00Evaluation of different microencapsulation techniques for improving the functional effectiveness of probiotic-containing foods2022-03-03
Anna JánosityGabriella KiskóJózsef Baranyi2023-05-19 12:00:00Evaluation of the efflux mediated resistance-modulating effect of carvacrol in Escherichia coli using predictive microbiology methods2023-06-06
Lien Nguyen Le PhuongGéza HitkaTamás Zsom2017-05-12 10:00:00Extending the storability of melon2017-06-01
Ildikó Csilla ZekeCsaba BallaLászló Friedrich2015-05-20 10:00:00Fagyasztott élelmiszer-emulziók stabilitásának vizsgálata2015-06-17
Lilla Szalóki-DorkóLászló AbrankóMónika Máté2016-09-05 11:00:00Fekete bodza színanyagok átfogó analitikai vizsgálata élelmiszertechnológiai eljárások során2016-10-06
Szilvia BánvölgyiErika Békássyné Molnár2009-07-22 10:00:00Feketeribiszke-lé és vörösbor besűrítése integrált membránműveletek alkalmazásával2009-10-06
Zsuzsanna VargaMariann Juhászné Román2007-05-11 13:00:00Fermentált tejkészítmények előállításának lehetőségei tejcukorérzékeny és galaktozémiás betegek számára2007-06-12
KRISZTINA TAKÁCSÉva Gelencsér2008-12-16 10:00:00Főbb gabona allergének immunanalitikai kimutatása2009-02-10
Helga Szabóné TimaCsilla Mohácsiné FarkasGabriella Kiskó2019-01-07 10:00:00FUSARIUM MIKOTOXIN SZENNYEZETTSÉG ALAKULÁSA MAGYARORSZÁGON KÜLÖNÖS TEKINTETTEL A KLÍMAVÁLTOZÁSRA2019-02-28
Mariann CsókaKornél Korány2014-11-24 10:00:00Fűszerpaprika őrlemények szín-és illattulajdonságainak vizsgálata2014-12-17
Marcell László TóthGyula VataiAndrás Koris2022-11-29 10:00:00Gluténmentes lisztkeverék fejlesztése és a végtermék vizsgálata a fogyasztói szempontok figyelembevételével2022-12-08
Dalma Geréné RadványiPéter FodorZsuzsanna Jókainé Szatura2016-11-17 10:30:00Gombatermesztésben előforduló kártékony penészek korai kimutatása illékony másodlagos anyagcseretermékekkel2016-12-08
Ildikó IpolyiPéter Fodor2003-08-25 10:00:00Gyakorlati megoldások a speciációs analitika minőségének biztosítására2003-09-22
Viktor LosóLászló Sipos2015-11-25 10:00:00Gyorsfagyasztott csemegekukorica termékek komplex értékelése2015-12-16
ANDREA TACZMANNÉ BRÜCKNERCsilla Mohácsiné Farkas2005-06-20 10:00:00GYÜMÖLCSÖK ÉS ZÖLDSÉGEK ROMLÁSÁT OKOZÓ PENICILLIUM EXPANSUM GÁTLÁSA ÉLESZTŐGOMBÁKKAL2005-10-04
VIRÁG SÁGI-KISSPéter FodorKároly Héberger2012-07-25 14:00:00Gyümölcsök penészes romlásának előrejelzése2012-10-02
Péter PalotásLászló Friedrich2020-11-24 14:00:00Halászati termékek eltarthatóságának növelése komplex, kíméletes feldolgozás technológiával2020-12-10
Mónika KovácsAnna Maráz2009-01-13 11:00:00Hártyaképző borélesztők fiziológiai, biokémiai és molekuláris biológiai jellemzése2009-02-10
Rita VasdinyeiTibor Deák2005-02-08 10:00:00Hazai tejtermékekből származó élesztőgombák jellemzése hagyományos és molekuláris módszerekkel2005-02-22
Katalin Némethné SzomorMária Takács2009-11-19 11:30:00Hepatitisz vírusok molekuláris vizsgálata2009-12-08
istván DalmadiJózsef Farkas2009-09-04 14:00:00Hőkezeléssel és nagy hidrosztatikus nyomással pasztőrözött bogyósgyümölcs-pürék minőségjellemzőinek alakulása a tárolási hőmérséklet függvényében2009-10-06
Zsuzsanna BoriHussein DaoodAttila Kiss2016-09-29 10:00:00HPLC és GC-MS módszerek fejlesztése a paradicsomban és a fűszerpaprikában előforduló karotinoidok és aromaanyagok meghatározására2016-12-08
Luis CastilloLászló Friedrich2014-04-24 15:00:00Húsok mikrobaszennyezettségének csökkentése2014-06-11
Róbert KatonaZsolt Stefánka2013-09-30 10:30:00ICP-MS alkalmazása különböző típusú minták eredetmeghatározásához2013-12-03
Vuong Nguyen DucQuang Nguyen Duc2017-09-14 14:30:00IMMOBILIZATION AND CHARACTERIZATION OF ENZYME FOR PRODUCTION OF LACTULOSE-BASED OLIGOSACCHARIDES2017-12-07
Krisztina Majerné BaranyiNóra Adányiné Kisbocskói2015-11-17 14:00:00Immunszenzor fejlesztése élelmiszer- és környezetanalitikai felhasználásra2015-12-16
Brigitta Nyirő-FeketeCsilla Mohácsiné Farkas2018-05-16 10:00:00Immunszupressált egyének élelmiszerválasztékának bővítése besugárzással2018-06-04
IVETTA VAS-VINCZEGyula Vatai2011-02-07 10:00:00Integrált membránműveletek alkalmazása egészséges félkész termékek előállításában2011-03-08
Tekla EngelhardtCsilla Mohácsiné FarkasGabriella Kiskó2016-07-07 10:00:00Interactions between Listeria spp. and lactic acid bacteria producing antilisterial bacteriocins2016-10-06


2024. IV. 17.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2024. június 14-én, pénteken 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 2.2358 ( 2017. X. 31. )