Az abiotikus tényezők közül a hőmérséklet, a fény (PAR), és a vízellátottság hatását vizsgáljuk a termésképzésre és a beltartalom (°Brix, cukor- és savtartalom, valamint a fontosabb antioxidánsok) alakulására, különös tekintettel a karotinoidokra. A biotikus tényezők közül a fajta és a talaj mikrobiológiai környezetének vizsgálata szerepel a kutatás céljai között. A zöldségnövények élettani folyamatainak és beltartalmának megállapítását szolgáló, az utóbbi időben terjedőben lévő roncsolásmentes (optikai) meghatározási módszerek lehetővé teszik az élettani folyamatok fejlődés során tapasztalható, vagy akár postharvest nyomonkövetését. Ezeknek a módszereknek in vivo alkalmazása, lehetővé teszi a beltartalmi paraméterekre ható tényezők hatásmechanizmusának pontosabb meghatározását.
előírt nyelvtudás: angol felvehető hallgatók száma: 1