Login
 Forum
 
by institution by research field by name by date by doctoral school  
Search for PhD defense according to doctoral school
name of institution
doctoral school
identification number of the doctoral school
defenses sorted by date




 
Doctoral defenses of Wittmann Antal Crop-, Animal- and Food Sciences Multidisciplinary Doctoral School

name of doctoral candidate

thesis supervisor

co-supervisor

date of defense

title of thesis

date of decision of DS
Szabolcs TrojánAntal Tenk2010-08-26 14:00:00A baromfi- (broiler) és sertéshús termékpályák szereplőinek jövedelemviszonyai2010-08-27
Péter KovácsJános Schmidt2011-04-28 14:00:00A biodízel gyártás során keletkező glicerin takarmányozási célú felhasználása a hízósertéseknél2011-06-06
Gábor RéczeyLajos Salamon2007-08-30 11:30:00A biomassza energetikai hasznosításának lehetősége és a vidékfejlesztésre gyakorolt hatása az Európai Unió támogatási rendszerének tükrében2007-09-04
Béla HusvéthBorisz Egri2023-03-10 11:00:00A bőrbagócslárva-fertőzöttség dinamikájáról Szigetköz, Ravazd, valamint Tarján és környéke gímszarvas- és őzállományaiban (2005-2020)2023-09-08
Attila TanaiJános Schmidt2010-09-01 10:30:00A brojlerhús és a tojás konjugált linolsav tartalmának növelése takarmányozással2010-12-06
Tamás SzabadosElemér Gergátz2007-12-05 12:00:00A cerviko-uterinális inszeminálás eredményességének vizsgálata juhászatokban2008-02-27
Endre József KovácsÁgnes Bali PappAndrás Gáspárdy2019-03-06 12:30:00A cikta juh korszerű populációgenetikai vizsgálata2019-03-12
Friderika Mikéné HegedűsMiklós Neményi2006-08-29 14:30:00A fuzzy logika és a neurális hálók alkalmazása a precíziós növénytermelés adatbázisának értékelésében2006-08-31
Orsolya VidaBorisz EgriTamás Tóth2021-08-31 10:30:00A glicerinkiegészítés vizsgálata szoptató kocák takarmányozásában2021-09-16
Sándor NagyPéter Reisinger2004-05-14 11:00:00A gyomfelvételezési módszerek fejlesztése a precíziós gyomszabályozás tervezéséhez2004-06-10
Márton SzücsFerenc SzabóIstván Anton2020-11-05 10:00:00A hazai limousin húsmarhaállomány genetikai elemzése2020-12-08
Anett NémethAntal Tenk2005-08-30 11:30:00A hazai tyúktojás termelés és brojler előállítás az Európai Uniós állatvédelmi normák tükrében2005-09-01
Tamás AbonyiAntal Tenk2003-06-25 10:00:00A higiéniai management hatása a sertéshústermelés eredményességére2003-10-30
Orsolya SáfárKatalin Kovácsné Gaál2006-05-09 11:00:00A magnézium-adagolás hatása a tyúkok termelési tulajdonságaira2006-06-12
Sándor RemseiIstván Szabó2005-02-22 13:00:00A magyar baromfihús - termékek exportpiaci lehetőségei2005-06-10
András VérJános Cser2013-06-03 14:30:00A magyar és osztrák mezőgazdasági tanácsadó rendszer - Farm Advisory System - összehasonlító vizsgálata és értékelése2013-06-12
László SzathmáriAntal Tenk2003-06-12 11:00:00A magyar halászati ágazat gazdasági elemzése a Hortobágyi Halgazdasági Rt. példáján2003-10-30
Kálmán TóthGyula Pinke2015-12-10 11:00:00A mák (Papaver somniferum) gyomnövényzete, és integrált gyomszabályozása2015-12-16
Tamás KovácsLajos Salamon2002-11-29 11:00:00A marhahús termelés és feldolgozás aktuális gazdasági kérdései2003-03-24
István NagyTibor Veszeli2007-06-06 11:00:00A méhészeti termelés technológiai, gazdasági, társadalmi összefüggéseinek vizsgálata2007-06-08
Judit KáldiFrigyes Nagy2008-07-14 10:00:00A mezőgazdaság nyilvántartási rendszere és fejlesztési lehetőségei2008-09-04
Ágnes SzerencsiMiklós NeményiTibor Érsek2011-11-22 11:30:00A mikrohullám hatása a pékélesztőre (Saccharomyces cerevisiaere)2011-12-12
Szabina KatonaVince ÖrdögZoltán Molnár2021-05-06 13:30:00A Mosonmagyaróvári Algagyűjtemény (MACC) korábban alaktani szempontból Chlamydomonas (Chlorophyta, Chlamydomonadaceae) nemzetségbe sorolt törzseinek taxonómiai újraértékelése molekuláris adatok felhasználásával, és egyes Chlamydomonas törzsek extracelluláris poliszacharid (EPS) termelésének jellemzése2021-09-16
Nándor HorváthVince ÖrdögZoltán Molnár2021-05-06 09:30:00A Mosonmagyaróvári Algagyűjtemény (MACC) korábban Anabaena cianobaktérium nemzetségbe sorolt törzseinek molekuláris taxonómiai jellemzése2021-09-16
Péter János PomsárPéter Reisinger2009-04-27 11:00:00A napraforgó (Helianthus annuus L.) árvakelésre ható tényezők vizsgálata térinformatikai módszerekkel2009-05-11
László Gulyás2002-11-20 13:00:00A nyers tej szomatikus sejtszámát befolyásoló néhány biológiai és környezeti tényező vizsgálata2003-03-24
Judit HegyiLajos Salamon2005-06-03 11:00:00A Nyugat-dunántúli szarvasmarhatartó üzemek méretének változása és tendenciái2005-06-10
Tamás KovácsGéza Kuroli2012-03-27 10:30:00A pattanóbogarak (Agriotes spp.) és a drótférgek előrejelzése precíziós módszerekkel2012-06-13
István VirágMiklós NeményiGábor Milics2014-12-17 10:30:00A precíziós mezőgazdaság elemeinek fejlesztése, különös tekintettel a fuzárium kártétel spektroszkópiai detektálására és a kemikáliák kijuttatásának folyamatvezérlésére2015-01-08
István GyulaiKároly Kacz2009-06-09 10:30:00A precíziós mezőgazdaság segítése távérzékelt adatokkal2009-06-22
Sándor KalmárLajos Salamon2010-06-04 11:30:00A precíziós növénytermelés üzemgazdasági összefüggései2010-06-14
Anikó Éva NyékiMiklós Neményi2016-09-16 11:00:00A precíziós növénytermesztés és a fenntartható mezőgazdaság kapcsolata2016-09-20
Norbert SmukGábor MilicsAttila József Kovács2018-02-27 10:30:00A precíziós növénytermesztési módszerek elemzése2018-03-14
Tamás SzakálRenátó KalocsaiJudit Plutzer2021-06-11 13:30:00A réz-tetramin-komplex és a réz-aminnal ioncserélt szintetizált zeolit lombtrágyaként történő alkalmazása az őszi búzában (Triticum aestivum L.) hatása annak beltartalmi paramétereire2021-09-16
Katalin VajdaJenő SzigetiBalázs Ásványi2015-12-11 12:00:00A sous-vide cook&chill élelmiszertartósítási rendszer mikrobiológiai minőségének javítása2015-12-16
Árpád KissBarnabás Reke2009-05-22 15:30:00A számviteli adatszolgáltatás megváltoztatásának gazdasági alapjai az állattenyésztésben2009-06-22
Ildikó Kéri-SchmidthofferPéter CsontosAnna Skribanek2021-06-07 14:00:00A szárazságstressz biológiai hátterének vizsgálata sörárpa fajtákban és vonalakban2021-09-16
Katalin ReisingerJenő Szigeti2007-06-01 10:30:00A szárnyasok (Shaver 579 tojóhibrid, japán fürj) szervezetében kimutatható néhány szermaradvány termékminőségre gyakorolt hatásának vizsgálata2007-06-08
Gyula TóásóPál Szakál2005-04-22 10:00:00A szelénkezelés hatása a termesztett csiperke (Agaricus bisporus) termésmennyiségére és szeléntartalmára2005-06-10
Katalin VéghAntal Tenk2007-12-20 11:00:00A szlovákiai húsipar és a vállalati stratégia vizsgálata2008-02-27
Renátó KalocsaiRezső Schmidt2003-05-28 11:00:00A szulfáttrágyázás hatása az őszi búza kémiai összetételére és beltartalmi értékmérő tulajdonságaira2003-06-04
Réka AlbertLóránt Király2019-07-02 11:00:00A szuperoxid-szabadgyök szerepe tünetmentes növényi betegségrezisztenciákban2019-09-18
Éva SzalkaLajos Salamon2003-01-27 11:00:00A takarmány-felhasználás hatása a tejtermelés jövedelmezőségére2003-03-24
János TenkeJános Tossenberger2023-11-22 11:00:00A takarmányok lizin/energia arányának hatása az aminosavak ileális emészthetőségére és a N-retencióra különböző genotípusú sertések hizlalása során2023-12-01
Erna ViszketTamás Tóth2011-12-15 14:30:00A tej N-3 zsírsav tartalmának növelése takarmányozás útján2012-06-13
Zoltán GergáczEndre Szűcs2009-05-08 11:00:00A tejelő tehenek kondícióváltozásának, tejtermelésének és termékenységének összefüggései2009-05-11
Hajnalka HingyiLajos Salamon2002-11-08 11:00:00A tejtermelés ökonómiai elemzése a Közép-dunántúli régió különböző ágazati méretű gazdaságaiban2003-03-24
András JancsóLászló Varga2015-10-13 10:30:00A termelői nyers tehéntej közvetlen értékesítésének gyakorlata és a minőség értékelése2015-12-16
Tamás TóthJános SchmidtTamás Tóth2022-04-04 12:00:00A treonin előállítás melléktermékének felhasználása a tejelő tehenek takarmányozásában2022-06-16
Balázs HorváthPál Benedek2006-12-20 12:00:00A vadgesztenye-aknázómoly (Cameraria Ohridella) életmódja és parazitoid közössége a Szigetköz térségében2007-06-08
Richárd MárkusImre TellTamás Tóth2011-12-15 10:00:00A vágósertés-előállítás gazdasági hatékonyságának javítása szántóföldi növények energetikai célra történő feldolgozása során keletkező melléktermékek hasznosításával2012-06-13
Anita JuhászJános Schmidt2002-12-16 11:00:00A vakbélírtás hatása pecsenyecsibék N-forgalmára, valamint a fehérje és az aminosavak látszólagos és tényleges emészthetőségének alakulására2003-03-24
Ildikó KendiImre Tell2014-02-14 11:00:00A versenyképességet meghatározó tényezők makro- és mikroszintű vizsgálata a magyar és dán tejgazdaságban2014-06-11
Bálint AmbrusAnikó Éva NyékiGergely Teschner2023-09-05 11:00:00Adatgyűjtési technológiák fejlesztése a precíziós növénytermesztésnél, különös tekintettel a magajáró berendezésekre2023-09-08
ESZTER ZSÉDELYJános Schmidt2008-10-08 11:00:00ÁLLATI EREDETŰ ÉLELMISZEREK N-3 ZSÍRSAVTARTALMÁNAK NÖVELÉSE, OXIDÁCIÓS STABILITÁSÁNAK JAVÍTÁSA TAKARMÁNYOZÁSSAL2008-12-08
Krisztina FintaPál Benedek2005-05-19 11:30:00Almagyümölcsösök rovarmegporzása2005-06-10
Eszter HorváthTibor Veszeli2008-05-29 10:30:00Az állatitermék előállítás helyzete és fejlesztésének lehetőségei a Szigetközben2008-06-18
Ágota Kocsisné AndrásikAntal Tenk2004-11-19 11:00:00Az állattenyésztési kisvállalkozások finanszírozása Győr-Moson-Sopron megyében2005-06-10
Liza BártfaiZsolt Ajtony2014-11-28 10:30:00Az E-vitamin hatása a terhesség kimenetelére2015-01-08
Erzsébet Enzsölné GerencsérZoltán Varga-Haszonits2013-10-17 11:00:00Az éghajlati változékonyság hatása az őszi árpa termesztésére2013-12-20
Renáta Tihanyi-KovácsBalázs ÁsványiPéter Böröcz2023-05-08 10:30:00Az ellátási láncok fizikai igénybevételének hatása a palackozott természetes ásványvizek mikrobiológiai minőségére2023-09-08
Judit VinczeAntal Tenk2008-06-06 11:00:00AZ ÉSZAK - MAGYARORSZÁGI RÉGIÓ GYEPRE ALAPOZOTT ÁLLATTENYÉSZTÉSÉNEK FEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEI ÉS IRÁNYAI2008-06-18
Georgina KisFrigyes NagyKároly ifj. Kacz2014-06-13 11:00:00Az Észak-alföldi Régió mezőgazdasági vállalkozásainak stratégia típusai2014-07-03
Frigyes NagyIván Benet2002-05-17 10:30:00Az EU élelmiszerszabályozása, különös tekintettel az állattenyésztés termékeire2002-06-13
Éva PogányAntal Tenk2011-07-01 11:30:00Az EU-csatlakozás hatása a tej- és sertéshústermelés jövedelmezőségére a Nyugat-dunántúli Régió gazdaságaiban2011-07-07
István GergelyAntal Tenk2005-06-03 14:00:00Az Európai Uniós csatlakozás várható hatása a Nyugat-dunántúli régió állattenyésztésére2005-06-10
Melinda AriLászló GulyásAndrás Gáspárdy2017-09-11 14:30:00Az ikerellés és a fontosabb szaporodási és termelési mutatók holstein-fríz állományokban2017-09-19
Viktor József VojnichÁkos Máthé2014-12-08 11:00:00Az indián dohány (Lobelia inflata L.) produkciójának vizsgálata, különös tekintettel a növény hazai termeszthetőségére2015-01-08
Judit Petra KoltaiRózsa Csatai2010-06-30 10:30:00Az ökológiai gazdaságok termelési tényezőinek és gyomszabályozási módszereinek ökonómiai elemzése2010-07-05
Nóra GombkötőRózsa Csatai2010-12-09 11:30:00Az őshonos szürke marha termékpálya szakaszainak ökonómiai vizsgálata2010-12-13
Péter KarácsonyJózsef Levente Orbán2008-07-18 11:30:00Az őszi búza ágazat versenyképességének javítási lehetőségei a Nyugat-dunántúli régióban2008-09-04
Orsolya RéderPál SzakálLajos Salamon2010-12-06 10:30:00Az őszi búza réz-mikroelem kezelésének gazdasági vizsgálata2010-12-13
Károly PálffyVince ÖrdögLajos Vörös2011-05-20 11:30:00Az ultraibolya sugárzás hatása mikroalgák szaporodására, pigmentösszetételére és hormontartalmára2011-06-06
Zsolt DomonkosPéter ReisingerAnikó Farkas2018-12-17 11:00:00Az ürömlevelű parlagfű (Ambrosia artemisiifolia L.) elterjedésének vizsgálata a Csallóközben és Szigetközben2019-03-12
Tamás KolejaniszGyula PinkeAndrás Vér2022-11-18 11:30:00Az ürömlevelű parlagfű (Ambrosia artemisiifolia L.) térfoglalását befolyásoló ökológiai és agrotechnikai tényezők az osztrák-magyar határ térségében2022-12-09
Jácint Notterpek T.Vince ÖrdögIstván Gergely2024-01-30 11:00:00Biostimuláns mikroalgák alkalmazása az őszi káposztarepce (Brassica napus L.) növekedésének és fejlődésének a befolyásolására2024-03-01
Endre Andor TóthRenátó Kalocsai2022-08-29 10:30:00Cink lombtrágyázás hatása a kukorica (Zea mays L.) főbb értékmérő tulajdonságaira, azonos kálium alaptrágyázás mellett2022-09-09
László MatusRezső Schmidt2016-08-25 10:00:00Cink mikroelem-visszapótlás hatása a kukorica (Zea mays L) termésmennyiségére és beltartalmi értékmérő tulajdonságaira2016-09-20
Viktória Margit VonaAttila József KovácsRenátó Kalocsai2021-12-14 10:30:00COMPARISON OF PHOSPHORUS, MAGNESIUM AND ZINC DETERMINATION METHODS ON HUNGARIAN SOILS2022-01-19
Luca Laura KummerBorisz Egri2019-06-28 13:00:00Csikók születési körülményeinek és immunstátuszának felmérése2019-09-18
Péter Ákos MesterháziMiklós Neményi2004-05-10 10:30:00Development of measurement Technique for GPS-Aided Plant Production2004-06-10
Mihály KovácsOttó Dóka2021-01-22 13:00:00Édesipari termékek színezéktartalmának mennyiségi analízise fizikai módszerekkel2021-03-17
László VargaJenő Szigeti2000-05-25 11:00:00Effect of a Cyanobacterial Biomass enriched with Trace Elements on Thermophilic Dairy Starter Cultures2000-06-05
János GyőrváriJenő Szigeti2020-01-30 11:00:00Egyes magyarországi élelmiszer-kategóriák jelölésének elemzése2020-03-10
András KünstlerLóránt Király2012-11-30 11:30:00Egyes növényi rezisztenciaformák biokémiai és molekuláris biológiai mechanizmusának feltárása2012-12-13
Balázs ÁsványiJenő Szigeti2005-11-24 11:00:00Egysejtfehérje-előállítás optimalizálása Kluyveromyces törzsek alkalmazása esetén2006-04-13
Attila LőrinczMiklós Neményi2004-05-06 16:30:00Élelmezési célú biológiai anyagok ultrahangos besugárzásának élelmiszerfizikai és mikrobiológiai vonatkozásai2004-06-10
Gábor SzafnerOttó Dóka2014-06-10 11:30:00Élelmiszerek effuzivitásának meghatározása fotopiroelektromos módszerrel2014-06-11
Petra SzücsJenő SzigetiBalázs Ásványi2015-12-11 10:00:00Élelmiszerek mikrobiológiai stabilitásának növelése kíméletes hőkezeléssel (sous-vide technológia)2015-12-16
Judit MolnárLászló VargaBalázs Ásványi2019-12-07 11:00:00Élesztőtörzsek sejttömeg produkciójának és fermentációs aktivitásának befolyásolása növényi szubsztrátokkal2020-03-10
Szilvia TóásóAntal Tenk2006-08-29 12:00:00EU-konform hízott libamáj előállítás hazai megoldásának ökonómiai kérdései2006-08-31
Babett GreffJenő SzigetiÁgnes Nagy2021-08-30 11:00:00Extrahált gyógynövényi hulladékok komposztálhatóságának vizsgálata2021-09-16
Eszter MolnárLászló Szathmári2011-10-20 11:00:00Fehér busából és afrikai harcsából készült filé és haltermékek minőségi elemzése2011-12-12
László FarkasJenő Szigeti2001-05-04 11:00:00Félszárazáruk mikrobiológiai stabilitásának és érzékszervi tulajdonságainak vizsgálata starterkultúrák és cukoradalékok felhasználásával2001-06-05
Zsanett SebesyAntal TenkTamás Sántha2014-12-12 10:30:00Fogyasztói szokások- és vállalati marketingstratégiák a funkcionális tejtermékek piacán2015-01-08
Erika LakatosMiklós Neményi2006-08-29 10:30:00Folyékony élelmiszerek kezelése, különös tekintettel a mikrohullám tejre gyakorolt hatására2006-08-31
Noémi Ásványi-MolnárLászló Varga2009-03-20 10:30:00Funkcionális hatású tejtermék előállítása Spirulina (Arthrospira platensis) felhasználásával2009-05-11
Rita SzékelyhidiZsolt Ajtony2019-12-13 15:30:00Gyógynövény eredetű illó alkotók vizsgálata SPME-GC-MS módszerrel kérődzők takarmányában, vérplazmában, tejben, tejzsírban és sajtokban2020-03-10
Edina GicziBorisz Egri2008-05-19 11:00:00Hazai gímszarvas- és őzállományok Fascioloides magna (Bassi, 1875) fertőzöttsége és a védekezés lehetőségei2008-06-18
László RózsaJános Schmidt2000-06-16 09:00:00Hazai takarmányaink ólomszennyezettségének, valamint az ólom kérődzőkre gyakorolt hatásának vizsgálata2000-08-31


2024. IV. 17.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2024. június 14-én, pénteken 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 2.2358 ( 2017. X. 31. )