Az intenzív szabadföldi zöldségtermesztés egyes technológiai elemeinek hatása a víz- és a tápanyag-felhasználás hatékonyságára és a termények minőségére.
Mind termesztési, mind gazdaságossági szempontból a frisspiaci célú szabadföldi zöldségtermesztésben egyre inkább elkerülhetetlenné válik az intenzív technológiai elemek (mikroöntözésen keresztül megvalósított tápoldatozás, hosszú hatástartamú műtrágyák, műanyag-fóliás talajtakarás, időleges növénytakarás) használata. Emiatt az e technológiai elemekkel foglalkozó tudományos kutatások egyre növekvő jelentőséggel bírnak, mind nemzetközileg, mind hazánkban. E témakör kutatása során vizsgáljuk a különböző színű talajtakaró fóliák, a különféle típusú retardált műtrágyák, a különböző tápoldat-receptek, az eltérő típusú időleges takarási eljárások hatását a vízfogyasztási együttható, a tápanyag-hasznosulási százalék, a termésátlag, a termések morfológiájának és egyes beltartalmi jellemzőinek alakulására, elsősorban az étkezési paprika és a fejes saláta esetében.
előírt nyelvtudás: angol felvehető hallgatók száma: 1