Login
 Forum
 
by institution by research field by name by date by doctoral school  
Search for PhD defense according to doctoral school
name of institution
doctoral school
identification number of the doctoral school
defenses sorted by date




 
Doctoral defenses of Wittmann Antal Crop-, Animal- and Food Sciences Multidisciplinary Doctoral School

name of doctoral candidate

thesis supervisor

co-supervisor

date of defense

title of thesis

date of decision of DS
Judit KáldiFrigyes Nagy2008-07-14 10:00:00A mezőgazdaság nyilvántartási rendszere és fejlesztési lehetőségei2008-09-04
Károly TempfliÁgnes Bali Papp2014-02-28 15:00:00Néhány értékmérő tulajdonságot meghatározó gén szerepe őshonos, valamint keresztezett sertés és tyúk fajtáknál2014-06-11
Endre BirkásAntal Tenk2004-02-18 11:00:00Magyarország piacvezető-pozíciója megőrzésének lehetőségei és feltételei a világ libamáj piacán2004-03-10
Rita SzékelyhidiZsolt Ajtony2019-12-13 15:30:00Gyógynövény eredetű illó alkotók vizsgálata SPME-GC-MS módszerrel kérődzők takarmányában, vérplazmában, tejben, tejzsírban és sajtokban2020-03-10
László RózsaJános Schmidt2000-06-16 09:00:00Hazai takarmányaink ólomszennyezettségének, valamint az ólom kérődzőkre gyakorolt hatásának vizsgálata2000-08-31
István GyulaiKároly Kacz2009-06-09 10:30:00A precíziós mezőgazdaság segítése távérzékelt adatokkal2009-06-22
Gábor RéczeyLajos Salamon2007-08-30 11:30:00A biomassza energetikai hasznosításának lehetősége és a vidékfejlesztésre gyakorolt hatása az Európai Unió támogatási rendszerének tükrében2007-09-04
Anett NémethAntal Tenk2005-08-30 11:30:00A hazai tyúktojás termelés és brojler előállítás az Európai Uniós állatvédelmi normák tükrében2005-09-01
Attila TanaiJános Schmidt2010-09-01 10:30:00A brojlerhús és a tojás konjugált linolsav tartalmának növelése takarmányozással2010-12-06
Anita JuhászJános Schmidt2002-12-16 11:00:00A vakbélírtás hatása pecsenyecsibék N-forgalmára, valamint a fehérje és az aminosavak látszólagos és tényleges emészthetőségének alakulására2003-03-24
Anita CsibaElemér Gergátz2016-01-06 11:00:00Kossperma mélyhűtés továbbfejlesztése fázisvizsgálatok eredményei alapján2016-03-08
Orsolya SáfárKatalin Kovácsné Gaál2006-05-09 11:00:00A magnézium-adagolás hatása a tyúkok termelési tulajdonságaira2006-06-12
István BorsiczkyPéter Reisinger2018-04-27 10:30:00Szenzor technikára alapozott helyspecifikus gyomszabályozás hatása a szántóföldi gyomflóra változására2018-09-24
Ilse Maria Gyimóthy-WillmannKatalin Kovácsné Gaál2007-07-03 10:00:00Neue Methode zum Nachweis von Kortikosteron im Ei und erfassung von Kortikosteron im Eigelb und Blutplasma2007-09-04
Éva PogányAntal Tenk2011-07-01 11:30:00Az EU-csatlakozás hatása a tej- és sertéshústermelés jövedelmezőségére a Nyugat-dunántúli Régió gazdaságaiban2011-07-07
Attila RibácsJános Schmidt2005-05-27 11:00:00Növényolajipari melléktermékekből előállított védett zsír (Ca-szappan) felhasználása a kérődzők takarmányozásában2005-06-10
Erzsébet Enzsölné GerencsérZoltán Varga-Haszonits2013-10-17 11:00:00Az éghajlati változékonyság hatása az őszi árpa termesztésére2013-12-20
Anita Miklósné VargaAntal Tenk2004-07-29 11:00:00Sertéshús-minősítés és minőség Magyarországon az EU csatlakozás időszakában2005-02-24
Luca Laura KummerBorisz Egri2019-06-28 13:00:00Csikók születési körülményeinek és immunstátuszának felmérése2019-09-18
Papp Ágnes Bali2000-06-22 15:00:00Sertés petesejtek in vitro maturációja, fertilizációja és in vitro embriótenyésztés2000-08-31
Endre Andor TóthRenátó Kalocsai2022-08-29 10:30:00Cink lombtrágyázás hatása a kukorica (Zea mays L.) főbb értékmérő tulajdonságaira, azonos kálium alaptrágyázás mellett2022-09-09
Fruzsina FöldesMátyás Goda2008-04-24 14:00:00Ökológiai állattartás helye, szerepe és lehetőségei Magyarországon, különös tekintettel a Nyugat-dunántúli Régióra2008-05-21
ESZTER ZSÉDELYJános Schmidt2008-10-08 11:00:00ÁLLATI EREDETŰ ÉLELMISZEREK N-3 ZSÍRSAVTARTALMÁNAK NÖVELÉSE, OXIDÁCIÓS STABILITÁSÁNAK JAVÍTÁSA TAKARMÁNYOZÁSSAL2008-12-08
Viliam NagyMiklós Neményi2004-04-29 11:00:00Termőhely specifikus növénytermesztés hidrológiai alapjai, különös tekintettel Csallóközre és Szigetközre2004-06-10
Péter János PomsárPéter Reisinger2009-04-27 11:00:00A napraforgó (Helianthus annuus L.) árvakelésre ható tényezők vizsgálata térinformatikai módszerekkel2009-05-11
Noémi Ásványi-MolnárLászló Varga2009-03-20 10:30:00Funkcionális hatású tejtermék előállítása Spirulina (Arthrospira platensis) felhasználásával2009-05-11
Máté József JózsaLajos Salamon2006-08-30 10:30:00Kis- és középvállalkozások sertéshús termelésének értékelése a Nyugat-dunántúli régióban2006-08-31
Nóra GombkötőRózsa Csatai2010-12-09 11:30:00Az őshonos szürke marha termékpálya szakaszainak ökonómiai vizsgálata2010-12-13
László SzathmáriAntal Tenk2003-06-12 11:00:00A magyar halászati ágazat gazdasági elemzése a Hortobágyi Halgazdasági Rt. példáján2003-10-30
Anikó Éva NyékiMiklós Neményi2016-09-16 11:00:00A precíziós növénytermesztés és a fenntartható mezőgazdaság kapcsolata2016-09-20
Judit HegyiLajos Salamon2005-06-03 11:00:00A Nyugat-dunántúli szarvasmarhatartó üzemek méretének változása és tendenciái2005-06-10
Erika VargaÁgnes Bali Papp2007-12-05 10:00:00In vitro sertésembrió-előállító rendszer vizsgálata2008-02-27
Csilla GombkötőJózsef Iváncsics2011-11-24 10:30:00Őszi és tavaszi termesztésű fokhagymák értékelő összehasonlítása2011-12-12
Judit VinczeAntal Tenk2008-06-06 11:00:00AZ ÉSZAK - MAGYARORSZÁGI RÉGIÓ GYEPRE ALAPOZOTT ÁLLATTENYÉSZTÉSÉNEK FEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEI ÉS IRÁNYAI2008-06-18
Tamás AbonyiAntal Tenk2003-06-25 10:00:00A higiéniai management hatása a sertéshústermelés eredményességére2003-10-30
Péter SipőczJános Schmidt2000-06-16 12:30:00Védett fehérje és védett zsír a tejelő tehenek takarmányozásában2000-08-31
Zsuzsanna LőrinczLajos Salamon2007-05-24 11:00:00Kozkázatelemzés a növénytermesztésben2007-06-08
Zsuzsanna SzokolyJános Schmidt2005-07-28 09:30:00Védett (bypass) fehérje előállítása és felhasználása nagy tejtermelésű tehenek takarmányozásában2005-09-01
Rita TuryPál Szakál2009-06-05 11:00:00Meddőhányók nehézfém tartalmának mérséklése növénykultúrákkal2009-06-22
Szabolcs TrojánAntal Tenk2010-08-26 14:00:00A baromfi- (broiler) és sertéshús termékpályák szereplőinek jövedelemviszonyai2010-08-27
Tamás KovácsLajos Salamon2002-11-29 11:00:00A marhahús termelés és feldolgozás aktuális gazdasági kérdései2003-03-24
Balázs ÁsványiJenő Szigeti2005-11-24 11:00:00Egysejtfehérje-előállítás optimalizálása Kluyveromyces törzsek alkalmazása esetén2006-04-13
István NagyTibor Veszeli2007-06-06 11:00:00A méhészeti termelés technológiai, gazdasági, társadalmi összefüggéseinek vizsgálata2007-06-08
Eszter RigóJános Schmidt2012-04-17 11:00:00Jó hatékonyságú biológiai tartósítószer kifejlesztése a közepesen és nehezen erjeszthető takarmányok tartósítására2012-06-13
Krisztina FintaPál Benedek2005-05-19 11:30:00Almagyümölcsösök rovarmegporzása2005-06-10
Ádám NémethLászló Szathmári2013-08-30 11:00:00Új technológia a fogassüllő (Sander lucioperca L.) mesterséges szaporítására és nevelésére, a dél-dunántúli halastavak gazdaságosabb üzemelése érdekében2013-09-23
Tamás SomfaiÁgnes Bali Papp2004-06-30 10:30:00Synchronization of in vitro maturation of Porcine Oocytes2005-02-24
Frigyes NagyIván Benet2002-05-17 10:30:00Az EU élelmiszerszabályozása, különös tekintettel az állattenyésztés termékeire2002-06-13
Erna ViszketTamás Tóth2011-12-15 14:30:00A tej N-3 zsírsav tartalmának növelése takarmányozás útján2012-06-13
Szilárd KonrádKatalin Kovácsné Gaál2008-03-18 11:00:00Sárga magyar tyúk anyai vonalra alapozott termékelőállítás lehetőségei2008-05-21
Noémi Ivett Szabóné VargaLajos Salamon2008-08-29 11:00:00Néhány állategészségügyi mutató és a gyógyszerfelhasználás ökonómiai elemzése tehnészeti telepeken a Nyugat-dunántúli Régióban2008-09-04
Gábor SzafnerOttó Dóka2014-06-10 11:30:00Élelmiszerek effuzivitásának meghatározása fotopiroelektromos módszerrel2014-06-11
Maniak StephanMiklós Neményi2003-12-03 16:30:00Konzept zur Integration von verschiedenen Datenquellen in einem Geographischen Informationssystem2004-03-10
Zsolt TurcsánJenő Szigeti2001-05-04 09:00:00Lúdfajták, hízlalási technológiák és kábítási módok hatása a hízott liba, különös tekintettel a libamáj minőségére2001-06-05
Katalin JägerVince Ördög2005-06-06 13:30:00Növényi növekedésszabályozó anyagokat (PGR) termelő algatörzsek, mint alternatív hormonforrások felhasználása magasabb rendű növények szövettenyészeteiben2005-06-10
András JancsóLászló Varga2015-10-13 10:30:00A termelői nyers tehéntej közvetlen értékesítésének gyakorlata és a minőség értékelése2015-12-16
Péter Ákos MesterháziMiklós Neményi2004-05-10 10:30:00Development of measurement Technique for GPS-Aided Plant Production2004-06-10
Emőke VitingerKatalin Kovácsné Gaál2005-08-29 11:00:00Hematológiai paraméterek vizsgálata az őshonos sárga magyar tyúkállományban2005-09-01
Mátyás GodaAntal Tenk2003-05-09 11:00:00Minőségi marhahústermelés szervezésének Európai Uniós gyakorlata és magyarországi lehetőségei2003-06-04
László MatusRezső Schmidt2016-08-25 10:00:00Cink mikroelem-visszapótlás hatása a kukorica (Zea mays L) termésmennyiségére és beltartalmi értékmérő tulajdonságaira2016-09-20
Nárcisz MikóczyAladár Porpáczy2007-04-26 11:30:00Integrált szőlőtermesztés az Ászár-Neszélyi Borvidéken2007-06-08
Tamás SzabadosElemér Gergátz2007-12-05 12:00:00A cerviko-uterinális inszeminálás eredményességének vizsgálata juhászatokban2008-02-27
Gábor KukorelliPéter Reisinger2012-12-06 11:00:00Herbicid-toleráns kultúrnövények gyomszabályozása, és helyük Magyarország növénytermesztési szerkezetében2012-12-13
Eszter HorváthTibor Veszeli2008-05-29 10:30:00Az állatitermék előállítás helyzete és fejlesztésének lehetőségei a Szigetközben2008-06-18
Ildikó KendiImre Tell2014-02-14 11:00:00A versenyképességet meghatározó tényezők makro- és mikroszintű vizsgálata a magyar és dán tejgazdaságban2014-06-11
Renátó KalocsaiRezső Schmidt2003-05-28 11:00:00A szulfáttrágyázás hatása az őszi búza kémiai összetételére és beltartalmi értékmérő tulajdonságaira2003-06-04
Éva PénzesAntal Tenk2002-06-05 10:30:00Húsvásárlói magatartás az ezredfordulón Magyarországon2002-06-13
János TenkeJános Tossenberger2023-11-22 11:00:00A takarmányok lizin/energia arányának hatása az aminosavak ileális emészthetőségére és a N-retencióra különböző genotípusú sertések hizlalása során2023-12-01
Balázs HorváthPál Benedek2006-12-20 12:00:00A vadgesztenye-aknázómoly (Cameraria Ohridella) életmódja és parazitoid közössége a Szigetköz térségében2007-06-08
Viktor József VojnichÁkos Máthé2014-12-08 11:00:00Az indián dohány (Lobelia inflata L.) produkciójának vizsgálata, különös tekintettel a növény hazai termeszthetőségére2015-01-08
Tamás TóthJános Schmidt2005-07-28 11:30:00Tejelő tehenek glükózellátásának javítása2005-09-01
Árpád KissBarnabás Reke2009-05-22 15:30:00A számviteli adatszolgáltatás megváltoztatásának gazdasági alapjai az állattenyésztésben2009-06-22
Judit Petra KoltaiRózsa Csatai2010-06-30 10:30:00Az ökológiai gazdaságok termelési tényezőinek és gyomszabályozási módszereinek ökonómiai elemzése2010-07-05
Hajnalka HingyiLajos Salamon2002-11-08 11:00:00A tejtermelés ökonómiai elemzése a Közép-dunántúli régió különböző ágazati méretű gazdaságaiban2003-03-24
Katalin ReisingerJenő Szigeti2007-06-01 10:30:00A szárnyasok (Shaver 579 tojóhibrid, japán fürj) szervezetében kimutatható néhány szermaradvány termékminőségre gyakorolt hatásának vizsgálata2007-06-08
Tamás KovácsGéza Kuroli2012-03-27 10:30:00A pattanóbogarak (Agriotes spp.) és a drótférgek előrejelzése precíziós módszerekkel2012-06-13
Gyula TóásóPál Szakál2005-04-22 10:00:00A szelénkezelés hatása a termesztett csiperke (Agaricus bisporus) termésmennyiségére és szeléntartalmára2005-06-10
András VérJános Cser2013-06-03 14:30:00A magyar és osztrák mezőgazdasági tanácsadó rendszer - Farm Advisory System - összehasonlító vizsgálata és értékelése2013-06-12
Sándor NagyPéter Reisinger2004-05-14 11:00:00A gyomfelvételezési módszerek fejlesztése a precíziós gyomszabályozás tervezéséhez2004-06-10
Katalin VéghAntal Tenk2007-12-20 11:00:00A szlovákiai húsipar és a vállalati stratégia vizsgálata2008-02-27
Béla HusvéthBorisz Egri2023-03-10 11:00:00A bőrbagócslárva-fertőzöttség dinamikájáról Szigetköz, Ravazd, valamint Tarján és környéke gímszarvas- és őzállományaiban (2005-2020)2023-09-08
Péter KarácsonyJózsef Levente Orbán2008-07-18 11:30:00Az őszi búza ágazat versenyképességének javítási lehetőségei a Nyugat-dunántúli régióban2008-09-04
Margit SzalaiJenő Szigeti2004-03-11 11:00:00Hőkezelt, szeletelt húskészítmények eltarthatóságának növelése védőgázos csomagolással2004-06-10
János GyőrváriJenő Szigeti2020-01-30 11:00:00Egyes magyarországi élelmiszer-kategóriák jelölésének elemzése2020-03-10
László FarkasJenő Szigeti2001-05-04 11:00:00Félszárazáruk mikrobiológiai stabilitásának és érzékszervi tulajdonságainak vizsgálata starterkultúrák és cukoradalékok felhasználásával2001-06-05
István KirálySándor Faragó2010-02-04 14:00:00Magyarországi őzállományok orr-garatbagócs-fertőzöttségéről és a parazita biológiájának sajátosságairól2010-05-17
Margit BarkócziPál Szakál2004-12-20 11:00:00Réz-komplex vegyületek ligandum hatásának vizsgálata az őszi búza hozamára és minőségére2005-06-10
Judit TurcsánJenő Szigeti2005-11-24 09:00:00Minőségbiztosítás a hízott libamáj előállításában, különös tekintettel az élelmiszeripari feldolgozás folyamatára2006-04-13
Szilvia TóásóAntal Tenk2006-08-29 12:00:00EU-konform hízott libamáj előállítás hazai megoldásának ökonómiai kérdései2006-08-31
István SzalmaLászló Farkas2020-09-10 11:00:00Higiéniai rendszerek jelentősége a húsipari minőségbiztosításban2020-09-16
Csaba BódiTamás Sántha2010-10-06 14:00:00Ökológiai eredetű állati termékek beszerzésének és értékesítésének marketing aspektusai2010-12-06
Éva SzalkaLajos Salamon2003-01-27 11:00:00A takarmány-felhasználás hatása a tejtermelés jövedelmezőségére2003-03-24
Judit SüleLászló Varga2016-07-06 11:00:00Tejsavbaktériumok és bifidobaktériumok élősejt-számának szelektív meghatározására szolgáló módszerek összehasonlító értékelése és alkalmazása savanyú tejtermékek mikrobiológiai minőségének ellenőrzésé2016-09-20
István GergelyAntal Tenk2005-06-03 14:00:00Az Európai Uniós csatlakozás várható hatása a Nyugat-dunántúli régió állattenyésztésére2005-06-10
Brigitta Makkosné PetzÁgnes Bali Papp2007-07-03 14:00:00Mélyhűtött sperma termékenyítőképességének becslése in vitro körülmények között2007-09-04
Eszter MolnárLászló Szathmári2011-10-20 11:00:00Fehér busából és afrikai harcsából készült filé és haltermékek minőségi elemzése2011-12-12
András KünstlerLóránt Király2012-11-30 11:30:00Egyes növényi rezisztenciaformák biokémiai és molekuláris biológiai mechanizmusának feltárása2012-12-13
Jenő KáldyLászló Szathmári2014-02-07 11:00:00Heterózishatás vizsgálata szicsege (Acipenser ruthenus L. x. Acipenser baeri B.) kezdeti fejlődése során2014-06-11
Ágota Kocsisné AndrásikAntal Tenk2004-11-19 11:00:00Az állattenyésztési kisvállalkozások finanszírozása Győr-Moson-Sopron megyében2005-06-10
Réka AlbertLóránt Király2019-07-02 11:00:00A szuperoxid-szabadgyök szerepe tünetmentes növényi betegségrezisztenciákban2019-09-18


2024. IV. 17.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2024. június 14-én, pénteken 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 2.2358 ( 2017. X. 31. )