Login
 Forum
 
by institution by research field by name by date by doctoral school  
Search for PhD defense according to doctoral school
name of institution
doctoral school
identification number of the doctoral school
defenses sorted by date




 
Doctoral defenses of Doctoral School of Food Sciences

name of doctoral candidate

thesis supervisor

co-supervisor

date of defense

title of thesis

date of decision of DS
Anikó Lampertné MereteiAndrás Fekete2012-11-20 10:00:00Módszer kenyérbélzet állományjellemzőinek meghatározására2012-12-04
György PástiMiklós Kállay2003-07-07 10:30:00Kékszőlő - feldolgozási technológiák elemzése a minőségi vörösborkészítés függvényében2003-09-22
Zsuzsanna Vas-GuldDiána Nyitrainé Sárdy2020-12-10 13:00:00VÖRÖSBOROK FAHORDÓS ÉRLELÉSÉNEK HATÁSA A POLIFENOL ÖSSZETÉTELÉRE ÉS AZ ÉRZÉKSZERVI MINŐSÉGRE2021-03-11
Margit KorbászJudit Beczner2010-10-05 14:00:00A fűszerpaprika élelmiszerbiztonsága mikrobiológiai szempontból2010-10-05
Judit KosztikIldikó Batáné Vidács2021-05-03 09:00:00Egzotikus állatokból izolált tejsavbaktériumok azonosítása és jellemzése biotechnológiai hasznosíthatóság szempontjából2021-06-03
Zsuzsanna BeneIldikó Magyar2004-06-23 10:00:00Aszúbogyók élesztő- és penészbiotájának tanulmányozása Tokaj-hegyalján2004-09-01
Réka ÁgostonCsilla Mohácsiné Farkas2009-09-03 10:00:00Understanding stress adaptive response in Listeria monocytogenes2009-10-06
Péter PenkszaRéka Hermánné Juhász2022-11-24 11:00:00XILO-OLIGOSZACHARIDOK TECHNOFUNKCIONÁLIS TULAJDONSÁGAI2022-12-08
ALPHONSE EMEKANDOKOTamás Sáray2011-05-04 13:00:00Az eltarthatóság növelése étkezési paradicsomnál és korai burgonyánál2011-06-07
Tamás ZsomCsaba Balla2007-11-26 14:30:00Étkezési paprika minőségváltozása a szedés utáni időszak alatt2007-12-11
Helga SzalontaiNóra Adányiné Kisbocskói2015-11-26 14:00:00Jelölésmentes immunszenzorok fejlesztése probiotikus baktériumok és aflatoxin M1 kimutatására2015-12-16
Klára Pásztorné HuszárJózsef Farkas2008-09-11 10:00:00PROTEIN CHANGES OF VARIOUS TYPES OF MILK AS AFFECTED BY HIGH HYDROSTATIC PRESSURE PROCESSING2008-10-07
Balázs ErdélyiÁgoston Hoschke2005-04-28 11:00:00Aril- és aralkil-metil ketonok sztereoszelektív redukciója élesztőkkel2005-06-07
Zsuzsanna HorváthÁrpád Ambrus2018-12-05 14:00:00MODELL A KOCKÁZAT ALAPÚ NÖVÉNYVÉDŐSZER-MARADÉK MONITORING PROGRAMOK TERVEZÉSÉHEZ2018-12-07
VERONIKA BICZÓ-KABAIAndrás Fekete2011-11-16 10:30:00Kakaóvaj-egyenértékű növényi zsírok és a tárolási körülmények hatása csokoládé modellrendszerek reológiai és érzékszervi jellemzőire2011-11-29
Ákos Gábor NyitraiLászló Sipos2022-05-20 15:00:00Pszichofizikai válaszok integrálása élelmiszerek érzékszervi minősítési rendszereibe2022-06-02
Luis CastilloLászló Friedrich2014-04-24 15:00:00Húsok mikrobaszennyezettségének csökkentése2014-06-11
László PolgárPéter Fodor2014-09-09 15:00:00Növényvédő szerek és azok bomlástermékeinek vizsgálata élelmiszerekben HPLC-(ESI+)MS technikákkal2014-10-15
Mónika KovácsAnna Maráz2009-01-13 11:00:00Hártyaképző borélesztők fiziológiai, biokémiai és molekuláris biológiai jellemzése2009-02-10
Ágnes MayerÁgoston Hoschke2004-07-01 10:00:00Bifidobaktériumok izolálása, azonosítása, fiziológiai, biokémiai és funkcionális jellemzésük2004-10-06
Judit PerjéssyZsolt Zalán2023-11-20 10:00:00Probiotikus Lactobacillus törzzsel tejsavasan fermentált, növényi alapú levek fejlesztése2023-12-07
ESZTER KAROLINA FOGARASSYErika Békássyné Molnár2012-04-12 10:00:00Komplex membrántechnikai alkalmazás és modellezés kajszibaracklé feldolgozására2012-06-05
Orsolya Egressy-MolnárMihály Dernovics2015-03-12 10:00:00Development of LC-MS methods for the analyses of selenium species of natural and synthetic origin2015-03-18
Szilvia BánvölgyiErika Békássyné Molnár2009-07-22 10:00:00Feketeribiszke-lé és vörösbor besűrítése integrált membránműveletek alkalmazásával2009-10-06
Zsolt StefákaPéter Fodor2003-07-03 10:00:00Nagyhatékonyságú mintabeviteli módszerek alkalmazási lehetőségei a speciációs analitikában2003-09-22
Vuong Nguyen DucQuang Nguyen Duc2017-09-14 14:30:00IMMOBILIZATION AND CHARACTERIZATION OF ENZYME FOR PRODUCTION OF LACTULOSE-BASED OLIGOSACCHARIDES2017-12-07
András RománGyula Vatai2011-03-03 10:00:00Tejsavó nano- és diaszűrésének vizsgálata2011-03-08
György CsimaEszter Vozáry2015-09-22 13:00:00Zselatin alapú édesipari termék reológiájának jellemzése2015-10-21
Katalin Némethné SzomorMária Takács2009-11-19 11:30:00Hepatitisz vírusok molekuláris vizsgálata2009-12-08
László BaranyaiAndrás Fekete2001-11-15 10:00:00Összefüggés szemes termények számítógéppel meghatározott vizuális jellemzői között2002-01-29
Moh Moh ZinSzilvia Bánvölgyi2023-02-01 11:00:00SCAVENGING OF BIOACTIVE COMPOUNDS FROM BEETROOT (BETA VULGARIS. L) WASTES VIA EMERGING TECHNOLOGIES APPROACH2023-03-02
GABRIELLA ZSARNÓCZAYKálmán Incze2011-09-13 13:00:00Nitritmennyiségek hatásának vizsgálata húskészítményekben2011-10-04
András KorisGyula Vatai2008-03-06 11:00:00Membránok viselkedésének elméleti és kísérleti vizsgálata olajos közegek olajos közegek elválasztása és finomítása során2008-06-10
Barna SzőkeMiklós Kállay2016-09-20 10:00:00A Pinot fajtakör szőlő és borászati technológiai vizsgálata2016-10-06
Surd GergelyGyula Vatai2001-11-21 14:00:00Ivóvíz arzénmentesítése nanoszűréssel2002-01-29
ANDREA KLÁRA VETŐNÉ KISZTERIldikó Schusterné Gajzágó2011-12-19 10:00:00Rádiófrekvenciás hőkezelési technológia kidolgozása csípősségmentes mustármagliszt (Sinapis alba L.) előállítására2012-03-06
Kata RohonczyCsilla Mohácsiné Farkas2014-05-27 10:00:00Patogén mikroorganizmusok kimutatására szolgáló gyors módszerek összehasonlító vizsgálata2014-06-11
ZOLTÁN KOVÁCSAndrás Fekete2012-11-15 09:30:00Módszer elektronikus nyelvvel végzett méréseknél fellépő zavaró hatások csökkentésére2012-12-04
Erika BujnaJudit Rezessyné Szabó2014-11-25 10:00:00Mikrobiális fitáz enzim előállítása és jellemzése2014-12-17
ANDRÁS NAGYÉva Gelencsér2009-05-20 10:00:00Totális herbiciddel szemben toleráns transzgénikus búza (Triticum aestivum L.) élelmiszer-biztonsági kockázatainak vizsgálata2009-06-09
DIÁNA NYITRAINÉ SÁRDYMiklós Kállay2005-03-30 10:30:00Bioborok összetételének vizsgálata2005-06-07
Erzsébet Keppelné BognárLászló Somogyi2020-11-26 10:30:00MCPD- és glicidil-észterek képződésének vizsgálata magolajok finomítási és konyhatechnikai hőkezelései során2020-12-10
Bernadett Baráti-DeákÁgnes Belák2023-12-12 10:00:00Élelmiszerekkel terjedő patogén baktériumok gátlása antagonista baktériumokkal2024-03-07
istván DalmadiJózsef Farkas2009-09-04 14:00:00Hőkezeléssel és nagy hidrosztatikus nyomással pasztőrözött bogyósgyümölcs-pürék minőségjellemzőinek alakulása a tárolási hőmérséklet függvényében2009-10-06
Leonóra SzárazJudit Beczner2003-11-21 12:30:00MÓDSZERFEJLESZTÉS BIODEGRADÁLHATÓNAK JELÖLT CSOMAGOLÓANYAGOK BIOLÓGIAI BONTHATÓSÁGÁNAK VIZSGÁLATÁRA2003-12-03
Zsuzsa FarkasÁrpád Ambrus2017-12-11 14:00:00MINTAVÉTELI ELJÁRÁSOK OPTIMALIZÁLÁSA A TERMÉKMEGFELELŐSÉG ELLENŐRZÉSÉRE ÉLELMISZEREKBEN ELŐFORDULÓ NÖVÉNYVÉDŐSZERMARADÉK-HATÁRÉRTÉKEK FIGYELEMBEVÉTELÉVEL2018-02-22
Ákos RibárszkiMónika Máté2022-08-29 10:00:00ACEROLA ÉS ASZKORBINSAV HATÁSA NAGYÜZEMI, ASZEPTIKUSAN ELŐÁLLÍTOTT ALMA-ÉS MEGGYLÉ MINŐSÉGÉRE TÁROLÁS SORÁN2022-10-06
Gábor JónásLászló Friedrich2021-09-15 10:00:00A nagy hidrosztatikus nyomáskezelés hatásának vizsgálata a hús pácolása során2021-10-08
Zsuzsanna Jókainé SzaturaPéter Fodor2007-11-20 12:00:00A higanyspeciáció lehetőségei2007-12-11
Viktor LosóLászló Sipos2015-11-25 10:00:00Gyorsfagyasztott csemegekukorica termékek komplex értékelése2015-12-16
Ádám NagyLászló Abrankó2016-05-19 11:00:00Kajszigyümölcsök (Prunus armeniaca L.) polifenol készletének átfogó tömegspektrometriás feltérképezése2016-10-06
Lajos GálMiklós Kállay2006-08-30 10:00:00AZ EGRI BIKAVÉR MINŐSÉGFEJLESZTÉSÉNEK LEHETŐSÉGEI2006-10-03
ÁRON KOZÁKGyula Vatai2011-10-05 15:30:00Bogyós gyümölcslevek kíméletes sűrítésének vizsgálata2011-11-29
Samer HamdanHussein Daood2008-08-06 14:00:00Effect of supercritical carbon dioxide and sub-critical propane extraction of thyme and cardamom on chemical composition, antioxidant and microbial properties2008-10-07
Blanka SzilvássyLászló Abrankó2014-09-09 11:00:00Élelmi növények polifenol készletének vizsgálata tömegspektrometriás módszerekkel2014-10-15
Andrea SüleÁgoston Hoschke2008-12-16 14:00:00Környezeti tényezők hatásának vizsgálata az árpában proteomikai módszerekkel2009-02-10
Zsuzsanna Kasperné SzélKornél Korány2006-09-05 10:00:00A selyemkóróméz kémiai jellemzői és összehasonlítása az akácmézzel2006-10-03
CSABA NÉMETHCsaba Balla2012-02-28 14:00:00Tojáslevek kis hőmérsékletű kezelése2012-03-06
Fatjona FejzullahuSzilárd Kun2024-05-22 10:00:00CONTROLLED FERMENTATION STRATEGIES TO ENHANCE THE AROMA PROFILE OF FRUIT SPIRITS
Tímea KaszabAndrás Fekete2013-03-06 11:00:00Sárgarépa (Daucus carota subsp. sativus) fizikai jellemzőinek és ízének változása nem ideális tárolás során2013-06-04
P. Balázs SzabóAndrás Fekete2009-07-10 10:00:00Módszerek búza szemkeménységének meghatározására2009-10-06
TIBOR SIMONICSAnna Maráz2005-02-25 14:00:00A Schizosaccharomyces pombe kénmetabolizmusának fiziológiai és molekuláris biológiai vizsgálata2005-06-07
IVETTA VAS-VINCZEGyula Vatai2011-02-07 10:00:00Integrált membránműveletek alkalmazása egészséges félkész termékek előállításában2011-03-08
Edina Szandra NagyGábor Péter2015-09-23 10:00:00Élelmiszerromlást okozó Yarrowia-csoport biodiverzitása különböző élelmiszerekben2015-10-21
Katalin Nádaskiné SzakmárOlivér Reichart2009-11-03 10:00:00Redox-potenciál mérésen alapuló gyors mikrobiológiai módszer validálása és ipari alkalmazhatóságának vizsgálata2009-12-08
László AbrankóPéter Fodor2006-10-30 11:00:00Nagyhatékonyságú mintabeviteli technikák fejlesztése az elemanalitikában2006-11-28
György KeneseiIstván Dalmadi2018-06-06 14:30:00Kíméletes hőkezelés és nagy hidrosztatikus nyomáskezelés kombinálásának hatása sertéshús egyes minőségjellemzőire2018-10-04
Tamás CsurkaHuszár Klára Pásztorné2023-01-25 09:00:00Állati eredetű vér élelmiszeripari alkalmazhatóságának vizsgálata2023-03-02
Béla KmellárPéter Fodor2011-09-05 14:00:00Multikomponenses növényvédőszer-maradék meghatározás lehetőségei élelmiszerekből tömegspektrometriás módszerekkel2011-10-04
Krisztina SzekérJudit Beczner2008-03-05 11:00:00Tejsavbaktériumok és élelmiszer-eredetű romlás- és kórokozó baktériumok versengő kölcsönhatása élelmiszer mátrixban, élő és élettelen felszíneken2008-06-10
Attila SzöllősiQuang Nguyen Duc2015-12-01 10:00:00Mikrobiális üzemanyagcella teljesítményének növelése2015-12-16
LÁSZLÓ SOMOGYIKatalin Badakné Kerti2008-09-18 14:00:00Aktív anyagok szerepe rozmaring ízesítésű napraforgó olajban2008-10-07
Beatrix Szabó-NótinMónika Máté2016-09-06 10:00:00Almatörköly, mint természetes állománykialakító alkalmazási lehetőségei gyümölcstermékekben2016-10-06
Ildikó GalambosErika Békássyné Molnár2006-06-27 10:00:00KÚTVIZEK HUMINSAV- ÉS ARZÉNMENTESÍTÉSE2006-10-03
Dóra Babinszki-SzékelyMónika Máté2019-03-29 10:00:00KÜLÖNBÖZŐ CÉKLAFAJTÁK BELTARTALMI PARAMÉTEREINEK ÉS SZÁRÍTÁS HATÁSÁRA BEKÖVETKEZŐ VÁLTOZÁSAINAK VIZSG2019-06-06
ILDIKÓ SZEDLJAKJudit Kosáry2011-11-18 09:31:00Dohány eredetű nyersanyagok minőségének és felhasználhatóságának biokémiai és mikrobiológiai jellemzése2011-11-29
Áron VargaAndrás Koris2022-06-17 12:00:00Studying the Application of Membrane Separation Processes in the Brewing Industry2022-10-06
Szilvia PintérJudit Beczner2014-05-19 09:00:00Ökológiai és integrált gazdálkodással termesztett csonthéjas és almatermésű gyümölcsök mikrobiológiai és kémiai analízise2014-06-11
Ferenc HegyiAnna Halász2014-11-17 14:00:00Laktobacilluszok vizsgálata továbbfejlesztett kolorimetriás módszerrel2014-12-17
ERZSÉBET NÉMEDIÉva Gelencsér2009-05-19 09:00:00Molekuláris biológiai módszerek fejlesztése gluténmentesség ellenőrzésére2009-06-09
Kinga Kanyóné RáczMiklós Kállay2017-01-25 11:00:00A szőlő terméskorlátozásának hatásvizsgálata a borok minőségére2017-02-23
DUC QUANG NGUYENÁgoston Hoschke2003-04-15 14:00:00Studies on some carbohydrolases with nutrition potential2003-06-09
Péter PalotásLászló Friedrich2020-11-24 14:00:00Halászati termékek eltarthatóságának növelése komplex, kíméletes feldolgozás technológiával2020-12-10
Róbert KatonaZsolt Stefánka2013-09-30 10:30:00ICP-MS alkalmazása különböző típusú minták eredetmeghatározásához2013-12-03
Kinga Magyarné HorváthJózsef Farkas2009-08-26 10:00:00Műszeres gyorsmódszerek alkalmazása sertéshús minőségváltozásának jellemzésére2009-10-06
Rita VasdinyeiTibor Deák2005-02-08 10:00:00Hazai tejtermékekből származó élesztőgombák jellemzése hagyományos és molekuláris módszerekkel2005-02-22
Andrea VassMihály Dernovics2017-11-02 13:00:00Peszticid analitikai eljárások fejlesztése2017-12-07
Bertold SalamonIstván Dalmadi2021-09-10 09:00:00Kombinált kíméletes technológiák sorrendjének hatása szamócapürékre2021-10-08
Judit KissÁgnes Sassné Kiss2007-11-21 09:00:00Tokaji aszú borok eredetvizsgálata szőlők és borok amin- és sav-összetétele alapján2007-12-11
Krisztina Majerné BaranyiNóra Adányiné Kisbocskói2015-11-17 14:00:00Immunszenzor fejlesztése élelmiszer- és környezetanalitikai felhasználásra2015-12-16
Attila RektorGyula Vatai2009-12-03 10:30:00Tejsavó és szőlőmust feldolgozása komplex membrántechnikai eljárásokkal2009-12-08
Attila GereLászló Sipos2016-04-15 10:00:00Módszerfejlesztés a preferencia-térképezésben2016-06-06
Mihály DernovicsPéter Fodor2003-09-18 13:00:00Mintaelőkészítési módszerek kidolgozása és referencia anyagok előállítása módosulatanalitikai célokra2003-09-22
Attila Levente FogarasiBeáta Hegyesné Vecseri2018-09-03 14:00:00BIO ALAKOR SÖR ELŐÁLLÍTÁSA ÉS EGÉSZSÉGVÉDŐ KOMPONENSEINEK VIZSGÁLATA2018-10-04
Zsuzsanna VargaMariann Juhászné Román2007-05-11 13:00:00Fermentált tejkészítmények előállításának lehetőségei tejcukorérzékeny és galaktozémiás betegek számára2007-06-12
Anita SoósLászló Somogyi2014-09-05 11:00:00Növényi eredetű zsiradékok hatása az állati eredetű zsírok fizikai tulajdonságaira2014-10-15
KRISZTINA TAKÁCSÉva Gelencsér2008-12-16 10:00:00Főbb gabona allergének immunanalitikai kimutatása2009-02-10
Ildikó IpolyiPéter Fodor2003-08-25 10:00:00Gyakorlati megoldások a speciációs analitika minőségének biztosítására2003-09-22
ILDIKÓ KÁKONYIAnna Maráz2012-02-08 10:00:00Élesztőgomba sejtek nehézfém bioszorpciója és alkalmazásuk a szennyvíztisztítás hatékonyságának növelésére2012-03-06
Piroska HartyániZsuzsanna Cserhalmi2012-11-21 10:00:00Pulzáló elektromos térerő és nagy hidrosztatikai nyomás alkalmazása gyümölcslevek kíméletes tartósítására2012-12-04


2024. IV. 17.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2024. június 14-én, pénteken 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 2.2358 ( 2017. X. 31. )