name of doctoral candidate | thesis supervisor | co-supervisor | date of defense | title of thesis | date of decision of DS |
---|
|
|
|
|
|
|
Anikó Lampertné Meretei | András Fekete | | 2012-11-20 10:00:00 | Módszer kenyérbélzet állományjellemzőinek meghatározására | 2012-12-04 |
György Pásti | Miklós Kállay | | 2003-07-07 10:30:00 | Kékszőlő - feldolgozási technológiák elemzése a minőségi vörösborkészítés függvényében | 2003-09-22 |
Zsuzsanna Vas-Guld | Diána Nyitrainé Sárdy | | 2020-12-10 13:00:00 | VÖRÖSBOROK FAHORDÓS ÉRLELÉSÉNEK HATÁSA A POLIFENOL ÖSSZETÉTELÉRE ÉS AZ ÉRZÉKSZERVI MINŐSÉGRE | 2021-03-11 |
Margit Korbász | Judit Beczner | | 2010-10-05 14:00:00 | A fűszerpaprika élelmiszerbiztonsága mikrobiológiai szempontból | 2010-10-05 |
Judit Kosztik | Ildikó Batáné Vidács | | 2021-05-03 09:00:00 | Egzotikus állatokból izolált tejsavbaktériumok azonosítása és jellemzése biotechnológiai hasznosíthatóság szempontjából | 2021-06-03 |
Zsuzsanna Bene | Ildikó Magyar | | 2004-06-23 10:00:00 | Aszúbogyók élesztő- és penészbiotájának tanulmányozása Tokaj-hegyalján | 2004-09-01 |
Réka Ágoston | Csilla Mohácsiné Farkas | | 2009-09-03 10:00:00 | Understanding stress adaptive response in Listeria monocytogenes | 2009-10-06 |
Péter Penksza | Réka Hermánné Juhász | | 2022-11-24 11:00:00 | XILO-OLIGOSZACHARIDOK TECHNOFUNKCIONÁLIS TULAJDONSÁGAI | 2022-12-08 |
ALPHONSE EMEKANDOKO | Tamás Sáray | | 2011-05-04 13:00:00 | Az eltarthatóság növelése étkezési paradicsomnál és korai burgonyánál | 2011-06-07 |
Tamás Zsom | Csaba Balla | | 2007-11-26 14:30:00 | Étkezési paprika minőségváltozása a szedés utáni időszak alatt | 2007-12-11 |
Helga Szalontai | Nóra Adányiné Kisbocskói | | 2015-11-26 14:00:00 | Jelölésmentes immunszenzorok fejlesztése probiotikus baktériumok és aflatoxin M1 kimutatására | 2015-12-16 |
Klára Pásztorné Huszár | József Farkas | | 2008-09-11 10:00:00 | PROTEIN CHANGES OF VARIOUS TYPES OF MILK AS AFFECTED BY HIGH HYDROSTATIC PRESSURE PROCESSING | 2008-10-07 |
Balázs Erdélyi | Ágoston Hoschke | | 2005-04-28 11:00:00 | Aril- és aralkil-metil ketonok sztereoszelektív redukciója élesztőkkel | 2005-06-07 |
Zsuzsanna Horváth | Árpád Ambrus | | 2018-12-05 14:00:00 | MODELL A KOCKÁZAT ALAPÚ NÖVÉNYVÉDŐSZER-MARADÉK MONITORING PROGRAMOK TERVEZÉSÉHEZ | 2018-12-07 |
VERONIKA BICZÓ-KABAI | András Fekete | | 2011-11-16 10:30:00 | Kakaóvaj-egyenértékű növényi zsírok és a tárolási körülmények hatása csokoládé modellrendszerek reológiai és érzékszervi jellemzőire | 2011-11-29 |
Ákos Gábor Nyitrai | László Sipos | | 2022-05-20 15:00:00 | Pszichofizikai válaszok integrálása élelmiszerek érzékszervi minősítési rendszereibe | 2022-06-02 |
Luis Castillo | László Friedrich | | 2014-04-24 15:00:00 | Húsok mikrobaszennyezettségének csökkentése | 2014-06-11 |
László Polgár | Péter Fodor | | 2014-09-09 15:00:00 | Növényvédő szerek és azok bomlástermékeinek vizsgálata élelmiszerekben HPLC-(ESI+)MS technikákkal | 2014-10-15 |
Mónika Kovács | Anna Maráz | | 2009-01-13 11:00:00 | Hártyaképző borélesztők fiziológiai, biokémiai és molekuláris biológiai jellemzése | 2009-02-10 |
Ágnes Mayer | Ágoston Hoschke | | 2004-07-01 10:00:00 | Bifidobaktériumok izolálása, azonosítása, fiziológiai, biokémiai és funkcionális jellemzésük | 2004-10-06 |
Judit Perjéssy | Zsolt Zalán | | 2023-11-20 10:00:00 | Probiotikus Lactobacillus törzzsel tejsavasan fermentált, növényi alapú levek fejlesztése | 2023-12-07 |
ESZTER KAROLINA FOGARASSY | Erika Békássyné Molnár | | 2012-04-12 10:00:00 | Komplex membrántechnikai alkalmazás és modellezés kajszibaracklé feldolgozására | 2012-06-05 |
Orsolya Egressy-Molnár | Mihály Dernovics | | 2015-03-12 10:00:00 | Development of LC-MS methods for the analyses of selenium species of natural and synthetic origin | 2015-03-18 |
Szilvia Bánvölgyi | Erika Békássyné Molnár | | 2009-07-22 10:00:00 | Feketeribiszke-lé és vörösbor besűrítése integrált membránműveletek alkalmazásával | 2009-10-06 |
Zsolt Stefáka | Péter Fodor | | 2003-07-03 10:00:00 | Nagyhatékonyságú mintabeviteli módszerek alkalmazási lehetőségei a speciációs analitikában | 2003-09-22 |
Vuong Nguyen Duc | Quang Nguyen Duc | | 2017-09-14 14:30:00 | IMMOBILIZATION AND CHARACTERIZATION OF ENZYME FOR PRODUCTION OF LACTULOSE-BASED OLIGOSACCHARIDES | 2017-12-07 |
András Román | Gyula Vatai | | 2011-03-03 10:00:00 | Tejsavó nano- és diaszűrésének vizsgálata | 2011-03-08 |
György Csima | Eszter Vozáry | | 2015-09-22 13:00:00 | Zselatin alapú édesipari termék reológiájának jellemzése | 2015-10-21 |
Katalin Némethné Szomor | Mária Takács | | 2009-11-19 11:30:00 | Hepatitisz vírusok molekuláris vizsgálata | 2009-12-08 |
László Baranyai | András Fekete | | 2001-11-15 10:00:00 | Összefüggés szemes termények számítógéppel meghatározott vizuális jellemzői között | 2002-01-29 |
Moh Moh Zin | Szilvia Bánvölgyi | | 2023-02-01 11:00:00 | SCAVENGING OF BIOACTIVE COMPOUNDS FROM BEETROOT (BETA VULGARIS. L) WASTES VIA EMERGING TECHNOLOGIES APPROACH | 2023-03-02 |
GABRIELLA ZSARNÓCZAY | Kálmán Incze | | 2011-09-13 13:00:00 | Nitritmennyiségek hatásának vizsgálata húskészítményekben | 2011-10-04 |
András Koris | Gyula Vatai | | 2008-03-06 11:00:00 | Membránok viselkedésének elméleti és kísérleti vizsgálata olajos közegek olajos közegek elválasztása és finomítása során | 2008-06-10 |
Barna Szőke | Miklós Kállay | | 2016-09-20 10:00:00 | A Pinot fajtakör szőlő és borászati technológiai vizsgálata | 2016-10-06 |
Surd Gergely | Gyula Vatai | | 2001-11-21 14:00:00 | Ivóvíz arzénmentesítése nanoszűréssel | 2002-01-29 |
ANDREA KLÁRA VETŐNÉ KISZTER | Ildikó Schusterné Gajzágó | | 2011-12-19 10:00:00 | Rádiófrekvenciás hőkezelési technológia kidolgozása csípősségmentes mustármagliszt (Sinapis alba L.) előállítására | 2012-03-06 |
Kata Rohonczy | Csilla Mohácsiné Farkas | | 2014-05-27 10:00:00 | Patogén mikroorganizmusok kimutatására szolgáló gyors módszerek összehasonlító vizsgálata | 2014-06-11 |
ZOLTÁN KOVÁCS | András Fekete | | 2012-11-15 09:30:00 | Módszer elektronikus nyelvvel végzett méréseknél fellépő zavaró hatások csökkentésére | 2012-12-04 |
Erika Bujna | Judit Rezessyné Szabó | | 2014-11-25 10:00:00 | Mikrobiális fitáz enzim előállítása és jellemzése | 2014-12-17 |
ANDRÁS NAGY | Éva Gelencsér | | 2009-05-20 10:00:00 | Totális herbiciddel szemben toleráns transzgénikus búza (Triticum aestivum L.) élelmiszer-biztonsági kockázatainak vizsgálata | 2009-06-09 |
DIÁNA NYITRAINÉ SÁRDY | Miklós Kállay | | 2005-03-30 10:30:00 | Bioborok összetételének vizsgálata | 2005-06-07 |
Erzsébet Keppelné Bognár | László Somogyi | | 2020-11-26 10:30:00 | MCPD- és glicidil-észterek képződésének vizsgálata magolajok finomítási és konyhatechnikai hőkezelései során | 2020-12-10 |
Bernadett Baráti-Deák | Ágnes Belák | | 2023-12-12 10:00:00 | Élelmiszerekkel terjedő patogén baktériumok gátlása antagonista baktériumokkal | 2024-03-07 |
istván Dalmadi | József Farkas | | 2009-09-04 14:00:00 | Hőkezeléssel és nagy hidrosztatikus nyomással pasztőrözött bogyósgyümölcs-pürék minőségjellemzőinek alakulása a tárolási hőmérséklet függvényében | 2009-10-06 |
Leonóra Száraz | Judit Beczner | | 2003-11-21 12:30:00 | MÓDSZERFEJLESZTÉS BIODEGRADÁLHATÓNAK JELÖLT CSOMAGOLÓANYAGOK BIOLÓGIAI BONTHATÓSÁGÁNAK VIZSGÁLATÁRA | 2003-12-03 |
Zsuzsa Farkas | Árpád Ambrus | | 2017-12-11 14:00:00 | MINTAVÉTELI ELJÁRÁSOK OPTIMALIZÁLÁSA A TERMÉKMEGFELELŐSÉG ELLENŐRZÉSÉRE ÉLELMISZEREKBEN ELŐFORDULÓ NÖVÉNYVÉDŐSZERMARADÉK-HATÁRÉRTÉKEK FIGYELEMBEVÉTELÉVEL | 2018-02-22 |
Ákos Ribárszki | Mónika Máté | | 2022-08-29 10:00:00 | ACEROLA ÉS ASZKORBINSAV HATÁSA NAGYÜZEMI, ASZEPTIKUSAN ELŐÁLLÍTOTT ALMA-ÉS MEGGYLÉ MINŐSÉGÉRE TÁROLÁS SORÁN | 2022-10-06 |
Gábor Jónás | László Friedrich | | 2021-09-15 10:00:00 | A nagy hidrosztatikus nyomáskezelés hatásának vizsgálata a hús pácolása során | 2021-10-08 |
Zsuzsanna Jókainé Szatura | Péter Fodor | | 2007-11-20 12:00:00 | A higanyspeciáció lehetőségei | 2007-12-11 |
Viktor Losó | László Sipos | | 2015-11-25 10:00:00 | Gyorsfagyasztott csemegekukorica termékek komplex értékelése | 2015-12-16 |
Ádám Nagy | László Abrankó | | 2016-05-19 11:00:00 | Kajszigyümölcsök (Prunus armeniaca L.) polifenol készletének átfogó tömegspektrometriás feltérképezése | 2016-10-06 |
Lajos Gál | Miklós Kállay | | 2006-08-30 10:00:00 | AZ EGRI BIKAVÉR MINŐSÉGFEJLESZTÉSÉNEK LEHETŐSÉGEI | 2006-10-03 |
ÁRON KOZÁK | Gyula Vatai | | 2011-10-05 15:30:00 | Bogyós gyümölcslevek kíméletes sűrítésének vizsgálata | 2011-11-29 |
Samer Hamdan | Hussein Daood | | 2008-08-06 14:00:00 | Effect of supercritical carbon dioxide and sub-critical propane extraction of thyme and cardamom on chemical composition, antioxidant and microbial properties | 2008-10-07 |
Blanka Szilvássy | László Abrankó | | 2014-09-09 11:00:00 | Élelmi növények polifenol készletének vizsgálata tömegspektrometriás módszerekkel | 2014-10-15 |
Andrea Süle | Ágoston Hoschke | | 2008-12-16 14:00:00 | Környezeti tényezők hatásának vizsgálata az árpában proteomikai módszerekkel | 2009-02-10 |
Zsuzsanna Kasperné Szél | Kornél Korány | | 2006-09-05 10:00:00 | A selyemkóróméz kémiai jellemzői és összehasonlítása az akácmézzel | 2006-10-03 |
CSABA NÉMETH | Csaba Balla | | 2012-02-28 14:00:00 | Tojáslevek kis hőmérsékletű kezelése | 2012-03-06 |
Fatjona Fejzullahu | Szilárd Kun | | 2024-05-22 10:00:00 | CONTROLLED FERMENTATION STRATEGIES TO ENHANCE THE AROMA PROFILE OF FRUIT SPIRITS | |
Tímea Kaszab | András Fekete | | 2013-03-06 11:00:00 | Sárgarépa (Daucus carota subsp. sativus) fizikai jellemzőinek és ízének változása nem ideális tárolás során | 2013-06-04 |
P. Balázs Szabó | András Fekete | | 2009-07-10 10:00:00 | Módszerek búza szemkeménységének meghatározására | 2009-10-06 |
TIBOR SIMONICS | Anna Maráz | | 2005-02-25 14:00:00 | A Schizosaccharomyces pombe kénmetabolizmusának fiziológiai és molekuláris biológiai vizsgálata | 2005-06-07 |
IVETTA VAS-VINCZE | Gyula Vatai | | 2011-02-07 10:00:00 | Integrált membránműveletek alkalmazása egészséges félkész termékek előállításában | 2011-03-08 |
Edina Szandra Nagy | Gábor Péter | | 2015-09-23 10:00:00 | Élelmiszerromlást okozó Yarrowia-csoport biodiverzitása különböző élelmiszerekben | 2015-10-21 |
Katalin Nádaskiné Szakmár | Olivér Reichart | | 2009-11-03 10:00:00 | Redox-potenciál mérésen alapuló gyors mikrobiológiai módszer validálása és ipari alkalmazhatóságának vizsgálata | 2009-12-08 |
László Abrankó | Péter Fodor | | 2006-10-30 11:00:00 | Nagyhatékonyságú mintabeviteli technikák fejlesztése az elemanalitikában | 2006-11-28 |
György Kenesei | István Dalmadi | | 2018-06-06 14:30:00 | Kíméletes hőkezelés és nagy hidrosztatikus nyomáskezelés kombinálásának hatása sertéshús egyes minőségjellemzőire | 2018-10-04 |
Tamás Csurka | Huszár Klára Pásztorné | | 2023-01-25 09:00:00 | Állati eredetű vér élelmiszeripari alkalmazhatóságának vizsgálata | 2023-03-02 |
Béla Kmellár | Péter Fodor | | 2011-09-05 14:00:00 | Multikomponenses növényvédőszer-maradék meghatározás lehetőségei élelmiszerekből tömegspektrometriás módszerekkel | 2011-10-04 |
Krisztina Szekér | Judit Beczner | | 2008-03-05 11:00:00 | Tejsavbaktériumok és élelmiszer-eredetű romlás- és kórokozó baktériumok versengő kölcsönhatása élelmiszer mátrixban, élő és élettelen felszíneken | 2008-06-10 |
Attila Szöllősi | Quang Nguyen Duc | | 2015-12-01 10:00:00 | Mikrobiális üzemanyagcella teljesítményének növelése | 2015-12-16 |
LÁSZLÓ SOMOGYI | Katalin Badakné Kerti | | 2008-09-18 14:00:00 | Aktív anyagok szerepe rozmaring ízesítésű napraforgó olajban | 2008-10-07 |
Beatrix Szabó-Nótin | Mónika Máté | | 2016-09-06 10:00:00 | Almatörköly, mint természetes állománykialakító alkalmazási lehetőségei gyümölcstermékekben | 2016-10-06 |
Ildikó Galambos | Erika Békássyné Molnár | | 2006-06-27 10:00:00 | KÚTVIZEK HUMINSAV- ÉS ARZÉNMENTESÍTÉSE | 2006-10-03 |
Dóra Babinszki-Székely | Mónika Máté | | 2019-03-29 10:00:00 | KÜLÖNBÖZŐ CÉKLAFAJTÁK BELTARTALMI PARAMÉTEREINEK ÉS SZÁRÍTÁS HATÁSÁRA BEKÖVETKEZŐ VÁLTOZÁSAINAK VIZSG | 2019-06-06 |
ILDIKÓ SZEDLJAK | Judit Kosáry | | 2011-11-18 09:31:00 | Dohány eredetű nyersanyagok minőségének és felhasználhatóságának biokémiai és mikrobiológiai jellemzése | 2011-11-29 |
Áron Varga | András Koris | | 2022-06-17 12:00:00 | Studying the Application of Membrane Separation Processes in the Brewing Industry | 2022-10-06 |
Szilvia Pintér | Judit Beczner | | 2014-05-19 09:00:00 | Ökológiai és integrált gazdálkodással termesztett csonthéjas és almatermésű gyümölcsök mikrobiológiai és kémiai analízise | 2014-06-11 |
Ferenc Hegyi | Anna Halász | | 2014-11-17 14:00:00 | Laktobacilluszok vizsgálata továbbfejlesztett kolorimetriás módszerrel | 2014-12-17 |
ERZSÉBET NÉMEDI | Éva Gelencsér | | 2009-05-19 09:00:00 | Molekuláris biológiai módszerek fejlesztése gluténmentesség ellenőrzésére | 2009-06-09 |
Kinga Kanyóné Rácz | Miklós Kállay | | 2017-01-25 11:00:00 | A szőlő terméskorlátozásának hatásvizsgálata a borok minőségére | 2017-02-23 |
DUC QUANG NGUYEN | Ágoston Hoschke | | 2003-04-15 14:00:00 | Studies on some carbohydrolases with nutrition potential | 2003-06-09 |
Péter Palotás | László Friedrich | | 2020-11-24 14:00:00 | Halászati termékek eltarthatóságának növelése komplex, kíméletes feldolgozás technológiával | 2020-12-10 |
Róbert Katona | Zsolt Stefánka | | 2013-09-30 10:30:00 | ICP-MS alkalmazása különböző típusú minták eredetmeghatározásához | 2013-12-03 |
Kinga Magyarné Horváth | József Farkas | | 2009-08-26 10:00:00 | Műszeres gyorsmódszerek alkalmazása sertéshús minőségváltozásának jellemzésére | 2009-10-06 |
Rita Vasdinyei | Tibor Deák | | 2005-02-08 10:00:00 | Hazai tejtermékekből származó élesztőgombák jellemzése hagyományos és molekuláris módszerekkel | 2005-02-22 |
Andrea Vass | Mihály Dernovics | | 2017-11-02 13:00:00 | Peszticid analitikai eljárások fejlesztése | 2017-12-07 |
Bertold Salamon | István Dalmadi | | 2021-09-10 09:00:00 | Kombinált kíméletes technológiák sorrendjének hatása szamócapürékre | 2021-10-08 |
Judit Kiss | Ágnes Sassné Kiss | | 2007-11-21 09:00:00 | Tokaji aszú borok eredetvizsgálata szőlők és borok amin- és sav-összetétele alapján | 2007-12-11 |
Krisztina Majerné Baranyi | Nóra Adányiné Kisbocskói | | 2015-11-17 14:00:00 | Immunszenzor fejlesztése élelmiszer- és környezetanalitikai felhasználásra | 2015-12-16 |
Attila Rektor | Gyula Vatai | | 2009-12-03 10:30:00 | Tejsavó és szőlőmust feldolgozása komplex membrántechnikai eljárásokkal | 2009-12-08 |
Attila Gere | László Sipos | | 2016-04-15 10:00:00 | Módszerfejlesztés a preferencia-térképezésben | 2016-06-06 |
Mihály Dernovics | Péter Fodor | | 2003-09-18 13:00:00 | Mintaelőkészítési módszerek kidolgozása és referencia anyagok előállítása módosulatanalitikai célokra | 2003-09-22 |
Attila Levente Fogarasi | Beáta Hegyesné Vecseri | | 2018-09-03 14:00:00 | BIO ALAKOR SÖR ELŐÁLLÍTÁSA ÉS EGÉSZSÉGVÉDŐ KOMPONENSEINEK VIZSGÁLATA | 2018-10-04 |
Zsuzsanna Varga | Mariann Juhászné Román | | 2007-05-11 13:00:00 | Fermentált tejkészítmények előállításának lehetőségei tejcukorérzékeny és galaktozémiás betegek számára | 2007-06-12 |
Anita Soós | László Somogyi | | 2014-09-05 11:00:00 | Növényi eredetű zsiradékok hatása az állati eredetű zsírok fizikai tulajdonságaira | 2014-10-15 |
KRISZTINA TAKÁCS | Éva Gelencsér | | 2008-12-16 10:00:00 | Főbb gabona allergének immunanalitikai kimutatása | 2009-02-10 |
Ildikó Ipolyi | Péter Fodor | | 2003-08-25 10:00:00 | Gyakorlati megoldások a speciációs analitika minőségének biztosítására | 2003-09-22 |
ILDIKÓ KÁKONYI | Anna Maráz | | 2012-02-08 10:00:00 | Élesztőgomba sejtek nehézfém bioszorpciója és alkalmazásuk a szennyvíztisztítás hatékonyságának növelésére | 2012-03-06 |
Piroska Hartyáni | Zsuzsanna Cserhalmi | | 2012-11-21 10:00:00 | Pulzáló elektromos térerő és nagy hidrosztatikai nyomás alkalmazása gyümölcslevek kíméletes tartósítására | 2012-12-04 |