Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Gere Attila
Készételek és készétel menüsorok érzékszervi minősítési módszereinek fejlesztése

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
élelmiszertudományok
Élelmiszertudományi Doktori Iskola

témavezető: Gere Attila
helyszín (magyar oldal): Árukezelési, Kereskedelmi és Érzékszervi Minősítési Tanszék
helyszín rövidítés: ÁKÉMT


A kutatási téma leírása:

A készételekkel és készétel menüsorokkal kapcsolatban felmerülő esetleges minőségi problémákból adódóan nagy mennyiségű ételmaradék és -hulladék keletkezhet, amelynek csökkentésére az előzetes érzékszervi vizsgálatok adhatnak megoldást. Mindemellett azonban a készételek és készétel menüsorok érzékszervi minősítése számos kihívást tartalmaz kezdve a nagyszámú összetevővel, az ételek sokszínűségén át a jó érzékszervi gyakorlatoknak való megfelelőségig. A doktori munka során a jelölt feladata a készételekkel és készétel menüsorokkal kapcsolatos hazai és nemzetközi módszertanok áttekintése, értékelése, illetve fejlesztési lehetőségeinek feltárása. A munka célja új, innovatív módszertan(ok) kifejlesztése, amely figyelembe veszi a fogyasztói igények mellett az előállítók szempontjait is. A doktori munka eredménye egy olyan módszertan, amely nemcsak a kutatásokban vagy konyhákban, hanem akár a hatósági ellenőrzések során is jól használható. A felvétel során előnyt jelent a készételek és készétel menüsorok értékelésével, érzékszervi minősítésével kapcsolatban szerzett tapasztalat, statisztikai módszerekben (hipotézis vizsgálatok, dimenziócsökkentő eljárások, klasszifikáció, regresszió) és statisztikai szoftverek (R-projekt) használatában való jártasság.

felvehető hallgatók száma: 1

Jelentkezési határidő: 2024-05-31

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )