Login
 Forum
 
by institution by research field by name by date by doctoral school  
Search for PhD defense according to doctoral school
name of institution
doctoral school
identification number of the doctoral school
defenses sorted by date




 
Doctoral defenses of Doctoral School of Food Sciences

name of doctoral candidate

thesis supervisor

co-supervisor

date of defense

title of thesis

date of decision of DS
TIMEA IGNÁTSchmilovitch Ze'evJózsef Felföldi2012-05-21 14:00:00Non-destructive methods for determination of quality attributes of bell peppers2012-06-05
Judit PerjéssyZsolt Zalán2023-11-20 10:00:00Probiotikus Lactobacillus törzzsel tejsavasan fermentált, növényi alapú levek fejlesztése2023-12-07
György CsimaEszter Vozáry2015-09-22 13:00:00Zselatin alapú édesipari termék reológiájának jellemzése2015-10-21
Igor GáspárGyula VataiAndrás Koris2017-02-06 11:00:00Membránműveletek anyagátadásának intenzifikálása az élelmiszeriparban és a környezetvédelemben statikus keverő alkalmazásával2017-02-23
LÁSZLÓ TAKÁCSGyula Vatai2010-12-02 14:00:00A membránszeparáció szerepe borok alkoholcsökkentésében és ipari alkoholok dehidratációjában2010-12-07
MORA MOLINA JESÚSGyula Vatai2003-11-25 14:30:00Ipari szennyvizek tisztítása membránszűréssel és pervaporációval2003-12-03
András KorisGyula Vatai2008-03-06 11:00:00Membránok viselkedésének elméleti és kísérleti vizsgálata olajos közegek olajos közegek elválasztása és finomítása során2008-06-10
Surd GergelyGyula Vatai2001-11-21 14:00:00Ivóvíz arzénmentesítése nanoszűréssel2002-01-29
Gábor RáczGyula VataiZoltán Kovács2015-05-28 15:00:00Membrán és ozmotikus desztilláció élelmiszeripari és környezetvédelmi vonatkozásai2015-06-17
Marcell László TóthGyula VataiAndrás Koris2022-11-29 10:00:00Gluténmentes lisztkeverék fejlesztése és a végtermék vizsgálata a fogyasztói szempontok figyelembevételével2022-12-08
András RománGyula Vatai2011-03-03 10:00:00Tejsavó nano- és diaszűrésének vizsgálata2011-03-08
Krisztina Zita AlbertGyula VataiAndrás Koris2018-06-21 10:00:00ÉLELMISZERIPARI EMULZIÓK MEMBRÁNTECHNIKAI DISZPERGÁLÁSSAL TÖRTÉNŐ ELŐÁLLÍTÁSÁNAK VIZSGÁLATA2018-10-04
Attila RektorGyula Vatai2009-12-03 10:30:00Tejsavó és szőlőmust feldolgozása komplex membrántechnikai eljárásokkal2009-12-08
ÁRON KOZÁKGyula Vatai2011-10-05 15:30:00Bogyós gyümölcslevek kíméletes sűrítésének vizsgálata2011-11-29
IVETTA VAS-VINCZEGyula Vatai2011-02-07 10:00:00Integrált membránműveletek alkalmazása egészséges félkész termékek előállításában2011-03-08
Katalin Némethné SzomorMária Takács2009-11-19 11:30:00Hepatitisz vírusok molekuláris vizsgálata2009-12-08
Mária AmtmannAndrás Szabó S.2009-11-20 11:00:00Különleges fajtamézek botanikai eredetének és illó komponenseinek összefüggése2009-12-08
Emőke BaloghÉva Stefanovitsné BányaiLászló Abrankó2011-04-01 11:00:00Antioxidáns kapacitás meghatározása, és ennek kialakításában szerepet játszó vegyületek vizsgálata bogyós gyümölcsök esetében2011-06-07
Rita EngelÉva Stefanovitsné BányaiLászló Abrankó2010-03-23 13:30:00Analitikai módszerfejlesztés funkcionális élelmiszerek vízben oldódó vitamintartalmának vizsgálatára2010-06-08
Edit DeákÉva Stefanovitsné BányaiMihály Dernovics2014-12-01 13:00:00Adalékolási eljárással végrehajtott LC-ESI-MS vizsgálatok kifejlesztése és kritikai értékelése2014-12-17
Róbert KatonaZsolt Stefánka2013-09-30 10:30:00ICP-MS alkalmazása különböző típusú minták eredetmeghatározásához2013-12-03
Anita SoósLászló Somogyi2014-09-05 11:00:00Növényi eredetű zsiradékok hatása az állati eredetű zsírok fizikai tulajdonságaira2014-10-15
Erzsébet Keppelné BognárLászló Somogyi2020-11-26 10:30:00MCPD- és glicidil-észterek képződésének vizsgálata magolajok finomítási és konyhatechnikai hőkezelései során2020-12-10
Viktor LosóLászló Sipos2015-11-25 10:00:00Gyorsfagyasztott csemegekukorica termékek komplex értékelése2015-12-16
Attila GereLászló Sipos2016-04-15 10:00:00Módszerfejlesztés a preferencia-térképezésben2016-06-06
Ákos Gábor NyitraiLászló Sipos2022-05-20 15:00:00Pszichofizikai válaszok integrálása élelmiszerek érzékszervi minősítési rendszereibe2022-06-02
Vincenzo FoglianoLivia Simonné Sarkadi2015-01-30 09:00:00Maillard reaction products: occurence, mitigation strategies and their physiological relevance2015-06-17
ANDREA KLÁRA VETŐNÉ KISZTERIldikó Schusterné Gajzágó2011-12-19 10:00:00Rádiófrekvenciás hőkezelési technológia kidolgozása csípősségmentes mustármagliszt (Sinapis alba L.) előállítására2012-03-06
Judit KissÁgnes Sassné Kiss2007-11-21 09:00:00Tokaji aszú borok eredetvizsgálata szőlők és borok amin- és sav-összetétele alapján2007-12-11
ALPHONSE EMEKANDOKOTamás Sáray2011-05-04 13:00:00Az eltarthatóság növelése étkezési paradicsomnál és korai burgonyánál2011-06-07
Erika BujnaJudit Rezessyné Szabó2014-11-25 10:00:00Mikrobiális fitáz enzim előállítása és jellemzése2014-12-17
Petra HavasJudit Rezessyné SzabóQuang Nguyen Duc2015-02-25 11:30:00Kereskedelmi forgalomban kapható probiotikus baktériumok galaktozidáz enzimeinek tanulmányozása2015-03-18
Szilárd KunJudit Rezessyné SzabóÁgoston Hoschke2008-12-02 14:30:00Nem tejalapú probiotikus élelmiszerek előállítási lehetőségeinek megalapozása2008-12-09
Katalin Nádaskiné SzakmárOlivér Reichart2009-11-03 10:00:00Redox-potenciál mérésen alapuló gyors mikrobiológiai módszer validálása és ipari alkalmazhatóságának vizsgálata2009-12-08
GABRIELLA HELLNERLászló PoppeAnna Maráz2011-09-27 14:30:00Application of lipolytic enzymes of microbial origin as biocatalysts2011-10-04
Júlia Hegyi-KalóAndrea PomáziKálmán Zoltán Váczy2022-06-27 09:30:00A Botrytis cinerea által okozott nemesrothadásos folyamatok vizsgálata2022-10-06
Edina Szandra NagyGábor Péter2015-09-23 10:00:00Élelmiszerromlást okozó Yarrowia-csoport biodiverzitása különböző élelmiszerekben2015-10-21
Tamás CsurkaHuszár Klára Pásztorné2023-01-25 09:00:00Állati eredetű vér élelmiszeripari alkalmazhatóságának vizsgálata2023-03-02
Szabolcs VillangóGyörgy PástiZsolt Zsófi2015-06-25 14:00:00A fenolos érettség vizsgálata Syrah szőlőfajtán2015-10-21
Karina Ilona HidasIldikó Nyulasné ZekeCsaba Németh2023-02-15 13:00:00A fagyasztás hatásai a tojáslevek minőségi jellemzőire2023-03-02
Zsuzsanna Vas-GuldDiána Nyitrainé Sárdy2020-12-10 13:00:00VÖRÖSBOROK FAHORDÓS ÉRLELÉSÉNEK HATÁSA A POLIFENOL ÖSSZETÉTELÉRE ÉS AZ ÉRZÉKSZERVI MINŐSÉGRE2021-03-11
Bao Toan NguyenQuang Nguyen DucErika Bujna2022-01-19 10:00:00PRODUCTION OF PROBIOTIC TROPICAL FRUIT JUICES BY FERMENTATION WITH PROBIOTIC BACTERIA2022-03-03
Ha Vi Vu NgocQuang Nguyen DucVijay Kumar Gupta2023-05-30 11:00:00DEVELOPMENT OF MICROBIAL CONSORTIUM FOR BIOLOGICAL PRETREATMENT OF LIGNOCELLULOSIC RAW MATERIALS2023-06-06
Attila SzöllősiQuang Nguyen Duc2015-12-01 10:00:00Mikrobiális üzemanyagcella teljesítményének növelése2015-12-16
Minh Tuan PhamQuang Nguyen DucÁgoston Hoschke2021-12-01 14:00:00PRODUCTION AND QUALITY ANALYSIS OF SOME SPIRITS FROM FRUITS2022-03-03
Attila Gábor KovácsQuang Nguyen DucÁgoston Hoschke2018-03-12 14:30:00Körtegyümölcs alkoholos fermentációja és párlatja aromaprofiljának tanulmányozása2018-06-04
Vuong Nguyen DucQuang Nguyen Duc2017-09-14 14:30:00IMMOBILIZATION AND CHARACTERIZATION OF ENZYME FOR PRODUCTION OF LACTULOSE-BASED OLIGOSACCHARIDES2017-12-07
Thi Mai Anh TranQuang Nguyen DucMai Dam Sao2019-09-02 11:00:00NARINGINASE FROM PROBIOTIC BACTERIA AND ITS APPLICATION IN PRODUCTION OF PROBIOTIC CITRUS JUICES2019-10-03
Hoang Duy TruongQuang Nguyen DucMai Dam Sao2021-04-08 14:00:00DEVELOPMENT OF HYDROGEL BIO-ANODE WITH IMMOBILIZED CELLS FOR IMPROVEMENT OF PERFORMANCE OF MICROBIAL FUEL CELLS2021-04-29
Csilla FarkasQuang Nguyen DucJudit Rezessyné Szabó2019-11-20 14:00:00BÚZAKORPA ÉS PAPÍRHULLADÉKOK BIOETANOL CÉLÚ HASZNOSÍTÁSÁNAK MODELLEZÉSE2019-12-06
Weizhe SunQuang Nguyen DucErika Bujna2023-05-31 13:00:00MICROENCAPSULATION OF PROBIOTIC LACTIC ACID BACTERIUM LACTIPLANTIBACILLUS PLANTARUM 299v STRAIN AND APPLICATION POTENTIAL2023-06-06
Attila CsighyArijit NathAndrás Koris2022-07-18 09:00:00Bioaktív peptidek előállítása tejfehérje-koncentrátumból membránszűrés, enzimes hidrolízis és mikrobiális fermentáció kombinált alkalmazásával2022-10-06
Kata RohonczyCsilla Mohácsiné Farkas2014-05-27 10:00:00Patogén mikroorganizmusok kimutatására szolgáló gyors módszerek összehasonlító vizsgálata2014-06-11
Réka ÁgostonCsilla Mohácsiné Farkas2009-09-03 10:00:00Understanding stress adaptive response in Listeria monocytogenes2009-10-06
Kata PapCsilla Mohácsiné Farkas2011-05-25 10:00:00Az élelmiszer mikrobiológia kiemelt szempontjai palackozott forrás- és ásványvíz gyártása során2011-06-07
Brigitta Nyirő-FeketeCsilla Mohácsiné Farkas2018-05-16 10:00:00Immunszupressált egyének élelmiszerválasztékának bővítése besugárzással2018-06-04
ANDREA TACZMANNÉ BRÜCKNERCsilla Mohácsiné Farkas2005-06-20 10:00:00GYÜMÖLCSÖK ÉS ZÖLDSÉGEK ROMLÁSÁT OKOZÓ PENICILLIUM EXPANSUM GÁTLÁSA ÉLESZTŐGOMBÁKKAL2005-10-04
Helga Szabóné TimaCsilla Mohácsiné FarkasGabriella Kiskó2019-01-07 10:00:00FUSARIUM MIKOTOXIN SZENNYEZETTSÉG ALAKULÁSA MAGYARORSZÁGON KÜLÖNÖS TEKINTETTEL A KLÍMAVÁLTOZÁSRA2019-02-28
Ahmad MouwakehCsilla Mohácsiné FarkasGabriella Kiskó2018-08-29 10:00:00THE ANTIMICROBIAL AND RESISTANCE MODIFYING ACTIVITIES OF NIGELLA SATIVA OIL2018-10-04
Botond SurányiCsilla Mohácsiné FarkasTekla Engelhardt2023-05-18 14:00:00Characterization of the microbiota of irrigation water used in vegetable farming applying MALDI-TOF MS2023-06-06
Tekla EngelhardtCsilla Mohácsiné FarkasGabriella Kiskó2016-07-07 10:00:00Interactions between Listeria spp. and lactic acid bacteria producing antilisterial bacteriocins2016-10-06
Adrienn BerkicsCsilla Mohácsiné FarkasÁkos Józwiak2021-05-21 13:30:00ÉLELMISZERLÁNC-BIZTONSÁGI KOCKÁZATELEMZÉSI RENDSZEREK KIDOLGOZÁSA2021-06-03
Dóra Babinszki-SzékelyMónika Máté2019-03-29 10:00:00KÜLÖNBÖZŐ CÉKLAFAJTÁK BELTARTALMI PARAMÉTEREINEK ÉS SZÁRÍTÁS HATÁSÁRA BEKÖVETKEZŐ VÁLTOZÁSAINAK VIZSG2019-06-06
Ákos RibárszkiMónika Máté2022-08-29 10:00:00ACEROLA ÉS ASZKORBINSAV HATÁSA NAGYÜZEMI, ASZEPTIKUSAN ELŐÁLLÍTOTT ALMA-ÉS MEGGYLÉ MINŐSÉGÉRE TÁROLÁS SORÁN2022-10-06
Chagnaadorj RentsendavaaMónika Máté2021-09-13 13:00:00PHYTOCHEMICAL INVESTIGATIONS ON SEA BUCKTHORN JUICE ENRICHED WITH POMAC2021-10-08
Beatrix Szabó-NótinMónika Máté2016-09-06 10:00:00Almatörköly, mint természetes állománykialakító alkalmazási lehetőségei gyümölcstermékekben2016-10-06
Ágnes BelákAnna Maráz2009-08-13 10:00:00Élelmiszer-biztonsági szempontból jelentős baktériumok kimutatása, PCR alapú molekuláris azonosítása és tipizálása2009-10-06
Luca BánszkyAnna Maráz2004-12-15 10:30:00Kén-anyagcserében sérült szelenát rezisztens Schizosaccharomyces pombe mutánsok előállítása és vizsgálata2005-02-22
Melinda PázmándiAnna MarázZoltán Kovács2021-04-08 09:00:00SAVÓ PERMEÁTUM ENZIMES ÉS MIKROBIOLÓGIAI KONVERZIÓJA HOZZÁADOTT ÉRTÉKET KÉPVISELŐ TERMÉKEK ELŐÁLLÍTÁSA CÉLJÁBÓL2021-04-29
ILDIKÓ KÁKONYIAnna Maráz2012-02-08 10:00:00Élesztőgomba sejtek nehézfém bioszorpciója és alkalmazásuk a szennyvíztisztítás hatékonyságának növelésére2012-03-06
Mónika KovácsAnna Maráz2009-01-13 11:00:00Hártyaképző borélesztők fiziológiai, biokémiai és molekuláris biológiai jellemzése2009-02-10
DÓRA MÁRTAAnna MarázRådström Peter2012-02-06 10:00:00Molecular Monitoring of Meat Spoiling Pseudomonas Species and Analysis of Staphylococcal Enterotoxin Expression and Formation2012-03-06
TIBOR SIMONICSAnna Maráz2005-02-25 14:00:00A Schizosaccharomyces pombe kénmetabolizmusának fiziológiai és molekuláris biológiai vizsgálata2005-06-07
Zoltán FüstösAnna MarázÁgnes Belák2017-01-27 11:00:00Étkezési paprika (Capsicum annuum L. var. Grossum) tenyészthető endofita baktériumainak biodiverzitása és kolonizációjuk modellezése2017-02-23
János SoósIldikó MagyarZoltán Kovács2019-11-18 13:00:00ELEKTRONIKUS NYELV ALKALMAZÁSA BOROK MINŐSÉGI PARAMÉTEREINEK BECSLÉSÉRE2019-12-06
Zsuzsanna BeneIldikó Magyar2004-06-23 10:00:00Aszúbogyók élesztő- és penészbiotájának tanulmányozása Tokaj-hegyalján2004-09-01
Mohannad Mohammad Jadee' AlOudatAndrea LugasiLivia Simonné Sarkadi2023-12-04 13:00:00NUTRITIONAL GASTRONOMY IN FOCUS: READY-TO-EAT MEALS, NUTRITIONAL VALUE AND CONSUMER ATTITUDES2023-12-07
Anna KissZoltán Károly LaknerGyula Kasza2021-09-20 14:00:00The socio-economic burden of obesity, some ways and impasses of its prevention/ Az elhízás társadalmi terhe és az elhízás prevenciójának lehetőségei2021-10-08
Orsolya TompaZoltán Károly Lakner2023-03-01 09:30:00Sustainable Diet Optimization and Analysis Applied on the Hungarian Dietary Patterns - Fenntartható táplálkozás elemzése és optimalizálása magyar táplálkozási mintázatok alapján2023-03-02
John-Lewis Zinia ZaukuuZoltán KovácsZoltán Gillay2021-05-17 15:00:00APPLICATION OF ELECTRONIC TONGUE AND NEAR INFRARED SPECTROSCOPY TO DETECT ADULTERATION OF SOME FOODS WITH ECONOMIC VALUE2021-06-03
Teng CaoZoltán KovácsArijit Nath2023-12-04 09:15:00CONTINUOUS AND CYCLIC PRODUCTION OF GALACTO-OLIGOSACCHARIDES BY ULTRAFILTRATION-ASSISTED ENZYME MEMBRANE REACTORS2023-12-07
Zsanett BodorZoltán KovácsCsilla Benedek2022-08-24 11:00:00Application of classical and correlative analytical methods for authentication of honey2022-10-06
Dániel Ferenc RadvaJudit Kosáry2014-05-29 10:00:00Új, rögzített β-glükozidáz enzimkészítmény előállítása és élelmiszeripari felhasználhatóságának vizsgálata2014-06-11
Teréz BaloghJudit Kosáry2005-05-11 10:00:00Néhány hidroláz, az alfa- és béta-glükozidáz, valamint a pektin-metil-észteráz élelmiszeripari alkalmazhatóságának vizsgálata2005-06-07
ILDIKÓ SZEDLJAKJudit Kosáry2011-11-18 09:31:00Dohány eredetű nyersanyagok minőségének és felhasználhatóságának biokémiai és mikrobiológiai jellemzése2011-11-29
Áron VargaAndrás Koris2022-06-17 12:00:00Studying the Application of Membrane Separation Processes in the Brewing Industry2022-10-06
Mariann CsókaKornél Korány2014-11-24 10:00:00Fűszerpaprika őrlemények szín-és illattulajdonságainak vizsgálata2014-12-17
Zsuzsanna Kasperné SzélKornél Korány2006-09-05 10:00:00A selyemkóróméz kémiai jellemzői és összehasonlítása az akácmézzel2006-10-03
ÉVA HAJNALGábor Kollár2008-01-21 14:00:00Élelmiszerlogisztikai folyamatok optimalizálása2008-02-11
Anna JánosityGabriella KiskóJózsef Baranyi2023-05-19 12:00:00Evaluation of the efflux mediated resistance-modulating effect of carvacrol in Escherichia coli using predictive microbiology methods2023-06-06
Ágnes Gizella Gortva-VajdaGyula KaszaCsilla Mohácsiné Farkas2021-05-28 13:00:00ÉLELMISZER EREDETŰ SZALMONELLÓZISOK TÁRSADALMI KÖLTSÉGE MAGYARORSZÁGON2021-06-03
Tekla IzsóGyula KaszaLászló Somogyi2021-01-14 10:00:00TEJFÖL – IMITÁTUMOK MINŐSÉGÉNEK FOGYASZTÓI ÉSZLELÉSE A TERMÉKEK ÉLELMISZER- ÉS TÁPLÁLKOZÁSTUDOMÁNYI ÉRTÉKELÉSÉNEK ÖSSZEHASONLÍTÁSÁBAN2021-03-11
Barna SzőkeMiklós Kállay2016-09-20 10:00:00A Pinot fajtakör szőlő és borászati technológiai vizsgálata2016-10-06
ANNAMÁRIA LESKÓMiklós Kállay2011-11-15 11:00:00A tőketerhelés hatása a szőlőbogyó, a must és a bor összetevőire2011-11-29
Kinga Kanyóné RáczMiklós Kállay2017-01-25 11:00:00A szőlő terméskorlátozásának hatásvizsgálata a borok minőségére2017-02-23
György PástiMiklós Kállay2003-07-07 10:30:00Kékszőlő - feldolgozási technológiák elemzése a minőségi vörösborkészítés függvényében2003-09-22
Lajos GálMiklós Kállay2006-08-30 10:00:00AZ EGRI BIKAVÉR MINŐSÉGFEJLESZTÉSÉNEK LEHETŐSÉGEI2006-10-03
Irina BalgaMiklós Kállay2015-03-11 11:00:00Technológiai műveletek hatásai az Egri Bikavér élettanilag aktív vegyületeinek összetételére és érzékszervi tulajdonságaira2015-06-17
DIÁNA NYITRAINÉ SÁRDYMiklós Kállay2005-03-30 10:30:00Bioborok összetételének vizsgálata2005-06-07
Zsuzsanna VargaMariann Juhászné Román2007-05-11 13:00:00Fermentált tejkészítmények előállításának lehetőségei tejcukorérzékeny és galaktozémiás betegek számára2007-06-12

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 2.2358 ( 2017. X. 31. )