name of doctoral candidate | thesis supervisor | co-supervisor | date of defense | title of thesis | date of decision of DS |
---|
|
|
|
|
|
|
Lilla Szalóki-Dorkó | László Abrankó | Mónika Máté | 2016-09-05 11:00:00 | Fekete bodza színanyagok átfogó analitikai vizsgálata élelmiszertechnológiai eljárások során | 2016-10-06 |
Judit Tormási | László Abrankó | | 2023-06-22 10:00:00 | Effects of foods containing lipase inhibitory bioactive substances on trigliceryde lipolysis and protein digestibility | 2023-07-06 |
Ádám Nagy | László Abrankó | | 2016-05-19 11:00:00 | Kajszigyümölcsök (Prunus armeniaca L.) polifenol készletének átfogó tömegspektrometriás feltérképezése | 2016-10-06 |
Blanka Szilvássy | László Abrankó | | 2014-09-09 11:00:00 | Élelmi növények polifenol készletének vizsgálata tömegspektrometriás módszerekkel | 2014-10-15 |
Helga Szalontai | Nóra Adányiné Kisbocskói | | 2015-11-26 14:00:00 | Jelölésmentes immunszenzorok fejlesztése probiotikus baktériumok és aflatoxin M1 kimutatására | 2015-12-16 |
Krisztina Majerné Baranyi | Nóra Adányiné Kisbocskói | | 2015-11-17 14:00:00 | Immunszenzor fejlesztése élelmiszer- és környezetanalitikai felhasználásra | 2015-12-16 |
Zsuzsa Farkas | Árpád Ambrus | | 2017-12-11 14:00:00 | MINTAVÉTELI ELJÁRÁSOK OPTIMALIZÁLÁSA A TERMÉKMEGFELELŐSÉG ELLENŐRZÉSÉRE ÉLELMISZEREKBEN ELŐFORDULÓ NÖVÉNYVÉDŐSZERMARADÉK-HATÁRÉRTÉKEK FIGYELEMBEVÉTELÉVEL | 2018-02-22 |
Andrea Zentai | Árpád Ambrus | | 2016-02-09 10:00:00 | NÖVÉNYVÉDŐSZER-MARADÉKOK ÉS MÁS SZENNYEZŐANYAGOK ÉLELMISZERFOGYASZTÁSBÓL SZÁRMAZÓ AKUT EXPOZÍCIÓJÁNAK PROBABILISZTIKUS MODELLEZÉSE | 2016-02-25 |
Júlia Szenczi-Cseh | Árpád Ambrus | | 2017-10-16 10:00:00 | A FOGYASZTÓK NÖVÉNYVÉDŐSZER-MARADÉK EXPOZÍCIÓJA BIZONYTALANSÁGÁT BEFOLYÁSOLÓ TÉNYEZŐK | 2017-12-07 |
Kata Kerekes | Árpád Ambrus | | 2021-06-23 14:30:00 | A magyar fogyasztók aflatoxin M1 expozíciójának determinisztikus és probabilisztikus modellezése a tej és tejtermékek szennyezettsége alapján | 2021-07-07 |
Zsuzsanna Horváth | Árpád Ambrus | | 2018-12-05 14:00:00 | MODELL A KOCKÁZAT ALAPÚ NÖVÉNYVÉDŐSZER-MARADÉK MONITORING PROGRAMOK TERVEZÉSÉHEZ | 2018-12-07 |
Zsuzsanna Mednyánszky | Mária Amtmann | | 2013-06-25 10:00:00 | AROMAANYAGOK ÖSSZEHASONLÍTÓ VIZSGÁLATA FAJTAAZONOSÍTÁS CÉLJÁBÓL | 2013-10-30 |
LÁSZLÓ SOMOGYI | Katalin Badakné Kerti | | 2008-09-18 14:00:00 | Aktív anyagok szerepe rozmaring ízesítésű napraforgó olajban | 2008-10-07 |
Tamás Zsom | Csaba Balla | | 2007-11-26 14:30:00 | Étkezési paprika minőségváltozása a szedés utáni időszak alatt | 2007-12-11 |
Csilla Vén | Csaba Balla | | 2011-03-08 09:00:00 | A marhahús érésének vizsgálata, az érlelési technológia fejlesztése | 2011-06-07 |
GÉZA HITKA | Csaba Balla | | 2011-09-21 14:00:00 | Kajszi szabályozott légterű tárolástechnológiájának fejlesztése | 2011-10-04 |
Ildikó Csilla Zeke | Csaba Balla | László Friedrich | 2015-05-20 10:00:00 | Fagyasztott élelmiszer-emulziók stabilitásának vizsgálata | 2015-06-17 |
László Friedrich | Csaba Balla | József Felföldi | 2008-04-28 10:00:00 | Ultrahang alkalmazása húskészítmények minősítésében és gyártástechnológiájában | 2008-06-10 |
CSABA NÉMETH | Csaba Balla | | 2012-02-28 14:00:00 | Tojáslevek kis hőmérsékletű kezelése | 2012-03-06 |
Moh Moh Zin | Szilvia Bánvölgyi | | 2023-02-01 11:00:00 | SCAVENGING OF BIOACTIVE COMPOUNDS FROM BEETROOT (BETA VULGARIS. L) WASTES VIA EMERGING TECHNOLOGIES APPROACH | 2023-03-02 |
Areej Hassan Alsobh | Szilvia Bánvölgyi | | 2024-10-02 12:00:00 | INNOVATIVE EXTRACTION AND CONCENTRATION TECHNIQUES FOR BIOACTIVE COMPOUNDS OF HAWTHORN FRUIT AND ANISE SEED | |
Lajos Dénes Dénes | László Baranyai | József Felföldi | 2018-09-17 10:00:00 | LÉZER DIFFÚZ REFLEXIÓS MÓDSZER TERMÉNYEK ÁLLAPOTJELLEMZÉSÉRE | 2018-10-04 |
Hanieh Amani | László Baranyai | Katalin Badakné Kerti | 2024-03-28 13:00:00 | RAPID QUALITY ASSESSMENT OF BAKERY PRODUCTS USING MACHINE VISION | 2024-06-06 |
Judit Kosztik | Ildikó Batáné Vidács | | 2021-05-03 09:00:00 | Egzotikus állatokból izolált tejsavbaktériumok azonosítása és jellemzése biotechnológiai hasznosíthatóság szempontjából | 2021-06-03 |
Olívia Csernus | Judit Beczner | József Baranyi | 2014-05-16 10:00:00 | Romlást okozó, potenciálisan toxinképző penészgomba fajok növekedésének modellezése a hőmérséklet és a vízaktivitás függvényében | 2014-06-11 |
Margit Korbász | Judit Beczner | | 2010-10-05 14:00:00 | A fűszerpaprika élelmiszerbiztonsága mikrobiológiai szempontból | 2010-10-05 |
Krisztina Szekér | Judit Beczner | | 2008-03-05 11:00:00 | Tejsavbaktériumok és élelmiszer-eredetű romlás- és kórokozó baktériumok versengő kölcsönhatása élelmiszer mátrixban, élő és élettelen felszíneken | 2008-06-10 |
Leonóra Száraz | Judit Beczner | | 2003-11-21 12:30:00 | MÓDSZERFEJLESZTÉS BIODEGRADÁLHATÓNAK JELÖLT CSOMAGOLÓANYAGOK BIOLÓGIAI BONTHATÓSÁGÁNAK VIZSGÁLATÁRA | 2003-12-03 |
Szilvia Pintér | Judit Beczner | | 2014-05-19 09:00:00 | Ökológiai és integrált gazdálkodással termesztett csonthéjas és almatermésű gyümölcsök mikrobiológiai és kémiai analízise | 2014-06-11 |
Szilvia Bánvölgyi | Erika Békássyné Molnár | | 2009-07-22 10:00:00 | Feketeribiszke-lé és vörösbor besűrítése integrált membránműveletek alkalmazásával | 2009-10-06 |
Xianguo Hu | Erika Békássyné Molnár | | 2002-05-03 10:00:00 | Olaj-víz emulzió szétválasztása környezetvédelmi céllal | 2002-06-24 |
Lászlóné Kőszegi | Erika Békássyné Molnár | | 2020-05-28 14:00:00 | A NAGY CSALÁN (URTICA DIOICA L.) EXTRAKTUMAINAK ÉS BIOAKTÍV KOMPONENSEINEK VIZSGÁLATA | 2020-07-10 |
ESZTER KAROLINA FOGARASSY | Erika Békássyné Molnár | | 2012-04-12 10:00:00 | Komplex membrántechnikai alkalmazás és modellezés kajszibaracklé feldolgozására | 2012-06-05 |
Ildikó Galambos | Erika Békássyné Molnár | | 2006-06-27 10:00:00 | KÚTVIZEK HUMINSAV- ÉS ARZÉNMENTESÍTÉSE | 2006-10-03 |
Bernadett Baráti-Deák | Ágnes Belák | | 2023-12-12 10:00:00 | Élelmiszerekkel terjedő patogén baktériumok gátlása antagonista baktériumokkal | 2024-03-07 |
Linh Ta Phuong | Erika Bujna | Szilárd Kun | 2022-02-03 10:00:00 | Evaluation of different microencapsulation techniques for improving the functional effectiveness of probiotic-containing foods | 2022-03-03 |
Piroska Hartyáni | Zsuzsanna Cserhalmi | | 2012-11-21 10:00:00 | Pulzáló elektromos térerő és nagy hidrosztatikai nyomás alkalmazása gyümölcslevek kíméletes tartósítására | 2012-12-04 |
György Kenesei | István Dalmadi | | 2018-06-06 14:30:00 | Kíméletes hőkezelés és nagy hidrosztatikus nyomáskezelés kombinálásának hatása sertéshús egyes minőségjellemzőire | 2018-10-04 |
Bertold Salamon | István Dalmadi | | 2021-09-10 09:00:00 | Kombinált kíméletes technológiák sorrendjének hatása szamócapürékre | 2021-10-08 |
Endrit Hasani | István Dalmadi | György Kenesei | 2023-07-25 09:00:00 | Effect of one step and two step sous vide treatments on quality and storage stability of chicken breast | 2023-08-25 |
Khabat Noori Hussein | István Dalmadi | László Friedrich | 2021-02-09 14:00:00 | THE USE OF BIOACTIVE COMPOUNDS AND HIGH HYDROSTATIC PRESSURE IN CHICKEN MEAT PRESERVATION | 2021-03-11 |
Zsuzsanna Bori | Hussein Daood | Attila Kiss | 2016-09-29 10:00:00 | HPLC és GC-MS módszerek fejlesztése a paradicsomban és a fűszerpaprikában előforduló karotinoidok és aromaanyagok meghatározására | 2016-12-08 |
Samer Hamdan | Hussein Daood | | 2008-08-06 14:00:00 | Effect of supercritical carbon dioxide and sub-critical propane extraction of thyme and cardamom on chemical composition, antioxidant and microbial properties | 2008-10-07 |
Rita Vasdinyei | Tibor Deák | | 2005-02-08 10:00:00 | Hazai tejtermékekből származó élesztőgombák jellemzése hagyományos és molekuláris módszerekkel | 2005-02-22 |
Anikó Németh | Mihály Dernovics | | 2015-11-27 14:00:00 | Application of hyphenated analytical techniques in the investigation of selenium speciation of different plants | 2015-12-16 |
Andrea Vass | Mihály Dernovics | | 2017-11-02 13:00:00 | Peszticid analitikai eljárások fejlesztése | 2017-12-07 |
Orsolya Egressy-Molnár | Mihály Dernovics | | 2015-03-12 10:00:00 | Development of LC-MS methods for the analyses of selenium species of natural and synthetic origin | 2015-03-18 |
Eszter Borbála Both | Mihály Dernovics | Zsuzsanna Jókainé Szatura | 2021-04-21 14:00:00 | COMPREHENSIVE SELENIUM SPECIATION OF A SELENIUM ACCUMULATOR PLANT, CARDAMINE VIOLIFOLIA | 2021-04-29 |
Tamás Szigedi | Mihály Dernovics | Marietta Fodor | 2014-04-08 10:30:00 | Módszerfejlesztés Fourier-transzformációs közeli infravörös technika (FT-NIR) alkalmazási körének kibővítése élelmiszeripari mintákon | 2014-06-11 |
Klára Pásztorné Huszár | József Farkas | | 2008-09-11 10:00:00 | PROTEIN CHANGES OF VARIOUS TYPES OF MILK AS AFFECTED BY HIGH HYDROSTATIC PRESSURE PROCESSING | 2008-10-07 |
istván Dalmadi | József Farkas | | 2009-09-04 14:00:00 | Hőkezeléssel és nagy hidrosztatikus nyomással pasztőrözött bogyósgyümölcs-pürék minőségjellemzőinek alakulása a tárolási hőmérséklet függvényében | 2009-10-06 |
Kinga Magyarné Horváth | József Farkas | | 2009-08-26 10:00:00 | Műszeres gyorsmódszerek alkalmazása sertéshús minőségváltozásának jellemzésére | 2009-10-06 |
ESZTER KÁLMÁNNÉ TUBOLY | József Farkas | | 2009-10-06 14:00:00 | Nagy hidrosztatikus nyomású technológia alkalmazásának hatásai néhány élelmiszer mikrobiológiai állapotára és más minőségjellemzőire | 2009-12-08 |
Zoltán Gillay | András Fekete | David Funk B. | 2010-05-11 14:00:00 | Dielektromos nedvességmérők kalibrációátvitelét befolyásoló tényezők | 2010-06-08 |
László Baranyai | András Fekete | | 2001-11-15 10:00:00 | Összefüggés szemes termények számítógéppel meghatározott vizuális jellemzői között | 2002-01-29 |
Anikó Lampertné Meretei | András Fekete | | 2012-11-20 10:00:00 | Módszer kenyérbélzet állományjellemzőinek meghatározására | 2012-12-04 |
P. Balázs Szabó | András Fekete | | 2009-07-10 10:00:00 | Módszerek búza szemkeménységének meghatározására | 2009-10-06 |
VERONIKA BICZÓ-KABAI | András Fekete | | 2011-11-16 10:30:00 | Kakaóvaj-egyenértékű növényi zsírok és a tárolási körülmények hatása csokoládé modellrendszerek reológiai és érzékszervi jellemzőire | 2011-11-29 |
ZOLTÁN KOVÁCS | András Fekete | | 2012-11-15 09:30:00 | Módszer elektronikus nyelvvel végzett méréseknél fellépő zavaró hatások csökkentésére | 2012-12-04 |
Tímea Kaszab | András Fekete | | 2013-03-06 11:00:00 | Sárgarépa (Daucus carota subsp. sativus) fizikai jellemzőinek és ízének változása nem ideális tárolás során | 2013-06-04 |
Viktória Zsomné Muha | József Felföldi | | 2008-03-27 10:00:00 | Dinamikus módszerek kertészeti termékek jellemzésére | 2008-06-10 |
Viktória Parrag | József Felföldi | Ferenc Firtha | 2020-12-16 15:00:00 | TERMÉNYEK HIBÁINAK DETEKTÁLÁSA, MINŐSÉGI PARAMÉTEREK JELLEMZÉSE OPTIKAI MÓDSZEREK ALKALMAZÁSÁVAL | 2021-03-11 |
Dániel Szöllősi | József Felföldi | Zoltán Kovács | 2016-02-05 11:00:00 | ÍZ - KÖLCSÖNHATÁSOK ELEMZÉSE ELEKTRONIKUS NYELVVEL | 2016-02-25 |
Evelin Dénesné Várvölgyi | József Felföldi | Zoltán Kovács | 2016-12-14 14:00:00 | Módszerfejleztés a kávépörkölés nyomon követésére és a kávéban esetlegesen előforduló árpa detektálására | 2017-02-23 |
Ferenc Firtha | József Felföldi | | 2008-09-12 10:00:00 | Trikromatikus és hiperspektrális képfeldolgozási módszerek élelmiszerek és termények vizsgálatára | 2008-10-07 |
István Kertész | József Felföldi | László Baranyai | 2021-11-24 15:00:00 | Mathematical Modelling of Food Quality Parameters Based on Multivariate and Spectral Data | 2022-03-03 |
Eszter Luca Benes | Marietta Fodor | Attila Gere | 2023-06-21 10:00:00 | Egyes snackek, illetve zöld- és pörkölt kávé roncsolásmentes analitikai, valamint érzékszervi vizsgálata | 2023-07-06 |
VIRÁG SÁGI-KISS | Péter Fodor | Károly Héberger | 2012-07-25 14:00:00 | Gyümölcsök penészes romlásának előrejelzése | 2012-10-02 |
Márta Üveges | Péter Fodor | Mihály Dernovics | 2009-07-01 11:30:00 | Az izotóparány mérés alkalmazásának lehetőségei a módosulat-analitikában és az élelmiszereredet vizsgálata során | 2009-10-06 |
Ildikó Ipolyi | Péter Fodor | | 2003-08-25 10:00:00 | Gyakorlati megoldások a speciációs analitika minőségének biztosítására | 2003-09-22 |
László Polgár | Péter Fodor | | 2014-09-09 15:00:00 | Növényvédő szerek és azok bomlástermékeinek vizsgálata élelmiszerekben HPLC-(ESI+)MS technikákkal | 2014-10-15 |
Zsuzsanna Jókainé Szatura | Péter Fodor | | 2007-11-20 12:00:00 | A higanyspeciáció lehetőségei | 2007-12-11 |
László Abrankó | Péter Fodor | | 2006-10-30 11:00:00 | Nagyhatékonyságú mintabeviteli technikák fejlesztése az elemanalitikában | 2006-11-28 |
Zsolt Stefáka | Péter Fodor | | 2003-07-03 10:00:00 | Nagyhatékonyságú mintabeviteli módszerek alkalmazási lehetőségei a speciációs analitikában | 2003-09-22 |
Mihály Dernovics | Péter Fodor | | 2003-09-18 13:00:00 | Mintaelőkészítési módszerek kidolgozása és referencia anyagok előállítása módosulatanalitikai célokra | 2003-09-22 |
GÁBOR PÉTER RAK | Péter Fodor | László Abrankó | 2011-05-05 13:00:00 | Polifenolok és származékaik feltérképezése hármas-kvadrupol tömegspektrometriás módszerrel | 2011-06-07 |
Marietta Fodor | Péter Fodor | | 2004-09-01 11:00:00 | CIRKÓNIUM-ASZKORBÁT HATÁSA A BÚZA CSÍRANÖVÉNY KÉMIAI ÉS BIOKÉMIAI PARAMÉTEREIRE | 2004-10-06 |
EMESE NAGYMÁTÉ | Péter Fodor | Mihály Dernovics | 2009-02-03 10:00:00 | Vitaminnal dúsított sörök előállítása és tanulmányozása | 2009-02-10 |
Dalma Geréné Radványi | Péter Fodor | Zsuzsanna Jókainé Szatura | 2016-11-17 10:30:00 | Gombatermesztésben előforduló kártékony penészek korai kimutatása illékony másodlagos anyagcseretermékekkel | 2016-12-08 |
Béla Kmellár | Péter Fodor | | 2011-09-05 14:00:00 | Multikomponenses növényvédőszer-maradék meghatározás lehetőségei élelmiszerekből tömegspektrometriás módszerekkel | 2011-10-04 |
Sándor Rapi | Péter Fodor | | 2017-05-18 14:00:00 | Bioaktív peptidek analitikai meghatározása | 2017-06-01 |
RICHÁRD SCHÄFFER | Péter Fodor | | 2007-10-29 13:00:00 | CSATOLT TECHNIKÁK FEJLESZTÉSE ÉS ALKALMAZÁSA ARZÉNMÓDOSULATOK MEGHATÁROZÁSÁRA | 2007-12-11 |
Gábor Jónás | László Friedrich | | 2021-09-15 10:00:00 | A nagy hidrosztatikus nyomáskezelés hatásának vizsgálata a hús pácolása során | 2021-10-08 |
Péter Palotás | László Friedrich | | 2020-11-24 14:00:00 | Halászati termékek eltarthatóságának növelése komplex, kíméletes feldolgozás technológiával | 2020-12-10 |
Lívia Darnay | László Friedrich | Kálmánné Koncz | 2017-02-17 11:00:00 | Mikrobiális transzglutamináz alkalmazhatósága tej- és húsipari termékeknél | 2017-06-01 |
Luis Castillo | László Friedrich | | 2014-04-24 15:00:00 | Húsok mikrobaszennyezettségének csökkentése | 2014-06-11 |
Emna Ayari | László Friedrich | Csaba Németh | 2023-03-01 13:00:00 | „USE OF MINIMAL PROCESSING TECHNOLOGIES IN EXTENDING SHELF-LIFE OF EGG PRODUCTS” | 2023-03-02 |
Anna Visy | László Friedrich | | 2024-05-21 10:00:00 | Aktív ultrahang alkalmazása húsok pácolási technológiájában | 2024-06-06 |
Barbara Csehi | László Friedrich | Huszár Klára Pásztorné | 2019-11-13 10:00:00 | NAGY HIDROSZTATIKUS NYOMÁSKEZELÉS HATÁSA ÁLLATI EREDETŰ TERMÉKEK FEHÉRJESZERKEZETI ÉS FIZIKO-KÉMIAI TULAJDONSÁGAIRA | 2019-12-06 |
Adrienn Vargáné Tóth | László Friedrich | Csaba Németh | 2020-02-14 10:00:00 | TOJÁSLEVEK ELTARTHATÓSÁGÁNAK NÖVELÉSE KOMBINÁLT KÍMÉLETES TARTÓSÍTÁSI ELJÁRÁSOK ALKALMAZÁSÁVAL | 2020-03-10 |
Bíborka Zsuzsanna Gillay | David Funk B. | József Felföldi | 2013-05-08 14:00:00 | „Szemestermények nedvességtartalmának és dielektromos jellemzőinek összefüggése” | 2013-06-04 |
Anita Maczó | Éva Gelencsér | | 2015-11-03 14:00:00 | Bab eredetű alfa-amiláz enzim inhibitorok, mint biológiailag aktív fehérjék vizsgálata | 2015-12-16 |
ANDRÁS NAGY | Éva Gelencsér | | 2009-05-20 10:00:00 | Totális herbiciddel szemben toleráns transzgénikus búza (Triticum aestivum L.) élelmiszer-biztonsági kockázatainak vizsgálata | 2009-06-09 |
ERZSÉBET NÉMEDI | Éva Gelencsér | | 2009-05-19 09:00:00 | Molekuláris biológiai módszerek fejlesztése gluténmentesség ellenőrzésére | 2009-06-09 |
KRISZTINA TAKÁCS | Éva Gelencsér | | 2008-12-16 10:00:00 | Főbb gabona allergének immunanalitikai kimutatása | 2009-02-10 |
Gabriella Ujhelyi | Éva Gelencsér | | 2009-07-03 10:00:00 | Szójatartalmú élelmiszerekben előforduló glifozát toleráns szója szennyezés és a szervezetbe kerülés kockázatának vizsgálata PCR módszerrel | 2009-10-06 |
ZSOLT ZALÁN | Anna Halász | | 2008-12-03 09:00:00 | Tejsavbaktériumok szelektálása romlást okozó élesztők szaporodásának gátlására | 2008-12-09 |
Ferenc Hegyi | Anna Halász | | 2014-11-17 14:00:00 | Laktobacilluszok vizsgálata továbbfejlesztett kolorimetriás módszerrel | 2014-12-17 |
Anita Bajusz-Rácz | Károly Héberger | Marietta Fodor | 2017-02-10 10:00:00 | Kemometria és FT-NIR spektroszkópia alkalmazása az élelmiszeranalitikában | 2017-02-23 |
Dániel Koren | Beáta Hegyesné Vecseri | Gabriella Kun-Farkas | 2021-10-26 13:00:00 | Study of health promoting components throughout the malting and brewing process | 2021-12-03 |