Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Zsomné Muha Viktória
Felföldi József
Ultrahangos kezelés hatása tojástermékek fizikai és biológiai tulajdonságaira

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
élelmiszertudományok
Élelmiszertudományi Doktori Iskola

témavezető: Felföldi József
társ-témavezető: Zsomné Muha Viktória
helyszín (magyar oldal): MATE
helyszín rövidítés: MATE


A kutatási téma leírása:

Az ultrahanggal történő kezelés innovatív technika, melynek egyre több alkalmazási területe van. Az élelmiszeripar is egyre szélesebb körben használja ezt a technológiát. Az aktív ultrahang olyan élelmiszeripari alkalmazásokban használható, mint például a csírátlanítás, tisztítás, húsok pácolása, emulzióképzés és habtörés. A PhD dolgozat célja, hogy az ultrahangos kezelés alkalmazhatóságát vizsgálja tojáslevek esetében. Célkitűzése elemezni a különböző kezelési beállítások alkalmasságát a különböző, mesterségesen E. colival befertőzött tojáslevek mikróbaszámának csökkentésre. További célja a doktori munkának, hogy vizsgálja, hogy a tojásfejérje lé esetében a különböző kezelések milyen hatással vannak a habképző tulajdonságra illetve a habtartósságra.

felvehető hallgatók száma: 1

Jelentkezési határidő: 2024-05-31

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )